![]() |
| | #241 (permalink) | ||
| http://www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=3ab0c161bo Quote:
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #242 (permalink) | ||
|
am tot citit pe threadul asta... SF, inca mai ai opiniile alea cum ca planeta e bine si ca nu te intereseaza de panda ? daca da, iti spun : esti idiot ! daca nu, te felicit ca te-ai despteptat. disparitia speciei panda se generalizeaza, si asa cum au zis si altii , o specie altereaza existenta multor altora, direct sau indirect. ia zii tu , ce a declansat disparitia ursilor panda ? dar pe ursilor polari cine o cauzaeaza ? disparitia anumitor rase de animale, pt ca nu s-au adaptat. ok. dar, au aparut alte rase in loc ? cine umple locul lasat de acea rasa ? cand spuneai inainte ca planeta e bine, tu chiar crezi asta ? refuz sa cred ca o persoana poate fi atat de ignoranta ! in ultimele posturi vad ca ai dat mai multe linkuri de pe tot felu de site-uri. banuiesc ca te-ai mai documentat. asta inseamna ca ar trebui sa stii ca planeta nu e ok, ci grav bolnava. in acest moment, noi, oamenii, specia inteligenta de pe planeta ( si ce mandrii suntem de asta ) ajutam planeta sa moara ! zici tu ca au mai fost glaciatiuni si ca nu am fost noi ca sa le provocam. de acord, asa este. dar acum, noi chiar contribuim la asta. daca tu crezi in continuare ca toate gazele lasate in atmosfera de industrie prin orice mijloace ( uzine, masini, explozii, etc ) contribuie la stricarea echilibrului pe care planeta il are. zicea altcineva ca un calculator contribuie la incalzirea globala. exagerezi. unul nu. miliarde insa... "save the EARTH" este o expresie generica, care se refera la a salva viata de pe pamant asa cum o stim acum ! Ce intelegi tu prin planeta ? o bucata de pamant in spatiu ? Planeta este cea care te tine pe tine in viata cu bune si rele. si tu , drept rasplata, o omori incet aruncand pe jos pungi si alte rahaturi. ma duc in pauza, revin mai tarziu si mai discutam... daca mai suntem aici -------------------- Editare ulterioară -------------------- i'm back. va recomanda filmul lui all gore, An Inconvenient Truth am vazut ca SF il considera idiot pe Gore. io nu cred acelasi lucru, din contra. mi se pare un foarte bun semnal de alarma. din pacate nu este suficient promovat. inainte il puteati gasi pe video.google, incercati si acum. pe situl radio Guerrilla, blogul lui Vintila are un material foarte interesant despre Global Warming . cititi si acolo si ganditi-va care sunt consecintele actiunilor noastre ( cea mai inteligenta specie de pe Terra ) egoiste. in Matrix, este o scena in care Smith categoriseste specia umana ca o plaga, un virus, care consuma toate resursele si apoi merge catre o noua gazda. din pacate, cam are dreptate. daca dupa precedentele ere glaciare, Terra a fost capabila sa isi revina la climatul obisnuit, intrebarea pe care o pun este: "Ce se va inatampla daca va fi o megaglaiatiune si plaenta Pamant asa cum o stim noi va deveni o planeta inghetata ? ". crezi tu domnule SF ca omul se va adapta ? io nu sunt asa de convins. specia umana este prea tehnologizata si prea dependenta de lucruri nenaturale ca sa poata sa se adapteze. singurii oameni pe care ii cred in stare sa se adapteze cred ca sunt eschimosii. din pacate si ei sunt mult prea putini ca sa poate sa perpetueze specia umana. in final, cred ca ne apropiem de sfarsitul civilizatiei umane asa cum o stim. sper doar ca planeta sa supravietuiasca si sa fie in stare sa se refaca. noi, oamenii, probabil ca vom avea soarta dinozaurilor...
__________________ Last edited by iooo; 28-02-2007 at 14:57.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #243 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 | Quote:
Ghici cine a umplut planeta de viata? Evolutia ![]() Cat despre restul intrebarilor despre viitor: n-ai destula imaginatie sa-ti imaginezi cum se poate supravietui. Asta asa doar, ca nu-mi plac mie profetii apocalipsei. | ||
|
| | #245 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 |
- 99% din toate speciile care au existat vreodata, au disparut. - dezastre majore gen asteroidul/vulcanul care a dus la disparitia dinozaurilor au lasat pamantul intr-o iarna adanca si totusi avem astazi o mare varietate a vietii. - era glaciara a lasat pamantul intr-o iarna adanca recent si totusi avem astazi oameni pamantul la inceput era gol de viata si totusi avem astazi viata Tu subestimezi fenomenul numit viata. Pamantul nu poate deveni un bulgare de zapada datorita apropierii de soare.. cel putin atata timp cat avem atmosfera si efect de sera echilibrat. Crezi ca incalzirea globala va duce la disparitia vietii? Think again. http://www.cnn.com/2004/WORLD/europe...pos/index.html Quote:
Daca vrei environmental awareness atunci scare-tactics merg doar pe cei care habar n-au si e ok.. ei tre' sa se aiba grija de mediu ca-s multi. Totusi intr-o discutie coerenta nu-i rost sa vii cu dezinformare / doomsday propaganda. | ||
|
| | #246 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
2. Distrugearea stratului de ozon poate duce la pierderea atmosferei ? 3. In cat timp se crede ca s-a format atmosfera ? Cum era Terra dupa formare si cat timp i-a trebuit sa ajunga in stare sa sustina Viata ? Quote:
- golirea rezervelor de combustibili fosili - alterarea crustei pamantului prin "open mining" ( minele de diamante din Rusia sau de carbuni din China ) - poluarea apelor cu agenti chimici, nenaturali, care nu se pot descompune Nu vreau sa fiu propovaduitorul apocalipsei, eu doar constat ce se intampla acum. Ai citit articolul de pe guerrilla ? Scria acolo ca daca se schimba toti curentii , nu numai Gulf Stream, am cam belit-o (scuzati trivialitatea). Nu suntem pe roze nici acum. Tot in AIT, All Gore a mai prezentat urmatoarele : - Nivelul de CO2 din atmosfera in zilele prezente este mult prea mare, mai mult decat a fost vreoadata. - Populatia umana s-a cvatruplat (sper sa nu gresesc). - Multi dintre ghetarii intercontinantali s-au topit ori sunt pe cale sa se topeasca - Kilimanjaro nu va mai avea zapada incativa ani - Groenlanda se topeste --- Poate ca avem perceptii, idealuri, trairi diferite si atunci nu ne intelegem unul pe altul. Io as vrea ca fiica mea (face 5 luni maine) sa apuce sa traiasca linistita, si sa nu trebuiasca sa se gandeasca in ce pestera sa se ascunda de frig/caldura...
__________________ | ||||
|
| | #247 (permalink) | ||
Nu, disparitia stratului de ozon nu poate duce la disparitia atmosferei. Ozonul ne protejeaza de ultraviolete tho'. Poate o cometa care sa lichefieze jumate planeta... Daca incalzirea nu-i naturala nu-i tot incalzire sau cum? O eruptie vulcanica sau un asteroid e MULT mai periculoasa pentru atmosfera decat niste CO2, iar viata pe planeta noastra a supravietuit cu succes in ciuda acelor evenimente.Mai usor cu doomsday propaganda care prezice disparitia vietii ca pur si simplu nu tine. Quote:
![]() There's not much you and I can do, really, iar agitatia ta e cam in zadar. Hope for the best, things tend to work themselves out fie ca te stresezi fie ca nu. Daca vrei sa "raise the consciousness", fa-o in modul potrivit la locul potrivit, iar aici nu e locul potrivit pt scare-tactics. | ||
|
| | #248 (permalink) | ||
|
wtf, ma tot inebunesti cu doomsday si scare tactits ?! ce pm, chiar nu iti dai seama ca nu e ok ce se intampla ? si unde sa ma agit ? sa ma duc in fata la guvern ? sau la petrom ? forumul e cel mai la indemana. si threadul are acest nume. ce sa fac, sa deschid altu ? da, incerc sa iti trezesc constiinta, dar se pare ca incerc degeaba. si nu inteleg de ce iti place sa fii impotriva ? iti place sa discuti in contradictoriu ?
__________________ | |||
|
| | #249 (permalink) | ||
| Intuitive Investigator Join Date: Nov 2002 | Quote:
![]() Quote:
Nu zic ca asta s-ar intampla, nu cunosc suficient problema si n-am o parere formata - zic doar ca "viata va supravietui" nu e o consolare suficienta, in special pentru un parinte.
__________________ "Purtam masti. Unii dintre noi le purtam din cauza unor frustrari sau complexe, altii pentru a ne apara de imperfectiunile lumii in care traim. Purtam masti pentru a ne ascunde defecte fizice sau, mai ales, pentru a ne masca vulnerabilitati psihice. Suntem slabi si stim asta. Insa suntem slabi doar in anumite puncte. In altele, excelam." (© Andrei Rosca de la bookblog) | ||
|
| | #250 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 | Quote:
Quote:
Am si eu instinct de conservare ba e chiar foarte dezvoltat.Observatia mea se referea exclusiv la ipoteza disparitiei vietii de pe pamant sugerata mai sus. | ||
|
| | #251 (permalink) | ||
|
Pe de alta parte, daca stii cat de cat care sunt datele problemei, e greu sa nu te zgarie pe creier argumentele lui Iooo. Cateva din argumentele lui cum ca viata ar putea disparea: - golirea rezervelor de combustibili fosili Poftim? Ce-are sula cu prefectura? Daca maine ar disparea toate hidrocarburile, nici macar civilizatia umana n-ar disparea; iar multi ar spune ca restul formelor de viata chiar ar profita. - alterarea crustei pamantului prin "open mining" ( minele de diamante din Rusia sau de carbuni din China ) Iarasi imi este efectiv imposibil sa-mi dau seama ce-are a face treaba asta cu disparitia vietii. Respectivele mine sunt urate la nivel local, dar nu afecteaza un centimetru patrat din afara exploatarii propriu-zise. Nu zic ca-i frumos acolo, dar efectul lor negativ e muuult exagerat de Iooo. - poluarea apelor cu agenti chimici, nenaturali, care nu se pot descompune Eh, in sfarsit ceva mai serios, desi nu stiu care sunt agentii aia chimici care nu se pot descompune. Insa chiar si in acest caz, printre efectele negative nu se poate numara disparitia vietii - iar respectivele efecte negative pot fi destul de usor anulate prin aplicarea unor masuri de bun simt. In concluzie pentru acest paragraf, poluarea apelor poate reprezenta o problema, insa una destul de usor de corectat si cu siguranta cu efecte negative mult inferioare celor estimate de Iooo. N-are rost sa ne panicam si sa ne smulgem parul din cap. Alte argumente in aceeasi directie: - Nivelul de CO2 din atmosfera in zilele prezente este mult prea mare, mai mult decat a fost vreoadata Asta e pur si simplu fals. A fost si de zece ori mai mare. - Populatia umana s-a cvatruplat (sper sa nu gresesc). Ba s-a dublat. Si in acelasi timp s-a marit de zece ori. Si de paispe ori. Si de o suta de ori. Si de o mie de ori. Totul depinde de intervalul de timp la care te referi. In orice caz, probabil ca nu va apuca sa se mai dubleze inca o data inainte de a incepe sa scada. - Multi dintre ghetarii intercontinantali s-au topit ori sunt pe cale sa se topeasca Ghetarii astia intercontinentali, ce sunt, mai exact? ![]() - Kilimanjaro nu va mai avea zapada incativa ani Ghinionul schiorilor kenieni. Planeta a suportat schimbari climatice importante in trecutul relativ apropiat fara a avea loc nici un fel de dezastru. De fapt vietuitoarele sunt adaptate tocmai la o planeta cu o clima in permanenta schimbare (persistenta albinismului - in ciuda dezavantajelor pe care le implica in contextul climei actuale - ar fi cel mai simplu si banal exemplu). De vreo trei milioane de ani incoace, de cand am intrat in era glaciara, planeta trece in permanenta printr-o succesiune de perioade glaciare puternice (asa-zisele ere glaciare) si perioade glaciare mai slabe (asa-zisele perioade interglaciare - de fapt nu sunt interglaciare, pentru asta ar trebui ca temperatura medie globala sa fie cu cateva grade bune mai mare). In tot acest timp, in ciuda succesivelor schimbari climatice, nu a avut loc nici un dezastru ecologic- extinctia megafaunei de la sfarsitul ultimei perioade glaciare puternice se datoreaza cel mai probabil vanatorii de catre oameni, nu schimbarilor climatice. - Groenlanda se topeste La fel ca mai sus. -------------------- Am mai spus-o de cateva ori, dar ma repet ca sa fie lucrurile clare. Nu sprijin poluarea de nici un fel: as vrea sa traiesc intr-o tara unde sa pot bea fara frica apa din rauri, sa pot manca alimente fara E-uri sau chimicale, sa pot respira fara sa tusesc din cauza prafului si poluarii. Cu toate acestea, nu pot accepta o retorica precum cea de mai sus. Acestea chiar sunt scare tactics, dupa cum le-a numit SF. Cateva graunte de adevar umflate dincolo de orice proportii rezonabile. Poate sunt nepermis de naiv si optimist, insa raman increzator in capacitatea rasei umane de a depasi orice probleme care ni se vor ivi in cale. Chiar presupunand ca cele mai negre profetii ale celor mai nebuni profeti se vor indeplini, oamenii au mai trecut prin schimbari climatice masive fara sa involueze din punct de vedere tehnologic. Da, ar raspunde oponentii mei, insa atunci eram mult mai inapoiati decat acum. Pai tocmai, as replica eu. Daca atunci ne-am descurcat, acum, cand stim mult mai multe si putem mult mai multe, ar fi de neconceput ca civilizatia noastra sa dispara.
__________________ Viteazul priveşte pericolul, cutezătorul îl caută, nebunul nu-l vede. | |||
|
| | #252 (permalink) | ||
Eu nu fac diferenta intre continutul profetiilor apocalipsei de aici si teoria conspiratiei de pe celalalt topic. Ambele miscari prezinta informatii luate de regula din filme de o calitate indoielnica pe care apoi le spameaza intr-un flood halucinant fara sa le analizeze. A se face diferenta intre profetii apocalipsei si evidentele pentru incalzirea globala. | ||
|
| | #253 (permalink) | ||
|
BG, cred ca nu m-ai inteles. Toti acesti facori contribuie, conlucreaza, actioneaza impreuna. De asta am spus ca sunt factori in acelasi proces. Din raspunsul tau inteleg ca nu ai vazut filmul lui All Gore. Din pacate nu se mai gaseste pe Video.Gooogle.com. poti gasi insa alte filmulete despre acest subiect tot acolo . sunt convins ca daca il cauti pe alte surse il vei gasi. home page : http://www.climatecrisis.net/ Ghetarii intercontinentali sunt ceea ce le zice numele ca sunt. o explicatie pe larg : http://www.referat.ro/referate/Ghetarii_3743.htm Am uitat sa zic... disparitia unei mari (tot intercontinentale) cum vi se pare ? BG, inca ceva, atitudinea ta este asa de senina si optimista incat aproape ca este molipsitoare. Rasa umana este facuta sa se autodistruga. Vezi : Lord of the War, e un film facut pe intelesul tuturor. Si daca nu iti place, sau daca consideri ca este prea cinematografic, priveste un pic la politica de inarmare sau la razboaiele interetnice sau la mai stiu io ce razboaia. Si daca ti se pare prea departe, adu-ti aminte de capacitatea romanilor care au trecut prin inundatii cand se uitau la strainii ce le construiau casele si altele. SF... esti incurabil.
__________________ | |||
|
| | #254 (permalink) | ||
|
iooo,las-o mai moale.Esti la fel de extremist(a) ca si cei ce sustin ca totul e bine.Toata polologhia asta cu save the earth se reduce la salvati rasa umana,pamantul va supravietui si fara noi. Macar abtine-te la a-l mai cita pe Gore ca punct de referinta in toate discutiile despre incalzirea globala.Din punctul meu de vedere e ca Voiculescu la presedintia comisiei parlamentare,adica nul. Glaciatiuni au fost si vor mai fi,daca noi grabim una vom suporta consecintele si daca nu vom fi in stare sa ne adaptam vom disparea.Mai bine s-ar discuta despre cum vom face fata modificarilor climatice.Nu vad pe nimeni preocupat sa subventioneze folosirea pe scara larga a energiilor neconventionale.Daca vreau sa-mi construiesc o casa pasiva(adica produce cel putin atat de multa energie cat consuma),ma costa de ma rupe. Si apropo de panda:daca evolutia a creat un specimen ce nu e in stare sa rontaie aproape nimic in afara de bambus,inseamna ca a fost o eroare,drum infundat.E normal sa dispara speciile neadaptabile.
__________________ O masca-avem, ce minte si zambeste,Ne-ascunde-obrajii, ochii ni-i umbreste -Umanei siretenii - iata ce platim:Cu inimile-n zdrente, noi zambim Noian de perfidii rostind, fireste. Last edited by ninanina; 02-03-2007 at 10:31.. | |||
|
| | #256 (permalink) | ||
|
ba, nu'sh ce sa zic, ma cam dati peste cap... aveti mentalitate de genu : "ce-o fi o fi" sau "nu conteaza ce fac io, ca sunt prea mic ca sa conteze". la fel si cretinu ala de a votat de 2 ori in parlament " ce daca, ca oricum castigasem". moralitate, etica ? ce sunt astea ? valori necultivate... nina, nu stiu daca ai citit ce am scris mai sus. vrei ma contrazici dar aduci niste argunente cu care eu sunt de acord si am spus ca "save the earth" se refera la pamantul din momentul actual, asa cum e acum. discutia a evoluat, ca de aia e discutie. si daca SF zice ca o sa fie totul bine si vom trai fericiti pana la adanci batraneturi, io sustin altceva. poate am mers prea departe cand am zis ca este posibila terminarea vietii sub orice forma, dar se paote ajunge si acolo, daca insistam. Gore o fi el null asa cum zici (desi nu cred) dar, sper deosebire de Voiculescu (ce comparatie ...) are in spatele lui o echipa care ii furnizeaza date competente. * Quote:
SF ... /sigh ... LOTR este in universul AD&D, filmele pe care le dau exemplu se situeaza si prezinta TIMPUL PREZENT, desigur, in versiunea regizorilor/scenaristilor. Dar se bazaeaza pe fapte reale. LofW pune in scena o familie ca sa sublinieze cat de mult este omul influentat de bani si de putere. *off topic : multe din posturile pe care le faci mi se pare ca le faci de dragu posturilor, ca sa mai adaugi ceva la numaratoare.
__________________ | |||
|
| | #257 (permalink) | ||
|
Mersi pentru precizare,iooo.Nici o tabara,nici cealalta nu a reusit pana acum sa ma convinga.Interesele materiale sunt puse deasupra adevarului,de multe ori si nici savantii nu au reusit sa dea un raspuns clar.La orice argument aduci,gasesc altele care il contrazic.Si nu ma refer la Gore care,in primul rand e politician si il doare de incalzirea globala pentru ca e un lucru pe care Bush si petrolistii lui l-au negat cu obstinatie. Chiar si daca ai cauta surse stiintifice vei gasi aceleasi contraziceri.Conteaza sa gasim o metoda de a supravietui.Despre ce vom face in noile conditii ,nimeni nu zice nimic.Si nu te amagi ca pamantul va ramane vesnic asa cum ni-l dorim.
__________________ O masca-avem, ce minte si zambeste,Ne-ascunde-obrajii, ochii ni-i umbreste -Umanei siretenii - iata ce platim:Cu inimile-n zdrente, noi zambim Noian de perfidii rostind, fireste. | |||
|
| | #258 (permalink) | ||
|
sunt perfect de acord in priviinta banilor, am scris si mai sus. si cu argumentele la fel, unii aduc argumente ca e alba, altii ca e neagra. daca Gore foloseste GW ca argument impotriva lui Bush, cu atat mai bine. Bush e un cretin, e o marioneta. ii place sentimentul de putere, banuiesc ca oricui i-ar placea, dar el nu are nici un pic de bun simt. e un fel de Vanghelie. de ce sunt io mai alarmist ( asa cum mi s-a spus ) ? pentru ca as vrea sa trezesc un pic din constiinta fiecaruia din noi si sa ne dam seama ca ce dam asta vom prim inapoi. o regula general valabila. daca ne kkm in poteca, riscam sa calcam in kkt. ce vreau sa zic, daca avem grija de Terra, Terra va avea grija de noi. nu poate fi asa de greu de inteles.
__________________ | |||
|
| | #259 (permalink) | ||
|
Dolphin massacre in Japan - don't look if you don't like bloody scenes: http://www.glumbert.com/media/dolphin
__________________ Raiul este cel mai exclusivist club din lume (TM) | |||
|
| | #260 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| Advertisment | |
Inscrie-te in ActionLiga - locul pentru cei care vor un joc rapid si spectaculos | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|