Doresc sa imi fac un card visa electron la brd, ca de la un timp fac mai multe comenzi in strainatate.
Intrebarea mea este: cardul trebuie sa fie in lei sau valuta(usd/euro)? Sau face conversia automat?
Doresc sa imi fac un card visa electron la brd, ca de la un timp fac mai multe comenzi in strainatate.
Intrebarea mea este: cardul trebuie sa fie in lei sau valuta(usd/euro)? Sau face conversia automat?
Am căutat răspunsuri şi-am găsit alte întrebări, cele mai mari secrete ascunse într-o zi de ieri, nu vreau păreri vreau certitudini, capul pe umeri, nimeni nu-nvaţă din greşeli învaţă să le numeri.
Viteză şi Adrenalină
Cel mai bine e sa ai card in valuta in care faci comanda. Mai ales daca ai si o sursa de venituri in aceeasi valuta.
Daca nu ... vezi cum e mai convenabil, care rata de conversie e mai mare, cea de la paypal sau cea de alimentare.
I found it on the internet so it must be true!
Conteaza prea putin conversia, de obicei este o rata ok. Nimeni nu sta sa aiba carduri in jdemii de valute, de obcei ai card in moneda tarii in care se afla banca emitenta. Si cumperi de oriunde in lume, nu conteaza conversia...
--
Sent from a bamboo tree using smoke signals
Conteaza si conversia ... eu unul am observat ca rata de conversie a pay-pal este sensibil mai mare decat cea bancara. Am preferat sa am un cont in $, asta si datorita unor venituri in $.
La tranzactzii mici si putine, de 10-15% probabil ca o rata de conversie mare nu se simte. In momentul in care ai comenzi multe si oarecum serioase, se simte. Mai ales daca ai intrari intr-o anumita valuta, care poate fi si valuta preferata pt comenzi, cum s-a intamplat in cazul meu. Ar fi fost chiar stupid sa fac dubla conversie:$-lei, lei-$ doar pentru a nu face un card.
I found it on the internet so it must be true!
Scuze, ma refeream la uz personal. In nici un caz la contul de business. Cred ca majoritatea de aici facem cumparaturi/plati ocazionale, si despre asta era vorba.
--
Am inteles. Il voi face in moneda tarii, deoarece sursele de venit nu vin in alte monede.
Si da, cumparaturile/ platile le fac pentru uz personal, nu business.
Va multumesc.![]()
Am căutat răspunsuri şi-am găsit alte întrebări, cele mai mari secrete ascunse într-o zi de ieri, nu vreau păreri vreau certitudini, capul pe umeri, nimeni nu-nvaţă din greşeli învaţă să le numeri.
Viteză şi Adrenalină
Nu stiu cum iti calculeaza tie PayPal, dar cea mai recenta tranzactie (8 martie) cu PayPal zice : Exchange rate: 1 Romanian Leu = 0.214957 British Pounds
Asta inseamna ca au calculat lira sterlina la 4.6520 lei.
Daca merg la BNR, cursul oficial pentru o lira sterlina e 4.5447.
Adica PayPal are un curs cu 2.36% mai mare. Eu zic ca nu e rau deloc, mai ales ca am facut comparatia cu BNR, unde cursul e mai mic ca si la casele de schimb (daca vrei sa cumperi).
BLV SCENTS bY CaliforniaScents! IonutzBLV@GMAIL.COM 0743.10.80.80
Nu dispreţui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric.
Feedback Clienti: http://forum.computergames.ro/itrader.php?u=151879
Pe internet, in banca de unde ti-a luat paypal banii. Si mie mi se pare foarte bun cursul paypal. Si VISA/Mastercard, nu mi s-a parut niciodata vreo diferenta intre cursul oficial (bloomberg/google).
--
paypal nu face nici o conversie (cel putin la platile romanilor)
paypal cere bancii 50 euro/dolari/yuani/gologani, iar banca scade de pe card echivalentul in lei la cursul de vanzare din ziua respectiva
la incasari poate treaba sta altfel, nu stiu ...
in orice moneda am platit, valoarea in lei a corespuns pana la 2 zecimale cu rata de schimb a bancii
Salut,
am un card Mastercard Maestro la BT,legat la contul curent si un cont PayPal de o luna si jumatate.Pe cont sunt destui bani.
Am facut 2 plati prin PayPal,pana acum,fara probleme.
Acum 1 zi am castigat o licitatie pe ebay.co.uk si am vrut sa platesc produsul(7 Lire) si am primit mesajul:
"This Card cannot be used for this transaction."
Cum as putea rezolva aceasta problema ?
Multumesc mult !
Paypal nu are schimb valutar. Banca unde ai cardul iti schimba automat in valuta in care platesti si trimite la paypal. Deci comisionul de schimb e al bancii. Paypal isi ia banii din alte comisioane, spre exemplu punerea pe card a unor bani dinc contul paypal, dar toate comisioanele sunt specificate clar pe site.
Schatten ex machina
Am o intrebare scurta: am card Visa Electron de la ING, si luna asta imi expira. Cardul nou mi-a venit deja la banca, dar eu trebuie sa primesc niste bani in paypal perioada asta. Stiti cumva, la cardul nou ce se schimba, doar data de expirare? Daca introduc noua data in paypal, cardul va functiona ca inainte, sau trebuie iar autentificat?
Nu se schimba doar data la care expira, ci si numarul, cvv2-ul, tot tacamul. Mai mult, va trebui din nou autentificat. E "vazut" ca fiind un card nou.
@bogrado: Cum sa nu se schimbe?! Nu iti dau acelasi numar de card. Numarul de cont ramane acelasi. Si card-ul va trebui autentificat in cazul in care vrea sa faca plati. Daca ii sunt virati banii si vrea sa ii retraga nu ar mai trebui.
@viezure: Da un telefon la MyLine (021 402 83 91) si verifica ce ti-am zis.
Never odd or even.
Banii primiti in contul de PP n-au nici o legatura cu cardul de credit atasat, asa ca-i poti primi linistit.
Numarul cardului evident ca nu se schimba.
Scuze de dublu post ,dar se pare ca problema nu era de la mine...am sunat la banca si mi-au comunicat cum ca,toate platile cu Mastercard,nu vor functiona pana miercuri,24.03.
Ca atare,am adaugat un alt card,Visa Electron care este legat tot de contul curent si am incercat sa fac din nou plata pe PayPal.
Surpriza,a functionat cu Visa Electron,doar ca in contul de PayPal,trebuie introdus din nou codul format din 4 cifre.
Am obtinut din nou codul,sunand la banca ,dar acum in contul de PayPal apar 3 Euro,si nu 1.5 Euro,cat aveam inainte.
Acesti 3 Euro,in cazul unei plati prin PayPal,sunt separati de banii din contul curent sau sunt inclusi in contul curent ?
Mersi de raspuns !
Silver, esti sigur ca la ING asa e? Uite raspuns primit pe alt forum:
"Tocmai am schimbat si eu cardul la ei. Nu se schimba decat perioada de valabilitate. Dar inainte sa iti dea noul card de la banca te pun sa il treci prin pos si sa iti bagi codul pin (si el ramane neschimbat) Banuiesc ca asta e activarea noului card."
Legat de banii primiti, pai ei din paypal nu intra direct pe card? Ca altfel unde raman, "pe cont"? Parca Romania nu avea faza asta, sa vad cati bani am pe card prin paypal.
Deci teoretic, as putea chiar sa n-am card legat de paypal, si totusi sa pot primi bani pe el?
Fara card nu poti avea cont "Verified" si nici Premier. Nu stiu daca in conditiile astea poti primi bani.
Bookmarks