![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Freud
As vrea sa aflu parerea voastra despre cel care este considerat unul dintre cei mai mari psihologi ai omenirii, "parintele psihanalizei" Freud. Credeti ca intrece masura cand raporteaza tot subconstientul uman la refularile sexuale sau pune puctul pe I?
__________________ 25% maghiar 75% roman 100% STELIST | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
1. Tot ce pot spune despre Feud este ca in mod sigur tot ce a scris i se aplica. 2. Psihologii/psihiatri sunt cei mai mari sarlatani care exista, dupa preoti si politicieni. 3. Mai in gluma mai in serios: Stiti cum stabileste un psihiatru daca este sanatos mintal sau nu? Merge la alt psihiatru. nocomment
__________________ ./make world -exclude all | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
Nu am de ce sa le confund (psihiatria si psihologia) si sincer cred ca nu se poate sa le separi una de alta. Si nu vad cum un sistem s-ar putea concepe pe sine insusi, in deplinatatea facultatilor mintale. Exemplul pe care il voi da este unul stupid tocmai pentru a sublinia mai bine problema. E ca si cum ai avea un calculator pe care pui un program de contabilitate si te astepti sa calculeze oscilatiile campului electromagnetic generat de platforma pe care lucreaza. Pentru a putea intelege un sistem este nevoie dupa umila mea parere de un sistem mult mai complex, cu cel putin cateva ordine de complexitate mai sus. Mintea umana (ca cerecetator) este la acelas ordin de complexitate daca nu chiar mai jos cu mintea umana (ca obiect cercetat). Poate in momentul in care vom putea recreea macar unele din procesele mentale vom putea vorbi de psihologie aplicata si nu sarlatanie. Tot ce poate face psihologia la ora asta este sa studieze reactiile la anumiti stimuli, fara ca psihologii sa poata intelege cu adevarat ce a determinat acea reactie si in baza carui algoritm a fost luata acea decizie. Psihologia da gres la una dintre cerintele unui stiinte adevarate, nu poate duplica experimentul. S-au invocat zeci de motive pentru asta, dar in van, experimentle nu pot fi duplicate. In momentul in care imi poti demonstra ca psihologia este o stiinta, atunci voi inceta sa mai spun ca psihologii sunt niste sarlatani. A intelege mintea umana este ca si cum ai privi universul si ai incerca sa il cuprinzi in minte.
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Imi pare rau sa iti spun dar nu ai deloc dreptate. In primul rand exemplul tau nu este corect deoarece psihiatria este cea care se ocupa si incearca sa trateze efectele unei boli. Psihologia doreste sa gaseasca si sa trateze eventualelele cauze ale unei boli. Si sa stii ca psihologia este recunoscuta ca stiinta chiar si de cei mai pesimisti oameni de stiinta.
|
| | #6 (permalink) | ||
|
fiara.. dupa umila mea parere, care, de fapt nu este a mea, ci am imprumutat-o, pe baza unor argumente sanatoase de la tona de prieteni care au terminat o fac in domeniu, Freud pune punctul pe I, asta indiferent cat nu ne place noua sa recunoashtem. Atreus, psihologii sshi psihiatrii sunt departe de a fi sharlatani... poate te deranjeaza ca pot realiza mult mai bine decat noi (sau decat tine, mai precis) ce se intampla in realitate cu psihicul uman. "Tot ce poate face psihologia la ora asta este sa studieze reactiile la anumiti stimuli, fara ca psihologii sa poata intelege cu adevarat ce a determinat acea reactie si in baza carui algoritm a fost luata acea decizie. Psihologia da gres la una dintre cerintele unui stiinte adevarate, nu poate duplica experimentul. S-au invocat zeci de motive pentru asta, dar in van, experimentle nu pot fi duplicate." PLZZZZZZZZZZZZZ... deja treci la domeniu numit simplu "cercetare"... in medicina, din cate shtiu eu, nu se pot aplica decat tratamentele avizate... experimentele sunt cu totul altceva... Anyway... incearca sa faci o vizita la un psiholog... vezi ce se intampla... shi in momentul in care omul acela itzi spune o chestie judeca bine sensul cuvintelor lui...
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 | Quote:
Ziceti-mi si mie unde ma insel, sunt dispus sa ascult. Quote:
Pana si fizica quantica are mai multe teorii pe baza carora s-au facut experimente decat psihologia. Sau brusc psihologia a devenit o stiinta sacra care este dincolo de intelegerea muritorilor de rand ca mine... Don't kill the messanger, decieve him...
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Sincer sa fiu ma lasi fara raspuns! Tu ai idee ce ineptie sustii? Datorita celor ca tine marii psihologi ai Romaniei au fost bagati prin puscarii pe vremea comunistilor. Catedra s-a desfiintat si ei au fost categorisiti drept persoane f. periculoase (zapaceau mintea poporului). Dar se pare ca "academiciana" are adepti pana si pe acest forum!!!!
|
| | #10 (permalink) | ||
Si spune-mi care sunt ineptiile. Unde sunt eu impotriva psihologiei? I-am numit sarlatani, poate am exagerat, dar nu am nimic impotriva lor sau a meseriei lor. Si ce am eu de a face cu comunistii & Co. ? Unde este tonul rational? Unde am spus eu ca psihologia zpaceste mintea proprului, eu cred ca psihologii trag concluzii pripite in multe cazuri, fara a avea o baza temeinica si demonstrabila asta este singurul lucru pe care il imput - demonstrabilitatea. Dar vad ca acum psihologia este sacara si adeptii ei au preluat aceleas tactici ca cei mai mari psihologi ai lumii, preotii. Crede si nu cerceta.
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Te rog sa nu te superi pe mine dar mi s-a parut ca ai folosit niste termeni duri si neadevarati pt a caracteriza psihologia. Apreciez ca iti sustii cu vehementa parerile (altii in schimb nu au nimic de spus). Si cred ca am cam deviat un pic de la topic.
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Ba eu am fost la psiholog si-mi zicea la fiecare sedinta ca totul e ok cu mine (sau lu' maica-mea ma rog), ca sunt un om normal alea alea. In final nu m-am mai dus. De ce sa mai dau banii daca imi zicea ca totul e ok ? Morala: ma depaseste, ca si Freud de altfel
__________________ Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Fiara, chiar nu tzi-am atribuit tzie acele cuvinte, asta daca ai fi citit TU cu mai multa atentzie ce am scris eu... In rest ma las pagubasha... ashtept alte idei... in perioada asta nu sunt capabila sa duk "razboiaie" conceptuale... Imi cer scuze...
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Nu stiu cat de sarlatani sunt dar un psiholog bun iti poate spune multe lucruri adevarate despre tine daca te studiaza putin. Mult mai multe decat ar putea sa-ti spuna cineva care nu a studiat psihologia. Vorbesc din proprie experienta ( testul psihologic pt examenul auto - psihologul m-a pus sa desenez un copac si dupa ce s-a uitat la desen cateva secunde m-a "citit" intr-o oarecare masura) Sincer nu ma asteptam.
| |||
|
| | #16 (permalink) | ||
Si in modul asta si eu stiu tiganci care te pot "citi". Dar nu numai astfel de "faze" m-au facut sa numesc psihologii sarlatani, ci faptul ca psihologia devine bruc din stiinta, o psudo stiinta bazandu-se mai mult pe flerul psihologului, care nu poate demonstra majoritatea teoriilor pe care le foloseste. Deviind brusc de la "cunoastere stiintifica obiectiva", la ceva foarte subiectiv. Pentru mine varietatea scolilor de psihologie este inca un argument pentu descalificarea psihologiei de la statutul de stiinta "plina". Scolile aste incep sa semene mai mult cu scolile de arte martiale. De aceea as clasifica psihologia mai degraba ca arta decat stiinta. Fiecare scoala de psihologie pictand altfel acelas peisaj. Nu cer precizie matematica sau consens abosolut, ci doar coerenta, care sa nu aiba ca criteriu credinta personala ca "aia se intampla asa pentru ca asa cred eu, trebuie sa ma crezi, oricum nu am nici o dovada"..
|
| | #17 (permalink) | ||
| Tot ce poate face psihologia la ora asta este sa studieze reactiile la anumiti stimuli, fara ca psihologii sa poata intelege cu adevarat ce a determinat acea reactie si in baza carui algoritm a fost luata acea decizie. Psihologia da gres la una dintre cerintele unui stiinte adevarate, nu poate duplica experimentul. S-au invocat zeci de motive pentru asta, dar in van, experimentle nu pot fi duplicate. oamenii nu-s calculatoare dragul meu atreus. nu functzioneaza pe baza unui algoritm (sau pe baza mai multor algoritmi). nici un om nu poate fi incadrat intr-un model comportamental shi chiar daca ar fi incadrat, nu ar mai exista unul incadrat in acelashi model. pentru simplul fapt ca, indiferent cat de banal ar suna, nu suntem facutzi la indigo. fizic poate, dar nici medicina nu cred ca se intalneshte cu cazuri identice din toate punctele de vedere. mental shi sufleteshte, in nici un caz... orice om reactzioneaza diferit la un stimul. de ce? hai sa itzi spun ce spune psihologia by the book. experientza anterioara legata de un stimul si tonalitatea afectiva pe care un subiect o are fatza de un stimul sunt numai 2 din cauzele care diferentziaza reactziile subiectzilor. Lista e destul de lunga. Sa consideri ca psihologia nu e shtiintza doar pentru ca nu poate duplica experimente... e incorect... ca sa fiu bland ... itzi dau un contraexemplu. experimentele de deprivare senzoriala. un grup de oameni ashezatzi in izolare totala intr-o camera izolata fonic shi lipsita de lumina, dupa cateva ore incep sa ishi piarda din luciditate, din capacitatea de orientare....asta tot experiment psihologic se numeshte... shi nu e singurul... oricum, nu itzi pot schimba parerea indiferent ce tzi-ash spune... dupa ce o sa te confruntzi cu un psiholog care sa shtie ce face, itzi vei schimba profesia... nu sunt ghicitori... shi nici interpretzi de vise... sunt doctorii mintzilor shi sufletelor. am trecut prin asta... mi-am lasat prejudecatzile in urma... u`ll do the same. nu conteaza cand...
__________________ Irony of nature... | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Fiara: o minteam pe maica-mea in continuu. Doar pe ea. Adica faceam lucrurile in asa fel incat sa-mi fie mie bine si pe urma cand trebuai sa dau socotela faceam pe niznaiul. Nu stiu de ce vorbesc la trecut dar...Si da, m-a dus de manuta
__________________ Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia | |||
|
| Advertisment | |
Joacă online gratuit snooker, pool, backgammon, jocuri de cuvinte şi de cărţi | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|