![]() |
| | #22 (permalink) | ||
|
EVRIKA! Cred ca am descoperit o parte din problema! Am scos placa de retzea (10/100 tx 3com) si totul merge bine. Am pus alta placa de retzea, dupa ce am vazut ca mergea bine fara prima...si...mi-a aparut iar "Hardware malfunction error"...m-am gandit ca ar fi o problema de IRQ, dar dupa ce am verificat am vazut ca placa video are IRQ 11 si placa de retzea are IRQ 10..si avand in vedere ca tuneru` l-am scos demult..ca sa nu ma incurce la "diagnosticare" ..si toate sloturile pci sunt libere..nu inteleg care este "buba" --- NU AM NICI UN CONFLICT--DISTRIBUTIA IRQ este lasata pe automatic winxp. Astept sfaturi..urgent! pls ciao
__________________ VIRUS | |||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
Cred ca este. Ce trebuie sa fac? pe site la micro..soft amgasit: "Windows XP Professional assigns device resources and ignores BIOS settings. This includes re-assigning IRQ, DMA, and Input Output (I/O) resources and arbitrating conflicts for all PCI devices. Because Windows XP Professional ignores the Plug and Play BIOS setting and uses ACPI, the BIOS setting can be left at either Yes/Enabled or No/Disabled. However, it is recommended that you set this option to No/Disabled." Dar daca este o problema cu IRQ10..de ce nu a functionat nici cand am mutat placa pe alt slot pci?
__________________ VIRUS | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Alba Iulia |
Pai in acest caz nu prea ai ce face decat sa incerci sa muti placa de retea in alt slot si poate ca o sa scapi de mesajul de eroare. De asemenea mai verifica in BIOS daca IRQ-urile sunt alocate in mod automat.
| ||
|
| | #28 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Alba Iulia |
Pune in BIOS alocarea IRQ-urilor pe AUTO ca poate ca de acolo este problema. Placa de retea o testezi dand un banal ping -t xxx.xxx.xxx.xxx (unde xxx.xxx.xxx.xxx este, spre exemplu, IP-ul alocat unui alt calculator cu care esti conectat in retea. | ||
|
| | #32 (permalink) | ||
|
Am rezolvat problema definitiv . Acum o saptamana am luat o placa de baza noua:EPOX 8RDA3+ nForce2 400Ultra si totul merge PERFECT. Placa mi se pare f. buna. O recomand: Pret+ Calitate+ Dotari. Daca tot sunt la capitolul ERROR: am o problema cu alt sistem (un prieten): Athlon 1800XP, PLACA DE BAZA GIGABYTE 7VT600L SOCKET A VIA KT600/VT8235 , G Force MX440, Maxtor 80gb ATA 133 2mb buffer, Memorie: PQI DDR256Mb -2700.(CAM ASTA AR FI CONFIGURATIA). PROBLEMA: In timpul functionarii ecranul se face negru (from time to time)..si nu mai functioneaza nimic. Daca fac un Memtest..imediat dupa ce s-a blocat imi apare o erroare in "zona".. 167.5mb...de fiecare data cand se blocheaza si efectuez un test in acelasi loc imi apare erroarea..dar cum am spus numai dupa blocare...daca fac testul cat timp calculatorul functioneaza normal: nu mai am nici o erroare. Temperatura arata bine: max.45°C la procesor si cam pe la 36-37°C la sistem. Daca este corecta este OK. Eroare apare de multe ori la lucruri simple cumm ar fi: browse prin folderele de pe computer!!!!!!!!!! Am dus memoria la garantie la ULTRAPRO..si mi-au spus ca este O.K si n-au vrut sa o schimbe.. Eroare este ciudata pentru ca daca execut benchmark-uri..nu se intampla nimic functioneaza corect..si din senin..pana si cand deschizi un folder cu MP3 sau filme se blocheaza. Am verificat si hardu-l cu POWERMAX si e O.K. Solutii??????????????
__________________ VIRUS Last edited by tibi4net; 10-09-2004 at 15:04.. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |