![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Discriminarea fumatorilor?
Am dat peste articolul asta in care, se pare, UE considera ca a solicita la angajare doar persoane nefumatoare sau a refuza angajarea unei persoane doar pentru ca e fumatoare nu e o discriminare. So, e sau nu discriminare? E corecta o asemenea diferentiere? As dori si o argumentare a punctului de vedere. Pentru mine, desi nu mai fumez, mi se pare o initiativa nu tocmai "curata". Inteleg ca mirosul de fum nu este agreat de toata lumea. Inteleg ca hainele miros si poate, din nou, e neplacut pentru unii. Insa de aici pana la a respinge candidatii doar pentru ca fumeaza, mai ales in conditiile in care fumatul e restrictionat la locuri special amenajate, mi se pare deja discriminare. Si asta pentru ca nu mi se pare a influenta in mod direct capacitatea unui angajat de a-si indeplini sarcinile de serviciu. Mai dezvolt ulterior.
__________________ Fear the rabbit. Join the Need for Weed: Hot Pursuit clan. And remember, kids: the faster your download, the bigger your wiener! | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
mi se pare la fel. dar ma bucura. nu sunt fumator si sunt satul de discutiile cu fumatorii care desi recunosc ca e nociv nu vor in ruptul capului sa inteleaga sa nu ii deranjeze pe nefumatori. in acelasi timp recunosc ca ma bucur aiurea-n tramvai pentru ca faptul ca sunt sau nu angajati fumatori chiar nu ma afecteaza. dar asa, sa vada si ei putin cum e. de corect e clar ca e incorect. dar sa nu angajezi in functii de conducere publice decat persoane care au facut armata cum e? ca de la anul asa va fi din cate tin minte. e cu atat mai ciudat cu cat auzi si citesti peste tot ca sa fim mai toleranti,ma buni, si noi facem discriminari din ce in ce mai mari. exact pe dos decat se spune ca se face adica. ma depaseste logica asta. | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
Niste cacanari. Dupa cum ai spus si tu Hare, nu ma impiedica absolut deloc sa prestez. De exemplu eu nici macar nu mai fumez la birou, cu toate ca se fumeaza chiar in cladire. Ok, mirosul este dezgustator. Sa nu uitam totusi ca avem mai multe simturi. Daca se apuca toti barbatii din birou sa comenteze ca pantalonii sau fustele mai lungi de inaltimea bucii/2 le deranjeaza in asa masura simtul estetic incat nu mai pot presta. Vin femeile in bucile goale la birou sau ii dau in judecata?! Nici cei care beau cu o noapte inainte mult nu miros perfect. Nici cei care mananca branza la desert nu miros precum trandafirii, dar nu ii interzice nimeni... Niste cacanari. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Culmea e ca respectivul are niste argumente de tot rahatul, care pot fi "anexate" si categoriilor acoperite de legile antidiscriminare. Aici omul isi expune o parte din argumente. "Frankly, people who ignore so many health warnings against smoking don’t have the level of intelligence I’m looking for." Asta desi exista numeroase persoane extrem de inteligente care fumeaza. "What I’m doing is actually beneficial in that it demonstrates to young people that smoking isn’t cool, that it can damage your job prospects and limit your career." Acelasi argument se poate atasa si, spre exemplu, religiilor ce nu sunt agreate de un alt angajator. Sau orientarii sexuale, daca stam bine si ne gandim. Respectiv tuturor alegerilor facute de cineva (consideram ca rasa sau sexul cuiva nu este o alegere). "Another benefit of the ads,’ he explains, ‘is that candidates who smoke don’t have to waste time and money coming here for interview – they know in advance that they won’t get a job." Din nou un argument care poate fi atasat oricui. Esti negru? Ti-am economisit bani pentru un joint, bucura-te ca stiai dinainte ca nu vei fi angajat. Esti homosexual? Mai ai bani pentru un prezervativ, savureaza. Etc. Finalul respectivului articol este bomboana de pe tort. Dar va las sa-l descoperiti singuri.
__________________ Fear the rabbit. Join the Need for Weed: Hot Pursuit clan. And remember, kids: the faster your download, the bigger your wiener! | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 | Quote:
Ma intreb, daca ma duc la un interviu, ei ma intreaba daca fumez?! Si daca nu le raspund?! Ma rog, este "cool" cand e la scara redusa, dar daca prinde amploare (ceea ce ma indoiesc ca se va intampla) sa vezi procese | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Nick anterior: Ice_Twista Join Date: Aug 2005 |
Total eronat,nu este nici o discriminare,ei au ales sa fie fumatori,perfect deacord cu hotararea luata de UE,fumatorii au devenit un focar de infectie si o sursa nociva care influenteaza multi factori.Precum nicotina,drogurile .Cine ar angaja un drogat ? logic,nu ''e tot aia'',insa diferentele nu sunt foarte semnificative. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Nick anterior: Ice_Twista Join Date: Aug 2005 | Quote:
,aici nu e vorba de miros.
| ||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 | Quote:
Dar pareri ai.Care sunt factorii influentati de "sursa nociva" Sursa de ce? De nocivitate? Nu mai folosi cuvinte mari precum "sursa" daca nu stii ce inseamna. Ce infecteaza? GizasQuote:
Inainte sau dupa ce imi dezvaluiesti ce imi displace mai putin sau mai mult. Oh, tu, atotstiutorule | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Ceea ce ma amuza este tocmai modul in care se pune problema, in societatile "evoluate", capitaliste sa le spunem. Observati ca parghiile pe care le folosesc indivizii sunt de natura economica. Spre deosebire de modul in care se proceda pana nu demult la noi, cand se folosea tehnica datului cu bata in cap celui care iesea din linie, la occidentali, totul functioneaza pe baza de constrangere economica. Vrei sa te angajezi, sa faci un ban, sa ai cu ce sa-ti cumperi o shaorma? Vii sa te angajezi la noi, dar te angajezi pe termenii impusi de noi (nu fumezi). Astfel de constrangeri sunt probabil facute si pentru a imbunatati un pic gradul de sanatate al astora, care oricum au unele probleme din cauza viciilor de genu' asta. Eu unul nu am nici o parere, pro sau contra acestei decizii. Imi place in schimb modul in care pun baietii problema. I love these guys. Discriminare, nediscrimnare, daca vrei sa maninci, faci cum zicem noi. Mult mai eficient decat sa-l ciomagesti pe ala sa intre in colectiv, ca sa folosesc un alt exemplu de constrangere practicat pe meleagurile noastre.
__________________ I hurry because I'm late but mostly hurry just to wait. | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Nu e deloc discriminare, pt. ca nu este o trasatura pe care o ai din nastere si de care nu poti scapa. E ca si cum eu, ca angajator, nu as accepta alcoolicii pt. ca eu cred ca afecteaza productivitatea. Vrei sa faci un ban, lasa-te de fumat, ia-ti 5 blue suits, scoala-te la 7 in fiecare zi, fa-ti treaba cum trebuie, etc. Sunt multe restrictii pe care trebuie sa le accepti in societatea noastra, daca vrei sa fii competitiv. Dar ai o optiune, nu te angajeaza nimeni cu forţa. Stai dom'ne acasa si baga iarbă (de orice fel) până nu mai poţi ![]() In alta ordine de idei, eu nu am un club ca lumea in care sa merg si sa nu fiu afumat IN DRACI. Asta nu e discriminare? Nu e, e business. Pt. ca daca ar interzice fumatul, respectivul club ar da faliment. Atunci de ce situatia inversa nu e valabila? Altfel spus, la mine in firma nu fumeaza nimeni. Dar au voie sa iasa din scara blocului sa-si traga drogu', dar nu din 10 in 10min. Ca sa nu mai zic, acasa, la parterul blocului, am un cabinet stomatologic, din care ies asistentele si afuma tot blocu' Nesimţitele dracu', nu-si misca curu' până în faţa scării...PS: Am fumat 11 ani (minim 1 pachet/zi) si m-am lasat. Si nu, nu am ceva impotriva fumatorilor. E treaba lor ce fac, dar sa nu ma deranjeze pe mine. Când merg la parinti (fumeaza 5 pachete/2zile impreuna) mi se face rau Dar e casa lor, ies pe balcon cat timp ei fumeaza. Adica mai tot timpul Last edited by Made in China; 08-08-2006 at 18:52. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Codul muncii ART. 5 (1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii. (2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă. Nu vad sa zica nimic de vicii
__________________ Rover over ! | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
Daca nu gasesti, pui mana pe carte si te reorientezi. Sau pleci la capsuni. Sau te apuci de cersit si atunci ai voie chiar si cu aurolac, nu numai cu tigari. Sau te arunci de pe un bloc si gata povestea. Who cares. Asta e capitalismul, e legea junglei cu ceva spoiala peste. Si acel angajator care a pus conditia cu nefumatorii pierde. Nu se stie ce oameni capabili nu vor avea acces la acele posturi si astfel societatea respectiva nu va putea beneficia de pe urma lor. Oricum, cu siguranta si-au facut niste calcule pe care si-au bazat aceasta decizie. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
Mda, si ce zice di0 e un punct de vedere. nu ma gandisem si la acest aspect. in fond si la urma urmei nu e din nastere si are dreptate. intotdeauna am fost privit putin ciudat pentru ca scriu cu stanga. de fapt sun stangaci si fac extrem de putine lucruri cu dreapta. toata lumea ma intreaba : dar cum poti scrie cu stanga? iar mie mi se pare stupid. asa cum unii scriu cu dreapta eu scriu cu stanga, e o problema de simpla simetrie . revenind, intotdeauna in prima faza am fost privit putin ciudat. ar fi o mare discriminare sa zica ca nu angajeaza stangaci. dar e ceva din nastere, nu dobandit. si cu siguranta relativ imposibil sa ma mai schimb.in schimb fumatul nu e din nastere. pe de alta parte nici nu poti sa zici ca e focar de infectie. poate deveni extrem de periculos prin inhalare si de un nefumator dar pana la focar de infectie mai e mult si bine. | ||
|
| | #19 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
Quote:
__________________ Fear the rabbit. Join the Need for Weed: Hot Pursuit clan. And remember, kids: the faster your download, the bigger your wiener! | ||||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|