Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-08-2006, 12:17   #1 (permalink)
SF

Gifted Individuals

Va aduceti cu totii aminte de filmul imdb: Rain Man (1988), nu?

Check out si
Quote:
What is 82 x 82 x 82 x 82?
Hermione Eyre meets the man who can do it in his head in just 10 seconds
Abunda lumea de indivizi autisti cu tot felul de capacitati deosebite. Oare acestea nu pot fi dezvoltate si in indivizi "normali"?

Postati aici ce mai stiti despre subiect.

SF is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2006, 12:21   #2 (permalink)
Registered User

faraonu's Avatar

nu, nu pot sa fie dobandite de forumisti normali.
am totusi o idee...
umbla vorba ca daca bagi mana in priza, esti lovit de fulger...sau ai o alta intamplare ce te aduce in pragul mortii...e posibil sa dezvolti anumite caracteristici...

recomand !

Last edited by faraonu; 02-08-2006 at 13:28.

faraonu is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2006, 12:52   #3 (permalink)
Registered User

valh's Avatar

CE ESTE AUTISMUL? Autismul infantil este o tulburare pervaziva de dezvoltare, cu debut inainte de varsta de 3 ani, de etiologie necunoscuta. Autismul este un handicap global care impiedica persoana sa comunice obisnuit, sa inteleaga relatiile sociale si sa invete prin metodele obisnuite din invatamant. Sindromul autist se caracterizeaza prin joc stereotip, lipsa de raspunsuri la emotiile altora, lipsa de abilitati de comunicare, rezistenta la schimbare.
Join!

valh is offline    Reply With Quote
Old 29-08-2006, 17:06   #4 (permalink)

altceva's Avatar

Creierul,la fel ca orice alta parte sau organ al corpului se poate dezvolta altfel decat normal la unii indivizi. Cand insa esti dezvoltat normal,singura posiblitate ar fi sa-ti antrenezi acea parte a corpului din aproape in aproape pentru a atinge performante dincolo de limitele obisnuite. Asa fac toti,de la halterofili la sahisti.
Referitor la intrebarea lui SF daca putem dezvolta capacitati similare autistilor si pe oamenii normali...raspunsul e nu. E diferenta intre antrenament si o anomalie naturala.
PENTRU COPACI!!!

altceva is offline    Reply With Quote
Old 29-08-2006, 19:54   #5 (permalink)
_damag3r
Guest

chiar pana acolo nu insa asta nu inseamna ca limitele ar fi aproape..
ideea e ca performanta de obicei nu creste liniar daca antrenamentul este constant si e altceva sa fii autist si apoi altceva sa faci, poate chiar si 5-6 ore pe zi, sala sau sa joci sah... desi probabil adevaratul argument ar fi ceva de genul cum ca datorita handicapului zona/zonele respective din creier unde sunt procesate imagini spatiale sau calcule etc pe care le face un autist devine prioritara/prioritare in urma capatarii handicapului si sufera o supradezvoltare venita oarecum in mod normal dupa declansarea bolii in organism..
probabil ca pe acolo prin zona aia e singurul refugiu al unei persoane care dezvolta un autism de mic, acolo isi regasesc sinele cum ar veni.. sunt destui autisti care ating performante qvasi-geniale in matematica, fizica si multi care trec peste cele ale unor profesori doctori in domeniu..

Reply With Quote
Old 29-08-2006, 20:31   #6 (permalink)
Registered User

ALIN BOGDAN's Avatar

Quote:
What is 82 x 82 x 82 x 82?
82 x 82 x 82 x 82 = 45212176

ALIN BOGDAN is offline    Reply With Quote
Old 29-08-2006, 21:43   #7 (permalink)
Registered User

cristinalps's Avatar

Quote:
People with autism who have an extraordinary talent are referred to as 'autistic savants'. Savants are rare: Between 2 and 3% of the UK population have some degree of learning disability, but only 0.06% of these were initially estimated to possess an unusually high level of specific ability. Savant ability is more frequently associated with those having some form of autism rather than with other disabilities. Current thinking holds that at most 1 or 2 in 200 individuals with an autistic spectrum disorder might have a genuine savant talent.
de aici. Deci, de unde si pana unde abundenta de care vorbeai? Asta lasand la o parte ca diagnosticul este pus cu mare dificultate, si amaratii aia oricum au un mare handicap: autismul este in esenta un deficit emotional si de invatare. Adica pana la a ajunge sa faca calculele alea fantastice in miimi de sec., trebuie sa invete semnificatia cifrelor....si asta este o mare piatra de hotar.

cristinalps is offline    Reply With Quote
Old 01-09-2006, 21:07   #8 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

mie mi se pare ca cel mai interesant "handicap" cu care te poti naste e synestezia.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2006, 05:19   #9 (permalink)
Banned

Chi-ina's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove
mie mi se pare ca cel mai interesant "handicap" cu care te poti naste e synestezia.
Am dat un search cu google si nu am gasit cuvantul asta in limba romana. Te referi poate la synaisthesis(gr.) = „percepere simultană” (fenomen psihologic în care acţiunea stimulilor corespunzători unui anumit simţ este evocată prin imagini...)?
Bagi o definitie sa ma luminezi?

Chi-ina is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2006, 13:15   #10 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Poftim. Mie nu mi se pare totusi ceva chiar atat de misto (bine, sa vina si sa dispara la comanda ar fi cum ar fi).

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2006, 13:33   #11 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
(bine, sa vina si sa dispara la comanda ar fi cum ar fi).
se poate si asta . dar pentru mai multe informatii exista destul material pe net.

Old 05-09-2006, 14:32   #12 (permalink)
Registered User

Scorpio83's Avatar

http://en.wikipedia.org/wiki/Mescalin
http://en.wikipedia.org/wiki/Lsd

La metodele astea te referi ? Nu mi se par prea sanatoase, cred ca Ivan ar vrea fara efecte secundare.
Desi Fear and loathing in Las Vegas are un anumit farmec

Scorpio83 is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2006, 20:11   #13 (permalink)
Registered User

m@dm@n's Avatar

Quote:
Originally Posted by SF
Va aduceti cu totii aminte de filmul imdb: Rain Man (1988), nu?

Check out si

Abunda lumea de indivizi autisti cu tot felul de capacitati deosebite. Oare acestea nu pot fi dezvoltate si in indivizi "normali"?

Postati aici ce mai stiti despre subiect.
Producatorii filmului rain man au incurcat oalele, tipul nu este autist este geniu retardat.
Exista in lume profesia de modelator, acele persoane care interogheaza persoane cu diferite abilitati (care fac op matematice f complexe mental, care joaca f. bine un anumit sport, chiar persoane care au scapt de fobii, etc), afla care sunt procesele mentale alte indivizilor(cele care cu adevarat conteaza sunt de obicei in inconstient asa ca este un proces destul de greu) si apoi pot sa instaleze aceste abilitati in alte persoane. In ce masura se dezvolta aceste abilitati depinde de vointa fiecaruia.

m@dm@n is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2006, 20:33   #14 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

ai si un link despre asta? as vrea sa-mi instalez si eu niste upgrade-uri la procesorul matematic, nu de alta dar cand imi spun astia la piatza: "dati-mi 34 de lei si va dau eu 50" ma blochez.

Old 08-09-2006, 20:36   #15 (permalink)
Registered User

valh's Avatar

Quote:
Originally Posted by m@dm@n
Producatorii filmului rain man au incurcat oalele, tipul nu este autist este geniu retardat.
Exista in lume profesia de modelator, acele persoane care interogheaza persoane cu diferite abilitati (care fac op matematice f complexe mental, care joaca f. bine un anumit sport, chiar persoane care au scapt de fobii, etc), afla care sunt procesele mentale alte indivizilor(cele care cu adevarat conteaza sunt de obicei in inconstient asa ca este un proces destul de greu) si apoi pot sa instaleze aceste abilitati in alte persoane. In ce masura se dezvolta aceste abilitati depinde de vointa fiecaruia.
Sindromul se numeste "Sindromul savantului idiot" ,care este binenteles o denumire nestiintifica si este tot o forma de autism cu inalta functionalitate.Mai exact face parte din clasa autismului si boala se numeste stiintific sindromul Asperger.

Old 08-09-2006, 23:19   #16 (permalink)
Registered User

cristinalps's Avatar

Stai linistit ca nici Asperger nu e... Da' mi-a placut aia cu savant retardat, ar fi sinonim cu geniu idiot, nu?

Old 08-09-2006, 23:23   #17 (permalink)
Armoured

Dragon Warrior's Avatar

"-Good bye Mr. Anderson...
-My name...is Neo.."

Dragon Warrior is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2006, 23:31   #18 (permalink)
Registered User

valh's Avatar

Quote:
Originally Posted by cristinalps
Stai linistit ca nici Asperger nu e... Da' mi-a placut aia cu savant retardat, ar fi sinonim cu geniu idiot, nu?
Nu? Dar atunci rain man in ce tipologie a bolnavului mental se incadreaza?
Te pomenesti ca nu este nici autist.
Asperger este o forma de autism ,autism inalt functional.

LE:Hai sa bag o definitie(nevasta-mea e de specialitate) din "Sinteze de Psihopedagogie Speciala":

O forma particulara de autism este Sindromul Asperger ,care consta intr-o hiperactivitate intelectuala dublata de o traire emotionala redusa.Manifestarea mai tardiva si pastrarea nealterata a functiei de comunicare il fac sa se deosebeasca esential de autismul descris de Kanner,avand un prognostic mai bun decat acesta.Specifice subiectilor cu sindrom Asperger sund lipsa intuitiei si a posibilitatilor de folosire si valorificare a experientei de viata anterioare ,deteriorarea sustinuta si severa in interactiunea sociala si dezvoltarea unor patternuri repetitive,restranse in comportament social ,profesional si familial.Si ar fi un capitol de vreo 20 de pagini.Nu am nevoie de link-uri,am link-ul langa mine.

Last edited by valh; 08-09-2006 at 23:49.

Old 08-09-2006, 23:46   #19 (permalink)
Registered User

cristinalps's Avatar

Rain Man se incadreaza in tipologia bolnavului psihic de tip Hollywoodian
Autism inalt functional se refera la faptul ca respectivul amarat nu e chiar asa de rau disfunctional, in nici un caz vre-un geniu nedescoperit. Daca te uiti putin mai sus ai sa gasesti un link destul de util. Si stai linistit, nu faceam referire la postul tau cu remarca "geniu idiot" .

Old 09-09-2006, 01:59   #20 (permalink)
Registered User

m@dm@n's Avatar

strangelove apelezi la nlp/dhe daca vrei "trucuri" noi in timp scurt.
Valh, multam de completare, eu doar am facut traducerea din engleza - retarded genious.
Ps: se pune de gifted daca e de 25+ cm ?

m@dm@n is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Thread Tools

Posting Rules