![]() |
| ||||||||
| Notices |
| Thread Introduction |
| Inainte de a comenta despre titlul thread-ului, cititi aici. |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #61 (permalink) | ||
|
Masi, eu sunt de acord cu ceea ce vrei sa faci. Si eu sunt constienta ca nu intotdeauna scriu corect din punct de vedere gramatical (de.... romana asta este foarte grea.... si scoala am terminat-o cam de mult...) si chiar mi-e foarte jena ca uneori am dubii. Sper sa mi se atraga atentia atunci cand gresesc, macar sa stiu pentru viitor... Si eu as putea sa corectez pe unii (uneori am mai facut-o), sper sa nu se supere nici ei la randul lor.
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce | |||
|
| | #62 (permalink) | ||
|
Evildoer : Harald Dintealbastru Place of terrorist activity : http://www.computergames.ro/forum/sh...4#post34038024 Greseala : "Oricum, sincer, continui sa cred ca se vor califica Franta si Danemarca, dar e bine de stiut ca Franta scartzaie rau... " Infinite Justice : Continuu sa cred ca Franta nu va trece de grupe.
__________________ Masi, magniloquent warthog E-mail : masi27185@yahoo.com "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." __________________ | |||
|
| | #63 (permalink) | ||
|
Uite o chestie care pe mine ma punea in dificultate... eu continui - eu continuu. Btw, am o intrebare - de ce aceasta forma a verbului a continua (forma gresita de altfel) este folosita de 99.(9)% din oameni? Sau pana si profesorii de la care am invatat sunt... agramati? Don't mind me, I'm just taking notes... carry on gents.
__________________ Fericirea vesnica se afla in casuta de mai jos (aia de langa Y!) | |||
|
| | #64 (permalink) | ||
|
Nu, sunt doar prost informati. Same dude : "Brazilienii sunt exact negrii. Negrii brazilieni nu sunt latino-american sunt urmasi de sclavi africani. Latino-americani sunt chilienii, columbienii sau bolivienii, cu fizionomia lor aparte. Argentinienii sunt 90% albi, brazilienii sunt de toate, dar in special negrii." Pe forumul asta toata lumea are cate un i in plus.
__________________ Masi, magniloquent warthog E-mail : masi27185@yahoo.com "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." __________________ | |||
|
| | #66 (permalink) | ||
|
Nici mie nu-mi place deloc chestia asta cu continuu/continui, insa imi dau totusi seama de forma corecta, chiar daca sunt des tentata sa spun invers... Si mai mari probleme imi ridica insa "a intarzia" la pers I, singular, indicativ prezent. Desi cred ca se zice "eu intarzii" mie imi vine sa spun "eu intarziu" Si... mai am o problema pe care as vrea sa mi-o lamuriti. Eu am terminat liceul inainte de schimbarea lui "i" cu "a" si am prins regulile cam dupa ureche... Am observat ca la finalul verbului se scrie "i", nu "a". Asa este? Adica: "il va omori", nu "il va omora"?
__________________ "Stati linistiti, mai mult de o eternitate nu poate sa dureze!" - Hawkeye Pierce | |||
|
| | #67 (permalink) | ||
| obsedat Linux Join Date: May 2002 Location: intr-o oarecare camera din regie |
halooooo??? io cred ca topicu asta e facut pentru a se evita gresheli grave de limbaj ori nu pentru a se cauta nod in papura fiecare e liber sa se exprime cum vrea el atata timp cat nu are gresheli majore in exprimare.... semnat:|| cu lb. romana
__________________ $killall -9 lusers && wget ROOT to make clean | ||
|
| | #68 (permalink) | ||
|
Tocmai am gasit un post pe un alt thread, care mi-a amintit de inca o dilema pe care o am. Ce ziceti de "marea majoritate a femeilor nu isi DORESTE sa exceleze intr-un anumit domeniu"? Mie imi suna prost. Eu as zice "marea majoritate a femeilor nu isi DORESC etc". Stiu ca la un moment dat acest subiect era in discutie chiar si la Academie, unii spun ca sunt acceptate ambele forme... Eu una n-o sa pot zice niciodata "majoritatea copiilor A INTRAT in clasa"...
|
| | #69 (permalink) | ||
|
1. Nu am mai auzit de intarziu, dar il inteleg. 2. Da, la sfarsit se scrie cu i din a, cat si la inceputul cuvintelor sau in cuvinte compuse cu anumite afixe. 3. "Marea majoritatea a copiiilor este" este, din cate stiu eu, singura forma corecta.
|
| | #70 (permalink) | ||
|
Talib : The Dragon of Erebor Unde se afla statuia budista distrusa : http://www.computergames.ro/forum/sh...3#post34037673 Terrorist actions : "Ca sa stii tot informatie iti trebuie....oare si informatia asta poate fi introdusa in memorie ......daca da orice poate devenii un geniu." Fatwa : La fiecare i in plus, cel care posteaza imi da un banut mic si sclipicios.
|
| | #71 (permalink) | ||
|
Pinnacle of evil : unq_flipmo Camp of evil : http://www.computergames.ro/forum/sh...3#post34038413 Pure evil : "Nu mi-a sarit in ochi de cat 500$." Surgical strike : Decat. Decat !
|
| | #72 (permalink) | ||
| Quote:
2. Vrei sa spui cu i din i, nu? 3. Cred ca ai picat si tu in boala "multi de i".... "copii(i)lor"?Totusi, as vrea sa aud si alte pareri cu privire la cum se acorda "majoritatea" asta... O sa postez pe celalalt thread ("Stiti sa vorbiti corect romaneste?")
|
| | #74 (permalink) | ||
|
2. Da, cum o zis cubulets. 3. Da, vad ca se ia
|
| | #75 (permalink) | ||
| Quote:
Opps ..shit happens.....
__________________ "Cel ce cunoaste universul si nu se cunoaste pe sine , nu cunoaste nimic " -- Jean de la Fontaine LED website online ! | |||
|
| | #76 (permalink) | ||
|
Stati asa, ca am impuscati si io un iepure... ![]() Atentator: GunX Locatia: threadul "decuparea unui fisier .mov" pe DHV in http://www.computergames.ro/forum/sh...9#post34038149 Quote:
Last edited by Raven; 01-06-2002 at 16:24.. | |||
|
| | #77 (permalink) | ||
|
My next victim is The Dragon of Erebor in thread "Intelepciune proprie sau intelepciune luata ?" on Stonhenge: http://www.computergames.ro/forum/sh...3#post34037673 Quote:
Cut that limb, cut the i that's useless ... Of course, when used wrong... 'Cause there are time when it's really needed...
Last edited by Raven; 01-06-2002 at 16:28.. | |||
|
| | #78 (permalink) | ||
| Quote:
http://www.computergames.ro/forum/sh...0&pagenumber=2 Mi-am permis sa semnalez acest post deoarece abunda in greseli si se vede ca nu au fost facute doar din graba...... Se pare ca boala cu i-urile este si "viceversa" unii mai mancand din ele......Corect: aceleas functii = aceleasi functii biserici neamului = bisericii neamului pe tot cuprinsul tari = pe tot cuprinsul tarii lipsa cresteri populatiei = lipsa cresterii populatiei sa construieasca = sa construiasca o fi ducand lipsa = or fi ducand lipsa
|
| | #80 (permalink) | ||
| Quote:
Ahm....daca te uitai mai sus mataluta vedeai ca si Masi mi-a facut observatie despre aceeasi greseala.....
__________________ "Cel ce cunoaste universul si nu se cunoaste pe sine , nu cunoaste nimic " -- Jean de la Fontaine LED website online ! | |||
|
| Advertisment | |
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|