Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 01-03-2006, 04:33   #21 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

In continuare sunt stupefiat de modu' in care SF intelege sa initieze subiecte de discutie si de modu' in care le trateaza - de aici si majoritatea posturilor pline de "intelepciune". Selectez la intamplare cateva perle:
Quote:
Originally Posted by SF
De ce ii zice "global warming" daca eu inghet iarna de frig ? :-S
Iernile sunt mult mai calde decat acu' 10 ani. Insa prin 1996 aveai 10 ani, ceea e scuzabil daca ne raportam la cat de neproaspete si neconforme cu realitatea iti sunt amintirile dp vremea aia. Nu este scuzabil insa sa vb de parca ai trait 80 de ierni, mai ales cand ti se vad atat de evident printre randuri dese impulsuri neuronale pre-adolescentine.
Quote:
Originally Posted by SF
Un celofan pe jos nu o sa omoare ceea ce deja e mort.
Daca arunci in natura, da .. inestetic.
A arunca plastic peste sol, mai exact peste pojghita aia subtire care se creeaza foarte greu in timp si care ne asigura noua mancarica, e mai mult decat inestetic, e absolut daunator. De exemplu, celofanu' ala impiedica soarele sa interactioneze cu solu', ca sa nu mai zic ca degradarea lui distruge in mod fatal fertilitatea solului.
La fel si cu celofanu' pe asfalt. Un oras cu strazi acoperite de astfel de gunoaie nebiologice (celofan, hartie etc) ar avea un grad mai ridicat de poluare decat un oras curat. Atat in natura, cat si in oras, pe asfalt, celofanu' ala se degradeaza. Ok, daca vb de un singur celofan, atunci nu atat de rpd incat sa afecteze imediat organismu' uman, lato sensu', intregu' ecosistem urban. Insa cand e vb de sute de tone de celofan imprastiate pe strazi atunci e altceva.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 04:40   #22 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

lasa, ca natura are ea grija de noi...mai da un virus, un tsunami...regleaza ea treaba cumva, nu e cazul sa ne facem griji ca i-am face rau...

Mir is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 12:13   #23 (permalink)
Registered User

Ben Ami's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mir
lasa, ca natura are ea grija de noi...mai da un virus, un tsunami...regleaza ea treaba cumva, nu e cazul sa ne facem griji ca i-am face rau...
natura? hehe... toate au o cauza. actiune si reactiune. s-a pus natura pe pasari si le-a dat niscaiva suturi de aviara peste bot (chiar daca ele nu suporta decat plisc!) cat despre tsunami. iarasi e de "disc cutat". numai omu' nu e de "disc culpat". le comit multinationalele si le suporta tot bizonu'. apoi tot ele arata cu degetul bizonu'. dupa care bizonu' e pus sa suporte altele, mai dure. viata bizonului este "statisticata" pe "caprarii". de aici pana aici traieste, de dincoace pana dincolo viseaza cai verzi. asta in timp ce "noi" ii pregatim urmatoarea planeta. careia n-o sa-i mai spunem Marte (de ex.) ci Coca-Cola, ca-i mai sexi. ce Terra? da-o-n colo ca-i plina de caca!
hai sa le dam o viata de plastic in care sa manance plastic, sa doarma pe plastic, sa se imbrace in plastic, sa se joace si sa se distreze in/cu/cat mai plastic, sa-i ingropam in plastic, apoi "sa punem" de-o bacterie care sa le haleasca tot plasticul si sa radem cand o sa le cada dintii de plastic, tzatzele de plastic, putzele de plastic!
sa si spunem in reclame toate astea.
cat mai "plastic"!
(Proiectul pentru copiii saraci http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=179351)

Ben Ami is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 15:49   #24 (permalink)
SF

Assassin, unele lucruri le zic la misto, unele nu. E stilul meu Folosesc ironia unde am ce ironiza.

Oricum, nu vad eu cum niste celofane aruncate din masina pe sosea dauneaza mai mult solului decat autostrada asta prin ardeal care se construieste acum. Cred ca tot gunoiul aruncat de romani in natura de la revolutie nu se compara cu asta si cu noile zone industriale. Ai vazut vreodata un combunat de prelucrare a lemnului ? La noi este in zona Sebesului. Munti de cherestea, asteptand sa fie transformate in .. vopsele sau stiu eu.

Chiar azi am scapat un pix pe jos intr-o sala de curs si nu l-am ridicat, iar cineva m-a certat ca nu adun 'deseurile'. Zelotii de care va vorbeam. Nici o imaginatie perversa nu ar putea demonstra ca pixul cazut pe jos in clasa e un deseu, conform definitiei.

SF is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 17:57   #25 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Un pix lasat pe jos intr-o sala de curs este doar gunoi, si lipsa de bun simt. Daca nu-ti mai trebuie, il arunci la gunoi (sau il reciclezi, depinde in ce fel folosesti notiunea de "gunoi"). Faptul ca-l lasi acolo, are legatura cu alte lucruri, nu cu ecologia, deci este off-topic sa discutam aici comportament si civilizatie. Ivan ti-a spus sus un pic mai plastic, cam acelasi lucru.

AxA is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 18:48   #26 (permalink)
SF

Am luat pixul de pe jos, FYI, insa nu de asta era vorba. Faptul ca numai eu vad ceea ce am vrut sa subliniez indica rea-vointa.

Ceea ce vroiam eu sa zic: tema curateniei si ordinii ar putea avea motto-uri mult mai bune decat demonizarea umanitatii. In multe reclame pro-ecologie apare "efectul si responsabilitatea omului fata de natura".
Responsabilitate ca vreau sa traiesc intr-o lume curata, frumoasa si sanatoasa ? DA
Responsabilitate ca as fi oarecum vinovat ca revolutia industriala si agricultura corporatista a distrus parti importante din mediul natural ? NU

Old 01-03-2006, 19:23   #27 (permalink)

Quote:
aceeasi chestie cu stratul de ozon. Planeta n-o duce rau! Planeta o duce bine.
SF dixit. L-as invita sa traiasca sub o gaura de ozon, sa vedem cat o duce
Sau poate nu a auzit ca stratul e O3 se distruge incet-incet datorita poluarii provocate de "revolutia industriala", si nu din cauze naturale. Ozonul a disparut din zona arctica in numai 15 ani. Primul pas a fost interzicerea din refrigeratoare, aparate A/C, solventi, etc. a CFC-ului inca din anul 1995. Clorfluorocarbonul este o cauza directa a dizolvarii ozonului.

Fenix is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 20:10   #28 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

SF, imi pare rau sa-ti aduc la cunostinta, dar ESTI vinovat ca revolutia industriala si agricultura corporatista a distrus parti importante din mediul natural... Ca nu vrei TU sa recunosti, e treaba ta... Daca insa nu-ti dai seama, atunci e si mai grav...

Old 01-03-2006, 20:16   #29 (permalink)
Registered User

[warn=Assassin]Offtopic[/warn]

bah SF, tu chiar ai nevoie de psihiatru...

maniac21 is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 20:49   #30 (permalink)
Registered User

@di[c.e]'s Avatar

Omul pierde cel mai mult, si-o face cu mana lui . Omul afecteaza mediul ambiant..mediu care, culmea, il avantajeaza. Se potriveste aceeasi zicala :Prostia se plateste.
Nu vad marele pericol in punga de celofan...ma gandesc la incalzirea globala..
Cred ca constructiile de orice fel, masinariile de orice fel au rolul fruntas in a deteriora natura.
Acum daca esti un mare ecologist..si te limitezi la aruncat punga de celofan la gunoi..da' in schimb mergi cu masina, consumi produse care se fac prin poluarea naturii, locuiesti la bloc(sursa de caldura), folosesti pc-ul(sursa de caldura), esti un mare fals..ecologismul tau e ridicol.
Hai sa bag aici o poza cu ecologistul perfect in viziunea mea, imaginea care face cat o mie de cuvinte:

Brigada de papuasi este cea mai reprezentativa organizatie ecologista..Green peace sunt niste noobies ca sa zic asa.
Ohh sper ca n-o sa-mi sara lumea-n cap daca zic ca-s primitivi...desi e evindent. O sa zicem ca au alte viziuni si alte scopuri...sunt niste ecologisti desavarsiti.

Edit: Mai adaug o poza ca sa studiati cate produse neecologiste foloseste individul din stanga pt a-i mentine tonusul porumbitei de langa el.
Attached Images
File Type: bmp untitled.bmp (70.4 KB, 101 views)
File Type: bmp colu.bmp (130.0 KB, 89 views)

Last edited by @di[c.e]; 02-03-2006 at 15:16..

@di[c.e] is offline    Reply With Quote
Old 01-03-2006, 21:08   #31 (permalink)
SF

Fenix, cum ziceam. Planeta e ok. Planetei nu ii pasa. Noua ne pasa. De ce nu recunoastem ? De ce avem nevoie de intermediari, gen: balena, melcul, ursul panda ? Chiar asa de rusine ne e sa acceptam ca NOI avem nevoie de ajutor ?

AxA, din nou atitudinea egocentrista De ce trebuie sa imi dau eu seama de ceva ? Eu NU am cerut sa fiu nascut in lumea la sfarsit de mileniu 2, dupa revolutia industriala si inradacinarea agriculturii.
Daca se punea problema: "hai sa facem o lume mai buna pentru noi si pentru copiii nostri", 100% de acord. Indemnul: "oamenii distrug tot ce prind in cale, e datoria ta sa participi, daca nu, esti: ignorant, barbar, etc" nu stimuleaza pe nimeni.

Nu va intrebati de ce nu ia nimeni in serios miscarea ecologista ?
Pana si comunismul a avut mai mult succes si mi se pare ca conservarea speciei e mai importanta decat egalitatea sociala.

@di[c.e], 100% bun simt in mesajul tau.
Vin tot felul de oameni "constienti" de starea naturii, cu atitudinea aia holier than thou, aka self righteous, ca si cum ei ar fi mai buni decat noi.
Daca iubesti natura, nu inseamna ca esti o autoritate in probleme ecologice!

Old 01-03-2006, 22:18   #32 (permalink)

Quote:
Fenix, cum ziceam. Planeta e ok. Planetei nu ii pasa. Noua ne pasa.
Planeta nu e ok, adica nu mai e la fel ca inaintea "revolutiei tehnologice". Ca tu o personifici la modul caraghios si spui ca "nu-i pasa", la fel de bine poti spune ca nu-i pasa ca exista sau nu, sau daca ar fi pulverizata intr-un cataclism cosmic de proportii sau nu...Numai ca aceasta tema pseudofilozofica nu are legatura cu topicul, ecologia, bla-bla...

Old 01-03-2006, 23:03   #33 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Quote:
"hai sa facem o lume mai buna pentru noi si pentru copiii nostri"
Ba exact asta e mesajul... Uite, aici e scris chiar MARE:

http://www.coica.org/en/links/better_world.html

Nu inteleg de ce refuzi in continuare, si te legi de formulari si cuvinte... Pana la urma nu inteleg de ce imi bat EU capul atat de tare. Hai sa fiu egocentric, cum zici tu: Imi ajunge sa scriu degeaba aici, putin imi pasa ca TU arunci punga pe jos la TINE in oras. N-ai decat. Eu am spus aici tot ce aveam de spus. Bye.

Old 02-03-2006, 01:03   #34 (permalink)
SF

Fenix, planeta nu e o persoana. Planeta e un mediu de viata. Daca ii pasa cuiva, noua ne pasa.

Animalelor nu le pasa, selectia naturala a ucis 99% dintre ele oricum.
Intrebati un urs panda cat de mult ii pasa de perpetuarea speciei.

@AxA, in caz ca mai citesti, iti citez de pe GreenPeace.org

Greenpeace exists because this fragile Earth deserves a voice. It needs solutions. It needs change. It needs action.

De asemenea, ei dau vina pe industrie pentru schimbarea climei, cand de fapt noi am trait printr-o perioada neobisnuit de linistita in istoria planetei. Ultima era glaciara nu s-a datorat emisiilor.

In fine, eu cam parasesc threadul, am spus ce am avut de spus.
N-avem ce sa facem pe planeta, schimbarea climei vine peste noi ca un tsunami. Daca ti se pare ca poti schimba asta, ia un tricou verde, aduna celofane, incurajeaza panda sa se reproduca si participa la mitinguri greenpeace.

Fa astea, insa nu uita ca puteai ridica punga aia de pe jos fara prea mult tam-tam.

Old 02-03-2006, 08:02   #35 (permalink)
Banned

OFFTOPIC: "Save SF... from himself"
@SF Puteai sa-ti manifesti "revolta" si fara atata tam-tam.
...
PAM-PAM

miller is offline    Reply With Quote
Old 02-03-2006, 08:24   #36 (permalink)
Pinguis quod tumidus

SF daca toata lumea si-ar ridica pungile si pixurile de pe jos in liniste, daca toti poluatorii si-ar trata deseurile inainte de a ni le baga noua pe nari si in sistemul digestiv, daca Bucurestiul ar fi un oras in care ai putea respira fara sa ai senzatia ca a ragait un furnal in nasul tau, Greenpeace nu ar mai avea motive de a exista.

Altfel insa, Greenpeace folosesc metodele pe care ei le considera cele mai bune pentru a atrage atentia si a schimba ceva. Din motive care tin de politica si de psihologia umana, aceste metode sunt cele pe care le cunoastem. Daca la cinema individul din spate arunca cu floricele, ce metoda crezi ca e de mai mare efect:
a) Sa-l atentionezi linistit calm in soapta sa aiba un comportament civilizat
b) Sa scoti portavocea si sa-i urli in fata "Tine-ti ba floricelele la tine in poala !"

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 02-03-2006, 09:23   #37 (permalink)

Quote:
De asemenea, ei dau vina pe industrie pentru schimbarea climei
Anumite aspecte climatice sunt direct legate de poluare, efectul de sera si gaurile de ozon sunt doar doua exemple clare.

Old 02-03-2006, 09:25   #38 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by SF
Intrebati un urs panda cat de mult ii pasa de perpetuarea speciei.
[...]
In fine, eu cam parasesc threadul, am spus ce am avut de spus.
Amen.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 02-03-2006, 10:56   #39 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

Quote:
Oricum, nu vad eu cum niste celofane aruncate din masina pe sosea dauneaza mai mult solului decat autostrada asta prin ardeal care se construieste acum.
Este diferenta intre ce este necesar pentru trai si ce depaseste aceasta limita. Autostrada este necesara, de aceea se face un compromis cu pagubele pe care le produce. Celofanele aruncate pe pamant nu sunt necesare si au si efecte negative. Deci pur si simplu produci un rau absolut gratuit.

Iar ideea cu planeta este ca pur si simplu noi avem o relatie simbiotica, sa nu zic chiar parazitara, cu planeta si cu natura. Si atunci e simplu: omori planeta/natura, ai omorat si populatia. Te doare in fund de 3 maimute si 2 panda care mor. Dar gandeste-te ca in natura toate sunt reglate sa traiasca unele in functie de altele. Dispare o specie, dispare si specia dependenta de ea...si tot asa pana se ajunge la om. Si se va ajunge si acolo, chiar daca omul este situat de sus in acest lant astfel incat sa nu-i pese inca 1-2-3 generatii.
Si mai este o chestie: natura se regleaza, dar in timp. Tocmai de asta dispar specii, fiindca le-au fost modificate conditiile de trai brutal si rapid. Daca s-ar fi produs aceste modificari in timp, ai fi vazut ca toate animalele s-ar fi adaptat. Similar este ce s-a peterecut cu indienii din america atunci cand au venit colonistii. Cea mai mare parte au fost decimati de bolile aduse de "oamenii albi". In final s-au adaptat si au supravietuit, dar asta pt. ca organismele lor au avut o capacitate de adaptare mai rapida decat a altor animale. Asa ca poate natura se va adapta sa supravietuiasca si poate protozoarele vor continua sa duca viata, dar oamenii nu vor reusi, daca se continua cu schimbarile bruste.

Revenind la de ce "salvati planeta" si nu "salvati oamenii", banuiesc ca este sii fiindca oamenilor nu le pasa de alti oameni. Altfel nu ar mai muri de foame populatii intregi in alte globuri. Daca s-ar spune "nu arunca hartia pe jos fiindca o sa moara alti oameni", nimanui nu i-ar pasa deoarece:
1. Lantul cauzal este mai lung. Daca ti-ar spune sa nu mai arunci hartia pe jos fiindca o sa fie nevoie sa tai alti copaci, ai pricepe, poate. Dar daca ti-ar spune sa nu arunci hartia pe jos fiindca o sa fie nevoie sa tai alti copaci ceea ce o sa duca la un grad mai redus de producere a oxigenului care va conduce la o poluare mai mare cu efecte asupra paturii de ozon ceea ce va permite radiatiilor din atmosfera sa patrunda si asta va avea efecte asupra oamenilor, in primul rand te vei plictisi pe la jumatatea explicatiei si nu vei mai asculta, iar in al doilea rand vei zice "lasa ca pana mor eu nu se va produce acest lucru, asa ca nu ma intereseaza".
2. In buna traditie a oamenilor vei zice "lasa ca nu o sa mi se intample mie, ca noi inca avem paduri, o sa se intample altora". Si in plus bogatii vor gandi ca ei oricum au bani ca sa scape cumva, fie ca isi cumpara case cu paduri fie ca vor gasi vreo alta solutie eficienta la scara redusa si costisitoare si atunci nu le pasa de saraci, iar saracii oricum au alte griji si mult mai putine informatii...

Rover is offline    Reply With Quote
Old 02-03-2006, 11:18   #40 (permalink)
SF

Sa salvam planeta ? Nici nu putem avea grija de noi, daramite asta.

Autostrada nu e necesara. Evacuarea supravietuitorilor dintr-un accident e ceva necesar.

Autostrada e un lux pe care il accepta si ecologistii, cu toate implicatiile. Cum poate sa vina cineva sa imi reproseze ca distrug natura cu plasticul aruncat pe beton, cand autostrada pe care se plimba a distrus hectare intregi de sol, eventual padure, teren verde in general ?

Chiar nu ma intereseaza atat de tare problema, insa m-am saturat sa imi tot bage cineva de vina ca nu protejez natura. Iubesc natura, sa ma plimb vara pe munti, si nu, nu arunc ambalaje in natura. Am flori in camera, voi avea o gradina mare cu flori la casa, pomi fructiferi, vita de vie, un gazon mare si gras de sanatos.

Totusi, fanatismul asta verde exagerat e ca si alte excese: feminismul dus in misandrism sau nazismul.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Thread Tools

Posting Rules