![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 Location: Bordeaux | vocatia materna a barbatului
Stau cu burta in sus. Nevasta este plecata, am terminat tutunul, iar hasisul nu mai am cu ce sa-l fumez. Dar ma uit la copchilu' asta pe care l-am facut si parca-parca m-as da jos din fotoliu sa ma joc cu el. Si ma dau jos, ma asez langa el, iau si eu soldateii, ii asez, fiecare are dreptul la un tur, sa vedem cine castiga. Bineinteles, el. Il iau in carca, il duc in parcul din spatele blocului, il privesc jucandu-se cu ceilalti copii de varsta lui. Acum am gasit ceva tutun si rasucesc calm o tigara, ii privesc jucand fotbal, tipand unii la altii, numai la al meu nu, e cu tacsu, aud soptit la cativa pasi de mine. Ma ridic si ma duc si eu sa joc fotbal cu ei, rad cu ei, incep sa-i alerg, jucam prinsea, apoi ei ma cheama la o bere. *** Credeti ca un astfel de om ar fi socotit sanatos de ceilalti din jurul lui? De copilul lui, mai cu seama? Altceva. Eu am in cap imaginea unui tatic barbos de catva timp, unul care isi tine in brate copilul ce nu are mai mult de cateva luni, il leagana si incearca sa o imite intr-un fel pe mama. Chestia mi s-a parut de o stangacie fantastica, dar care-mi era pe atat de draga, dat fiind ca e vorba de nepotul meu (le bebe) si de varul meu(le pere). Si m-am intrebat daca nu exista cumva o anumita vocatie materna a barbatului, e vorba de simboluri si nu de altceva, stiu ca matern vine de la mater, dar intelegeti ce zic. De ce acest subiect? Pentru ca... Mai ales ca unii dintre voi sunt casatoriti si au probabil si copii, mai ales ca sunt pe aici si cateva fete/femei pe care le rog sa-si dea cu parerea, in mod special.
__________________ Mortuus non credite ilud quia latet aeterno Quum per saecula mira mors etiam pereat | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Suspect topic ![]() Trebuie sa recunosc ca skill-ul meu "matern" este cvasi-nul. Nu stiu sa ma port cu copii, sa ma joc cu ei, sa le explic ceva "low level". Desi sint un om calm nu pot sa zic ca sint extrem de rabdator, iar asta adauga si mai mult la minusurile anterioare. E safe 2 say ca pentru mine copii sint ok atit timp cit nu mi se incurca printre picioare, si sint setati pe "no audio" ![]() Dar, stii cum se spune, nu poti sti cit de parinte esti pina nu ajungi te trezesti fata in fata cu propiul tau copil. Probabil ca cele citeva luni de la nastere, cind te scoli fara voie de citeva ori pe noapte, schimbi scutece "fara numar" si iti curge singe din urechi de la harmalaie, sint un test de anduranta premergator, menit sa te caleasca pentru mai tirziu. Odata trecut peste hopul asta ma si vad dindu-ma calm pe internet, fara sa schitez nici o urma de indignare sau de furie, in timp ce "una din pramatii" imi toarna ciocolata in par, alta imi inoada sosetele iar al treilea ma trage de cureaua pantalonilor sa-i explic nu_stiu_ce. Bag de seama ca e ca la computere. La al tau esti atent, il stergi de praf, ii asculti coolerele cu urechea si investighezi adinc cind ceva nu merge bine si ti-l readuci rabdator la nivelul nominal. Computerul altuia este ok sa te dai pe el, mai ales daca e ceva mai puternic decit al tau ( ) dar parca nu-ti vine sa-l customizezi "in that special way", sa-l tweakezi si sa ai grija de el... La primul semn de "nesupunere" ii faci vint cu piciorul.Mamikul | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Cand te doare capul sa faci ce scrie pe pachetul de aspirina: Take two and keep away from children. Revenind insa de pe aratura, trebuie sa recunosc ca instinctul ala (matern/patern) chiar exista (vezi Leon ) L-am simtit si eu pe sub pielea mea si nu vad de ce nu ar fi normal, barbatii pot sa faca o multime de lucruri pe care in general le fac femeile (si reciproc). Plus ca si in natura exista anumite specii de animale la care masculul are grija de puiet (mai ales la pesti , n-asha PAragusule?) O sa revin cu detalii cand se naste primul/prima Symbolica (neah, mai incolo)Mamukul | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
mie mi se pare legatura asta tata copil ceva fantastic ( poate si pentru ca eu si tata suntem extrem de apropiati ). Cred ca exista cu siguranta instinctul ...sa ii spunem patern. Si imbogateste mult de tot lumea unui copil. Din cate am vazut eu, aduce partea aia ludica, ajuta pe the kid sa descopere lumea intr-un mod incitant....mama e mai mult pe principiul capra cu trei iezi ( vine cu proviziile, cuib, caldura, etc). evident nu la modul extrem nici una nici alta si exista si exceptii am vazut o gramada de tati din acestia..and they are just great great great!!!
__________________ And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Invatatii domeniului ne spun ca fetele isi creeaza din imaginea tatalui (bun) idealul masculin al viitorului partener, la fel cum baietii folosesc in acelasi scop imaginea mamei. Deci, Scarlett, sansele sa nu-ti gasesti un partener potrivit cresc direct proportional cu cit de bine te intelegi cu tatal biologic sau adoptiv. Si asta pentru ca barbatii nu sint... "zee father". Men equal pigs ![]() Fe Ministu | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
hmmm...m-am gindit un pic la ce ai zis. De fapt ma mai gindisem si mai demult. Eu nu as vrea un partener ca tata. Adica ar trebui sa aiba niste caracteristici dar sunt unele care brrr....not really. Asa ca mai am speranta
__________________ And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Instincte?! copii? scutece, tipete? no waaaaaaaaaay!! not now not ever ... i hope?! Eventul unu crescut e tocmai bun nu tu sculat noapte, nu tu schimbat scutece & stuff Asha cum nu ma vad cu belciug pe desht nu ma vad nici cu o progenitura! I hate kids De ce nu pot barbatzii sa nasca? Scapam noi de belele
__________________ Dupa mine potopul!!! | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
O haide ma Vulpitza...chiar asa never never ? Tu nu vrei sa ai niciodata copii, nimeni care sa-ti asigure nemurirea ? (caci asta sunt copiii, ei poarta genele parintilor mai departe asigurandu-le, intr-un fel, nemurirea). Nu vrei intr-o zi sa poti spune: "ACELA e copilul meu si sunt atat de mandra de el !" ? Eu, unul, vreau...besides, I like children. In plus o sa le dau instructiuni clare, ca atunci cand se inventeaza calatoria in timp si se depaseste genetic stadiul de muritor, sa-mi faca o vizita
__________________ Skilled and Creative Viper... | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Hm... Io n-am rabdare. Desi e suspect ca pustii unor amici ma gasesc bun de joaca or smth. Cel putin unul se chinuia sa-mi bage un CD in gura si sa-mi ciordeasca ceasul. Poate am instincte d-astea si nu stiu, dar un lucru e cert: n-am rabdare. Curios ca desi ma enervez uneori repede, actul de a-si baga picioarele intr-o carcasa intel de 700$ si a da de pamant cu o placa la fel de intel si la fel de scumpa doar m-a distrat. Strange.Oricum, una da' buna stiu: no fuckin' kids for me ever.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
sa am un copil ar fi cea mai mare bucurie pe care ash putea-o avea. vocatie materna? diferentza intre matern si patern este aceeashi ca intre cuvintele propriu-zise.
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
hmmm, Vulpea nu vrea copii ca n-are chef de schimbat scutece, Redman nu vrea fiindca nu vrea ca pc-ul lui sa aiba de suferit, alalaltu nu vrea copii din mai_stiu_io_ce_motiv... da mah oameni buni, pana la urma urmei pt asta traim, sa avem copii care sa ne duca genele mai departe (doamne cat pot sa aberez ), pana si io (care am 18 ani) si care pana acuma am urlat in gura mare ca nu o sa am copii si am ajuns la concluzia ca nu exista scapare , si pana la urma, de cele mai multe ori imi place sa am niste copii mai mici in preajma mea (nu prea multi ca se impute treaba )
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Yeah yeah vulpitza... asculta prorocirea mea... relateaza bobii ca de pe la 30-35 de ani in colo o sa ai de citeva ori pe an episoade materne... iar aplitudinea acestora se va agrava. Nu scapa nimeni, iar cei care "scapa" sint niste "rateuri". Incerci sa-ti "evadezi" conditia de animal de prasila si nu reusesti decit sa te faultezi singur. Nu, chir nu exista vulcanieni ![]() Zee Borg PS: Spock suck | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Bueeeeeeeeeey am zis i hope. Am lasat loc de intors asha ca shu ![]() De cele mai multe ori nu shtiu ce va fi maine si voi vreti sa fiu sigura ce sa va intampla peste 10-15 ani Nu se shtie niciodata. Momentan nici sa nu aud. e mai bine asha?
__________________ Dupa mine potopul!!! | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Vulpi tu gresesti.... Poate ca esti prea distrata acuma sau poate ca esti pre ... indiferenta Insa poti sa incerci cat vrei sa iti ascunzi adevarate;e sentimete materne caci or sa iasa la suprafata pana ;la urma Stai sa te vezi de gat cu iubitul tau peste 1 an cu un venit asigurat si sa vezi ce os a iti apara cheful
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
pt toti cei care zic ca nu sufer copii si ca nu vor copii si mai_stiu_io_ce... lasati vrajeala, pana la urma tot o sa aveti copii, chit ca va place sau nu
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Sandman, io am 28 de ani, si pana acum m-am ferit binishor de insuratoare & plozi & scutece & stuff
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Pros and cons of having kids, ha? Kids rule, dar numai aia dragutzi ca mai e o categorie de plozi pe care iti vine sa ii arunci de la geam... or smthng. Oricum, astia care ziceti ca nu vreti sa aveti copii and stuff... o sa vedeti voi peste cativa ani cand va plimbati cu logodnicul/logodnica/sotul/sotia pe strada si salivati la copii altora (mai putin Redman care are 28 de ani si probabil o sa ajunga un mos singuratic si chel )Have fun or smthng
__________________ Fericirea vesnica se afla in casuta de mai jos (aia de langa Y!) | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Buey, si mie imi plac unii, dar la modul general, no way. Si mai am si o fosta gajica ce vrea musai un puradel cu mine. LOL. Slayere, I'm already chelios, so....
|
| Advertisment | |
Joacă online gratuit snooker, pool, backgammon, jocuri de cuvinte şi de cărţi | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|