![]() |
| | #22 (permalink) | ||
| BBC NEWS | Americas | Urban farming takes root in Detroit Urban farming takes root in Detroit Quote:
In societatea noastra nu avem asa ceva, suntem fiecare pentru el, ce e aia comunitate ? auzi ce idee sa iei doar putin ca sa le ajunga la toti !
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? Last edited by jet li; 24-12-2008 at 09:37.. | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Nici eu nu trebuie sa platesc 7 lei o bere cand imi face un coleg de la birou cinste, la fel ca si castravetii din povestea ta. Legaturile sociale de astazi nu se opresc la impartitul legumelor, sunt mult mai complexe si stratificate. Si sunt foarte curios de unde-si procura dna Stallard electricitatea si care sunt planurile dumneai ca sa produca in viitor suficienta electricitate cat pentru toata "comunitatea". Trezeste-te omule. | ||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
Eu m-am trezit voi nu intelegeti nimic. In societatea noastra moderna nu mai avem comunitati. Cititi cartea aia "Ascent of Humanity" , e postata mai sus. Uite aici civilizatie, "de pe vremuri", inca se mai gaseste in unele locuri : BBC NEWS | Asia-Pacific | Opting out of China's rat race Quote:
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
|
Poate ca o masura a civilizatiei este tocmai faptul ca nu s-a impus un singur model de existenta. Altfel, a trai (doar) pentru o masina de spalat mai desteapta si pentru un detergent din ce in ce mai automatic este la fel de gresit cu a trai doar pentru a-ti spala rufele in apa riului.
| |||
|
| | #28 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Apropo de garduri, pe linga calitate ireprosabila a soselelor si lipsa oricarei mizerii aruncate aiurea in natura sau pe marginea drumurilor, in Slovenia am remarcat prima oara (printre tarile mai apropiate de noi...) lipsa oricarui gard si faptul ca cetatenii de la tara isi lasa casele descuiate, fara sa le fie frica ca le fura cineva ceva. Mai e interesant de remarcat cum intr-o tara cu o populatie comparabila ca numar cu cea a Bucurestiului, calitatea soselelor si lungimea autostrazilor e mult peste ce se intrezareste ca va fi si pe la noi in urmatorii 10 ani.
| ||
|
| | #29 (permalink) | ||
|
Inca un citat din "Ascent of Humanity" The Pressure to Break Free "To most of the roles society offers, I say, "You are made for more than that." We inhabit, in the words of Ivan Illich, "a world into which nobody fits who has not been crushed and molded by sixteen years of formal education." The very idea of having to be at a job "on time" was appalling to early industrial laborers, who also refused the numbing repetitiveness of industrial work until the specter of starvation compelled them. What truly self-respecting person would spend a life marketing soda pop or chewing gum unless they were somehow broken by repeated threats to survival? " O sa ziceti : "daca nu au invatat asta merita" Si eu o sa zic : voi, si toata organizarea asta nu puteti exista fara aia care vand la Mc Donalds, spala pe jos, sau lucreaza intr-o fabrica strangand acelas surub de 1000 de ori pe zi. Si astia sunt "oamenii civilizatiei moderne si avansate" . Nu ne place sa ne uitam la ei, sunt si ei undeva acolo mentinand utopia "civilizatiei"Quote:
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? Last edited by jet li; 29-12-2008 at 13:00.. | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
@FL Detaliaza, nu ne lasa in suspense. Respect pentru talpa societatii: cum cat sub ce forma si de la cine ? De ce acum nu exista respect ? etc. @jet li: Apropos de threats to survival si falsa civilizatie, chiar tu ai dat solutia intr-unul din citate. Comunitate Amish ! Bravo prietene, jos palaria, iata un om care chiar eats his own dog food. Sa ne spui cand pleci si in ce comunitate si sa ne scrii, dar nu pe forum ca Amish nu au Internet. Succesuri ! | ||
|
| | #32 (permalink) | ||
| Quote:
Pierderea "idealismului" apoi "fragmentarea sinelui". Are cineva ceva de spus despre asta ? Cea ce observ ca mi se intampla mie de la o vreme, poate fi descris asa :"fragmentare". Nu mai pot fi "eu". Era o vreme cand eram "eu" complet, si nu puteam fi influentat de nimic, "nu aveam nici o treaba". De fapt procesul de modificare si indoctrinare incepe inca de la gradinita. Nu mai pot fi asa, in fiecare zi la servici, nu mai sunt eu, ma port cu totul altfel. Vin acasa, nu fac prea multe si dorm. Foarte putine sanse mai am cand sa fiu si sa ma port ca un "eu" complet. Vedeti ce am scris mai sus cu oamenii si munca moderna care ii foloseste ca pe niste masini, si ei trebuie sa se poarte ca niste masini. Si in timp e foarte posibil sa ajung sa cred ca "eu" sunt ala de la servici cu comportamentul de acolo. Asa cum se identifica toti cu munca lor. Sau cu banii lor, cu posesiunile, etc.
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? Last edited by jet li; 03-01-2009 at 10:44.. | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
| The Winners and the Losers Quote:
Nu, oamenii nu sunt in esenta rai, pacatosi, merita batuti, etc... Recomand sa cititi toata cartea de mai sus. Sau "Ishmael" de Daniel Quinn, o am eu in pdf, cine o vrea pot sa i-o trimit la o adresa de mail.
__________________ Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ? | |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
Da suntem prea multi. Raman la idea cu : o parte din oameni sa lucreze in agricultura cu randul, restul stau degeaba si isi imbunatatesc conditiile si mediul in care traiesc singuri, pentru ca asa vor, nu mai au nevoie sa il distruga pentru a obtine bani.
|
| | #37 (permalink) | ||
| Alone in a Crowd Quote:
|
| | #38 (permalink) | ||
Ca sa rezum threadul pentru cei care nu au urmarit de la inceput: societatea moderna este superficiala si falsa - trebuie sa ne refugiem in natura, sa fim self-sufficient si in pauzele de plivit spanacul sa ne jucam. Ar fi interesant daca esafodajul nu ar fi sustinut cu multe citate ori scoase din context ori din autori moronici. Joaca intre copii este de fapt o imitare a activitatilor sociale adulte, atunci cand nu este o pura descarcare a energiei sau cand nu are origini hormonale. Cel care a scris textul de mai sus face o confuzie destul de stupida intre cauza si efect. | ||
|
| | #39 (permalink) | ||
|
Asa cum zice autorul joaca nu e ceva neimportant pentru copii. E treaba cea mai importanta si ajunge pe locul 2 doar cand copii sunt obligati sa lase joaca pe locul 2. De ce sunt obligati ? De ce nu sunt lasati sa se joace cat vor ? Pentru ca am creat societatea asta unde oamenii sunt fortati sa faca ce nu le place. Totul a inceput cu primele clase sociale si primii sclavi sau primi oameni din clasa de mai jos obligati sa munceasca pentru boier. Si de atunci se considera un lucru normal ca oamenii de la o anumita varsa sa faca ce nu le place pentru a supravietui. Stapanii de sclavi s-au transformat in capitalisti si sclavii in salariati. Au voie - au ei anumite zile "libere" cand au voie sa fie oameni si sa faca ce vor. Au fost indoctrinati cu ideea ca asta e singurul mod de viata si trebuie acceptat. The oil we eat: Following the food chain back to Iraq—By Richard Manning (Harper's Magazine) Quote:
O sa ziceti ca am inebunit, lasam copii sa se joace si apoi cum o sa supravietuiasca ? Pai in lumea asta nu prea au cum. O sa fie fortati sa isi separe timpul in "munca" si "liber" si sa creada ca asa "trebuie". Sa se multumeasca cu cateva zile "libere" in care sa se "distreze". Mai sunt inca oameni pe pamant pentru care nu exista separarea asta. Ei nu muncesc si nu au timp liber, ei doar traiesc - lucrul pe care il amanam pentru "la pensie" sau cand "o sa fiu bogat", si nu fac lucruri pe care nu vor sa le faca in fiecare zi. Ce sa facem ? Pai lasam copii sa se joace, si sa faca ce vor. Sa fie lasati sa meaga unde vor, daca le place ce vad ca fac adultii, nu au decat sa-i imite. Si in timp fiecare isi va gasi ceva de facut care-i place. Daca nu se gasesc destui care sa le placa pentru ca modul nostru de viata sa continue, foarte bine, isi formeaza ei alta organizare, dar sa faca ce vor. Cand faci ce vrei nu se numeste munca. Eu nu vreau ca organizarea asta sa se pastreze, sa fiu eu eu comfortabil stiind ca sunt mii de sclavi undeva care mentin sistemul si care urasc ce fac, dar trebuie sa supravietuiasca. In afara de asta mai e o problema, a societatii noastre. Chiar daca ii lasam pe copii liberi sa se uita ce facem noi si sa imite ce le place, nu e nevoie de ei Nu e nevoie de toti. Daca le-am spune adevarul ca muncim doar ca sa avem "ce face" si ca de obicei nu exista o nevoie reala pentru produsul nostru, doar o nevoie "Economica", si ca suntem fortati sa cumparam cat putem - pe datorie , ca apoi sa muncim sa platim datoria, pentru ca daca nu se cumpara nu avem slujba ! cred ca ii doare capu. Toata organizarea asta (foarte avansata, nu am ce zice) ar disparea imediat. Dar inertia e prea mare, sistemul de control vegheaza. Pazitorii de sclavi pazesc, nimeni nu trebuie sa fie in afara sistemului. Supravietuirea lor depinde de asta.
|
| | #40 (permalink) | ||
|
Si o poveste, in doua posturi, nu incape in 1, are legatura cu postul de mai sus : Quote:
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |