![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Sleep paralysis - anyone?
Tulburare a somnului...te trezesti, vrei sa te misti dar constati ca nu te poti misca, nu poti scoate un sunet + o senzatie paranoica creepy :] Mi se intampla de vreo 3 ani...Sunt curioasa daca se mai intampla cuiva p'aici :] http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Sunt foarte interesat de cazul tau,as vrea sa stiu : 1.ce visezi/vezi (daca sunt prezente) 2.cand s-a intamplat prima oara 3.cat de des se intampla in rest stai linistita,e ceva firesc eu am avut pana la 14 ani si apoi duse au fost
__________________ Another form of Group Think is the stigmat placed on the "Conspiracy Theories". And the mainstream media, as said before, has been proven to sway at least 80% of the public’s opinion. The logic is undeniable. Media in every form is put in place to make people feel stupid for even keeping an open mind towards ''conspiracy theories''. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Quote:
, dupa care ma trezeam respirind agitat, dind haotic din miini si din picioare. Sindrom post-claustrofobic or something like that [ /ontopic ]Creepy indeed. N-am vorbit despre asta decit cu prietenii "de la bloc". Alor mei nu le-am zis, mi-era ca or sa creada ca am luat-o razna si ca or sa ma duca pe la psihopupu. Unul dintre amici patea ceva asemanator si era convins ca diavolul punea temporar stapinire pe el. Ii zisese bunica-sa sau alta creatura d'asta model retard; tot creatura il invatase sa-si faca cruce cu limba in cerul gurii ca sa scape din "strinsoare" N-am reusit sa-i scot chestia asta cu dracu din cap niciodata. Dumbshit. Dupa citiva ani s-a insurat cu una de la tara, urita cu spume, ca asa ii zisesera ma'sa si cu ta'su, ca fetele de la tara is cuminti. Ce timpit. Cred ca si acum il mai viziteaza dracu in somn. Si el tot cu limba'n ceru' gurii.Anyway. Just keep yourself cool. O sa-ti treaca. Cred. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Ati auzit de shadow people ? E extrem de interesant un fenomen rar intalnit dar inexplicabil datorita unicitatii lui si par a fi conectate cu sleep-paralysishttp://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_people mai multe la : [url]http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1325.30.html Shadow People,anyone ?
__________________ Another form of Group Think is the stigmat placed on the "Conspiracy Theories". And the mainstream media, as said before, has been proven to sway at least 80% of the public’s opinion. The logic is undeniable. Media in every form is put in place to make people feel stupid for even keeping an open mind towards ''conspiracy theories''. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti | Quote:
ha, si eu care credeam ca sunt singurul! Si da, la mine exista si o prezenta. Cateodata. Dar vb lui Stiller, doar visam ca nu ma pot mishca. Dar era un vis care parea FOARTE real.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
paralizie temporara nu am avut, dar cand eram mai mic aveam ceva similar, si cred ca nu sunt singurul. Se facea ca ma alerga cineva (nu mai stiu cine), si eu incepeam sa ma misc din ce in ce mai incet, ca in reluare, ca si cum ma lasau picioarele. La punctul critic, ma trezeam, avand o senzatie tare tampita... cam asta e ...
__________________ Cine se scoala de dimineata, casca toata ziua si se culca mai devreme. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Mi s-a intamplat de mai multe ori. Ultima oara visam ca ma sufoc pentru ca dormeam cu nasul in perna si chiar asa era si in realitate. Faceam eforturi disperate sa ma trezesc, fiind constient ca visez, dar nu ma puteam misca. Dupa o vreme am reusit sa ma ridic, dar am constatat ca am probleme in continuare cu respiratia. Mi-am dat seama ca trezirea fusese iluzorie, se petrecuse doar in vis. Si am luat-o de la capat. Am visat de vreo 4-5 ori ca ma trezesc pana s-a intamplat cu adevarat.
__________________ "Oamenii nu resping Biblia fiindca gasesc greseli in ea, ci fiindca ea gaseste greseli la ei" (John Blanchard) | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #9 (permalink) | ||
| Quote:
Abia acum vreo 2 ani am gasit pe un forum o discutie despre asta, unde desigur fiecare avea povestea lui...ba ca ii rapesc extraterestrii, ba ca e un mit gen Zburatorul - un spirit malefic care'i bantuie etc, ba ca este o poarta spre tot felul de dimensiuni, o sansa de a calatori spiritual si realista teorie despre REM. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
__________________ If you dont give a damn, i dont give a fcuk. Last edited by Jammi; 10-01-2008 at 13:46.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Eu sunt de parere ca : Cele mai multe stari ciudate din punct de vedere emotional le avem cand suntem mici. Tot felul de senzatii bizare. Eu de ex pe la 5-7 ani aveam un cosmar ingrozitor. Nici acum nu stiu ce era. Se repeta la cel putin 3-4 zile. Nu am retinut nici o imagine, nici un sunet. Stiu doar senzatia de frica ingozitoare pe care o aveam la trezire. Sau erau momente cand aveam aceasi senzatie fara sa adorm, si scapam greu de ea. Cu timpul invatam sa ne stapanim sentimentele/emotiile, le invatam ca sa zic asa, si devin ceva obisnuit, si din cand in cand mai sunt scapari care inca te fac sa te bagi sub plapuma ca sa zic asa... ![]() Sunt ditamai omu la 30 de ani, si acum o luna sa zic, eram in casa singur, am stins lumina in bucatarie si mergeam spre sufragerie (prin hol...bezna complet) si la un moment dat am avut un sentiment de panicare pentru o secunda sa zic. A trebuit sa merg repede si sa aprind o lumina in sufragerie si sa dau drumul la tv. Asta e....se intampla rar, dar mai apar si deastea...
__________________ Cine se scoala de dimineata, casca toata ziua si se culca mai devreme. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Am patit cel mai mult sa imi amorteasca un picior, altceva in somn nu am avut ... NICIODATA. Nu am avut stari de insomnie sau altceva ciudat. In schimb, am patit si eu de nenumarate ori sa asociez un sunet din realitate cu ceva din vis si sa continui ![]() Faza cu frica/panica despre care vorbeste Ace Master ... este ceva obisnuit, incercati sa va uitati la ... Dead End de exemplu, noaptea la 1.00 AM cu casti si lumina stinsa SI SINGUR ACASA .... Revenind la sleep paralysis, cred ca este vorba de amortire ... iar din cauza ca visezi introduci in vis sau te trezesti si adormi imediat la loc fara sa iti dai seama ...
__________________ I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space - Playstation Network ID - PULIX82 | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| You can't talk the unknown multi dintre voi probabil niciodata nu ati avut/veti avea sleep-paralisys.este un sentiment greu de explicat si usor de confundat..imagineaza-ti ca nu poti sa-ti misti un deget in acelasi timp in care esti cuprins de o teroare inimaginabila.well... sunt mai multe stari interesante ca astea ![]() mai era ceva,maybe cel mai creepy posibil ,feeling extrem de rar in care pur si simplu simti ca te macina/preseaza materia din toate partile in acelasi timp ce simti o numaratoare metaforica a unor chestii/numere ce se numara la nesfarsit (that's not a fucking joke ) care ati simtit,confirmati !weird,but funny..NOT
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Eu cred ca sunt atacuri de panica ce simtiti voi si inca nu ati descoperit cauza. Poate fi un eveniment neplacut care s-a ascuns in memoria afectiva din subconstient si care de obicei se activeaza mai repede decat orice alt gand constient si apare periodic in viata, uneori aleator. Faptul ca nu puteti sa va miscati inseamna doar ca subconstientul a preluat controlul si voi asistati doar neputinciosi la reactii firesti de panica, pentru ca panica se naste dintr-o zona diferita a creierului care nu are legatura cu gandirea logica, ratiunea de zi cu zi. Cu cat incerci sa intelegi mai mult din felul in care lucreaza creierul, emotiile, instinctele, memoria afectiva, cognitia etc. incepi sa realizezi cum mintea ta isi bate joc de tine in fiecare clipa Iti dai seama ca ceea ce tu crezi a fi vointa ta este de fapt rezultatul actiunii unor chimicale (neurotransmitatorii) asupra memoriei.
__________________ Omul are iluzia ca vorbeste cu lumea întreaga la calculator. El e de fapt singur (Octavian Paler) | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Sleep Paralysis sau Old Hag Syndrome, prima data cand am intalnit termenul era cand citeam despre Lucid Dreaming, din ce am inteles eu se intampla atunci cand te trezesti imediat dupa ce ai adormit in timpul fazei REM. In mod special unde am citit eu era vorba de o tehnica de indus Lucid Dreaming WILD (wake initiated lucid dream) care in 30% din cazuri provoca sleep paralysis. Tot pe siteul respectiv (care o sa incerc sa il gasesc) erau puse si alte posibile cauze, stress,dormitul in pozitii ciudate si deregari ale programului de somn. Nu stiu daca e cazul tau, dar am impresia ca din pacate nu este foarte cercetat sindromul acesta.
__________________ Life is a big RPG. | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Mi s-a intamplat de multe ori. In copilarie, se manifesta ca eu deschizand ochii in ceea ce parea a fi camera mea. Nu puteam insa sa ma misc, si undeva in extremitatea campului vizual intuiam o entitate malefica - tot un fel de diavol - care se apropia vertiginos. Aveam impresia ca ma trezesc, deschideam ochii si din nou mi se parea ca sunt in camera mea - dar eram in acelasi vis, paralizam din nou, si totul se repeta de 3-4 ori. Dupa ce am avut acest tip de vis de cateva ori am inceput sa mi-l amintesc si de fiecare data cand il aveam il recunosteam si ma calmam, stiind ca e doar un vis. Ulterior a ajuns sa nu imi mai fie teama deloc, incercam pur si simplu metode ca sa ma trezesc mai repede - incercam sa ma smucesc cumva din pat sau sa inchid si sa deschid ochii rapid de multe ori - dar nimic nu functiona, trebuia sa treaca mereu cateva cicluri de vis. Mai am si azi astfel de vise, de obicei cand ma culc din cauza unei stari de somn induse de durerile de ochi (port ochelar, stau mult la pc etc.) dar organismul este de fapt odihnit si are la activ 8-9 ore de somn. In aceste situatii ma trezesc mereu cam dupa o ora, o ora si jumate prin acest tip de vis. Desi in copilarie partea cu demonul si paralizia se repeta mai mereu, acum fiecare vis e diferit, singurul simptom constant e ca sunt constient ca visez si vreau sa ma trezesc dar nu reusesc decat dupa ce trec prin 3-4 cicluri de falsa trezire. In cazul meu e cu siguranta vorba de sleep paralysis, toate simptomele se potrivesc, odata ce am aflat de chestia asta acum vreo 5-6 ani mi-a fost mult mai usor sa controlez starile. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
paranteza ( Sleep paralysis mi se intampla odata la cateva luni, dar dureaza putin, nu e asa deranjant ) Insa celalat sentiment dura mult mai mult, si aparea inainte sa adorm, ca si cum ma apasau din toate partile sute de kg de materie moale dar densa, simteam cum mi se deformeaza capul si membrele, fara sa ma doara, sau imi percepeam membrele si capul de dimensiuni mult mai mari, insa miscarea era aproape imposibila ( nu chiar ca la sleep paralysis ), cu eforturi puteam sa ma concentrez si sa ma misc, chiar sa ma ridic, indepartand senzatia, daca voiam sa adorm ...iarasi revenea senzatia, oribil ! Insa nu as putea sa o asociez cu o "numaratoare". Oricum , dura foarte mult, de ordinul minutelor chiar zeci de minute. Din fericire, dupa adolescenta a dsparut acest simptom. Sunt curios daca a mai simtit cineva asa ceva | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 | Quote:
Alta senzatie ar fi una care persista si dupa trezire (doar in trezirile nocturne-gen mers la baie) si afecteaza perceptia tactila, tot pe ce pun mana (clanta de la usa de exemplu) am senzatia ca se contopeste cu mine si se transforma in ceva moale, maleabil, pacat ca nu mi se mai intampla, as vrea sa analizez mai atent ![]() Dar cea mai interesanta e cea in care visez si sunt constient de treaba asta, raspund la stimuli si din vis si din realitate, ma pot trezi in orice moment dar de obicei nu vreau, din cauza ca pot controla visul atunci cand ma aflu in aceasta stare ! Bineinteles in contextul visului din momentul respectiv, nu pot trece in alta parte. E extrem de misto, pacat ca nu dureaza mai mult de cateva minute. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Prima oara cand am patit asta eram cu un ochi in perna si altul deschis si vedeam toata camera pana si lumina TV-ului cum falfaia(il si auzeam, era pus pe sleep) deci aveam motive sa cred ca totusi nu e un vis, era extrem de real. GROAZNIC a fost ca nu puteam misca ochiul desi incercam din rasputeri sa vad ce se intampla in spatele meu. Aveam o groaznica senzatie ca nu sunt singur dar mai mult ca sigur era doar panica momentului. Intr-un min asa m-am trezit dar ce a fost ciudat este ca in secunda in care m-a lasat am clipit cu ochiul si am avut ca o senzatie de "reset" de parca totusi visam si m-am deconectat, dar era totul 100% REAL si eram perfect constient. Am mai avut de vreo 2-3 ori de atunci dar tinea putin si nu mai era panica dar oricum vroiam sa ma misc.
__________________ Whyismyspacebarnotworking?! | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |