Results 1 to 5 of 5

Thread: Software pentru inregistrare voce

 1. Back To Top | #1

  Ha ! Software pentru inregistrare voce

  Salut, sunt nou pe forum si am intrat mai mult pt a va intreba ceva, dar imi place site'ul si cred k o sa raman. Bun, acum ca am facut introducerea sa va spun dc am intrat. Vreau sa ma apuc de un mini-studio de inregistrari piese muzicale. Am un mixer behringer cu 18 canale nu mai stiu denumirea, microfon am un shure nu mai stiu denumirea, o sa revin maine cu detalii. Pana acuma am facut doar negative dar am un prieten care nu ar vrea sa dea 1000Euro pt un album si m'a rugat dak pot sa ii fac eu mai ieftin si as dori si eu un program de editat vocea, de "rafinare" daca pot sa spun asa. Mersi k ma ajutati!

 2. Back To Top | #2
  ventilator deadmau5 ennzzzoooo's Avatar
  Join Date
  Nov 2007
  Location
  Bucuresti
  pro tools, logic, reason, etc si o buna ureche muzicala
  poate si niste monitoare de studio, o camera izolatata fonic
  tutoriale gasesti pe youtube
  si eventual multa atentie unde deschizi threaduri
  /watch?v=QulBUdp-SAQ

 3. Back To Top | #3
  si cubase mai e ok.

 4. Back To Top | #4
  Registered User EOSparts's Avatar
  Join Date
  Nov 2009
  Location
  Dubai
  pentru editare, mastering, si lucru in multitrack ProTools si Logic. Cum banuiesc ca nu vrei sa dai banii pe ele, sau nu ai un mac ca sa utilizezi Logic, mai bine te indrepti catre Adobe Audition.

 5. Back To Top | #5
  Buna ziua.
  Desi subiectul dateaza de acum aproape un an, si era adecvat sectiunii "Audio", profit de zilele libere de Sarbatori sa va recomand, din proprie experienta, cate ceva pentru inregistrarea vocii in conditii de studio.
  In primul rand, microfonul sa fie unul pentru voce, preferabil condenser cu diafragma mare.
  Un preamplificator cu alimentare +48V pentru respectivul microfon, eventual mixer cu aceasta facilitate.
  Conditii de inregistrare voce minime (nu este necesar neaparat o cabina de voci, se poate rezolva totul foarte bine si intr-o camera obisnuita, cu cateva draperii absorbante; un studio de inregistrari nu inseamna numai burete gofrat pe pereti, ci mult mai multe probleme cu evolutie pecuniara exponentiala..., asa ca draperiile mentionate si un ecran semicircular situat in spatele microfonului sunt suficiente pentru intrebuintare uzuala).
  Pentru redare, o pereche de monitoare bune pentru cel care le foloseste (cu care sa se poata acomoda repede; nu este necesar sa fie extrem de scumpe: daca ascultatorul caruia i se adreseaza materialul de disc asculta pe boxe HiFi, e bine ca rezultatul sa sune bine pe boxe HiFi, de exemplu. Monitoarele ultralineare super-scumpe nu sunt mereu utile - ar trebui ca si cel care asculta CD-ul sa aiba unele la fel de bune, si rareori isi poate permite). Amplificatoarele de monitor sunt fie inglobate in acestea, fie externe. Din nou, nu este neaparat necesar ceva foarte scump - un amplificator cu integrate DMOS, de exemplu, este si ieftin si suna foarte curat. Pentru auditii indelungate, nu se pot folosi mai mult de 3-5W putere sonora, se ajunge imediat la oboseala si dureri de timpan. Mixajul la casti nu este tocmai recomandabil pentru materiale stereo, efectele stereofonice necesita interactiunea ambelor surse sonore pentru o perceptie corecta. La sunet surround, acest lucru este cu atat mai evident.
  Ajungem si la inregistrare:
  Un computer bun, care sa permita latenta 0 la procesarea sunetului (se verifica rapid cu DPC Latency Checker).
  O placa de sunet buna, preferabil cu drivere ASIO dedicate (nu ASIO4ALL, de ex.), intrari/iesiri audio si MIDI, etc. Cerinta obligatorie este sa aiba minim 48KHz/16bit (CD-urile au 44,1KHz/16bit !), si majoritatea au aceasta caracteristica. Daca nu este necesar ceva mai scump, Realtek ALC662, 883-892, etc., fac fata bine la inregistrari din mixer. Nu odata, se cheltuie enorm pentru 10dB in plus la S/N ratio, doar ca sa se observe ca placa preia zgomot digital din computer, si raportul semnal-zgomot real este de 60-65dB pe VU-metrele din softul de inregistrare....!
  Un soft de inregistrare cu In/Out plug-ins de calitate cat mai buna. De ex. Sony Soundforge, Cakewalk Sonar, Harrison Mixbus, Magix Sequoia, Steinberg Cubase sau Wavelab, ProTools (de la varianta 9 in sus, restul merg doar cu hardware specializat). Acestea sunt insa si foarte scumpe (sute sau mii de euro...). Un Sony AudioStudio, de exemplu, este mai rentabil.
  Cel mai la indemana software este Nero SoundTrax pentru multitrack si WaveEditor pentru editare. Ambele apar pe toate Nero-urile de la 7 in sus. Nu merg bine cu ASIO, ci cu DirectSound sau Microsoft Mapper, accepta practic doar plug-in-uri DirectX, insa cu putina rabdare dau rezultate surprinzatoare, au tot ce trebuie pentru a obtine un material de CD foarte bun. Pentru dinamica mai mare, la Options>Save/Output settings, se poate modifica noise-shaping filter din FIR (default) in IIR, si rezultatul va suna aproape ca in Soundforge. Pentru recodare audio in diverse formate, optiunea "Encode tracks" din NeroBurningROM este de calitate cvasi-profesionala, inclusiv pentru fisiere .wav, la orice sample rate si bit depth.
  Alte softuri bune : Sony Acid Pro (permite folosirea interfetelor MIDI ale placilor audio pentru comandarea VSTi-urilor), functioneaza bine cu loop-uri, sample-uri, etc. La fel si Ableton.
  Pentru MacOSX - Apple Logic, un foarte bun studio pentru orchestratii digitale - insa doar atat.
  Un soft pe care nu am suficiente cuvinte sa-l recomand este iZotope Ozone5, un plug-in VST superb, util la orice, de la egalizare la mastering. Nu este foarte ieftin, dar merita. E si la reduceri pe site-ul respectiv, de Sarbatori !
  Si, special pentru voce, iZotope Nectar - un plug-in VST ce rezolva (aproape) totul in privinta vocii.
  Sa precizam ca este neaparat nevoie si de o ureche educata muzical, si, nu in ultimul rand, de vocalisti care sa poata canta in mod real - banii nu cumpara studiul individual si nici calitatile native. Se vede (si mai ales aude) mult prea des acest lucru...!
  Aceste sunt doar cateva linii mari - se poate dezvolta subiectul pana cand devine un scop in sine. Si este importanta placerea de a face muzica, totusi.
  Succes cu constructia studioului dvs !
  Sarbatori fericite !
  Last edited by address; 23-12-2012 at 19:18.

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •