Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 07-06-2002, 02:41   #1 (permalink)
Registered User

Question Zoon politikon

Cultura politica.
Educatie civica.
Drepturi si indatoriri cetatenesti.
Sistem electoral - ce e si la ce serveste?

Sintagmele astea sigur va zic cate ceva. Dar ce? Sincer, sunt tare curios, si marturisesc ca ceea ce m-a zgandarit in a incepe acest thread sunt niste opinii pe care le-am citit in doua threaduri cu teme oarecum asemanatoare.
Deci: stiti despre ce vorbesc aici? Daca da, va rog sa-mi dati si mie un semn de "mila mariei voastre" si sa scrieti in doua randuletze cum va definiti voi in cap problemele respective. Daca nu, nu.
This is the CENTRAL SCRUTINIZER . . . it is my responsibility to enforce all the laws that haven't been passed yet. It is also my responsibility to alert each and every one of you to the potential consequences of various ordinary everyday activities you might be performing which could eventually lead to The Death Penalty (or affect your parent's credit rating). Our criminal institutions are full of little creeps like you who do wrong things . . . and many of them were driven to these crimes by a horrible force called MUSIC! ....
The WHITE ZONE is for loading and unloading only . . . if you have to load or unload, go to the WHITE ZONE . . . you'll love it . . . it's a way of life . . .

MajorPain is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2002, 04:12   #2 (permalink)
Registered User

Re: Zoon politikon - "mai animalule" social

(1) Cultura politica - implica (2)
(2) Educatie civica - implica (3)
(3) Drepturi si indatoriri cetatenesti - implica (1) si nu pot fi definite/exercitate in nici un fel fara sa superi o mare masa de oameni.
Sunt legale si morale, si presupun existenta "contractului social". Asa ca intrebarea pe care ti-o pun este: Daca nu cred in existenta contractului social asta unde ma situez in raport cu conceptele enumerate de tine?
OUTSIDE I have no use for them.

(4) Sistem electoral - ce e si la ce serveste - este o iluzie pentru a da maselor senzatia ca au ceva de zis in conducerea unui stat.

PS: "mai animalule" - (c) Ion Iliescu

Atreus is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2002, 06:52   #3 (permalink)
Registered User

Post Atreus

Nimic de zis, o oarecare idee ai despre cele amintite de mine acolo trebuie ca ai. Iar raspunsul la intrebarea ta e simplu: ai drept de vot? platesti taxe? daca da - u are in, my friend, either u like it or not.
This is the CENTRAL SCRUTINIZER . . . it is my responsibility to enforce all the laws that haven't been passed yet. It is also my responsibility to alert each and every one of you to the potential consequences of various ordinary everyday activities you might be performing which could eventually lead to The Death Penalty (or affect your parent's credit rating). Our criminal institutions are full of little creeps like you who do wrong things . . . and many of them were driven to these crimes by a horrible force called MUSIC! ....
The WHITE ZONE is for loading and unloading only . . . if you have to load or unload, go to the WHITE ZONE . . . you'll love it . . . it's a way of life . . .

Old 27-06-2002, 01:27   #4 (permalink)
Registered User

Unhappy Sad, but true

Se pare ca gasca forumista care se vantura pe aici nu prea are nimic de zis vis-a-vis de topicul asta. 'Aceste lucruri ne doare', ca sa citez o replica de film, mai ales avand in vedere ca la alte subiecte, mai "cool" - nefericiri, dureri, boli, zei, magie, filosofie, etc. e mai mare inghesuiala in a ne arata cultura decat la "Vrei sa fii miliardar". Sad, pentru ca la mormanul de cultura etalat de voi s-ar zice ca viitoarea distributie a Academiei Romane este prezenta aici, deja coapta si gata sa isi ocupe fotoliile. Sunt tare curios cati dintre voi au citit macar inceputul Constitutiei. Dupa capul meu, asta care opreste precipitatiile sa imi ajunga in gat, ar fi o lectura obligatorie si de bun simt, doar asa - ca sa vedem in ce tara traim, care ne sunt drepturile si obligatiile, etc. Informativ, adicatelea. Ca la capitolul lamentari, vad ca stam bine pe forum.
Inchei postul asta cu o speranta (mica, dar civilizata): cred ca nu e vorba de necunoastere, ci de lipsa de timp, de atractivitate, sau, poate ceva antipatie fata de autor. Macar de-ar fi asa!

Old 27-06-2002, 01:40   #5 (permalink)
Genie

Daremyth's Avatar

Ce sa-ti zic?
Mie mi se par subiecte foarte interesante si le-as discuta cu placere, insa..... din punctul meu de vedere, tu pui problema mult prea "didactic", eu nu prea ma pricep la manuirea cuvantului, am o formatie reala si niciodata n-am putut da definitii de felul asta.
Nu stiu altii cum au vazut threadul, dar eu parca m-am simtit la examen. Cred ca asta poate fi o explicatie de ce nu prea s-a inghesuit lumea.

Nu prea pot sa incerc definitii la termenii astia, mai ales unele care sa satisfaca exigentele unui licentiat in drept, insa, ce iti pot spune cu siguranta este ca eu consider dreptul la vot foarte important, ma enerveaza cei care spun ca "de ce sa votez, nu ma intereseaza" iar apoi se tot plang. Nu cred ca e o solutie.
Si, inca ceva, oarecum legat de subiect:
Mi se pare ca sunt cuvintele lui Kennedy: "Inainte sa va intrebati ce va da voua societatea, ganditi-va ce ii dati voi ei."

Daremyth is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2002, 01:44   #6 (permalink)
Registered User

Max_Kool's Avatar

Cultura poitica-sa stii ce inseamna dreapta si stanga si sa mai si cunosti anumite reguli de baza
Educatie civica-o educatie ce te ajuta sa intelegi societate in care traiesti dintr-o filozofie legala
Drepturi si indatoriri cetatenesti-stupid question
Sistem electoral-o cacealma odata la 4 ani la noi in tara doar pentru a-ti lasa impresia ca tu ai o influenta asupra vieti tale pe termen lung

Poftim un semn din mila mariei mele ( observi ca eu nu am folosit ghilimele)

Treaba cu interesul pentru politic pe forum am testat-o si eu cu un thread despre Nastase si toata campania lui de imagine
S-au dat ceva raspusuri.Mi se pare ca se ajunsese pe la 2 pagini.Dar foarte slabut si oricum doar cativa oameni.

Proud pig of THE PIG LEAGUE

Max_Kool is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2002, 12:42   #7 (permalink)
Always in haste

Strider's Avatar

WTF?... de cand este considerata Constitutia cultura? Informatie poate... Dar cultura? Ce-ti veni?

Quote:
ar fi o lectura obligatorie si de bun simt, doar asa - ca sa vedem in ce tara traim, care ne sunt drepturile si obligatiile
Probabil ca informatia este oarecum valoroasa si interesanta. Din punctul meu de vedere drepturi nu am in tara asta si obligatii cu atat mai putin.

Educatie civica... my freakin' ass...
I wish I was a ruler who'd make them understand

Strider is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2002, 13:14   #8 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Ed. civica

In lic. I. Creanga, de exemplu, se face o materie numita Drepturile Omului, in care se studiaza Constitutia [-iile, 866, 923,938,991 ], se studiaza ONU si Declaratiile emise etc.

De exemplu se analizeaza articole din Constitutie, se compara cu constitutiile trecute, totul fiind o confluenta sinergica a istoriei si politicii.

Iar treaba asta ne numeste educatie civica, methinks.

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2002, 13:34   #9 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Thumbs down Re: Sad, but true

Quote:
Originally posted by MajorPain
Se pare ca gasca forumista care se vantura pe aici nu prea are nimic de zis vis-a-vis de topicul asta. 'Aceste lucruri ne doare', ca sa citez o replica de film, mai ales avand in vedere ca la alte subiecte, mai "cool" - nefericiri, dureri, boli, zei, magie, filosofie, etc. e mai mare inghesuiala in a ne arata cultura decat la "Vrei sa fii miliardar". Sad, pentru ca la mormanul de cultura etalat de voi s-ar zice ca viitoarea distributie a Academiei Romane este prezenta aici, deja coapta si gata sa isi ocupe fotoliile. Sunt tare curios cati dintre voi au citit macar inceputul Constitutiei. Dupa capul meu, asta care opreste precipitatiile sa imi ajunga in gat, ar fi o lectura obligatorie si de bun simt, doar asa - ca sa vedem in ce tara traim, care ne sunt drepturile si obligatiile, etc. Informativ, adicatelea. Ca la capitolul lamentari, vad ca stam bine pe forum.
Inchei postul asta cu o speranta (mica, dar civilizata): cred ca nu e vorba de necunoastere, ci de lipsa de timp, de atractivitate, sau, poate ceva antipatie fata de autor. Macar de-ar fi asa!
1. Asa cum zicea cineva aici, ai pus problema gresit. Ai enuntat niste notiuni si ai asteptat sa le explicam noi ca la scoala, fara a-ti exprima parerea. O discutie (in contradictoriu) presupune o anumita interactivitate reprezentata si de joaca de-a argumentele. La un asemenea inceput sec de thread, asemenea droaie de raspunsuri Voiai definitii? Un (scurt) istoric al lor? O comparatie cu concepte similare din alte tari? Prea vag, repet.
2. Forumu' nu este axat pe politica la fel de mult ca si pe celalte domenii, un motiv fiind varsta mai mica a anumitor useri, altu' fiind aminitirile legate de faptu' ca asemenea discutii sfarsesc cu scandaluri, injuraturi, banari & shit.

Shape©

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2002, 23:39   #10 (permalink)
Registered User

Nu cred ca la noi se poate vorbi de o cultura politica, ma refer in randul oamenilor obisnuiti...adica tot romanul e politician...dar cand vine vorba de a vota se ajunge la un bambilici generalizat...Cultura cetateneasca? Ii admir pe unguri, dom'ne, cand e sa mearga la votat, se incoloneaza ca la mers la biserica si gata...romanul isi da cu parerea despre lucruri pe care nu le cunoaste si apoi, vorba lui Han Solo, se plange tot el!

Bendis is offline    Reply With Quote
Old 30-06-2002, 18:00   #11 (permalink)
Registered User

Exclamation Precizari

Stramba Lemne, constitutia este un document de cultura, deoarece arata care este nivelul de evolutie, de CULTURA sociala al unei societati la un anumit moment. Iar citirea ei este un act de minima cultura politica si sociala. Tocmai de aia este o informare, este piatra de temelie a educatiei politice a unui membru al societatii.

Assasin, daca mai faci o data efortul deosebit de a citi postul meu de inceput, ai sa vezi ca am scris acolo ca exact asta asteptam de la voi, sa-mi ziceti cum va definiti notiunile enumerate. Imi cer scuze daca formularea de extemporal ti-a dat din nou fiorii din scoala. Imi cer cu adevarat scuze. Contrar asteptarilor tale, nu voiam decat sa stiu ce ganditi, nu sa "discut in contradictoriu" cu nimeni, si nici sa zic ce cred eu.

Han, nu e nevoie sa scrii niste definitii de carte sau sa cauti niste formulari juridice. Nici pe departe nu a fost asta scopul meu. Vreau pur si simplu sa stiu ce gandeste fiecare. Cum se exprima ma intereseaza intr-o mai mica masura, cel putin pe threadul asta. Chiar daca eu am cateodata un stil mai pedant, stufos, etc., asta nu inseamna ca este un lucru bun, nici ca ar fi ceva de urmat.
Si, repet, scrie ce crezi tu, nu e un examen; la dracu - e doar o discutie pe net!! Ti-am mai zis odata - go ahead, girl!

Max, Masi, Bendis - thx.

Last edited by MajorPain; 30-06-2002 at 18:26..

Old 01-07-2002, 00:53   #12 (permalink)
Genie

Daremyth's Avatar

Bine... Am sa incerc niste definitii dupa capul meu, ca sa avem o baza de discutii. Sa nu razi!

Cultura politica - ceea ce stim fiecare despre notiunea de politica, partide politice, programele lor (economice si sociale - in primul rand), oamenii politici.

Educatie civica - pregatirea noastra pentru a intelege drepturile si indatoririle cetatenesti.

Drepturi si indatoriri cetatenesti - multe...
Indatoriri cetatenesti: respectarea constitutiei si a celorlalte legi in vigoare in statul respectiv, plata impozitelor si a taxelor.
Drepturi cetatenesti: dreptul la vot, la invatamant gratuit, la protectie din partea politiei, la asistenta sociala si medicala.

Sistem electoral - ce e si la ce serveste? - modalitatea de alegere a organismelor de conducere a tarii (si reglementarea acestora).
Foloseste la stabilirea periodica a conducerii statului (legislativa si executiva) printr-o cat mai larga consultare a parerii cetatenilor.

Alte consideratii: eu am terminat liceul in '89, inainte de Revolutie, cand, recunosc, nu ma interesa absolut deloc nimic din ceea ce era legat de politica/educatie civica - tot ceea ce trebuia sa invatam noi la scoala erau aberatii (si, ca sa fiu sincera, nici un profesor nu ne-a chinuit cu ele). Insa, imediat dupa aceea, din momentul in care parerea fiecaruia conteaza (prin votarea in alegeri corecte), au inceput sa ma intereseze aceste aspecte.

Daremyth is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2002, 16:29   #13 (permalink)
Always in haste

Strider's Avatar

Quote:
Stramba Lemne, constitutia este un document de cultura, deoarece arata care este nivelul de evolutie, de CULTURA sociala al unei societati la un anumit moment. Iar citirea ei este un act de minima cultura politica si sociala. Tocmai de aia este o informare, este piatra de temelie a educatiei politice a unui membru al societatii.

Petru Groza(TM)

P.S.atzi campii intr-o veselie.
I wish I was a ruler who'd make them understand

Strider is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2002, 16:48   #14 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally posted by MajorPain
Assasin, daca mai faci o data efortul deosebit de a citi postul meu de inceput, ai sa vezi ca am scris acolo ca exact asta asteptam de la voi, sa-mi ziceti cum va definiti notiunile enumerate. Imi cer scuze daca formularea de extemporal ti-a dat din nou fiorii din scoala. Imi cer cu adevarat scuze. Contrar asteptarilor tale, nu voiam decat sa stiu ce ganditi, nu sa "discut in contradictoriu" cu nimeni, si nici sa zic ce cred eu
1. Se scrie Assassin - dc oare nu ma mira ca ai scris asa?
2. Postu' meu anterior se referea la faptu' ca problema pusa de tine se rezuma la: "gasca de forumisti, ca la lamentari stati bine pe forum, ia dati si voi niste definitii sintagmelor enumerate de mine sa va vad daca sunteti mai destepti decat mine, ca io sigur am un nivel minim de cultura politica si sociala". Ma gandeam ca vrei pareri, discutii alea alea, ti-am mai spus, eu unu' refuz sa dau definitii pe care le pot lua oricand din cartile de drept de acasa, si nu mi-am putut retine un zambet amar cand am vazut tonu' pe care a postat Han Solo.
3. "cum va definiti notiunile enumerate" se transforma corect in "cum definiti notiunile enumerate" - repet, asa "cerinte ale problemei", asa avalansa de raspunsuri.
4. Hotaraste-te odata: vrei definitii ori pareri personale si discutii. Fiorii mei din scoala m-au invatat ca exista o diferenta intre cele doua "notiuni", diferenta care in contextu' dat de tine capata o importanta uriasa.
5. Atentia din partea unei comunitati (fie ea si virtuala) nu se capata (cersind) prin fraze de genu' Daca da, va rog sa-mi dati si mie un semn de "mila mariei voastre" si sa scrieti in doua randuletze cum va definiti voi in cap problemele respective (o ironie cica fina) sau Ca la capitolul lamentari, vad ca stam bine pe forum.
Inchei postul asta cu o speranta (mica, dar civilizata): cred ca nu e vorba de necunoastere, ci de lipsa de timp, de atractivitate, sau, poate ceva antipatie fata de autor
, ci prin expunerea clara a unei probleme care prin sinea ei sa se dovedeasca a fi de un interes general.
6. Si daca nu te-ai prins pana acu', da, nu te plac deloc. Motivu' e simplu: nu suport ingamfatii

Shit©

Old 05-07-2002, 20:05   #15 (permalink)
Registered User

Post pt. forrest gump

"Constitutie= act politico-juridic fundamental, inspirat de o anumita filosofie sociala si adoptat de natiune sau in numele ei, pentru a stabili forma de stat, modurile de organizare si de functionare ale puterilor statului si raporturile intre acestea, precum si drepturile si indatoririle cetatenilor." Asta e o definitie pe care am invatat-o inca din primul an de facultate (o gasesti cam in forma asta prin orice curs normal de drept constitutional).
Tu zici Petru Groza. La fel de bine poti sa zici si Ctin Dissescu, Ghe Alexianu, P.P. Negulescu. Si altii, dupa '89. Diferenta este ca, desi comunistii ziceau aceleasi lucruri, nu faceau nimic pentru a le aplica.
Si chestia cu evaluarea gradului de dezvoltare a societatii dupa constitutie este destul de simplu de inteles daca iei ca exemplu sistemul constitutional al UK, de pilda. La ei nu exista o constitutie in sensul formal, ci o colectie de acte care se completeaza reciproc: Magna Charta Libertatum (1215), Bill of Rights si Petition of Rights (sec XVII), Reform Act (sec XIX), etc.
Oricum, scuza-ma ca bat campii. Te las sa te relaxezi in linistea codrului de argint, unde nu cred ca exista asemenea reguli.

Last edited by MajorPain; 05-07-2002 at 20:16..

Old 05-07-2002, 20:40   #16 (permalink)
Registered User

Red face Observ ca ai pierdut inca o data ocazia sa taci, trestie cugetatoare

1. Ass-asin; de ce nu am scris eu asa cum am gandit? Cred ca nu ma asteptam sa fii chiar asa de scartzar si sa te legi de orice, deci sa nu fie nevoie sa ma explic.
2. Problema pusa de mine se rezuma exact asa:< daca tot sunteti asa de isteti (in ciuda varstei mici de care aminteai tu,care se pare ca nu e un impediment in alte threaduri), de ce nu stiti sa articulati doua vorbe aici? Ca de chestii cu "nu am drepturi" e plin pe aici. Tine de cultura generala.> Si ai face mai bine sa iti indulcesti un pic zambetul, cpt. Solo a inteles exact ce am vrut sa zic - nu e nevoie sa te repezi in carti, doar sa gandesti un pic. Iar daca vrei 'alea alea' suna la Otv, stai pe la cozi lungi unde se nasc asemenea discutii, sau - here's a crazy idea!: de ce nu incepi tu un thread sau de ce nu faci o invitatie aici? Repet 4 the last time: am vrut sa aflu ce stie lumea. Nimic mai mult.
3. Din cate mai stiu eu inca nu a disparut diateza reflexiva din limba romana. Oh! stai asa, m-am prins! - tu esti unul din adeptii manutzei de lingvisti in frunte cu acad. Ioan Coteanu care considera ca exista si ' falsa diateza reflexiva'. Oricat de ingamfat oi fi eu, in chestiunea asta raman la parerea majoritatii care isi facea temele din Stefania Popescu. Oricum, imi permit sa iti aduc aminte de ceva ce ti-am mai zis prin iarna: nu sunt obligat sa ma justific in fata fiecarui neavenit care nu-si poate gasi posteriorul fara harta.
4. Fiorii tai ca fiorii tai, insa rabdarea mea? De cate ori sa iti mai zic ce am vrut? Mai incerc o data: vreau definitii, fie ele personale ( in sensul ca cel care le da le concepe atunci - mai stii, o fi dat prima data cu nasul de notiunile astea ), fie ca le-a citit undeva. Conteaza doar ce stie.
5. Cersind? Esti naiv, ca sa folosesc un eufemism. "expunerea unor probleme de interes general bla-bla..." se pare ca a fost destul de clara pentru cam toti cei de aici, mai putin pentru tine. Primul post a fost intentionat scris asa, mai 'umil', tocmai ca sa inteleaga lumea ca nu e vorba de ceva pretentios aici. Nu ma deranjaza o iota de autoironie, fie ea mai fina sau mai grosiera. Iar al doilea a fost o insulta care se traduce iete-asa: < degeaba va dati mari prin alte parti, nu aveti nici macar idee despre ce vorbesc eu aici. Si e vorba de ceva elementar. >. Ironia de sfasit s-a dorit accentuarea proverbialului "sut in fund" care are darul sa impinga o persoana in fata. In cazul tau, dupa cum am mai zis alta data, orice sut in fund are darul de a-ti cauza doar un discomfort in zona coccigiana. Oricum, ma asteptam sa am parte si de asemenea lameri ca tine, dar sunt vaccinat. Iar subiectul ma pasiona mai mult decat "temerea" de polemici. Si inca ceva: dupa primul meu post, exista doar un reply. Dupa cel de-al treilea, iata. Si, filtrand printre gunoaie, sa stii ca sunt destul de multumit. Scopul a scuzat indeajuns mijloacele, .

6. Serios? In schimb eu ma dau in vant dupa semidocti ca tine. Asta in ciuda faptului ca am citit randurile care urmeaza: "Cea mai mare parte din munca intelectuala e dresaj al mediocritatilor - si simpla cultura de o pretentie ridicula". Desi apostolatul imi e complet strain, iar dialogurile noastre cu greu s-ar califica drept cultura. Luand astea in consideratie, cred ca daca vrei sa mai continuam sarada asta ( eu SINCER nu mai vreau, credeam ca ne vindecasem ), hai macar ( daca tot e musai si nu poti sa taci ) sa ne conversam la locul stiut de pe Off Topic.

A, si inca ceva: nu cred ca e nevoie sa folosesti semnul "©" dupa ce te semnezi. Eu deja te cunosc, si nu vad pe nimeni care sa vrea sa-ti fure numele.

Last edited by MajorPain; 05-07-2002 at 21:57..

Old 05-07-2002, 21:16   #17 (permalink)
zmrtx
Guest

Major pain,de ce m-as obosi eu sa discut subiectele astea cu tine?Eu am absolvit FSPA la universitate,asta am mancat pe paine 4 ani,poate imi mai aduc aminte cate ceva.Nu cred ca ne-am intalnit pe la cursuri,lol.Iar daca faceai un efort intelectual si puneai niste probleme mai de Doamne ajuta ,nu chestii scoase parca din gazeta de perete a sectiei 18 militie,ai fi avut o mica sansa sa lansezi o discutie.Probabil ca erai insa prea ocupat cu tocitul pentru bac si chestiile astea ti-au fost la indemana

Reply With Quote
Old 05-07-2002, 21:34   #18 (permalink)
Registered User

Angry Altul

Pai nu te obosi. Oricum, nu vreau sa le discut. Sigur nu ne-am intalnit, decat daca nu vanai "muieret" pe la particulara de drept pe care am terminat-o eu. Nu mai am chef sa iti mai zic si tie de ce am pus problemele astea, mai citeste si tu alte posturi de aici, si nici nu vreau sa pierd prea multa vreme pe net expicandu-ma aiurea cand e asa de cald afara. Degenereaza prea rau; eu speram sa nici nu fie nevoie sa postez dupa post-ul initial. Lui Atreus i-am raspuns pentru ca era logat cam in acelasi moment cu post-ul de inceput. Iar despre restul de interventii ale mele - curat vanare de vant, coane Fanica (mai putin cea care l-a bagat in priza pe Ass).
Si, don't mind me sayin' this: fa un masterat de stiintele comunicarii daca tot nu intelegi nici dupa ce citesti.

OFF: intentia mea (mai clara sau mai putin clara) e totusi simpla ( speram eu ): ca la cine stie, raspunde. cine nu, nu.

Last edited by MajorPain; 05-07-2002 at 21:51..

Old 11-07-2002, 11:02   #19 (permalink)
Registered User

wolfshade's Avatar

hmm...dreptul la exprimarea opiniei ori se interzice ori se judeca in termeni nu chiar elogiosi, dar presupun ca e un efect natural al dreptului la exprimarea opiniei al celui de langa...recunosc ca n-am citit constitutia, nici macar vreun rezumat al ei ...poate ca intr-adevar e un element de cultura, si mai mult ca sigur este unul esential in cultura sociala a unui individ. poate ca daca numarul cititorilor acestei "gazete" ar creste ar creste si nivelul de intelegere si mai ales de "buna-crestere" intr-o societate in care toti se asteapta la tot sau omit drepturi fundamentale. cu asta cred ca am enuntat in linii foarte largi, deci foarte vagi, nu atat semnificatia educatiei civice, cat mai degraba efectele si modul in care este ea perceputa.
cultura politica....mie, recunosc, imi lipseste. absenta ei denota un grad de dezinteres cam mare, periculos in cazul unor evenimente electorale. "abstract" vorbind insa , presupune stapanirea unor notiuni fundamentale prin care s-ar incerca intelegerea fundamentelor diverselor partide prin intermediul orientarilor si programelor lor politice, a structurii si functionarii diverselor institutii politice si administrative -parlament, senat, presedintie -, a ritualurilor politice, etc.
drepturi si indatoriri cetatenesti...drepturile omului in raport cu societatea si constituentii ei.
destul....vad ca mai stau cativa la coada...ii las sa navaleasca pe thread-ul tau....

wolfshade is offline    Reply With Quote
Old 11-07-2002, 12:01   #20 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Thumbs down Le musti rau de tot

1. Fanteziile tale sexuale nu intere' pe nimeni.
2. Uite ca nu stim sa articulam doua vorbe pe aici din cauza felului in care ai pus problema - de altfel, trecand peste aceste posturi off-topic, multi forumisti (deh, varsta frageda e de vina) si-au exprimat parerile privind tentativa ta de a ne culturaliza.
3. Mai uita-te in cartea de gramatica si pe urma mai vb - si mai si te lauzi ca ai facut Dreptu'.
4. Ce ai vrut asta capeti.
5. Ti-am explicat frumos in primu' meu post de aici dc topicu' tau nu are popularitate (am trecut peste faza ca ai insultat userii spunand ca nu se ridica la inaltimea standardelor tale impuse in acest thread), a tre' sa vii tu apoi sa incepi cu asa-zisele misto-uri si caterinca ieftina, adica exact stilu' tau in care ti-ai facut intrarea pe aici. Cine cui i-a cautat nod in papura? Sincer, in 3 ani de zile pe acest forum, m-am cam saturat de tipi ca tine care vor sa fie populari, sa fie apreciati facandu-si o intrare "deosebita". Nu esti cu nimic mai bun sau mai grozav decat cei din juru' tau, stilu' tau nu impresioneaza pe nimeni. Sunt alte metode de a dovedi ca esti superior - grow up.
6. Las-o mai moale cu insultele, n-am sa ma cobor la nivelu' tau sa iti raspund in aceeasi maniera - ai mai trecut, cu o alta ocazie, pe langa o sanctiune, nu o sa iti duca nimeni lipsa, crede-ma. Efectiv, nu ca ma plictisesti, ma scarbesti. Plini de figuri sunt ca tine o gramada, noroc ca viata mai e si dreapta uneori, mai face si cate o triere.

Quote:
Originally posted by wolfshade
destul....vad ca mai stau cativa la coada...ii las sa navaleasca pe thread-ul tau....
Cat despre Shit©, era parerea mea despre felu' in care a fost pusa problema ce constituie subiectu' acestui topic.

Dream©

Advertisment
Inscrie-te in arena viitorului! Te asteapta batalii in timp real, foarte rapide!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Thread Tools

Posting Rules