![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: Au procedat corect ? | |||
| Da, toti trebuie sa avem cunostintele de baza | | 10 | 71.43% |
| Nu, pentru ca asa ne deosebim intre noi | | 4 | 28.57% |
| Voters: 14. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1 (permalink) | ||
| Intelepciune proprie sau intelepciune luata ?
A fost odata , pe un taram indepartat, un popor numit Oamenii Antici. Ei erau impartiti in doua categorii : Oamenii Albi si Oamenii Negri. Vazand ca Oamenii Tineri n-au cunostintele de baza, s-au hotarat sa faca ceva pentru a-i ajuta pe acei Oameni Tineri. 1343 de cicluri ale luminii au trecut, pana cand au reusit sa faca o constructie, nestiind daca va functiona sau nu. Primul Om Tanar care a iesit din acea constructie, a iesit cu cunostinele si cu intelepciunea Oamenilor Batrani. Au fost uimiti de asemenea miracol; au fost uimiti de asemenea constructie : o lumina alba care se contopea cu una neagra. Au facut bine ce au facut ? Eu zic ca nu, pentru ca prin cunostinte unice si intelepciune proprie ne deosebim unul de celalalt. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
amesteci doi termeni TOATAL diferiti : CUNOSTINTE si INTELEPCIUNE Primul defineste in termeni populari INFORMATIA iar al doilea definste FOLOSIREA ACESTEIA, gradul de aplicare al acesteia, este un SKILL, pe care NU il poti dobandi nici cu ajutorul unei masinarii, cum nici macar de=a lungul timpului prin invatare normala.... este dictat in mare parte de coeficientul de inteligenta al fiecarui individ in mica parte de temperamentul acestuia. Doar temperamentul se poate modifica odata cu varsta, coeficientul de inteligenta NU ! Deci hotaraste-te ce vrei sa faca masinaria ta ? sa bage INFORMATII in mintea tanarului sau sa-i schimbe INTELIGENTA ? daca doar ii baga informatii in cap, nu e nimica rau, individul nu s-a schimbat, e ca si cum ai INVATA DIN GRESELILE ALTORA, ceea ce e un lucru benefic ! Daca modifica PUTEREA CREIERULUI de SINTETIZARE si PROCESARE a informatiilor, atunci abia FACI ALT INDIVID ! | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
"Intelepciune luata"..... Nu prea cred... Pana nu "te dai cu capul de pragul de sus", degeaba.... Pana nu treci prin filtrul gandirii tale informatia nu ajungi mai intelept. Zic eu.
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce Last edited by Daremyth; 25-05-2002 at 01:32.. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Fiecare virsta are farmecul ei. Parerea mea... *hic* Fiecare persoana este importanta tocmai prin faptul ca asimileaza in cursul vietii sale anumite informatii, nu le stie pe toate si astfel reactioneaza intr-un anumit fel la stimulii externi. Trebuie sa existe deosebire, altfel viata ar deveni monotona. Daca ai fi prieten cu unul sau cu altul, tot aia ar fi. Daca ai incerca sa porti o discutie in contradictoriu, n-ai reusi, pentru ca toti ar avea aceleasi pareri. Plus ca nu exista adevarul absolut, asa ca acele cunostinte ar fi selectate de niste oameni si, deci, supuse greselii. Si, cum zicea si Han, pina nu dai cu capul de stilpul din fata ta nu stii ca doare. Vrem diversitate.
__________________ Fear the rabbit. Join the Need for Weed: Hot Pursuit clan. And remember, kids: the faster your download, the bigger your wiener! | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Keeper_Gismo Quote:
![]() Anyway, trebuie sa fi fost grozav de intzeleptzi, daca au scos din calcul, dintr-un motiv evident (!?), desigur, dubletul teach-learn. ![]() Isaac Asimov are o povestioara interesanta in "Intrebarea finala", apropo de ce spunea Mir. Nu mai shtiu cum ii spune ... mda. Semnat, Caragiale
__________________ "O data, de doua ori, de trei ori, hop la!" | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2002 Location: Mangalia |
"Oamenii Albi si Oamenii Negri" - banuiesc ca nu este intamplatoare alegerea culorilor. Presupunand ca Oamenii Albi ar avea un anumit bagaj de cunostinte pe care le-ar aplica intr-un anume fel (eu i-am vazut drept niste filozofi, sau intelepti care se ocupa mai mult cu chestii spirituale) iar Oamenii Negri au alte cunostinte aplicate in alt fel (indivizi cu o foarte dezvoltata latura practica, care au multe cunostinte dobandite prin experienta, chiar daca nu le stapanesc pe deplin), contopirea cunostintelor si inteligentei (abilitatea de a folosi informatia) celor doua rase ar duce la aparitia Oamenilor Gri. Acestia vor fi superiori din toate puntele de vedere Oamenilor Albi si Negri, (care vor fi asimilati cu timpul) dar nu s-ar mai deosebi intre ei. In timp, daca nu vor intalni o alta civilizatie (sa zicem Oamenii Transparenti) probabil ca nu vor evolua datorita lipsei concurentei.
__________________ Dificilul l-am rezolvat ieri De imposibil ne ocupam in momentul de fata | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Mir a remarcat foarte bine greseala fundamentala a topicului. In legatura cu subiectul insa diferentierea intre indivizi este data de entropie. Faptul ca doi oameni pleaca de la acelasi input si ajung la concluzii diferite este simplul rezultat al haosului care guverneza fiinta umana, departe de esentza logicului. Si la elementul asta ne inchinam cu ambele miini si ii spunem divinitate. Bad MF | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Fear the rabbit. Join the Need for Weed: Hot Pursuit clan. And remember, kids: the faster your download, the bigger your wiener! | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Intr-adevar, Mir a spus bine. Se confundau informatia (sau basic training, aia pe care o primim si noi in scoli) si intelepciune, cea care-ti vine odata cu nasterea. Nu trebuie insa neglijata insa alimentarea intelepciunii cu informatii... cultivarea ei... Deoarece, daca nu faci nimic cu inteligenta, daca n-o folosesti cumva, atunci (aproape) tot degeaba... So, motd is simbioza: n-are rost, n-are sens si este ilogic (d.p.d.v. al unuia care este pragmatic si vrea rezultate) sa le separi... Think about it...
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Poate aberez:)
Hmm ....intelepciunea nu include in ea si informatia care foloseste la folosirea informatiiei .Pare o exprimare cam ciudata dar nu am gasit una mai buna... De exemplu degeaba ai in fata o carte de fizica , sau in memorie mii de pagini de fizica daca nu stii cum sa le folosesti. Ca sa stii tot informatie iti trebuie....oare si informatia asta poate fi introdusa in memorie ......daca da orice poate devenii un geniu. ps: cand zic introdusa ma refer la ceva gen sf ...adica introducere directa in creier gen matrix nu la invatatul clasic.
__________________ "Cel ce cunoaste universul si nu se cunoaste pe sine , nu cunoaste nimic " -- Jean de la Fontaine LED website online ! | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Quote:
Imgineaza-ti progresul obtinut prin uniformizarea rasei umane... | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2001 Location: Arbatov, URSS |
Ca mai toata lumea de aici, nu fac nici eu nota discordanta fata de aprecierea adusa clarificarii facute de Mir. Iar recomandarea se numeste "Huria", scrisa de Horia Arama - daca nu ma insel; acolo personajele sunt Ticii si Copiii Huriei. Tot la capitolul recomandari se inscrie si finalul "Masinii Timpului" a lui Wells.
__________________ Nadragi lipseste | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Eu cred ca evolutia s-a incheiat de mult pentru specia umana, acum suntem in plina involutie...... on topic: Mie mi-ar placea sa mi se "introduca" in cap printr-o metoda sau alta TOATA informatia cunoscuta de oameni... Ce bine ar fi sa se poata! Dar... Ce legatura are asta cu intelepciunea? Eu nici macar din greselile proprii nu am invatat.... Cum sa inveti din experienta altora?
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
Aham( sa-mi dreg vocea..) Informatie( aici)= basic training+ intelepciune (!) M-am referit la faptul ca i-a dat toate cunostintele care le avea. TOT absolut TOT ! Pt. March_Hare Pai in acest fel am(ar) trai in armonie.Toti ar stii ce ganedeste si ce-l supara (pe) cineva. Nu? | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Keeper Gismo, te-ai gindit ce-ar insemna ca toti oamenii sa aiba aceleasi ginduri, aceleasi preferinte, aceleasi gusturi? Ar fi un cosmar, eu nu imi pot inchipui asa ceva. De fapt, nu vreau sa-mi inchipui. Ar interveni plictiseala, n-ai mai sti ce sa faci, ce sa vorbesti cu ei, pentru ca toti ar spune: "da, ai dreptate, sa trecem mai departe." Groaznic. I'd rather die
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Ar disparea dracu' Computergames Forum. ![]() Dar hai sa ne mai gandim la un aspect! Toata ziua ma lovesc de "stiinta nu a explicat complet acest aspect; mecanismele ce stau la baza lui ne sunt inca necunoscute". Chiar daca am pleca toti de la exact aceleasi premise, tot ar mai fi destul loc sa ne dezvoltam fiecare si sa ne exploatam diferit capacitatile... Pana la urma, discutiile in contradictoriu pe probleme deja rezolvate sunt cretine si neproductive (chiar daca si-au gasit casa ideala pe CG Forum ). Adevaratele probleme si dileme nici macar nu ar trebui sa tina de "a sti", ci de "a intui", "a-si imagina", "a presupune" si, de ce nu , "a crede"
__________________ When you know that your time is close at hand Maybe then you'll begin to understand Life down there is just a strange illusion. | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Optez bineinteles pentru intelepciune proprie. Daca evolutia rasei noastre a incetat (sau este pe cale sa inceteze), este din cauza faptului ca prin stiinta/medicina am reusit sa eludam selectia naturala impusa de factori fizici/somatici. Singurii factori de selectie care ne-au mai ramas sunt cei interni, in speta inteligenta. Uniformizare inseamna entropie si nu inseamna neaparat o lume mai buna. Uniformizarea informatiei, (fie si la nivelul ei cel mai inalt, sa zicem), nu presupune si dorinta de a merge mai departe, necesitatea questului.
__________________ "All lung fish should face the death penalty for their heretical evolutionist ideas" | |||
|
| Advertisment | |
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|