Pai exact despre asta vorbim, de un card de credit, indiferent cum il marketeaza ei
Necrosero - da, dobanda e 0% in perioada aia, e o "perioada de gratie". Daca nu acoperi tot debitul in perioada de gratie, dobanda se calculeaza incepand cu data initiala la care ai facut plata, nu cu data expirarii perioadei de gratie. Dobanda se calculeaza zi de zi, deci e rata anuala impartita la 365 si inmultita cu numarul de zile.
Poti plati la orice comerciant cu comision 0 + perioada de 56 de zile fara dobanda. Eu am de la ING si e tot 0 si pentru plati in strainatate (fie pe net, fie la fata locului), ar fi bine sa verifici asta cu Raiffeisen. Daca scoti bani de la ATM platesti comision de retragere si dobanda curge imediat, fara perioada de gratie.
Cand iti faci cardul te pune sa alegi o data de referinta, pana la care sa returnezi banii fara dobanda, adica data la care se incheie ciclul de 56 de zile. E bine sa iti alegi data care e la cateva zile dupa ce iti intra salariul, in felul asta o sa poti acoperi cardul mai usor.
Cu ratele fara dobanda nu stiu cum e, nu am produsul asta.
Bookmarks