Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Notices

Thread Introduction
Inainte de a comenta despre titlul thread-ului, cititi aici.

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-05-2002, 05:38   #21 (permalink)
Registered User

Thumbs down Unde sunt diacriticele?

1) Dacã þine careva un curs de gramaticã sunt primul care se înscrie.
ªi recunosc cã nu am avut niciodatã medii mai mari de 6 la "Limba ºi literatura românã".
Pentru mine virgula este un caracter cu întrebuinþare necunoscutã.

2) ªi pot sã vã spun cã naþiunea nu înseamnã steag, imn sau istorie (care oricum poate fi rescrisa), înseamna limbã, culturã ºi sentimentul apartenþei la acea culturã. Steagul, imnul si istoria simboluri ce pot fi schimbate, alterate, denaturate.

PS: Îmi poate indica ºi mie cineva o carte inteligibilã care sã aibã ca obiect gramatica limbii romane?

Atreus is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 10:33   #22 (permalink)
Always in haste

Strider's Avatar

Quote:
Multi membri.
Masi, ro-gute ca s-a m-a scuzi In scoala in care a-m invatat io toti colegiii mei era anaflabetzi si de aia nu am putut sam-i formez un vocabular acdevat Totzi ielevii eram ingesuiti int-ro clasa la ietajul 3 si na-m putut ca sa ne cocentram la lectia de limba romina. Ar mai fi ceva de spus Profesoara noastra era cea mai perfecta domnisoara si ne era inposibil sa nu venim la orele lu' dansa da' din pacate ea era nascuta la Moscova. Chiar si liceul i-l facuse acolo si avea ceva probleme cu limba romina. Pot chiar sa spun ca se simtea un pic incomfortabil cand trebui sa vorbeasca multe ore in romina. Totusi profesoara noastra era si pisiholoaga si la o ora de romina nea vorbit despre niste grupi sociali (sau cam asa ceva). Ceea-ce m-i sa parut intereant este ca nea explicat ca esita anumite persoane, care din lipsa de ocupatie (ca si infractorii si cremenalii) nu au nimic mai bun de facut decit sa iroseasca timpul altora cu aberatii si bagari in seama. Profa mia mai spus ca comunisti faceau la fel la ea acasa.
Ori cum sper ca reusesti sa m-a intelegi pentruca oamenii ca mine este cu siguranta oameni buni da' stam mai prost cu limba romina.
Mie mi sa spus ca cica am "dificultati de comunicare. Deci sper ca ma intelegi pentruca ca chiar imi place despre tine. Deci nu mai bine si sanatate!

Cuvantu' care darama...
I wish I was a ruler who'd make them understand

Strider is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 11:05   #23 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Masi, o intrebare de baraj: in, hai sa zic "expresia", "nemancat si nedormit, am ajuns acasa", ce sunt "nemancat si nedormit"?
No peeking, eh?

jmf is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 11:28   #24 (permalink)
Registered User

Personal nu ma simt "definit" de o bucata de panza (ieftina de altfel) cu trei culori pe ea, infasurata in jurul unui par cu care isi cara indemnuri dupa ceafa patrioti turmentati pe stadioane, dupa meci.

Pe de alta parte inteleg daca multa lume din generatia pro(aspata) are nevoie de pretexte de genul acesta ca sa invete manuale cu trecutul patriei pentru admiterea la facultate, liceu, gradinita, post liceala etc. Mai ales daca toate celelalte imbolduri motivationale au esuat lamentabil (banii de buzunar, bataia, santajul, bataia) pe parinti ii costa foarte putin (energie si bani) sa lase televizorul deschis pe latraturile cu mandolina ale lui paunescu...

Despre cunoasterea limbii romane insa recunosc de la o posta ca e un lucru sanatos de aprofundat, vorbitul si scrisul ajutand vadit la agatat gagici, cumparat paine sau bilete de troleibuz, citit Gazeta Sporturilor, injurat babe in troleibuzul pentru care abia am luat bilete sau alte asemenea activitati pe care orice individ (oricat de natang) trebuie sa le stapaneasca in societatea noastra moderna.

Daca tot aveti nevoie de un thread cu paraciosi macar actionati corect, eradicand raul de la radacina... Ce limba romana, ce imn, steag, istorie astea sint doar cirese de pe tortul suferintei natiunii noastre - dati-i in gat pe bozgori, negrii, rusi, mongoli, macedoneni, azeri, armeni, jidani, sarbi, secui, sasi, rapidisti si pe toti ceilalti cotropitori care rod cu insistenta si sarg la tesutul adipos al tarisoarei noastre. In fond oricum aici o sa se ajunga cu discutia...

PS Cat despre zvonul stipulat de cineva mai sus cum ca daca nu ar exista un "sambure de nationalism" in fiecare dintre noi, ne-am duce de rapa nu pot sa spun decat ca tarii asteia nu-i lipsesc demagogi ci oameni care sa munceasca, administratori care sa nu fure sau autoritati necorupte. Sloganuri avem mai mult decat destule spre deosebire de mancare, case sau locuri de munca... Noroc insa ca avem conducatori atenti la ortografie, cu dragoste de glie, respect la istorie si care stiu sa behaie imnul corect.
Asa ca sambure de nationalism eu personal nu as vrea sa vad vanturat pe televizor de fantomele de la Tuca Show, ci mai degraba spirit intreprinzator, integritate si alte asemenea calitati pe care nu le poti demonstra viguros intre doua secarici la vreo bodega mondena...

Last edited by Ziam; 29-05-2002 at 13:10..

Ziam is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 12:50   #25 (permalink)
Keyboard enhancer

symbol shift's Avatar

Cool Doar o vorba satz mai spun

Thread-ul acesta imi inspira o senzatie de deja-vu care l-ar rasuci in mormant pana si pe reputatul si dragul nostru acvarist. E bine sa vezi cum forte proaspete preiau stafeta lasata balta in urma cu vreo doi ani.

Initiativa e laudabila, dar (si ca intotdeauna exista un dar) nu-ti aduce de mancare. Masi, pentru ceea ce propui tu ai nevoie printre (muuulte) altele de nervi de otel, rabdare de chinez batran, timp de Matusalem si o aversiune fata de viata sociala de zi cu zi. Dar probabil stiai asta, motiv pentru care ne si indemnai sa-ti uram un calduros "Get a life". Deci, "Succes!"

Eu iti tin oricum pumnii, pentru ca "you remind me of me when I was young and silly" si visam impreuna cu altii ca forumul o sa devina un fel de Academie Romana si o sa am ce scrie in CV. Daca insa ar fi sa facem pariuri cum o sa se termine povestea asta, eu votez pentru finalul in care Masi zice "Multi, da' agramati" iar spritul forumului ii sopteste cinic: "Agramati, da' multi". Sper insa din tot sufletul ca scena cu taierea capului sa nu se intample la propriu, ca e pacat de tineretile tale.

Dom' Chijote Delavrancea si Moara cu Noroc de Vant din Pupa

symbol shift is offline    Send Message via Google Talk to symbol shift Reply With Quote
Old 29-05-2002, 14:13   #26 (permalink)
Registered User

Unhappy nus' ce m-a apucat - ma furnica sa postez!

Masi, mic romantic, scormonesti "increngatura" limbii romane, in adancuri inFundata.
O sa incerc sa fiu scurt, la obiect si eficient - de dragul lui Ziam.
Nationalismul - in orice gramaj este o tampenie (cel putin asa cum e inteles) - cu alte cuvinte sa nu va aud ca va linsez lingvistic.
Steagul, glia si alte simboluri, laolalta cu restul istoriei patriei noastre - fiecare sper sa isi gaseasca stalp de temelie in orice simbol sau lipsa a acestuia - "dragostea de tara e un zid" si mai mult conteaza "incotro ne incuie". Istoria noastra nu e mai breaza sau mai murdara decat a altei tari. Demagogia si indobitocirea e ca si prostia - o constanta la nivel global. Va rog sa va uitati la americani, dupa evenimentul autumnal - nici la noi pe vremea comunistilor nu gaseai asa demagogi si nu vedeai atata indobitocire (ma rog.. macar erau mai subtili ai nostri)
Limba Romana - asta e un subiect minunat. Masi draga, haiducul limbii noastre, nu ti-ai ales bine toporul.
Cum vorbesti, cum te exprimi, sunt "calitati" personale, care tin de limite si de notiuni abstracte ca "respect de sine si de altii".
Nu functioneaza politia morala - niciodata nu a functionat.
Personal sunt de acord cu orice mutantizare a limbii romane - "da" si "pa" in loc de "de" si "pe" - pe care nu la mai sesizezi nici la crainicii de stiri (model al vorbirii), nici alte nebunii - colinda tara si o sa vezi cat de variata e strambarea limbii. d'acilea si pana coleasa.
Mai grav mi se pare faptul ca incet incet nu-mi mai gasesc cuvintele romanesti si-mi vine sa le inlocuiesc "on the fly" cu expresii englezo-franco-universale: "you dig?"
So..., ma man... sa-ti explic cum sta treaba?
See for iursev - adica ma sparg in figuri, si-mi place sa pocesc engleza - dar nu ma duce mintea la a poci romana - ba o pocesc si pe "romana" ca si fiu "cool". Ce pasarula mea...
A fost odata un actor pe nume Vraca - omul asta gasise la momentul respectiv, intonatia si priceperea rostirii limbii romane de intra fix pe frecventa oricui si gadila "excitativ".
Veneau oameni din toate tarile sa-l asculte - li se parea limba romana de o frumusete extraordinara. Cum facuse?
Daca il asculti azi zici ca-i N.Iorga - nu mai tine, nu se mai pupa cu profilul "civililor" de azi. Dar important este ca se poate.
Asa ca, draga Masi, de ce nu "ne" faci sa ne placa din nou limba romana, corecta sau nu.Politia.. nu merge.
Eu incerc sa-mi traduc in cap expresii pe care le-am importat si le folosesc frecvent si sa le fac sa sune "cool" in romana - deslusesti mata?
Nu incerc sa ocolesc o expresie importanta cu orice pret si poate mai important, nu incerc sa impun (atrag atentia etc) altora - e o treaba ce tine de fiecare.

Si asa, incalecand pe limba mea, m-am facut iar de c*ca

Afantana

Afantana is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 14:47   #27 (permalink)
Registered User

Harald Hårfager's Avatar

Mai, atitudinea cu care a fost tratat acest topic care reprezinta o idee onorabila, daca nu buna, ma determina sa cred ca intr-adevar acest forum a devenit un loc unde fiecare isi scormoneste imaginatia sa scoata ceva cat mai cretin cu putinta.
Topicurile cu diareea, sondajele imbecile, eternele dispute asinine femei vs. barbatzi, ne apropie ca nivel de ziarul Libertatea.

Iar daca cineva vine cu o idee onorabila, toata lumea ii sare in cap si il acuza ca are prea mult timp. Toata lumea face greseli de typing, mai uita sau adauga un "i" din gresala, dar cand apar chestii flagrante nu vad nimic rau in a le semnala.

Way to go, Masi !

Last edited by Harald Hårfager; 29-05-2002 at 15:18..

Harald Hårfager is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 14:57   #28 (permalink)
Paranoia is natural

yeah, my mistake, dar, vb logic, nu lingvistic, mie unul mi se pare corect, pt ca potzi fi superior cuiva, dar inferior altcuiva (asta ca persoana), deci nu vad absolutismul in discutzie. Altfel, totul este superior shi inferior, daca scotzi punctul de referintza.

Parerea mea.

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 15:16   #29 (permalink)
Registered User

Harald Hårfager's Avatar

Masi, de fapt, superior nu este superlativ absolut, ci un comparativ de superioritate in sine, care nu mai necesita particula "mai".

Superlativul absolut este "suprem".

Harald Hårfager is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 15:21   #30 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Quote:
Masi, o intrebare de baraj: in, hai sa zic "expresia", "nemancat si nedormit, am ajuns acasa", ce sunt "nemancat si nedormit"?
No peeking, eh?
Sincer, n-am nici cea mai vaga idee. Am impresia ca am dat o imagine gresite initiativei; nu sustin ca sunt mama gramaticii si nici nu vreau sa fiu un statistician al epistemologiei lingvistice printre forumisti. Tot ce am vrut sa fac este un thread in care sa se semnaleze erorile si sa se corecteze; nu am sustinut niciodata ca sunt superior celorlalti de pe forum in privinta aceasta. De altfel, sunt sigur ca gresesc la fel de mult si de des ca si restul lumii. Diferenta dintre mine si unii este ca sunt deschis remediilor si doresc sa imi accept si sa-mi repar greselile.

Quote:
Personal nu ma simt "definit" de o bucata de panza (ieftina de altfel) cu trei culori pe ea, infasurata in jurul unui par cu care isi cara indemnuri dupa ceafa patrioti turmentati pe stadioane, dupa meci. [...]
Nici eu nu ma simt definit de cele enumerate, dar consider ca daca doresti sa te prezinti drept roman, trebuie sa ai si anumite indatoriri, printre care cunoasterea unor detalii precum cele de mai sus. Si nici nu am nevoie de pretexte pentru a cunoaste limba. Aici nu este vorba de expresivitate, creativitate sau imaginatie pigmentata cu tricotaje, ci strict de o cunoastere de baza a lb. romane.

Quote:
Thread-ul acesta imi inspira o senzatie de deja-vu care l-ar rasuci in mormant pana si pe reputatul si dragul nostru acvarist. E bine sa vezi cum forte proaspete preiau stafeta lasata balta in urma cu vreo doi ani.

Initiativa e laudabila, dar (si ca intotdeauna exista un dar) nu-ti aduce de mancare. Masi, pentru ceea ce propui tu ai nevoie printre (muuulte) altele de nervi de otel, rabdare de chinez batran, timp de Matusalem si o aversiune fata de viata sociala de zi cu zi. Dar probabil stiai asta, motiv pentru care ne si indemnai sa-ti uram un calduros "Get a life". Deci, "Succes!"
Nu sunt o forta proaspata, nici macar forta nu sunt, ci un om care e satul sa vada “albastrii”, “sânt” et alii. Nu e nevoie nici de nervi, nici de timp si nici de aversiune fata de gagici, bere, festivalul Tuborg cu 20 de sortimente [deviez :P] si nici de foarte multa rabdare.

Ce e asa greu sa ai inca o fereastra deschisa in care sa postezi cand dai peste o greseala cand citesti forumul? Imi ia doar 5 minute, maxim. Si nu vreau sa fiu singurul care face asta.

Am impresia ca ati inteles gresit, ca sunt un pidosnic care in loc sa iasa afara sa mers la furat dude sta in casa si cauta in arhivele forumului greseli. Nu-i asa; nu pot sa-i inteleg de exemplu pe filatelistii care stau cu lupa si analizeaza greselile de pe timbre. Nu-s asa.

Quote:
Limba Romana - asta e un subiect minunat. Masi draga, haiducul limbii noastre, nu ti-ai ales bine toporul.
Cum vorbesti, cum te exprimi, sunt "calitati" personale, care tin de limite si de notiuni abstracte ca "respect de sine si de altii".
Nu functioneaza politia morala - niciodata nu a functionat.
Cred ca savarsesti aceeasi greseala ca si Ziam – nu ma refer la expresivitate, ci la nivelul imediat inferior – la corectitudine. Si evident ca nu functioneaza politia morala; dar eu nu dau cu parul.

Doar arat unde sunt niste greseli. Daca nu va considera nimeni asta util, ok, np, nu ma supar. Dar nu oblig pe nimeni nimic. De altfel, consider ca legea lui Pruteanu este o cretinatate ordinara.

Quote:
Personal sunt de acord cu orice mutantizare a limbii romane - "da" si "pa" in loc de "de" si "pe" - pe care nu la mai sesizezi nici la crainicii de stiri (model al vorbirii), nici alte nebunii - colinda tara si o sa vezi cat de variata e strambarea limbii. d'acilea si pana coleasa.
„Da” si „pa” nu ma zgarie pe urechi. „Premiul care l-am castigat”, da. Nu vreau sa credeti ca sunt un purist, din contra : consider ca oricine scrie pe lunetele masinilor „Spala-ma” este doar un epigon; ortografia pentru praf este clar absolvita de folosirea cratimei.

Quote:
Mai grav mi se pare faptul ca incet incet nu-mi mai gasesc cuvintele romanesti si-mi vine sa le inlocuiesc "on the fly" cu expresii englezo-franco-universale: "you dig?"
Asta e firesc. Si eu fac la fel. Faptul ca engleza este o limba de nspe mii de ori mai bogata decat romana este motivul evident; si mie mi se intampla des sa nu gasesc un echivalent in romana sau sa mi se para mai expresiva exprimarea in engleza.

Ma tem [ iarasi ] ca aici se face o confuzie. „Pocirea” limbii prin expresii, imprumuturi sau romgleza nu ma deranjeaza [ nu pot generaliza insa, exista si cazuri]. Aici e vorba strict de cunoasterea de baza a limbii romane.

Quote:
Asa ca, draga Masi, de ce nu "ne" faci sa ne placa din nou limba romana, corecta sau nu.Politia.. nu merge.
Consider ca nu trebuie sa iti „placa” neaparat o limba ca sa stii sa te exprimi corect folosind-o. Precum ai spus si tu, creativitatea, inovatia, si talentul in folosirea unei limbi intr-un mod mellifluous nu se face cu politia.

Tot ce cer eu este ca lumea sa stie vag limba romana. Nu vreau sa iau un milion de forumisti, sa-i pun la tastaturi si sa le cer sa scrie Shakespeare [ btw, forma recomandata de OED este Shakspere ]. Ci doar sa nu faca precum primarul sect. 2, Ontanu, de prin Ac. Catavencu de acum vreo saptamana, care scria „propune-ti” si „scoate-ti” in loc de „propuneti” si „scoateti”.

Cer prea multe?

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 15:22   #31 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Quote:
Originally posted by Harald Hårfager
Masi, de fapt, superior nu este superlativ absolut, ci un comparativ de superioritate in sine, care nu mai necesita particula "mai".

Superlativul absolut este "suprem".
Yep. Multam frumos.

Old 29-05-2002, 15:39   #32 (permalink)
Registered User

Faptul ca sint roman este o stare de fapt... Nu eu am ales ce sa fiu inainte de nastere, clapaug, gras, chior, roman etc...

Eu nu ma prezint drept nimic altceva decat Ziam... In definitiv te cam prezinta faptele cu care iti invinovatesti zilnic existenta si la o adica nu tu o faci, ca taranul, ci baiatul de la intrare, care tine o talanga in mana si zbiara numele si rangul invitatilor la petrecere.

In fond, daca tot e sa fiu prezentat ca si un "ceva" specific as prefera acel "ceva" sa depinda direct de vreo activitate de-a mea, proprie asupra careia as avea vreo influenta...

Asa ca, de incheiere, starea de roman nu vine la pachet cu NICI o indatorire...

PS Daca limba engleza ti se pare mai bogata decat cea romana se pare ca multe tone de literatura ti-au trecut fugitiv pe langa ureche fara a lasa macar o dunga maronie in urma. Asa de gust...

Ziam is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 16:04   #33 (permalink)
Always in haste

Strider's Avatar

Ziam a spus bine, dar ma simt obligat sa subliniez din cauza frazei urmatoare pe care eu NU reusesc sa o pricep.

Quote:
Nici eu nu ma simt definit de cele enumerate, dar consider ca daca doresti sa te prezinti drept roman, trebuie sa ai si anumite indatoriri, printre care cunoasterea unor detalii precum cele de mai sus. Si nici nu am nevoie de pretexte pentru a cunoaste limba.
De unde tragi tu concluzia ca cei care scriu in limba romana doresc neaparat sa se prezinte ca romani? Probabil ca nu sunt putini cei care simt o profunda jena cand trebuie sa-si arate pasapoartele pe la vami & stuff.

Masi, am inteles ca ai o problema cu corectitudinea exprimarii, ortografie s.a.m.d. Dar nu inteleg ce rost au afirmatiile tale cu un iz de patriotism putred si fatarnic.

EXPLICA-TE
I wish I was a ruler who'd make them understand

Strider is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 16:48   #34 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Ziam.

Quote:
Faptul ca sint roman este o stare de fapt... Nu eu am ales ce sa fiu inainte de nastere, clapaug, gras, chior, roman etc...
Insa a vorbi in limba romana este o alegere. Iar daca te respecti pe tine ca Ziam, ca musaca, ca ce vrei tu, atunci vorbesti corect. Pana la urma nu castigi nimic in afara de capacitatea de a te face inteles.

Quote:
Asa ca, de incheiere, starea de roman nu vine la pachet cu NICI o indatorire...
Cand ai facut 18 ani, ai primit prin posta Constitutia. Ca roman, cu buletin in care scrie roman, te supui legilor romane.

Quote:
PS Daca limba engleza ti se pare mai bogata decat cea romana se pare ca multe tone de literatura ti-au trecut fugitiv pe langa ureche fara a lasa macar o dunga maronie in urma. Asa de gust...
Ceea ce ai spus deasupra este de o deosebita acuratete, dar relevant. De exemplu, in romana nu exista diferenta intre leather si skin, to teach si to learn, throat si neck etc. Si apoi, gaseste-mi echivalente in romana pentru urmatoarele : to elope, to bequeath, tryst, vagary, pernickety, gerrymander, ca sa dau numai cateva exemple care-mi vin acum in minte. Ca sa nu mai mentionez imensa varietate de sinonime pe care o au. Inca o data, nu vorbesc de capacitatea unor scriitori de a exprima anumite idei prin ghidusii lingivistice, ci la puterea bruta a unei limbi.

Daca am avea o limba atat de bogata, nu am imprumuta atatea cuvinte.

Exemplu de limba de genul asta e islandeza, care are doar 275.000 de vorbitori, dar rezista globalizarii; ba mai mult, islandezii de azi pot citi saga de acum 1000 de ani. De ex :

Quote:
Iceland has been extraordinarily successful at keeping the language of the sagas alive, even though it is the tongue of barely 275,000 people. Moreover, it has done so more by invention than by absorption. Whereas the Germans never took to the term Fernsprechapparat when Telefon was already available, and the French have long preferred le shopping and le weekend to their native equivalents, the Icelanders have readily adopted alnaemi for “AIDS”, skjar for “video monitor” and toelva for “computer”. Why? Partly because the new words are in fact mostly old ones: alnaemi means “vulnerable”, skjar is the translucent membrane of amniotic sac that used to be stretched to “glaze” windows, and toelva is formed from the words for “digit” and “prophetess”. Familiarity means these words are readily intelligible. But it also helps that Icelanders are intensely proud of both their language and their literature, and the urge to keep them going is strong.

stramba_lemne
Quote:
De unde tragi tu concluzia ca cei care scriu in limba romana doresc neaparat sa se prezinte ca romani? Probabil ca nu sunt putini cei care simt o profunda jena cand trebuie sa-si arate pasapoartele pe la vami & stuff.

Masi, am inteles ca ai o problema cu corectitudinea exprimarii, ortografie s.a.m.d. Dar nu inteleg ce rost au afirmatiile tale cu un iz de patriotism putred si fatarnic.
De ce putred, de ce fatarnic? Si nu cred ca era neaparat vorba de patriotism, ci de bun simt.
Am impresia ca tu consideri patriotismul ceva putred datorita exploatarii sale de catre regimul comunist. Tu ce intelegi prin patriotism?

Daca ti-e jena ca esti roman, ai doua optiuni – ori incerci sa schimbi ceva, ori emigrezi. Dar deviem. Nu fac apologia patriotismului. Ziam zicea bine, „patrioti” avem destui, mai ne trebuie si oameni cu initiativa.

Sau cum era o vorba de-a noastra, „romanul s-a nascut poet, ca daca se nastea harnic era neamt”.

Old 29-05-2002, 17:33   #35 (permalink)
pat
Monkee business

pat's Avatar

Si tot ce vroia Masi sa faca era sa arate cu degetul...
Vezi mai Masi... cand intinzi degetul pe forum, sare toata lumea sa ti-l rupa.

Asa sunt forumistii... rai

Multa "gargara" pentru nimic™

pat is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 18:03   #36 (permalink)
Registered User

Cine imi recomanda si mie o carte, un site ceva unde sa invat si eu gramatica limbii romane?

Atreus is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2002, 18:47   #37 (permalink)
Professional drinker

March Hare's Avatar

Eu nu inteleg un lucru: de ce au sarit toti sa-l atace pe Masi, cind el a vrut, pur si simplu, sa semnaleze niste greseli, in mare parte flagrante, pe care toti ar trebui sa se fereasca a le face. Pentru ca este jenant sa scrii "m-i se pare", "i-ti place" si alte aberatii gramaticale.
Masi, ai tot respectul si sprijinul meu. Si nu te lasa doborit de polemica asta idioata stirnita de unii in jurul ideii de nationalism, pe care, sincer sa fiu, nu stiu de ce o gasesc atit de oripilanta. Probabil confunda ideea de nationalism cu extrema dreapta.
Keep on kickin' their arses!

March Hare is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2002, 00:48   #38 (permalink)
natural born chiller

Miles Teg's Avatar

Da, ideea e in regula, insa nu inteleg unde se pun corpurile delicte, aici sau in alta parte? Cu alte cuvinte, threadul asta e un studiu de piata, sau rubrica propriu-zisa de gramatica?

Miles Teg is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2002, 01:37   #39 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally posted by Masi27185
(...) te supui legilor romane.

O mica precizare...

Cred ca e vorba de legile romanesti, cele romane s-au alterat odata cu disparitia Imperiului Roman

AxA is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2002, 02:50   #40 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

Masi, way to go!!

mi se pare decent sa nu fim semianalfabeti...

Scarlett's twin is offline    Reply With Quote
Advertisment
Vrei sa devii un adevarat gangster ? Vino pe strazile din Bronx!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Thread Tools

Posting Rules