Results 1 to 9 of 9

Thread: Agent de asigurari -merita?

 1. Back To Top | #1

  Question Agent de asigurari -merita?

  Merita sa te faci agent de asigurari in ziua de azi? Colaborare, pe perioada nedeterminata, comision 20%?
  Cica asigurarile pentru locuinte vor fi obligatorii de la 1 ianuarie, dar oricum, jobul presupune sa gasesti tu clienti carora sa le inchei asigurari, adica sa umbli din usa-n usa.
  De ex, la o asigurare de 20 de euro (cica asa o sa coste cea obligatorie), mi-ar reveni 4 euro! Pai de banii astia nici sa te scoli de pe scaun nu merita, numai drumurile care le faci pana la agentie costa dublu sau poate chiar triplu!
  Iar sa fie doritori sa-si incheie asigurarea ca la coada pe vremea impuscatului, nu cred!
  Adica, as fi preferat ceva stabil, de birou, cu leafa fixa, inchei asigurarea la birou, daca vine lumea bine, daca nu iar bine,
  Vreau sa stiu de ce marii investitori pe piata de asigurari practica aceata metoda, de "colaborare"? Nu sunt in stare sa plateasca un salariu stabil, sa ofere un loc de munca stabil?
  Eu inteleg ca, cauta sa faca profit, dar nici asa pe spinarea altora, sa-si bata joc de ei cu 20%! Sigur ca daca ai fi in strainatate si ai incheia sa zicem o asigurare de 2000 de euro/an sau mai mult ti-ar conveni, insa la preturile derizorii de la noi...

 2. Back To Top | #2
  Registered User XanRO's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Bucuresti
  Quote Originally Posted by duculeana View Post
  ...Pai de banii astia nici sa te scoli de pe scaun nu merita...
  In cazul asta gaseste-ti un scaun si stai pe el, nu ne mai deranja cu intrebari daca se merita sau nu sa faci un ban cinstit.

 3. Back To Top | #3
  Quote Originally Posted by XanRO View Post
  nu ne mai deranja cu intrebari daca se merita sau nu sa faci un ban cinstit.
  Mandat sa vorbesti pentru toti userii nu ai, asa ca, probabil, "esti" mai "multi". Ceva personalitate multipla...

  Merita sa fi agent in perioadele cu "asigurari de masa" (RCA, asta cu imobilele, etc)
  Conditia este sa ai temperament extrovertit, placere de a haladui si conversa cu oamenii etc. Altfel o vei percepe ca o povara.
  Pe de alta parte: daca faci 2 pe zi a 4 Euro esti la nivelul salarial a 80% din populatie.

 4. Back To Top | #4
  costul asigurarii variaza in functie de constructia cladirii. Poate costa si 10 euro. Agent asigurari merita doar in cazul in care cunosti foarte multa lume si si inchei cel putin 2-3 / zi ca altfel daca mai adaugi mult munca de convingere si deplasari "fara numar" profitul tau e 0.

 5. Back To Top | #5
  GW IGN Nico Cute derbedea's Avatar
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  ardeal
  Daca te faci agent numai pentru asigurarile obligatorii, uita de meseria asta, veniturile mari sunt din asigurarile facultative. Nu pot sa iti dea salar fix pentru ca risca exact ce ziceai tu, sa stai pe scaun si sa nu produci acel salar. Munca administrativa nu ai. In plus un salar fix te limiteaza, pe cand un procent nu.
  "noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la Evrei" Ioan, 4:22
  Guild Wars IGN: Nico Cute, Zapacita Mica

 6. Back To Top | #6
  Quote Originally Posted by duculeana View Post
  ......Pai de banii astia nici sa te scoli de pe scaun nu merita.....
  probabil ca "merita mai mult" sa stai acasa si sa astepti sa-ti vina pensia

 7. Back To Top | #7
  Registered User AndyRo's Avatar
  Join Date
  Jan 2003
  Location
  Hell
  Quote Originally Posted by farafiguri View Post
  Mandat sa vorbesti pentru toti userii nu ai, asa ca, probabil, "esti" mai "multi". Ceva personalitate multipla...
  Si pe mine m-a deranjat, deci deja e "ne"

  @duculeana, ofer lamai gratis pentru a-ti taia greata (asta daca nu e trolling ieftin). Nu ca aia 4 EUR ar fi o avere, dar 4 EUR x 10 asigurari pe zi (daca te zbati putin si stii cum sa pui problema) x 30 de zile inseamna 1200 EUR/luna; 20 de asigurari/zi...well, you got the point

  Asa cum ti-au zis si altii, nu exista salariu stabil tocmai pentru ca tu sa te zbati sa le aduci clienti, nu sa o freci toata ziua pe forumuri la birou.
  Never let your sense of morals prevent you from doing what is right
  Salvor Hardin, "Foundation"

 8. Back To Top | #8
  Job-ul ca agent de asigurari ar putea fi unul ideal in special pentru acelea dintre persoanele foarte comunicative si convingatoare care vor reusi sa incheie un numar cat mai mare de contracte de asigurari. In acelasi timp consider ca ar putea fi si foarte solicitant din punct de vedere fizic, intrucat presupune un nivel sporit al efortului fizic, persoanele care lucreaza in acest domeniu fiind obligate sa mearga din casa in casa pentru a-i convinge pe potentialii clienti care sunt avantajele incheierii unei astfel de asigurari.

  Intre principalele tipuri de asigurari care ar putea aduce un mai mare profit pentru un agent de asigurari consider ca in prezent se numara ofertele de asigurare de locuinta si probabil ca in curand si asigurarea de sanatate, avand in vedere faptul ca si aceasta polita ar putea deveni obligatorie.

 9. Back To Top | #9
  Moderator
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Bucuresti
  Agent de asigurari -merita?
  Habar nu am.

  Ce pot sa iti spun:
  - cu timpul (>1 an) creste posibilitatea sa iti faci clienti recurenti: am facut asigurare facultativa la locuinta anul trecut, iar anul asta am reinnoit-o la acelasi broker. A fost mult mai simplu, mi-a scris sa imi aminteasca ca urmeaza sa expire, am cerut cateva cotatii, apoi a venit el la mine la birou cu polita deja completata. Mi-a fost mult mai lejer asa decat sa incep sa caut alt broker. La fel pentru RCA, brokerul la care am facut anul trecut m-a sunat sa imi spuna ca expira, am mers tot la ei fara sa mai caut altceva.
  - pe langa asigurari poti sa incerci si pensiile facultative. Teoretic ar trebui sa fie mereu un numar de oameni tineri care se angajeaza si care trebuie sa isi aleaga un fond de pensii facultative, daca ai mai multe cunostinte in situatia asta trebuie doar sa ii tragi de maneca. Nu stiu cat se castiga.
  - cred ca poti sa mai faci si altceva in acelasi timp cu brokerajul. Iar daca nu mai ai timp pentru un alt job, e de bine, inseamna ca ai mult de lucru ca broker.
  Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •