![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Munca
Am preferat mereu sa cred ca si daca as avea MULTI bani, as munci, as incerca in continuare sa imi fac o cariera, etc Si totusi nu mai sunt atat de sigura. As face altceva ( poate alta facultate, alte activitati, alta canalizare a energiilor ). As munci ceva cu siguranta pentru ca am nevoie de rezultatul muncii, ca un fel de confirmare a propriei valori ( este o nevoie subiectiva, probabil nu am destula incredere in mine ). Doar ca nu ar mai fi orientat spre bani prea mult. So ..munciti de placere? de nevoie?i munciti ce va place?
__________________ And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
postul meu s-ar putea rezuma la trei cuvinte: DA DA DA. Dar Scarlett, ultimul Da e cam pe jumatate. In momentul in care primesti bani pentru a lucra ce iti place... apar si niste obligatii. Si cu timpul nu ramane placerea, raman obligatiile. Cat despre bogatie si munca, sunt sigur ca la un moment dat esti nevoit sa continui sa faci ceva - ori din plictiseala ori din cauza ca bogatia aia nu prea mai e bogatie. ps: cine a zis ca munca e bratara de aur, nu a muncit niciodata ![]() Prea generale zicalele astea, ia sa se mai schimbe putin.
__________________ Fericirea vesnica se afla in casuta de mai jos (aia de langa Y!) | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Eu, oricat de plina de bani as fi (nu e cazul ) tot as munci. Sunt sigura de chestia asta. Este poate singurul lucru care imi ofera satisfactie cu adevarat. Sa vad ca efortul investit de mine da roade.Acum muncesc ceea ce imi place, aproximativ. Deoarece eu am ales asta. Nu castig prea mult, doar cat sa ma descurc. Dar n-as munci ceva care nu imi place, sau intr-un colectiv antipatic, chiar daca ar fi pentru mai multi bani!
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Quote:
Nu sh de ce, dar cred ca pentru MULTI bani ai munci intr-un colectiv antipatic, pt ati realiza unele vise pe care momentan nu le poti indeplini din cauza finantelor. Eu daca ash avea bani multi as face altele. As incerca domenii noi de activitate din curiozitate si placere. Dar la fel de mult cred ca 2 luni pe an ash zace pe plaja mea particulara din Caraibe ![]() Plus ca banii sunt mereu mijloc de disputa, nu de alta se zice ca-s ochiul dracului
__________________ Dupa mine potopul!!! | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
Vulpitza, daca s-ar pune rpoblema unei sume mari de bani, nu neg ca ash munci O VREME intr-un colectiv care nu-mi place, dar... sunt ferm convinsa ca la un anumit punct totul ar avea un sfarshit. Multzi bani??? Plaja particulara??? hehehehehe...poate insula personala ...deshi cred ca ar fi cineva care ar spune mai degraba ... un intins domeniu, undeva, in creierii muntzilor.
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
de muncit se munceste de nevoie... daca nimeresti o slujba care sa-ti placa si colegi cu care sa te intzelegi atunci esti chiar norocos daca as avea (f multi) bani cred ca as munci ca sa nu ma plictisesc... ca de distrat te tot distrezi, da' cat poti sa te distrezi?
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Aaaa, am noroc ca am un servici la care "ar trebui" sa fac ceea ce-mi place. Un timp a si fost asa. Acum tot ce fac e sa fiu f--ut la cap de toti idioti de sefi ai mei, care nu stiu sa comunice intre ei si vine unu, imi zice sa fac asta, vine celalat si-mi zice sa schimb asta, si mai vine unu si-mi zice ca am muncit degeaba, in brief scrie altceva, cilalti 2 au inteles gresit. Bine, ca acum a trecut si vremea aia, acum stau si frec menta toata ziua, ceea e oricum mai bine decat faza a 2-a. Cat despre ideea ca as avea o tona de bani.... Mie imi place ceea ce fac si o sa continui sa fac asta din placere, pentru mine , pentru portofoliul meu, pentru a deveni cunoscut, sa nu raman un nimeni in lumea asta. ps : fac grafica 3d & design
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
Eu nu am vise pe care sa nu le pot indeplini din cauza banilor. Cred eu ca am pretentii destul de modeste din punct de vedere material, cei care ma cunosc o pot confirma. Mie imi este de ajuns un minim de confort.
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
Scuze. Distrugem threadul fetei! on topic: evident ca uneori trebuie sa muncesc si cu mai putina placere, din obligatie, dar doar din obligatie morala, nu pentru un castig mai mare.
|
| | #12 (permalink) | ||
|
nu muncesc de placere, muncesc de nevoie nu muncesc ce-mi place, cu rare exceptii... Daca as avea posibilitatea nu as muncii de loc. Asta nu inseamna ca as vegeta toata ziua ci ca as face lucrurile care ma intereseaza cu adevarat, fara a obitine nici un benificiu direct din asta. Gasesc ca e degradant sa fi obligat sa faci ceva pentru a supravietui. Eu sunt programator si-mi place sa programez. Totusi nu orice, nu-mi place sa absorb radiatii catodice degeaba facand lucruri de rutina. Din pacate foarte rar am ocazia sa fac ceva interesant...
__________________ Linux is free only if your time is worthless. | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: Bucuresti |
Cine spune ca ar mai munci chiar daca ar avea MULTI bani e ipocrit. Cel mult se poate spune ca te vei ocupa de ceva. Adica pe langa fun & entertainment vei avea si activitati mai serioase, utile tie si/sau altora/societatii. Dar fara oarece constrangeri nu cred ca se mai poate numi munca. Vorba prietenului meu Betivu`; Daca munca era buna o luau boierii. Cred ca era suficienta o singura intrebare, raspunsul la celelalte 2 fiind deductibil. Last edited by Axel; 27-05-2002 at 01:01.. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Axel, in cazul acesta sunt ipocrita la maximum... Shi shtii de ce? Pt ca daca asha vea multzi bani, nu "spun" ca asha munci in continuare.... ci ash face chestia asta. Nu "m-ash ocupa" ci ash munci (in sensul adevarat al cuvantului) asha cum am facut pana in punctul respectiv.... Motivele? Cred ca le-am enumerat mai sus... acum chiar sunt ipocrita... nu le-am enumerat eu, ci Han Solo.
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Din pacate e foarte greu sa faci chiar si ceea ce iti place fara a fi nevoit sa parcurgi o serie de etape de 10 ori mai neplacute, fara de care nu prea s-ar putea. Si nu ma refer la inutilitatile din facultate sau la pupatul sefilor in dar_sa_nu_folosim_cuvinte_dure, ci la lucruri care chiar iti trebuie si pe care nu le poti ocoli. Fiindca domeniile de activitate din ziua de azi sunt in asa masura dependente unul de altul, incat din pacate trebuie sa ai un minim de cunostinte si din cele adiacente ocupatiei tale. Astfel, nu prea ai sanse sa gasesti ceva 100% placut. Date fiind acestea si dat fiind ca tot timpul imi doresc sa fiu un om mai bun si mi-as dori sa fiu mai cultivat si sa pot studia atatea lucruri de care in mod normal nu am timp, probabil mi-as dedica timpul in intregime acestor lucruri. Nu pot totusi sa nu ma intreb daca nu m-as simti inferior celorlalti oameni tocmai pentru ca ei muncesc si eu nu. E un dram de mandrie si in a spune: "Da! Muncesc! Iata: eu am facut acest lucru!"
__________________ When you know that your time is close at hand Maybe then you'll begin to understand Life down there is just a strange illusion. | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Am citit ce s-a mai scris si ma gindeam totusi de ce altceva as mai munci in afara de motivul din primul post....Sau daca totusi as munci... Ma gindeam ca as experimenta mai degraba...si apoi mi-am dat seama ca munca este o modalitate..greu de inlocuit de a face asta, de a cunoaste viata si oamenii. Asa m-am apropiat de multi prieteni de acum, asa am aflat valorile altora.....Si te face sa iti pui multe probleme, care altfel poate ar trece pe linga tine, lasand creierul un pic mai plat... Ce e enervant sa recunosc este ca desi ceea ce fac acum imi place ( facultate ), mi-ar placea sa fac altele si mai mult.
__________________ And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Cunosc oameni care muncesc 12 ore pe zi si scot la bani cu tona...dar problema cea mare este ca nu mai au timp sa se bucure de ei...Iar in general ca sa scoti multi bani (adica chiar multi) in mod cinstit (deci NU frauda,furt,etc) trebuie sa muncesti f. mult asa ca singura solutie este sa iti placa ceea ce faci ca sa fii fericit...altfel nu se poate,degeaba ai tona de banet daca nu ai cand sa te bucuri de ei sau nu iti place ce faci in acele 12 ore..Asa ca ce alegeti fericirea sau contul din banca?Poate veti spune ca banii aduc fericirea,dar ganditi-va ca pt. acei bani (vorbim de bani f. multi) trebuie sa muncesti aprope tot timpul...asa ca pana la urma ajungeti sa fiti o masina automata de facut bani si nimic mai mult...Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun...
| |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 1999 Location: Utah, US |
pai nomal, ca doara munca l-a facut pe om. asta e cea mai mare timpenie pe care am auzit-o. eu chiar daca as munci, tot as lenevi. lenea e placerea cea mai draga. | ||
|
| Advertisment | |
In Mafia1930 ai toate sansele! Plin de sperante, in taramul celor liberi. De la spalator de vase la Milionar - asta este visul tau! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|