![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Ma refer exclusiv la cei din RO... Am observat pe viu sau la teveu, ca directorii de creatie din firmele de publicitate romanesti sunt suspect de asemanatori. In primul rand, toti sunt grasi, INVARIABIL. La fel de invariabil toti au chelie. Toti se imbraca in haine largi, in general deschise la culoare. Toti au un aer libidinos de-a dreptul respingator. Mai toti se delecteaza cu Asian Dub Foundation & such. (asta-i apartzine lui Ziam) Toti sunt de un snobism crunt. Si nu in ultimul rand, mara majoritate sunt prosti de crapa pietrele. Spre exemplu, sambata trecuta am avut "onoarea" sa urmaresc absolut accidental emisiunea "Marca inregistrata". Era Andi Moisescu (alt ametzit) cu Andrei Gheorghe (singura minte cat de cat luminata) si unu' care era creative director la una dintre marile firme de publicitate cu pretentii... nu mai stiu care, si sincer sa fiu nici nu prea ma intereseaza. Se discuta problema reclamelor cu continut sau conotatii usor violente. Cert e ca tot timpul emisiunii, mai sus pomenitul creative director a batut campii in cel mai barbar mod posibil (facand deliciul meu si al prietenilor la care ma aflam in vizita). Creative director fiind, incepuse sa vorbeasca despre "piata romaneasca care nu e pregatita", "romanul ca pasarea din cusca de argint" (citat aproximativ), etc. etc. Pe scurt, omul nu a spus nimic, in timp ce Andrei Gheorghe (doua bile pupurii) il combatea cu argumente clare. Ce-i drept aberatiile domnului creative director erau insotite de gesticulari frenetice si pretioase care-l faceau si mai ridicol.Mai alarmant este ca respectivul CD, nu e singurul caz. Am mai vazut interviuri la "Marca Inregistrata" cu asemenea specimene, si trebuie sa recunosc ca m-am inspaimantat. Totzi au in comun aceleasi aere, habar n-au sa se exprime si sa sustina un dialog (si inca pe domeniul lor pt. ca nu se vorbea de situatia comertului cu tzitzei). Ma intreb... daca la firmele mari de publicitate, exista persoane de genul asta... de ce dreq ne mai miram ca merg prost lucrurile la Sidex... Chiar si din experientele proprii am ajuns la concluzia ca prin firmele de publicitate se invart o sumedenie de ageamii si chitzibushari care habar n-au ce trebuie sa faca, dar in schimb profita de pozitia lor si o etaleaza intr-o veselie. Revenind la specii... impresia ridicola pe care mi-am format-o este ca intr-adevar exista o "specie" aparte de creative creative director de firma de publicitate, ceva in genul soparla vargata de gunoi... Iar aceasta specie a aparut probabil datorita mediului "fertil" asigurat de "elita" romaneasca intr-ale televiziunii care a inceput sa intoxice cam tot ce inseamna arte vizuale in tzara asta... Disclaimer: membrii forumului se exclud (daca nu fac parte din categoria mentionata mai sus)
__________________ I wish I was a stranger who wanders down the sky I wish I was a starship in silence flying by I wish I was a princess with armies at her hand I wish I was a ruler who'd make them understand | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
nu prea mi-e mie clar acum ce face exact un c.d. din asta insa pe piata publicitatii din ro se sta cam prost la capitolul idei... l-am auzit pe florin calinescu zicand tot la "marca inregistrata" ca majoritatea reclamelor facute pe la noi sunt copiate dupa reclame vechi (anii '60 sa zicem) si cum nu am alte surse de informatie ma vad nevoit sa-l cred
__________________ We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| http://www.computergames.ro/forum/sh...threadid=51793 ![]() Mi se pare neinteresant thread-ul... dar inclin sa ii dau dreptate lui stramba lemne. Dar oricum atata timp cat isi fac treaba bine (lol) calitatea lor ca oameni nu ma intereseaza atata timp cat nu intru in contact direct cu ei... Cat despre emisiune... suntem in romania, mi se pare normal ca romanul sa vrea sa se dea mare la televizor.
__________________ Fericirea vesnica se afla in casuta de mai jos (aia de langa Y!) | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Stramba lemne ai dreptate in mare, dar eu am lucrat la o agentie de publicitate, si pot sa declar cu mana pe inima ca era una la standarde internationale. Pe langa acesti asa - zisi CD exista si unii care tac si fac , chiar daca reclame foarte bune nu pre se exista pe piata romaneasca, majoriatea fiind preluari ca la carte din occident. N-ar fi prima data, saua primul domeniu cand se intampla la romani asa ceva .
__________________ There is no substitute for succes | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Up the thread Reclama la Romtelecom din Catzavencu de ieri ( 03.07.2002 ). Mi se pare mie sau e cea mai penibila reclama nascocita in ultimii 10 ani ? Din pacate nexam link, bagati-va nasul in ziar....
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
n-am vazut-o... dar cred ca o sa caut...
__________________ I wish I was a stranger who wanders down the sky I wish I was a starship in silence flying by I wish I was a princess with armies at her hand I wish I was a ruler who'd make them understand | |||
|
| Advertisment | |
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|