![]() |
| | #21 (permalink) | ||
| Quote:
Ai dreptate ca iubirea este cel mai complex si profund sentiment, dar gelozia este cel mai tulburator. Gelozia te face deseori sa-ti imaginezi lucruri care poate nu sunt reale (subliniez "poate" deoarece exista si situatiile in care imaginatia ta e chiar depasita de realitate), gelozia iti provoaca insomnii, ulcer, depresii, etc. Si toate astea se datoreaza faptului ca iubesti enorm pe cineva, si gandul ca ai putea-o/l-ai putea pierde, te innebuneste, te aduce la disperare. Sentimentul proprietatii nu are nici o legatura cu asta. Cand pierzi o proprietate nu simti aproape fizic ca-ti este smulsa inima din piept. Dar simti asta cand pierzi persoana iubita. Iar gelozia este pana la urma doar o forma a fricii ca-ti vei pierde iubirea, inima, sufletul. E o metafora, bineinteles, dar in acel moment chiar simti asta. Sentimentul proprietatii este ceea ce spune Mascatu. Atata timp cat este cu o femeie, chiar daca nu simte iubire pentru ea, nu-i convine ca acea femeie sa fie interesata de altcineva. Este a lui, punct. Dar eu nu consider asta gelozie.
__________________ How happy is the blameless vestal's lot! The world forgetting, by the world forgot. Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray'r accepted, and each wish resign'd. And so, it begins | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 | Quote:
Parerea mea concorda cu ce a lui Ghost, dar asta nu inseamna ca avem dreptate, vorba aceea "gusturile nu se discuta" | ||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
Nu prea e vorba de gust, că ar fi simplu. E vorba de ce înţelege fiecare prin gelozie. Ghost a văzut în explicaţiile mele simţul proprietăţii. Eu îi spun că gelozia şi simţul proprietăţii merg mână în mână, până la identitate chiar. Dacă esti gelos de exemplu că prietena ta s-a uitat nu ştiu cum la altul, eşti gelos din cauza simţului proprietăţii. O consideri a ta şi numai a ta. Consideri că nimeni altcineva n-ar trebui să aibă vreun drept asupra ei.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
Mascatu, am crezut ca am explicat destul de clar cum vad eu gelozia. Daca se uita la altul, nu pot spune ca ma atac. Dar daca se intalneste cu altul, sau vorbeste prea des cu el la telefon, atunci devin gelos. Si nu pentru ca e a mea si numai a mea, ci pentru ca incep sa ma gandesc ca pot sa o pierd, lucru de care mi-e frica. Ma rog, pune tot ce am scris la timpul trecut, la prezent se mai afla doar conceptiile mele.
__________________ How happy is the blameless vestal's lot! The world forgetting, by the world forgot. Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray'r accepted, and each wish resign'd. And so, it begins | |||
|
| | #27 (permalink) | ||
| Quote:
Sa-ti dau un exemplu:Ce te-ar durea mai tare?Ca prietena ta sa se desparta de tine pentru ca ea cosidera ca nu va mai potriviti si nu mai merge relatia sau sa se desparta de tine spunandu-ti ca si-a gasit pe altcineva care o face sa se simta nemaipomenit? Oare ai putea sa fi bucuros pentru ea in cel de-al doilea caz stiind ca ea e mai fericita? Quote:
Dar daca pentru cineva pe care nu-l iubesti ai acest sentiment de proprietate,atunci crezi ca pentru o persoana pe care o iubesti sincer nu exista nici macar o urma din acest sentiment? Ma indoiesc.
__________________ Nu exista oameni care sa nu fie capabili sa faca mai mult decat cred ei ca ar putea face. (Henry Ford) | |||
|
| | #28 (permalink) | ||
| Quote:
2. iti provoaca ulcer, depresii etc, daca esti predispus genetic catre entropie mai mare Tu poate ca vei fi deprimat, altul va fi doar nervos, altul va comite o crima etc. Asta in functie de temperamentul tau, iar temperamentul este specific este subiect pentru toate celelalte actiuni ale tale. Vreau sa spun ca nu sentimentul de gelozie este responsabil pentru modul in care actionezi, ci temperamentul, sentimentul este doar catalizatorul.3. Unii oameni , cind pierd o proprietate se simt ca si cum le "este smulsa inima din piept" 4. Orice barbat, cit de fraier, are o reactie de mascul dominant (nu dominant peste toata planeta, ci peste "terenul de vinatoare"-desi unii confunda terenul de vinatoare cu toata planeta -vezi Hitler) Orice barbat este mascul, are instincte ancestrale si este programat genetic sa isi apare ceea ce tine de supravietuirea lui/genelor . ma rog, genele se apara pe ele insele , dar asta e alta discutie. Un tip de comportament il va avea si la servici si acasa si pe strada, isi va apara viata, proprietatea (in care e inclusa si partenera). Nu e nimic miraculos aici, este doar natura. Si gelozia este instictuala ca si furia sau foamea. daca vrei sa ramai la instincte si darwinism, atunci nu ai ce discuta de iubire, iar expresia "iubire neconditionata" ti se pare un nonsens. Daca ai o aplecatie catre speculativ, atunci poti sa incepi sa gindesti si despre lucruri mai putin verificabile. Asta e tot, depinde de apetitul fiecaruia.
__________________ HAYABUSA | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
| Quote:
apropo de asta(aceasta aproximare grosiera a geloziei )vi s-a intamplat sa o/sa-l luati la bataie pe vreuna/vreunu ca se dadea la iubita/iubitul vostru?Ce s-a intamplat dupa aceea?Mai sunteti cu persoana respectiva sau v-a dat papucii?Sau poate voi ati trimis-o la plimbare?
__________________ Nu exista oameni care sa nu fie capabili sa faca mai mult decat cred ei ca ar putea face. (Henry Ford) | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
| Quote:
)
|
| | #32 (permalink) | ||
| Quote:
LE: asta dacă e adevărat că l-ai bătut şi nu doar bravezi pe aici, când de fapt ăla v-a bătut pe amândoi şi acum tu vrei să îl faci de râs pe forum. Just another thought.
__________________ d*L*b Last edited by Comanche; 19-01-2006 at 10:07.. | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 | Quote:
hehe
| ||
|
| | #34 (permalink) | ||
| Quote:
daca te mai uiti la stirile de la ora 5 vezi acolo ca oamenii se omoara doar ca nevasta nu l-a asteptat pe betivan cu masa pusa,sau erau prea reci sarmalele,chestii de-astea... nu ma refer numai la bataie...si certuri sau despartiri din cauza asta... si daca tu l-ai batut pe ala pentru ca nu era vina lui,daca intra el cu masina in voi ce ii faceai?
|
| | #35 (permalink) | ||
| Quote:
) inseamna ca esti imbecil! Dar asta a fost acum vreo 4-5 ani si de atunci cred ca mi-a mai venit mintea la cap. (intre timp m-am insurat cu prietena de atunci si mi-a spus ca daca mai am iesiri din astea ma lasa balta! Corect!)
|
| | #36 (permalink) | ||
| Quote:
1. Dacă tu crezi că ...dacă eu cred că ai motive să te mandreşti cu aşa ceva înseamnă că sunt imbecil... înseamnă că eşti imbecil! 2. De ce? Poate cred că eşti tu un imbecil şi deci ai avea motive să te mândreşti că ai bătut pe cineva nevinovat. Sincer mie postul tău anterior mi-a sunat a laudă, mai ales că zâmbeai cu gura până la urechi foarte mulţumit că ai avut pe cine să-ţi descarci nervii. Mă rog. Poate m-am înşelat. Dacă m-am înşelat şi postul tău anterior avea drept singur scop un "mea culpa" public, îmi cer scuze.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #37 (permalink) | ||
| Quote:
2. Nu, am fost imbecit pentru ca l-am batut aiurea , nu pentru o presupusa lauda. Te-ai inselat, scuzele sunt acceptate! 3. Acum ma gindesc ca nu merita sa bati pe cineva decit in situatii extreme (crime, hotie, violuri etc), altfel, cite tampenii se intimpla in fiecare zi , sa iti consumi energia, sa te bati, sa injuri, sa te enervezi chiar nu merita. Si daca esti gelos, mai bine te duci la sala si tragi de fiare si iti consumi energia acolo! (sfatul a fost gratuit )
|
| | #38 (permalink) | ||
|
ce rost are sa bati pe cineva pentro o crima?
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Caut Nokia 6300 furat. imei 354835023184352 Caut Nokia 6300 furat. imei 354835027208843 | |||
|
| | #39 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ postul de mai sus are sanse de 50% sa fie sters de ild12 in urmatoarele 10 minute, 30% sa fie sters in primele 12 ore de la postare si 20% sanse sa nu fie sters( nefiind observat). | |||
|
| | #40 (permalink) | ||
| Quote:
|
| Advertisment | |
Treci prin porţile şcolii de magie şi devino cel mai puternic vrăjitor al tuturor timpurilor în Tales of Magic | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|