![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Sep 2009 |
Salutari, nu stiu daca e locul potrivit dar am niste dileme cu matematica.Daca poate cineva sa imi explice cum se rezolva aceste exercitii mi-ar fii de mare ajutor.Multumesc. 1. Matrice, cum se inmultesc doua matrici patratice (stiu ca in diagonala dar nu stiu care termen cu care termen) 2.Cum se afla determinantul unei matrici patratice 3.Cum fac combinari si permutari. 4.functii derivate, cum se calculeaza. la matrice mi-ar fi de ajutor pentru ca nu gasesc si caut de ceva timp in diferite manuale online.Daca nu am postat unde trebuie rog un moderator sa mute acest post.Am atasat o poza, daca cineva ar putea sa imi deseneze ar fii de mult ajutor. Last edited by lemonde; 08-09-2009 at 20:14.. | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Permutari: n! unde n este un numar natural. 0!=1 (e regula asta) 2!= 1*2 6!= 1*2*3*4*5*6 Cred ca te-ai prins. Combinari: C de n elemente luate cate k, n si k apartin lui N, n mai mare sau egal cu k , formula e asa: n!/k!*(n-k)! Exemplu: C de 5 luate cate 3: 5!/ 3!*(5-3)!, iese ceva sub forma: 4*5/1*2 Restul nu stiu. Banuiesc ca matricele si functiile derivate se studiaza intr-a 11-a/a 12-a.
__________________ Bigb | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Sep 2009 |
ok dupa ce m-am uitat acolo tot nu inteleg cum se inmulteste o matrice patratica de 3x3. de ce naiba e asa complicat ? explica absurd. imi poate cineva rezolva in poza atasata ? poate sunt eu greu de cap sau poate chiar nu inteleg. deci vine a1 a2 a3 a4 a5 a6 a7 a8 a9 inmultit cu a10 a11 a12 a13 a14 a15 a16 a17 a18 cum calculez ? pas cu pas... mersi | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Pas cu pas: Matrix Multiplication -- from Wolfram MathWorld Sau, daca nu intelegi engleza: http://www.mateonline.net/algebra3.htm Citeste, apoi ia creionul si hartia si fa singur cateva exemple. Bate-ti capul, nu te smiorcai ca nu pricepi dupa juma' de ora de citit pagini pe internet. Daca tot nu intelegi, orienteaza-te spre o alta facultate.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Primul element il obtii inmultind prima linie a primei matrici cu prima coloana a celei de a doua matrici astfel: a1*a10+a2*a13+a3*a16 Al doilea element de pe prima linie a matricii rezultat = a1*a11+a2*a14+a3*a17, adica inmultesti linia intai din prima matrice cu coloana a doua din a doua matrice Al treilea element: inmultesti prima linie din prima matrice cu ultima coloana din cea de a doua. Al patrulea element, adica primul din linia a doua in matricea-rezultat: inmultesti linia a doua din prima matrice cu prima coloana din a doua. In final trebuie sa obtii tot o matrice cu trei linii si trei coloane. Ai de calculat noua elemente dupa modelul dat.
__________________ "Oamenii nu resping Biblia fiindca gasesc greseli in ea, ci fiindca ea gaseste greseli la ei" (John Blanchard) | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Sep 2009 | Quote:
| ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| In mod normal posturile de genul asta se sterg fara discutie, dar tot in mod normal posturile de genul asta sunt pe jumatate agramate si cer rezolvarea "de urgenta" pe un ton fioros. Am deschis un topic pentru teme, corijente si alte puncte de rascruce din viata unui elev normal. Regulile sunt simple: elevul pune aici problema si asteapta. Nu e voie cu "up"-uri, rugaminti, mita, tavalit pe jos sau altceva. Daca cineva rezolva tema se cheama noroc si se pot aduce multumiri. Este foarte important ca elevul sa constientizeze ca nimeni nu este obligat sa faca nimic, chiar daca problemele sunt banale. Orice mana de ajutor este benevola. De asemeni, nu va mirati daca rezolvarea va veni peste 6 luni, cand nu mai este de folos. Atat. Moderatorii au dreptul (doh) sa stearga posturile nepotrivite. Daca cereti ceva faceti-o politicos. --edit: pardon de culoare, l-an vopsit sa se vada ca este administrativ si nu face parte din rezolvare. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| fizica pentru tonti
Am creat acest topic pentru cei care au problem de fizica(precum cei ca mine ).//B-unghiul beta; w-omega; "^" la puterea Am urmatoare problema in manual: Un corp suspendat de un restort produce miscari oscilatorii armonice. Se cunosc proprietatile unor momente date: t1: elongatia y1=10cm si viteza v1=0,2m/s t2: elongatia y2=20cm si viteza v2=8*10^(-2)m/s Trebuiesc aflate: amplitutindea(A) si pulsatia (w) Din teorie si exemplificarile din manual am facut urmatoarele sesizari: y=A*sin(w*t+B) => y/A=sin(w*t+B) //se ridica la patrat => y^2/a^2=sin^2(w*t+B) v=A*w*cos(w*t+B) => v/(A*w)=cos(w*t+B) //se ridica la patrat => v^2/(A*w)^2=cos^2(w*t+B) Din cele 2 relatii rezulta: sin^2(w*t1+B)+cos^2(w*t+B)=1 => y1^2/A^2+v1^2/(A*w)^2=y2^2/A^2+v2^2/(A*w)^2 Problema apare cand in demonstratia din carte apare ca in partea dreapta a egalitatii apare "*", in loc de "+", si nu stiu de ce. Egalitatea finala din demonstratia din carte: y1^2/A^2+v1^2/(A*w)^2=(y2^2/A^2)*(v2^2/(A*w)^2) Cei drept asta e tema pentru maine, dar nu ma intereseaza sa ma ajutati pana maine, ci chiar si in weekend sau cand aveti chef sa descifrati sa ma ajuti sa inteleg si eu de ce se anjunge la o astfel de relatie.
__________________ Dau invitatii Lockerz, PM me. | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Matricile sunt o metoda mai eficienta de a scrie ecuatiile liniare, daca nu ma inseala memoria.
__________________ Ni dyar'izuba, Rizagaruga, Hejuru yadju, Nduzaricyeza ricyeza... Ofer invitatii pe Lockerz.COM. Dati-mi PM cu adresa de mail. Vand: Nokia 2700 Classic si 2330 Classic, ambele NOU-NOUTE (0 min) Cumpar: Baterie pentru Nokia 8800 (BL-5X sau BL-6X) | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Pentru rezolvarea sistemelor de ecuatii liniare, intre (multe) altele. O matrice, doua matrice. Nu matricii, matrici sau alte balarii.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Fucking shit, imi amintesc ca eu eram cel care corectam pe toata lumea in liceu referitor la matrice vs matrici. Oh how teh synapses die
__________________ Ni dyar'izuba, Rizagaruga, Hejuru yadju, Nduzaricyeza ricyeza... Ofer invitatii pe Lockerz.COM. Dati-mi PM cu adresa de mail. Vand: Nokia 2700 Classic si 2330 Classic, ambele NOU-NOUTE (0 min) Cumpar: Baterie pentru Nokia 8800 (BL-5X sau BL-6X) | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Pai omul voia ceva scris de un ganga al fizicii, nu de adevaratul Ganga
|
| | #20 (permalink) | ||
|
__________________ Dau invitatii Lockerz, PM me. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |