Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 13-01-2006, 14:08   #21 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Quote:
Originally Posted by mom
Si eu ma gindeam ca cel mai complex/profund sentiment este iubirea...
In fine, gelozia este un sentiment al proprietatii exacerbat, atit tot. Daca esti gelos nu iubesti cu adevarat, ptr. ca, citire de la Bilblie, iubirea nu cere nimic in schimb(neconditionata, nu-i asa?!) Ne aparam teritoriul, ne aparam femelele pentru ca nu acceptam(cel putin teoretic ) sa fim printre masculii care nu sunt dominanti, iar femelele isi apara cuibul. Asta nu are nici o legatura cu iubirea biblica, ci cu darwinismul.
Ce ma enerveaza truismele astea... "Daca esti gelos nu iubesti cu adevarat(...)","gelozia este un sentiment al proprietatii exacerbat", etc, aruncate cu superioritate in stanga si in dreapta. No offence, mom, nu ma refer in mod special la tine, intrucat nu esti singurul care le foloseste.
Ai dreptate ca iubirea este cel mai complex si profund sentiment, dar gelozia este cel mai tulburator. Gelozia te face deseori sa-ti imaginezi lucruri care poate nu sunt reale (subliniez "poate" deoarece exista si situatiile in care imaginatia ta e chiar depasita de realitate), gelozia iti provoaca insomnii, ulcer, depresii, etc. Si toate astea se datoreaza faptului ca iubesti enorm pe cineva, si gandul ca ai putea-o/l-ai putea pierde, te innebuneste, te aduce la disperare. Sentimentul proprietatii nu are nici o legatura cu asta. Cand pierzi o proprietate nu simti aproape fizic ca-ti este smulsa inima din piept. Dar simti asta cand pierzi persoana iubita. Iar gelozia este pana la urma doar o forma a fricii ca-ti vei pierde iubirea, inima, sufletul. E o metafora, bineinteles, dar in acel moment chiar simti asta.

Sentimentul proprietatii este ceea ce spune Mascatu. Atata timp cat este cu o femeie, chiar daca nu simte iubire pentru ea, nu-i convine ca acea femeie sa fie interesata de altcineva. Este a lui, punct. Dar eu nu consider asta gelozie.

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2006, 14:14   #22 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by FirstUser
am postat aici pentru a spune ca personal, consider ca a iubi si a fi gelos pe o persoana sunt doua lucruri indisolubile.
Părerea mea e că se poate una fără alta lejer. Mă rog. Fiecare cu opiniile lui.

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2006, 14:36   #23 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Mascatu
Părerea mea e că se poate una fără alta lejer. Mă rog. Fiecare cu opiniile lui.
Corect, fiecare cu parerea lui.
Parerea mea concorda cu ce a lui Ghost, dar asta nu inseamna ca avem dreptate, vorba aceea "gusturile nu se discuta"

FirstUser is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2006, 14:44   #24 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Nu prea e vorba de gust, că ar fi simplu. E vorba de ce înţelege fiecare prin gelozie. Ghost a văzut în explicaţiile mele simţul proprietăţii. Eu îi spun că gelozia şi simţul proprietăţii merg mână în mână, până la identitate chiar. Dacă esti gelos de exemplu că prietena ta s-a uitat nu ştiu cum la altul, eşti gelos din cauza simţului proprietăţii. O consideri a ta şi numai a ta. Consideri că nimeni altcineva n-ar trebui să aibă vreun drept asupra ei.

Old 13-01-2006, 15:26   #25 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Mascatu, am crezut ca am explicat destul de clar cum vad eu gelozia. Daca se uita la altul, nu pot spune ca ma atac. Dar daca se intalneste cu altul, sau vorbeste prea des cu el la telefon, atunci devin gelos. Si nu pentru ca e a mea si numai a mea, ci pentru ca incep sa ma gandesc ca pot sa o pierd, lucru de care mi-e frica.
Ma rog, pune tot ce am scris la timpul trecut, la prezent se mai afla doar conceptiile mele.

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2006, 15:28   #26 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ghost
incep sa ma gandesc ca pot sa o pierd, lucru de care mi-e frica
Da, iar acest sentiment poate apărea din iubire sau din orgoliu (la modul 'cum adică? să mi-o ia altul? no way').

Old 13-01-2006, 15:29   #27 (permalink)
Resurected

dust2dust's Avatar

Quote:
Gelozia te face deseori sa-ti imaginezi lucruri care poate nu sunt reale (subliniez "poate" deoarece exista si situatiile in care imaginatia ta e chiar depasita de realitate), gelozia iti provoaca insomnii, ulcer, depresii, etc. Si toate astea se datoreaza faptului ca iubesti enorm pe cineva, si gandul ca ai putea-o/l-ai putea pierde, te innebuneste, te aduce la disperare. Sentimentul proprietatii nu are nici o legatura cu asta. Cand pierzi o proprietate nu simti aproape fizic ca-ti este smulsa inima din piept. Dar simti asta cand pierzi persoana iubita. Iar gelozia este pana la urma doar o forma a fricii ca-ti vei pierde iubirea, inima, sufletul. E o metafora, bineinteles, dar in acel moment chiar simti asta.
Sa nu luam chestia asta ad-literam,adica nu este totuna cu ce inseamna teritoriul la animale,ci doar cred ca se trage de acolo.Daca iubesti o fata foarte mult vrei sa fie doar a ta,nu?Nu vrei s-o imparti absolut cu nimeni pentru ca o iubesti,nu pentru ca o consideri un lucru ce se vrea al tau de drept.Iar chestia asta are o legatura inconstienta si destul de stransa cu animalele luptandu-se sa-si apere teritoriul,ce-i al lor de drept.Fiindca iubirea nu exista la animale,drept urmare nici gelozia(exista o anumita afectiune doar),la om exista aceste doua lucruri in stransa legatura(iubirea si sentimentul ca persoana iubita ar trebui sa fie numai a ta).Exista doar o stransa legatura intre gelozie si sentimentul de "proprietate".
Sa-ti dau un exemplu:Ce te-ar durea mai tare?Ca prietena ta sa se desparta de tine pentru ca ea cosidera ca nu va mai potriviti si nu mai merge relatia sau sa se desparta de tine spunandu-ti ca si-a gasit pe altcineva care o face sa se simta nemaipomenit?
Oare ai putea sa fi bucuros pentru ea in cel de-al doilea caz stiind ca ea e mai fericita?

Quote:
Sentimentul proprietatii este ceea ce spune Mascatu. Atata timp cat este cu o femeie, chiar daca nu simte iubire pentru ea, nu-i convine ca acea femeie sa fie interesata de altcineva. Este a lui, punct. Dar eu nu consider asta gelozie.
Asta da,nu cred ca poate fi asociata cu gelozia,dar avand in vedere ca daca nici nu o iubeste pe respectiva persoana nu prea vad cum ar putea sa aiba legatura cu gelozia.Cred ca daca nu iubesti o persoana nu poti sa fi gelos pe cineva cu care aceasta interactioneaza sau mai stiu eu ce face.
Dar daca pentru cineva pe care nu-l iubesti ai acest sentiment de proprietate,atunci crezi ca pentru o persoana pe care o iubesti sincer nu exista nici macar o urma din acest sentiment?
Ma indoiesc.

dust2dust is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2006, 16:42   #28 (permalink)
mom
Ride the snake

mom's Avatar

Quote:
Ce ma enerveaza truismele astea... " gelozia iti provoaca insomnii, ulcer, depresii, etc. Si toate astea se datoreaza faptului ca iubesti enorm pe cineva, si gandul ca ai putea-o/l-ai putea pierde, te innebuneste, te aduce la disperare. Sentimentul proprietatii nu are nici o legatura cu asta. Cand pierzi o proprietate nu simti aproape fizic ca-ti este smulsa inima din piept.
1. cam 99% din ce spunem sunt truisme sau lucruri spuse de altii.
2. iti provoaca ulcer, depresii etc, daca esti predispus genetic catre entropie mai mare Tu poate ca vei fi deprimat, altul va fi doar nervos, altul va comite o crima etc. Asta in functie de temperamentul tau, iar temperamentul este specific este subiect pentru toate celelalte actiuni ale tale. Vreau sa spun ca nu sentimentul de gelozie este responsabil pentru modul in care actionezi, ci temperamentul, sentimentul este doar catalizatorul.
3. Unii oameni , cind pierd o proprietate se simt ca si cum le "este smulsa inima din piept"
4. Orice barbat, cit de fraier, are o reactie de mascul dominant (nu dominant peste toata planeta, ci peste "terenul de vinatoare"-desi unii confunda terenul de vinatoare cu toata planeta -vezi Hitler) Orice barbat este mascul, are instincte ancestrale si este programat genetic sa isi apare ceea ce tine de supravietuirea lui/genelor . ma rog, genele se apara pe ele insele , dar asta e alta discutie. Un tip de comportament il va avea si la servici si acasa si pe strada, isi va apara viata, proprietatea (in care e inclusa si partenera). Nu e nimic miraculos aici, este doar natura. Si gelozia este instictuala ca si furia sau foamea. daca vrei sa ramai la instincte si darwinism, atunci nu ai ce discuta de iubire, iar expresia "iubire neconditionata" ti se pare un nonsens. Daca ai o aplecatie catre speculativ, atunci poti sa incepi sa gindesti si despre lucruri mai putin verificabile. Asta e tot, depinde de apetitul fiecaruia.

mom is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2006, 19:49   #29 (permalink)
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

"Gelozie e atunci cand iti vine sa omori pe ala care se uita la femeia ta sau pe femeia ta cand se uita la el."

Street wisdom.

MajorThreat is offline    Reply With Quote
Old 19-01-2006, 08:53   #30 (permalink)
Resurected

dust2dust's Avatar

Quote:
Originally Posted by MÅjÔ®Th®ÊÅt
"Gelozie e atunci cand iti vine sa omori pe ala care se uita la femeia ta sau pe femeia ta cand se uita la el."

Street wisdom.

apropo de asta(aceasta aproximare grosiera a geloziei )vi s-a intamplat sa o/sa-l luati la bataie pe vreuna/vreunu ca se dadea la iubita/iubitul vostru?
Ce s-a intamplat dupa aceea?Mai sunteti cu persoana respectiva sau v-a dat papucii?Sau poate voi ati trimis-o la plimbare?

Old 19-01-2006, 09:44   #31 (permalink)
mom
Ride the snake

mom's Avatar

Quote:
Originally Posted by dust2dust
apropo de asta(aceasta aproximare grosiera a geloziei )vi s-a intamplat sa o/sa-l luati la bataie pe vreuna/vreunu ca se dadea la iubita/iubitul vostru?
Ce s-a intamplat dupa aceea?Mai sunteti cu persoana respectiva sau v-a dat papucii?Sau poate voi ati trimis-o la plimbare?
pentru atita lucru nu merita sa bati pe cineva; dar merita batut pentru ca pute, ca scuipa, ca iti taie calea, ca are o freza nasoala sau ca asculta manele. Odata l-am batut pe unul pentru ca prietena mea a intrat cu masina in BMW-ul lui(logic: pe ea nu puteam sa o bat si trebuia sa-mi descarc si eu nervii )

Old 19-01-2006, 09:55   #32 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by mom
Odata l-am batut pe unul pentru ca prietena mea a intrat cu masina in BMW-ul lui(logic: pe ea nu puteam sa o bat si trebuia sa-mi descarc si eu nervii )
Mai bine i-ai fi luat carnetul prietenei tale. Just a thought. Sincer îmi pare rău că ăla n-a scos o bâtă să-ţi rupă un pic capul.

LE: asta dacă e adevărat că l-ai bătut şi nu doar bravezi pe aici, când de fapt ăla v-a bătut pe amândoi şi acum tu vrei să îl faci de râs pe forum. Just another thought.

Last edited by Comanche; 19-01-2006 at 10:07..

Old 19-01-2006, 09:56   #33 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by mom
Odata l-am batut pe unul pentru ca prietena mea a intrat cu masina in BMW-ul lui(logic: pe ea nu puteam sa o bat si trebuia sa-mi descarc si eu nervii )
Adica, prietena ta "sa dat" cu masina la BMW lui hehe

FirstUser is offline    Reply With Quote
Old 19-01-2006, 10:12   #34 (permalink)
Resurected

dust2dust's Avatar

Quote:
Originally Posted by mom
pentru atita lucru nu merita sa bati pe cineva
eu stiu ca nu merita...dar s-au comis crime din mai putin de atat...
daca te mai uiti la stirile de la ora 5 vezi acolo ca oamenii se omoara doar ca nevasta nu l-a asteptat pe betivan cu masa pusa,sau erau prea reci sarmalele,chestii de-astea...
nu ma refer numai la bataie...si certuri sau despartiri din cauza asta...
si daca tu l-ai batut pe ala pentru ca nu era vina lui,daca intra el cu masina in voi ce ii faceai?

Old 19-01-2006, 13:42   #35 (permalink)
mom
Ride the snake

mom's Avatar

Quote:
MLE: asta dacă e adevărat că l-ai bătut şi nu doar bravezi pe aici, când de fapt ăla v-a bătut pe amândoi şi acum tu vrei să îl faci de râs pe forum. Just another thought.
Daca tu crezi ca am motive sa ma mandresc cu asa ceva(sa bat pe cineva fara motiv, doar ca sunt eu nervos si nebun ) inseamna ca esti imbecil! Dar asta a fost acum vreo 4-5 ani si de atunci cred ca mi-a mai venit mintea la cap. (intre timp m-am insurat cu prietena de atunci si mi-a spus ca daca mai am iesiri din astea ma lasa balta! Corect!)

Old 19-01-2006, 17:06   #36 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by mom
Daca tu crezi ca am motive sa ma mandresc cu asa ceva(sa bat pe cineva fara motiv, doar ca sunt eu nervos si nebun ) inseamna ca esti imbecil!
Aici îţi pot da două răspunsuri pe măsură:

1. Dacă tu crezi că ...dacă eu cred că ai motive să te mandreşti cu aşa ceva înseamnă că sunt imbecil... înseamnă că eşti imbecil!

2. De ce? Poate cred că eşti tu un imbecil şi deci ai avea motive să te mândreşti că ai bătut pe cineva nevinovat. Sincer mie postul tău anterior mi-a sunat a laudă, mai ales că zâmbeai cu gura până la urechi foarte mulţumit că ai avut pe cine să-ţi descarci nervii. Mă rog. Poate m-am înşelat. Dacă m-am înşelat şi postul tău anterior avea drept singur scop un "mea culpa" public, îmi cer scuze.

Old 20-01-2006, 10:37   #37 (permalink)
mom
Ride the snake

mom's Avatar

Quote:
Aici îţi pot da două răspunsuri pe măsură:

1. Dacă tu crezi că ...dacă eu cred că ai motive să te mandreşti cu aşa ceva înseamnă că sunt imbecil... înseamnă că eşti imbecil!

2. De ce? Poate cred că eşti tu un imbecil şi deci ai avea motive să te mândreşti că ai bătut pe cineva nevinovat. Sincer mie postul tău anterior mi-a sunat a laudă, mai ales că zâmbeai cu gura până la urechi foarte mulţumit că ai avut pe cine să-ţi descarci nervii. Mă rog. Poate m-am înşelat. Dacă m-am înşelat şi postul tău anterior avea drept singur scop un "mea culpa" public, îmi cer scuze.
1. Bun, am inteles , am folosit amindoi contrafactuale
2. Nu, am fost imbecit pentru ca l-am batut aiurea , nu pentru o presupusa lauda. Te-ai inselat, scuzele sunt acceptate!
3. Acum ma gindesc ca nu merita sa bati pe cineva decit in situatii extreme (crime, hotie, violuri etc), altfel, cite tampenii se intimpla in fiecare zi , sa iti consumi energia, sa te bati, sa injuri, sa te enervezi chiar nu merita. Si daca esti gelos, mai bine te duci la sala si tragi de fiare si iti consumi energia acolo! (sfatul a fost gratuit )

Old 20-01-2006, 12:49   #38 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

ce rost are sa bati pe cineva pentro o crima?

marqq is offline    Reply With Quote
Old 20-01-2006, 12:52   #39 (permalink)
Registered User

faraonu's Avatar

Quote:
Originally Posted by marqq
ai dreptate. eu unu nu l-as bate. i-as intoarce "favoarea".

faraonu is offline    Reply With Quote
Old 20-01-2006, 13:13   #40 (permalink)
mom
Ride the snake

mom's Avatar

Quote:
Originally Posted by marqq
De ex: Daca nevasta lui Paunescu imi omora un membru al familiei (se stie accidentul pe care l-a facut) ma duceam si ii taiam gitul iar pe porcu' de sot il bagam in spital, il bateam 2 zile. De fapt, daca il vad s-ar putea sa-i ard una, pentru ca e un porc si a mituit procurorul ca sa scape

Advertisment
Treci prin porţile şcolii de magie şi devino cel mai puternic vrăjitor al tuturor timpurilor în Tales of Magic
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Thread Tools

Posting Rules