![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Din ce am citit pana la varsta asta JAMES CLAVELL mi-a placut cel mai mult. Placut e putin spus. As citi cartile lui in fiecare zi daca as avea timp. Are un stil de a scrie ce pe mine m-a fermecat de cand am pus mana pe prima carte. In spetza am inceput ca tot omu cu SHOGUN. Supertare cartea. Dar pe langa KING RAT e o nimica toata. KING RAT e cartea care m-a pus pe ganduri multa vreme. O adevarata CAPODOPERA. In linii marii reflecta comportamentul oamenilor atunci cand au nevoie de tine si DUPA. Inca o data , SUPERBA. Am mai citit inca , cateva carti dar nu pe toate .Pe net nu am gasit decat un singur site cu tema asta (J.Clavell) si ala cam slabeanu'.As vrea sa stiu ce impresii v-au lasat cartile lui Clavell.Celor care nu au intrat in contact cu ele le recomand cu caldura. Mersi
__________________ Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
...daca as fi admin ti-as da avertisment (bendis).Daca n-ai nimic de zis taci nu esti obligat sa aberezi la thread-ul altuia. Si Viracocha glumetz ca de obicei . Nu?
__________________ Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Clavell e un scriitor care scrie pentru masele largi. O lectura foarte usoara, dar nici pe departe care sa te dea pe spate. King Rat mi-a placut si mie la momentul respectiv, dar eram in liceu si n-as avea nici un chef sa o recitesc. Probabil ca e oricum cea mai reusita din cartile lui.
| |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
De acord cu Korn. Cand am citit Tai Pan (eram in clasa a 9-a, parca) am ramas interzis. Vai, cartea cartilor si mai multe nu. Daca as reciti Tai Pan-ul astazi insa, efectul nu va mai fi acelasi. Chestia asta e valabila cu marea majoritate a cartilor lui Clavell. Flipmo, de cand sunt eu glumet "ca de obicei" ? | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
..inseamna ca sunt ... imatur...?![]() Viracocha: primele tale 2 posturi sunt "glumetze" in my opinion...si nu e primul thread in care ocolesti subiectul si spui lucruri "glumetze"
|
| | #12 (permalink) | ||
|
james clavell scrie pentru diminetzile de duminica, cand eshti prea obosit sa citeshti literatura care sa itzi puna mintea la contributzie. scrie deosebit de bine, pot sa spun ca i-am devorat cartzile - shogun, tai pan, gai jin, nobila casa, vartejul, changi and the list goes on -, dar parerile lui despre lumea orientala sunt cel putzin profane (exceptand changi ). incercatzi literatura scrisa de japonezi (sau chinezi) - for example musashi. it`s worth reading shi se apropie mult mai bine de realitate decat clavell.
__________________ Irony of nature... | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Cred ca am citit toate cartile lui Clavell si trebuie spus ca la vremea respectiva mi-au placut chiar foarte mult.....cea mai frumoasa e Shogun, dupa parerea mea, dar si Changi mi-a placut foarte mult....la polul opus se situeaza Gai Jin, mi-a lasat o impresie mai putin buna... dar, oricum, e o lectura interesanta...
__________________ 'Cos man made the gun Man shapes the son | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2001 Location: Bv |
off topic: unq flipmo...e, daca ai avea puterea...multe s-ar schimba,nu? on topic: Nu spuneam decat ca sunt cartzi bune care trebuie citite, la momentul respectiv si pe mine m-au impresionat...indiferent cat de veridice sau nu sunt, te acapareaza...din pacate nu am citit Changi.
__________________ All is not lost and never to be forgotten... | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
Eric Van Lustbader - absolut genial, intradevar. Nu pot sa uit cartea aia, cum se chema - ceva cu ninja in titlu - teribila, ce sa mai spun.Insa nenea ala, Trevanian, mi-e necunoscut. Voi face toate eforturile pentru a-mi mai remedia din marile lacune culturoase. | |||
|
| Advertisment | |
Devino un campion de Formula 1 - treci in Pole-Position! Sa iti conduci pilotii pana la linia de sosire, o intreaga aventura, in F1 Manager! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|