Am achizitionat de curand un ASUS A7N8X-E Deluxe (chipset nForce2 Ultra) cu modul WiFi inclus (in rest AMD 2500 Barton, 512 DDRAM, Seagate SATA 160GB partitionat NTFS + WinXP SP1).
Problema apare in momentul cand XP-ul dupa ce a detectat placa WiFi imi cere sa instalez driverele: dupa ce le incarca in sistem, fereastra de instalare ramane blocata pe 100%. In afara de mouse, OS-ul e in aparenta blocat - in sensul ca, spre exemplu, accesez butonul de Start si reactia vine dupa un minut. L-am lasat in starea asta vreo 15min. dupa care am resetat hard. Dupa bootare incarca Windows-ul la greu fara finalizare.
Am incercat instalarea pe partitia refacuta de cateva ori cu o imagine OK creata inainte de a monta placa de WiFi - finalul este acelasi.
Pe MB mai sunt 2 controlere de LAN - un Marvell si un Realtek - 1GB respectiv 100Mbps - pe care le-am pus si enable si disable.
Tot ce e chip integrat pe MB a mers instalat fara probleme.
In concluzie, sistemul devine inutilizabil (chiar si dupa reset) dupa ce incerc sa instalez driverele de WiFi.
... sa fie NTFS-ul de vina / sa dezactivez Gigabit LAN-ul din jumper si sa instalez driver-ele de WiFi primele / probleme pe IRQ-uri - cu toate ca in PCI-uri nu mai am nimic ?!? ...
Rog un sfat daca cineva s-a lovit pana acum de asa ceva.

Reply With Quote

Bookmarks