![]() |
| | #364 (permalink) | ||
|
Sincer tot n-am inteles, cu cel afecteaza pe unu din africa care traieste in desert ca eu imi iau cada de 2 metrii cubi pt ca e ieftina apa? Am vreo influenta directa? Daca consum mai putin o sa ajunga si la el vreodata? Sau este vorba doar de bun simt...
__________________ breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather. Bill Hicks | |||
|
| | #365 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Problema se pune la modul complex care intr-o prea mica masura include notiunea de bun simt. E o mare criza de apa potabila la nivel mondial, asa cum e criza si de alimente sau alte elemente care sustin viata si dezvoltarea oamenilor. Oamenii nu prea au treaba cu bunul simt cind e vorba de bunastarea proprie. Problema e ca in timp lucrurile se "regleaza" tot datorita oamenilor. Incet, incet, criza se agraveaza, cei din zonele sarace si afectate (sint afectate si zone locuite de bogati) se dezvolta si au nevoie crescuta de apa (in cazul asta), vor avea si cu ce sa o plateasca si se vor gasi "intreprinzatori" care sa "exporte" (asta se intimpla si acum) apa ieftina catre cei care platesc mai bine. Pretul e in crestere peste tot si va costa tot mai mult sa umpli cada de 2 metrii cubi.
| ||
|
| | #366 (permalink) | ||
Situatia animalelor salbatice se afla intr-o criza mult mai adinca decit cea a oamenilor care au provocat-o:"Wildlife crisis worse than economic crisis – IUCN" IUCN - Wildlife crisis worse than economic crisis – IUCN | ||
|
| | #367 (permalink) | ||
| Quote:
Educatia se face in familie iar majoritatea romanilor sunt niste nesimtiti pentru ca parintii lor au fost la randul lor asa sau pentru ca nu i-a dus capu sau nu au stiut ce inseamna a fi civilizat. O mare problema la noi in tara sunt gradinile zoologice sau numarul mici de parcuri. Daca nu duci un copil la o gradina zoologica care sa arate decent, deci probabil nu la una din Romania, si nu il inveti sa aprecieze animalele si natura atunci acea persoana nu va dezvolta o sensibilitate pentru acest lucru si va deveni mai mult ca sigur indiferent. Nu stiu cum este Delfinariul din Constanta, nu mai tin minte, am fost cand eram mic insa de curand am fost la cel din Valencia si ca turist am fost placut impresionat de ce am vazut. Ma gandesc ca pentru un copil sa vezi asa ceva cand esti mai mic te face putin mai "bun" desi e mult spus. Din pacate cei care nu conduc acum sunt niste comunisti. Suna urat, ca si cum ar spune un cocalar unei persoane mai in varsta in autobuz. Ei au trait in acel regim si au capatat toate problemele lui. Nu exista un politician roman caruia sa ii pese de asa ceva, nu exista legi pentru a preveni asa ceva, nu exista interes in a rezolva astfel de probleme. Pentru cativa zeci de ani ramanem cu astia pentru ca cei cu adevarat interesati de asa ceva sunt prea putini pentru a schimba ceva, deocamdata. In Germania stiu persoane care isi iau cateva minute din timpul lor liber ca sa sorteze gunoaiele pentru ca le pune in locul unde trebuie. In gara, in statia de autobuz si mai peste tot gasesti cosuri de gunoi pentru reciclare. La noi tot ce au gasit comunistii nostri ca o solutie este sa puna 3 tomberoane imense pe strada. PS: In Bragadiru, cred, sunt 3 cosuri de gunoi in mai putin de 20 de metri. Daca tot vor sa faca bani si sa umple orasul de cosuri de gunoi de ce nu fac unu pentru hartii, unul pentru sticla si unul pentru plastic ? Last edited by Redy; 14-09-2009 at 19:32.. | |||
|
| | #368 (permalink) | ||
Situatia nu are nici o legatura cu "comunistii". In perioada comunista invatamintul punea mult mai mult accent pe bun simt ("cei sapte ani de-acasa"), in China comunista nu vezi asemenea mizerii la drumul mare. In Cluj-Napoca, centru universitar si oras mult mai curat decit altele, la intrarea in Facultatea de "Mediu" unde este amenajat un loc de fumat cu banci si multe cosuri de gunoi, cu greu gasesti un muc de tigara in cosurile de gunoi! In schimb e impinzit totul in jur (inclusiv zona verde) de mucuri de tigari, etc... Intrebind intr-o zi un grup de studenti care fumau acolo (si evident ca aruncau mucurile de tigari pe jos) la ce cred ei ca folosesc cosurile alea de gunoi din fata cladirii pe care scrie "Facultatea de Mediu", au raspuns indignati ca ei nu sint studenti la "Mediu", doar au alocate sali de curs acolo, de la alta facultate!... Deci ce rost mai are sa vorbim despre ceilalti care traiesc in afara oraselor considerate mai "civilizate"? | ||
|
| | #369 (permalink) | ||||
|
Nu inveti sa "apreciezi natura" mergand la Zoo ci traind in natura. Chiar pentru putin timp si nu neaparat in padure. Eram mic, in vacanta mergeam sa facem baie in rau. Din sat. Consideram raul ca fiind "al nostru", si eram impotriva oricui arunca gunoaie pe acolo. Eram prea mici sa "facem ceva", dar ii vedeam pe aia care aruncau ca pe niste "prosti" care habar nu au ce fac, ce sa faci "au crescut si s-au prostit". Cam asa ceva. Normal ca tot satul acolo ducea gunoiul. Sau mergeam si mancam ce gaseam prin padure - alune, si ce mai era pe acolo. Cand ai propriul interes sa mananci alune sau sa faci baie in rau - intelegi de ce vrei sa "protejezi natura". Mai si pescuiam in raul ala. Semi experienta vietii "in natura" tot te invata ceva. Mai jos ipocrizie si negarea realitatii. De catre adulti. Societatea moderna si viata "moderna". Mancarea creste pe raft. Sunt impotriva "factory farming", dar nu aia e problema - e doar un efect, problema e alta, si totul incepe din scoala. http://www.reuters.com/article/oddly...ddlyEnoughNews Quote:
Quote:
Quote:
Ceva despre pesti: http://www.doomers.us/forum2/index.p...c,52624.0.html Quote:
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? Last edited by jet li; 15-09-2009 at 13:01.. | |||||
|
| | #370 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #371 (permalink) | ||
In mediul urban colectarea gunoaielor e mai bine organizata decit la tara. La tara toti arunca gunoaiele peste tot, in special in apa, pentru ca ei considera ca apa ia gunoaiele si le duce in "alta parte", eventual le distruge. Gunoaiele alea care se string pe Bicaz (care sint adunate din cind in cind cu "fonduri europene", dar se acumuleqaza la loc in citeva luni) provin de la localitatile insiruite pe Riul Bistrita, doar Vatra-Dornei e un orasel mai rasarit in amonte. Orice riu de munte care altadata a fost chiar un loc de agrement devine o groapa de gunoi dupa ce trece de primele 1-2 localitati. | ||
|
| | #372 (permalink) | ||
|
Redy, uite un filmulet, poate nu l-ai vazut inca. Despre educatia aia - fiecare copil lar trebui sa aiba sansa sa experimenteze viata pe la tara. Mai intelege cate ceva despre "natura". The Story of Stuff with Annie Leonard Apoi, mai e poluarea prin despaduriri si simpla agricultura. Cauta "dead zones in oceans". Cauzate de ingrasamintele artificiale, care ajung in rau apoi in oceane, acolo provoaca inmultirea algelor care consuma tot oxigenul din apa. Si niste articole pe care le-am mai dat : The oil we eat: Following the food chain back to Iraq By Richard Manning (Harper's Magazine) The Gospel of Consumption | Orion Magazine Si o poza : Quote:
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? | |||
|
| | #373 (permalink) | |||
| When Farming Is Just About Money: New Zealand’s Biggest Dairy Farmer Allows Calves to Starve to Death Quote:
The most isolated tribe in the world? - Survival International Quote:
Apoi in scurt timp ar ajunge ca prin Madagascar sau Haiti. Sau Hawaii: Quote:
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? | ||||
|
| | #374 (permalink) | ||
| Quote:
Cica ar fi o solutie pentru "salvarea planetei" si anume: - scadem aproximativ 90% din populatia oamenilor. Undeva pe la un miliard de oameni si printr-un program de control al natalitaii, nu ar mai fi loc de probleme nici pentru oamenii ramasi, nici pentru natura. Si inca ceva, cei 10% ramasi trebuie trebuie sa slujeasca noul sistem orbeste. Asa ca imi pare rau jet li, dar nu te incadrezi - nici eu, din pacate. Dar lasa, nu fii trist, moartea noastra o sa serveasca unui scop mai inalt: Saving the planet and the new zombie rase... | |||
|
| | #375 (permalink) | ||
|
sa scape caii de ochelari apoi sa vezi cum fug cainii.
__________________ Another form of Group Think is the stigmat placed on the "Conspiracy Theories". And the mainstream media, as said before, has been proven to sway at least 80% of the public’s opinion. The logic is undeniable. Media in every form is put in place to make people feel stupid for even keeping an open mind towards ''conspiracy theories''. Last edited by Rush; 09-10-2009 at 02:38.. | |||
|
| | #377 (permalink) | |||
| The oil we eat: Following the food chain back to Iraq—By Richard Manning (Harper's Magazine) Quote:
Quote:
Irigatii - daca faci irigatii cu apa din subteran - poti sa distrugi solul. Contine saruri care se depun. Ce sa mai zic. Tot ce facem - nu reusim decat sa distrugem. Seceta in California Quote:
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? Last edited by jet li; 16-10-2009 at 12:27.. | ||||
|
| | #378 (permalink) | ||
|
O lama. De ras. Am vrut sa o arunc la gunoi. Impreuna cu altele, intr-o punga. Si m-am gandit : sunt caini care mananca din gunoaie, nu pot s-o arunc asa. Nu pot sa stau linistit, fara sa-mi pese daca se intampla ca vreun caine sa inghita lama aia. Mare lucru. Nu am aruncat eu o lama - mare schimbare. Dar, vedeti aici : current work These photographs of albatross chicks were made just a few weeks ago on Midway Atoll, a tiny stretch of sand and coral near the middle of the North Pacific. The nesting babies are fed bellies-full of plastic by their parents, who soar out over the vast polluted ocean collecting what looks to them like food to bring back to their young. On this diet of human trash, every year tens of thousands of albatross chicks die on Midway from starvation, toxicity, and choking. To document this phenomenon as faithfully as possible, not a single piece of plastic in any of these photographs was moved, placed, manipulated, arranged, or altered in any way. These images depict the actual stomach contents of baby birds in one of the world's most remote marine sanctuaries, more than 2000 miles from the nearest continent.
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? | |||
|
| | #379 (permalink) | ||
|
Ma-ntreb daca o sa aibe o finalitate... YouTube - Al Gore sued by over 30,000 Scientists for Global Warming fraud John Coleman
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #380 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2007 Location: Bucuresti | Hot Air Quote:
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |