![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| a sti = a muri
atunci cand afli ceva nou, parca ceva in sufletul nostru moare. moare magia. copiii sunt crescuti in minciuna. nu trebuie sa-i lasam sa stie adevarul pentru ca atunci ar ramane marcati pe viata. pe masura ce cresc, se lovesc de numeroase probleme (care mai de care mai socante) care ii fac sa fie destepti. se stie ca aceia care traiesc experiente traumatizante in copilarie se maturizeaza mult mai repede. copii trebuie intretinuti cu tot felul de minciuni. dar intr-o buna zi vor sti ca Mos Craciun nu exista. stiinta le va conferi aceasta "iluminare". si odata cu anii vor ajunge mari, avand fete triste si caracter meschin. din copilaria lor fericita nu va mai ramane nimic, decat melancolia. teoria evolutionista a lui Darwin ne "desteapta", explicand ca omul nu este decat un sir de procese fizice si chimice care au evoluat din altele mult mai simple. sau, in alte cuvinte, omul este o rama care a crescut mare si i-au crescut si maini si picioare. oare Dumnezeu nu este un fel de Mos Craciun pentru adulti ? o motivatie pentru faptul ca traiesc in continuare ? ratiunea si adevarul sunt mai mult decat reci, sunt fatale. Eminescu spunea in Oda in metru antic : "Nu credeam sa-nvat a muri vreodata". Stiinta este moarte. De mici suntem obligati sa ne ducem la scoala, unde stiinta ne ucide sperantele si spulbera magia. Desigur ca prostia este condamnabila dar sunt multe feluri in care problema poate fi privita. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Drumul spre cunoastere este doar un sir de intrabari cu raspunsuri dezamagitoare si triste. Nu exista Dumnezeu, nu exista uflet, pamantul e rotund, nu exista mos craciun.... Asta pentru ca toate aceste raspunsuri sunt relative, si depind de gradul de cunastere pe care il avem. Ex : Nici un corp mai greu ca aerul nu poate zbura, se zicea. Pana la urmatorul pas in cunoastere. Toate aceste raspunsuri temporare pe care le gasim sunt doar atat: temporare, pentru ca maine poate veni cineva si dovedi stiintific existenta lui Dumnezeu.
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Probabil ca a sti=a muri. Insa cum "stim" foarte putine cu adevarat nu suntem in pericol imediat ![]() Eu as putea foarte zice usor ca cei ce se ascund in spatele stiintei sunt niste copii care vor avea o mare surpriza cand aceasta ii va dezamagii si vor afla in sfarsit ca adevarul e ca nu prea poti cunoaste cu adevarat nimic ce ti-este exterior tie. Cat despre Darwin, nu mi-a schimbat cu nimic parerea mea despre mine...
__________________ Linux is free only if your time is worthless. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
De unde s-a tras concluzia cu a sti=a muri nu prea inteleg. Dar poate asa sunt eu mai dobitoc. Iar chestiunea cu Dumnezeu care este un Mos Craciun al adultilor mi se pare o ineptie. Fiecare il percepe pe Dumnezeu in alt mod. Fiecare are Dumnezeul lui personal- eu nu o sa am niciodata Dumnezeul babelor care se duc in fiecare Duminica la biserica si pupa covoarele pt a li se lungi viata cu 2 saptamani- . .. Dar de aici si pana la Mos Craciun.. este cale lunga. Mi se pare ca acest topic devine o propaganda pt nestiinta.
__________________ 25% maghiar 75% roman 100% STELIST | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Man, filozofie, filozofie si iarasi filozofie. Nu va mai saturati sa vorbiti despre imaterialisme ? Chiar nu va dati seama ca fiecare are propria lui filozofie pe care si-a format-o trecand prin lumea asta jegoasa si ce ati incerca sa-i spuneti nu face altceva decat sa-l faca sa imbratiseze si mai mult propriile lui convingeri ? Semnat: exista "imaterialisme" ?
__________________ Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 |
Ideea pe care o enunti apartine marelui filosof Lucian Blaga. El are o formulare de genul "nu distrugeti corola de minuni a lumii". Problema pe care o pui este una de atitudine in fata existentei. Sunt modalitati de viata care sunt reprezentate destul de bine de stilul de viata occidental si oriental. Occidentul este a fost si va fi preocupat de ideea de a cunoaste cu scopul de a face pentru a domina pe cand orientul inca isi mai contempla idolii. A sti nu inseamna a muri ci poate a alege, si ca in orice alegere castigi ceva si pierzi altceva...
__________________ .... vremurile sunt aproape... | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Max_Frame parca ai citat dintr-o telenovela proasta (scuze de pleonasm). Putea sa fie o discutie interesanta daca puneai altfel problema... dar cum tu te-ai rezumat la Mos Craciun si la stadiul de copil ( te rog sa imi scuzi intuitia, dar vreau sa te intreb daca ai ceva in comun cu pedofilia )... nu pot decat sa iti doresc sa ramai leguma pentru toata viatza si sa nu cunosti nimic nou (acum probabil ca te intrebi daca poti sa faci asta... si probabil ca iti dai si un raspuns... si poate ca iti dai seama ca nu asa trebuia pusa problema...) cya
__________________ 2 cents link mascat | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
SCViper & Sopra Tutt1 : Rushine ! Maze : Bingo ! Max_Frame : Nu mori decât daca eshti pur ratzional shi nu dai shanse afectivului. Cu explicatziile ratzionale/shtiintzifice permanent în minte, nu te mai minunezi, nu te mai farmeca nimic. Foloseshte butonul [On/Off] al logicii ratzionale shi mai lasa sa te surprinda unele lucruri. Despre apusul Soarelui, de exemplu, se shtie cam tot - ce este Soarele, cum se mishca, ce se-ntâmpla cu lumina lui la trecerea în unghi mic prin atmosfera ... ma rog ... cam tot ceea ce genereaza privelishtea aia. Shi totushi ... când priveshti unul, potzi înca sa te minunezi, poate sa-tzi placa, potzi sa te scufunzi într-o reverie etc. Nu trebuie sa dispara partea afectiva/artistica a fenomenului, fie ea copilareasca sau nu. In plus, mai exista multe lucruri neexplicate înca, shi ele surse potentziale de fascinatzie. In mai putzine cuvinte, nu-i Dracul chiar asha de negru cum îl vezi tu. "Do What Thou Wilt" Shall Be the Whole of The Law | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Rusine de ce ? Spune-mi mie in fata ca gresesc. Max s-a exprimat ca un copil de 10 ani si eu i-am reprosat asta. Si a spune cuiva ca aberezi sau ca se exprima copilaros nu e nici pe departe o insulta, asa cum crede Max.
__________________ Skilled and Creative Viper... | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Rushine tocmai pentru ca i-ai reproshat asha ceva. Pentru iluminarea-tzi, nu doar la 10 ani se gândeshte ca un copil de 10 ani. Unii dintre noi nu se rezuma la a transcende copilaria, ci o pastreaza ca posibila modalitate de a fi/gândi/simtzi. In plus, exprimarea lui Max_Frame nu a fost tocmai de 10 ani, dar poate ai avut tu vreo experientza traumatica legata de Mosh Craciun, de te-a deranjat într-atât mentzionarea lui. "Do What Thou Wilt" Shall Be the Whole of The Law | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 |
de fapt, oricat ai cunoaste nu poti muri pentru ca intotdeauna va ramane ceva necunoscut si de aflat, asa ca magia nu dispare ci doar devine mai frumoasa/interesanta. plus ca cine spune ca nu vrea sa cunoasca sa traiasca ca un nestiutor e clar ca nu a simtit "magia" bucuriei de a descoperi ceva sau de a intelege ceva complicat. plus ca magia unui rasarit de soare la mare nu va muri niciodata indiferent ce vei afla sau nu, in schimb sa crezi ca TV-ul sau computerul sunt magice si sa nu vrei sa stii de fapt ce e cu ele mi se pare o prostie upgrade level of magic !! | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Oricum, cu cat cunosti mai mult, cu atat iti dai seama cat de putine lucruri stii!!! Cu cat aprofundezi un domeniu, te sperii cand realizezi cat de multe mai ai de aflat...... Asa ca, GunX, ai dreptate!
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
vile - iti place sa mananci? pentru ca ceea ce faci tu altceva nu este decat mancatorie... Quote:
Quote:
__________________ 2 cents link mascat | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
Am studiat multa genetica. Atunci cand inveti ca genele transmit caracterele, si ele se mostenesc, jumatate de la tata, jumatate de la mama, crezi ca ai descoperit magia faptului ca progeniturile seamana cu parintii! Daca aprofundezi (gen "dar de ce am mostenit culoarea ochilor de la mama si nu de la tata?") descoperi ce raporturi de "subordonare" exista intre gene. Daca incerci sa patrunzi in mecanismele bio-chimice ale geneticii, deja "iti prinzi urechile"! Iar daca le intelegi si pe ele, iti dai seama ca nu stii, si nu stie nimeni inca, ce le determina pe celule sa se diferentieze (se chinuie mult si bine cercetatorii din tari bogate sa raspunda la asta!) Etc. Pe masura ce descoperi un domeniu, el devine tot mai vast, si, daca vrei intr-adevar sa intelegi totul, realizezi ca trebuie sa acumulezi enorm. Sper ca s-a inteles ce am vrut sa zic.
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
ratiunea nu admite existenta lui dumnezeu. asta nu inseamna ca numerosi oameni de stiinta nu cred in dumnezeu, asta e altceva. si totusi Einstein si o gramada de nume mari ale stiintei au fost atei. asta cu dumnezeu omorat de teoria evolutionista mi se pare cel mai bun exemplu posibil in a demonstra ca stiinta omoara magia. fiecare om e cu valul sau de ipocrizie, cu sistemul sau de valori indoielnic, sau e pur si simplu ghidat de motto-ul "toata lumea face asa, fac si eu la fel". si avand fiecare parerea sa subiectiva, adevarul nu ajunge in constiintele tuturora. pana la urma asta este ideea threadului : vrem cu adevarat sa stim adevarul sau nu suntem in stare sa-i facem fata ? viata e o iluzie, de ce sa nu ne-o intretinem tot cu iluzii, nu ? | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| DIMPOTRIVA...
Cu cat am invatat mai mult, cu atat am inceput sa constientizez existenta unei anumite ordini a lucrurilor. ... o anumita unitate a tuturor stiintelor. Credeam ca lumea noastra e haotica, fara inteles. Cand eram mic eram convins ca voi muri fara sa inteleg nimic. ... But not any more!
__________________ When you know that your time is close at hand Maybe then you'll begin to understand Life down there is just a strange illusion. | |||
|
| Advertisment | |
Inscrie-te in ActionLiga - locul pentru cei care vor un joc rapid si spectaculos | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|