Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-07-2002, 16:00   #1 (permalink)
Always in haste

Strider's Avatar

fuckin' attitude

Quote:
Faci facultate doar ca sa stii ca ai o diploma..si ca esti vazut altfel. Eu cel putin am facut facultatea ca sa ma simt eu bine.Nu dau doi bani pe aia care au facut politehnica(sau alte la stat) ...acum stau si freaca menta sau lucreaza prin locuri neauzite de nimeni ...castiga 5.000.0000 pe luna si se ia de mine ca am facut facultate la particulari...niste cretini.

more...

What say you?
I wish I was a ruler who'd make them understand

Strider is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2002, 16:30   #2 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

Daca te-a deranjat faptul ca am zis acolo "cretini" inseamna ca nu stii sa citesti intreg contextul.Era acolo clar "si se ia de mine ca am facut facultate la particulari"

vrei sa imi cer scuze ?
nu am cum sa fac asta si iti zic de ce.

O oarecare discutie intr-un grup de oameni (prieteni):

El - La ce facultate esti ?
Eu - Informatica
El - Politehnica ca baiatul meu ?
Eu - Nu..la Romano-Americana...bla bla.
El- Aaa...parca asta e particulara nu ?? ....mda...e frumos si acolo..asa am auzit..dar...

..binenteles ca ultiam fraza spusa pe un ton gretos ...si mai mai sa i-l iau la bataie

Adica ma judeca el pe mine ce facultate fac eu ..dar cand plecam si se uita la masina mea .....luata din banii mei munciti ii curg balele din gura, si uita de "copilasul" lui genial care face facultatea la stat si isi petrece toata ziua prin camin cu sticla in fata si prin baruri.

Si normal ca dupa ce ne luam "la reverere" ...zice sigur :

"- Bah ce masina are....dar cum e posibil ??...normal ca fura de sparge"..

...yeah right...

Ace Master is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2002, 16:42   #3 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Perfect de acord cu ace master. Ca sa nu mai vorbesc ca dup mine este o pierdere de timp si bani orice facultate. Daca ar fi fost dupa mine nu as fi dat nici aici. Dar mai sunt 2 factori, si anume parintii si armata .

42 is online now    Reply With Quote
Old 16-07-2002, 16:55   #4 (permalink)
Always in haste

Strider's Avatar

Pe mine nu m-a deranjat neaparat faptul ca i-ai facut pe aia cretini pentru ca adevarul crunt este ca exista fara indoiala multi cretini.

Ceea ce m-a deranjat pe mine a fost urmatoarea afirmatie:

Quote:
Faci facultate doar ca sa stii ca ai o diploma..si ca esti vazut altfel
Scuze dar asta seamana cu

"TRAIESC CA SA MANANC"

Nu cred ca trebuie sa mai adaug nimic legat de acest aspect.

In plus, generalizare ta nu-si are rostul. Cretini sunt peste tot, si crede-ma la facultatile particulare (care din pacare sunt in general mai slabe sau chiar mult mai slabe decat cele de stat) copii de bani gata, idiotzii, viitorii birocratzi, ramele si lipitorile, sunt mult mai multzi decat in facultatzile de stat. Nu ca prin ASE umbla cine stie ce eruditzi si perfectzi intr-ale moraleli, dar let's face it... in foarte multe cazuri cei de la facultatzile particulare au ajuns acolo pentru ca nu au fost in stare sa dea la stat.

In fine... fiecare cu treaba lui. Insa cum spuneam, pe mine m-a frustrat afirmatia ta... ai facut o facultate pentru diploma... cred ca mai bine cumparai diploma aia de la inceput si scapai de o problema. Sau puneai mana pe un Photoshop(TM) si iesea chiar mai bine decat una originala.
So... lumineaza-ma... ai pierdut nu stiu catzi ani si bani ca sa te alegi cu o hartzoaga?

Old 16-07-2002, 17:01   #5 (permalink)
Always in haste

Strider's Avatar

Altul:

Quote:
Dar mai sunt 2 factori, si anume parintii si armata
Ai uitat caldura... facultatile particulare au fara doar si poate aer conditionat. Daca dai la facultate si $450 / an scapi si de caldura vara... Misto ratzionament...

Nu fac reclama facultatilor romanesti de stat. Urasc sistemul de invatzamant romanesc din tot sufletul, dar de la asta pana la a spune ca ai facut o facultate din motivele: diploma, armata, parintzi, e distantza mare. Nu va intzeleg... vrei sa faci o facultate? sa invetzi ceva? sa ajungi undeva? Pune mana pe o bursa si intinde-o afara. Nu vrei sa faci o facultate pentru ca te consideri un autodidact desavarsit? Nici o problema! Screw it! Dar nu-mi spune ca te-ai dus la facultate pentru ca vrei diploma sau ca acolo intalnesti blonde bune gata sa tzi-o traga de la primul seminar.

Alberto Einstein(TM)

Old 16-07-2002, 17:10   #6 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

mda...

Intradevar ...ai si tu drepatate.

Dar eu am scris ce am scris din perspectiva mea.

Sunt doua afirmatii total neadevarate:

1. Esti la facultate particulara = esti prost de mori
2. Esti la fac. de stat = esti tare de tare...super destept.

este ??

Pe mine ma seaca la culme generalizarea pe auzite fara a tine seama de fapte.Adica sa zicem ca cunosc pe cineva destul de bine, stiu ca este capabil de multe , pana acum a reusit in multe privinte , dar aud ca este la o facultate particulara si imi schimb radical opinia fata de el si sa ajung sa cred ca este dobitoc doar ca nu este la stat.

este corect ?..nu este? ..am avut colegi la munca care nici macar nu aveau facultate si erau admini de retea super tari. Ii respectam atat de mult incat nici macar nu indrazneam sa aduc vorba de scoala in preajma lor, pentru a nu se simti prost.

E vorba de oameni aici si nu de facultatea urmata.

Si probabil am exagerat cu privire la motivul obtinerii diplomei. Cand o voi avea (sper) ..voi simti ceva ce nu ai cum sa simti daca o faci in Adobe .......adevarat ??

Old 16-07-2002, 17:46   #7 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Io am dat la particulara pentru ca n-am fost in stare la stat, Recunosc. Nu pentru ca n-as fi putut, ci pentru ca mi-a fost prea lene, mult prea lene sa invat ceva atat de inutil, care sa nu-mi foloseasca decat pentru a intra la o facultate unde oricum viata e cu mult mai grea decat la una unde intru fara sa invat nimic.

Unde examenele se intind pe tot parcursul verii, iar la particulara se termina toate pana in vara.

Unde sunt 8 ore pe zi in loc de maxim 4 la particulara.

Unde majoritatea profesorilor sunt rai si tampiti, datorita salariilor de mizerie pe care le au. Si la particulara suntrelaxati, nu urasc elevii (mai sunt si exceptii, in cazul meu la mate si economie ).

Stau bine aici unde sunt, si nu m-as duce la stat nici mort. Pierdere de timp si celule nervoase. Din ce am invatat la liceu, nu am tinut minte mai mult de 10%. Si alea 10% reprezinta informatica si romana, care chiar mi-au placut. Restul pentru mine au fost o maaare pierdere de timp. Nu voi repeta gresala.

42 is online now    Reply With Quote
Old 16-07-2002, 19:31   #8 (permalink)
Registered User

http://www.computergames.ro/forum/sh...2#post34067892

in rest eu ca patron intre cineva care a facut facultatea particulara si stat, ziceti voi ce ziceti, dar tot pe cel cu stat il iau, pentru ca trec prin ea si vad ce inseamna : nu e pt lenesi, nici pe departe. poate inveti mai multe cand nu te duci la cursuri si citesti documentatii sau faci chestiile utile care se cer in ziua de azi, poate ai mai multa experienta pt ca lucrezi in timp ce altii invata tampenii total non-utile, dar diferenta e ca unii pot alege, altii fac ce fac poate doar pt ca cealalta optiune este un pic mai departe de ei sau nu au ajuns in postura de a-si alege ei ce vor. plus ca atunci cand il aleg pe cel cu o diploma la stat, chiar daca e adevarat ca aceea hartie nu prea ii atesta cunostiintele pt care il vreau sa-l pun la treaba, ma ajuta sa stiu ca ori e un "rob" care face ce i se spune si in facultate a muncit pe branci, deci e numai bun sa-mi slujeasca mie, ori si-a bagat si acolo picioarele, dar atunci e un "smecher" deosebit de dibaci, care a reusit sa-si ia multe examene jucandu-se poate quake3 cand trebuia sa studieze, ca apoi sa invete intr-o noapte cat altii in 2 saptamani, strecurandu-se printre absente si copiind cu sange rece la un examen total inutil. cine zice ca la stat e pt cretini si tocilari, sa incerce sa treaca prin ea fara sa invete serios si sa incerce sa triseze la un examen cu pro-decanul (sa vada cum e cu curajul si initiativa, chestii care conteaza mai mult in viata decat notele sau taxele in $ pe an), muncind undeva, sau si mai bine, pe cont propriu, stand pe net toata ziua sau pierzand vremea cu fete, nu conteaza (pt ca nu toti de la stat sunt distrusi cu ochelari cat sifonu, ba se pricep foarte multi bine de tot si au acces si la alte hartiutze care le ingroasa dosarul mult mai bine)...sa vada cineva cum e in ambele ipostaze sau macar sa intrebe si dupa aia sa traga linie.....
la fel ca si chestia cu ...."e si eu pot lua 10 la toate examenele, dar nu am chef sa invat"....right, pai si atunci cine e prostul, crezi ca ala care invata de rupe si rezista sa treaca peste lipsa chefulului propriu, nu se pricepe cum se sta degeaba, cum se arde gazul ? nu trebuie exagerat, nu sunt de acord in cealalta parte la extrem sa nu stii ce e aia o fata, sa te uiti la masini in poze si computerele sa insemne doar linii de cod de programare, insa sa nu ne mintim singuri, daca esti vulpe si nu ajungi la struguri, macar nu spune ca sunt "najpa"

GunX is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2002, 23:23   #9 (permalink)
Dog 4 Life

jiggy's Avatar

ok GunX deci tu doar te uiti pe diploma? nu te intereseaza daca respectivul stie sa faca ce vrei tu sa faca?

din cate am inteles daca a terminat o facultate la stat inseamna ca a trecut printr-o proba de barbatie sau ceva de genu asta, un fel de: daca nu faci armata nu esti barbat

cum am spus si pe celalalt thread la lincenta data la ase cei de la romano-americana au luat cele mai mari note, mai mari decat cei de la cibernetica.
asta e, de prejudecati se scapa greu...

ps: inainte sa intru la particulara am facut un an la poli- avioane

jiggy is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2002, 10:35   #10 (permalink)
Registered User

>ok GunX deci tu doar te uiti pe diploma?

nu extremiza. am zis daca am de ales intre varianta A si B. tu daca ai de ales ca angajat doi oameni indentici ca pregatire, intre care unu a facut armata si unul nu, pe cine alegi ? ideea e ca e un pas/nivel in plus ca pregatire, un fel de atestare in plus ca esti *mai mult* sau *un pic* mai bine "antrenat" in conditii mai grele, nimic altceva. asta nu inseamna ca iei un om doar pt ca a facut armata, deci nu absolutiza, ca si normal ca se va pierde sensul sau aduci ideea aproape de ridicol

in concluzie, da, e un test de barbatie daca vrei sa-i zici asa, desi nu vad ce are de-a face barbatia ta cu facultatea, insa oameni care sa se lase pagubasi la stat am vazut droaie si nu o faceau asa de plictiseala ci pur si simplu nu rezistau, la particulare inca nu am auzit, nu inseamna ca nu sunt si acolo dar poate sunt infinit mai putini.

Old 17-07-2002, 10:56   #11 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

Sa stii ca si la particulare se renunta.

Am inceput patru grupe si am terminat doar doua. Multi pleaca ca nu mai au chef, altii ca nu mai au bani, si altii ca iau si la stat (asta in primul an).

Nu exista cati intra atatia termina. Acum la mine, au ramas in credite cam 5 insi care nu stiu exact ce o sa faca.Daca au credite insemna ca pierd licenta.

Si din 58 parca sa nu treaca 5 insemna ca la poli din 600 sa nu treaca 50 ....ca un exemplu. Probabil ca va fi o sesiune inainte de licenta unde vor lua toti ..cred....dar nu e chiar usor sa iei toate examenele din prima cu nota mare cand abia ai timp sa mergi la ele sa le dai.

Si doi oameni identici , unu cu armata si unu fara...nu exista. Trebuie sa mai fie ceva care sa ii "separe" ..cereri salariale, skill-uri , domiciliu, fizic, personalitate..etc...deci lasa chestia cu armata facuta mai mai ca inseamna job-ul garantat.

Old 17-07-2002, 13:37   #12 (permalink)
Registered User

>Multi pleaca ca nu mai au chef, altii ca nu mai au bani, si altii ca iau si la stat (asta in primul an).

ca nu mai au chef....hmmmm
ca nu mai au bani, cred
ca iau si la stat, asta argumenteaza ideea mea ca facultatea la stat e un filtru mai puternic si mai serios decat o facultate particulara (nu ca daca esti la o fac. particulara esti un rahat si la stat esti D-zeu, inca o data, atentie cu exagerarile si extremele !)

>Si din 58 parca sa nu treaca 5 insemna ca la poli din 600 sa nu treaca 50 ....ca un exemplu.

daca ai trecut peste faza in care compari cu ASE-ul, la Poli, cel putin la Automatica sau Electronica te-ai ars, sunt examene unde se poate ca din 600 sa treaca doar 50 (in loc sa pice doar 50) ! Da, ai citit bine.... si aici platesti restantele insa si materia te ucide fara drept de apel, deci e si normal diplomele sa aiba alta pondere in fata unuia care stie ce e aia, daca discutam numai de acest aspect, al greutatii foii de hartie pe langa alte lucruri (nu mai compara doua lucruri intre ele bagand in calcul alti factori la un singur lucru comparat, numai cand aspectele iti convin ca iti fentezi singur logica)

>Si doi oameni identici , unu cu armata si unu fara...nu exista.

da cine a zis asa ceva, offf asta ai inteles tu ?

>Trebuie sa mai fie ceva care sa ii "separe" ..cereri salariale, skill-uri , domiciliu, fizic, personalitate..etc

normal !! asta am si zis ! daca faci armata si ai si acest lucru la dosar este mai bine decat daca nu-l ai, nu inseamna ca substituie alte plusuri sau minusuri, ci doar, in analogie cu facultati particulare sau de stat, este un lucru mai bine vazut si trebuie sa fii de acord cu mine, pentru ca ti-am explicat ca este pur si simplu mai greu de iesit din ea, invatand pe branci materiile sau incercand sa inveti oricum ce se cere de fapt sau/si sa lucrezi in paralel. nu stiu de ce mi se pare ca nu intelegi sau te faci ca nu e clar, sau ba da, stiu :

Quote:
postat de GunX : "asta nu inseamna ca iei un om doar pt ca a facut armata, deci nu absolutiza"
Quote:
postat mai tarziu de Ace Master : "deci lasa chestia cu armata facuta mai mai ca inseamna job-ul garantat"
NO COMMENT

Old 17-07-2002, 14:28   #13 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

nu vreau sa ma cert dar chiar tu ai zis ca ai prefera sa angajezi pe cineva care a facut la stat ..dar cum ?? prin copiere si inselaciune.Daca a furat in scoala o sa fure si la servici

....sau unul care sa te "slujeasca"....

adica decat sa iei pe cineva de la particulara mai bine iei un sclav care sa faca ce zici tu fara comentarii ..este ??..ca saracul dupa atatia ani nici nu mai stie cum sa se afirme in viata.Ca facultatea l-a distrus psihic.

Old 17-07-2002, 14:38   #14 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

si ca sa nu pierd timpul pe aici degeaba ..fara sa ajungem la o conluzie clara..uite ce cred eu:

La mine la scoala au fost "studenti" care habar nu au ce e ala un computer. Cred ca au dat la info doar ca suna bine.Insa sunt si unii capabili.

Dar cunosc si de la stat care au habar in info , dar fiind la STAT se considera niste genii.

Diferenta dintre stat si particulara este acum destul de mare, dar probabil in timp se va micsora.Asa cum si in USA cele mai importante facultati sunt particulare.

Si la noi imaginea proasta la facultatile particulare este data de foamea de bani.Adica se trec studentii care nu merita doar ca sa dea taxa anuala.

Old 17-07-2002, 15:35   #15 (permalink)
Registered User

prin furt nu se intelege neaparat ca o sa-ti dea in cap sa fuga cu banii, ci de faptul ca, la noi cel putin, nivelul de trai trebuie sa ti-l furi, altfel te fura statul inainte sa te trezesti cum sta treaba cu furatul.
ideea mea era ca cine s-a decurcat in conditii foarte grele (facultate la stat, examene cretine la care invatatul nu e o optiune oricat de mult ai vrea tu, de exemplu) se descurca bine si mai tarziu. si la stat se poate dar la particulare e un fel de mit, si tocmai de aceea multi gandesc ca cine a trecut anii pt ca venea cu verzisori la inceput de semestru, nu o sa se trezeasca deodata mare descurcaretz ca doar la absolvire nu se petrece o transformare majora cu el, a fost invatat sa ii plateasca "tati" cand are o problema, asa o sa fie obisnuit si dupa aia, de aia in postura de angajator nu m-as lega la cap cu cineva de genul asta. nu inseamna ca sunt toti asa, dar e mai mic riscul in cealalta situatie. cred ca esti de acord ca exista si oameni care se pricep bine la multe lucruri si nu prea stiu pe unde vin facultatile, nu au avut treaba cu ele, dar asta nu inseamna ca sunt mai buni decat altii care au facut ceea ce ei nu au putut/vrut etc
cat despre cei "distrusi psihic" cum zici tu...e discutabil. sa stii ca dpdv al unuia care lucreaza freelancer cu 4 colaborari si face 500$ pe luna fara sa aiba sef, orar fix si munca consumatoare de 3 tone de hartie pe zi, el ii considera pe "soarecii de bibloteca" niste fraieri pentru ca nu sunt in stare sa aiba initiativa si dinamismul de a reusi prin acest gen de "furt", insa ce nu stie este ca numai cu asemenea oameni se ajunge pe Luna, el intra pe Internet, conduce o masina si se uita la televizor datorita acestor "natarai numai care numai sa stea cu nasul prin carti stiu".... si o companie mai mare nu se descurca nici fara acesti "genii" si nici fara "descurcareti". doar ca prefera sa ii selecteze pe acestia din randul celor care au avut de infruntat conditii mai aprige pana atunci, atat
nu-mi spune mie ca cineva daca iti ofera o diploma la Automatica cu numele tau pe ea in schimbul celei de la URA, nu o sa vrei orgoliu e voie sa-l ai, dar macar sa nu te minti singur

Old 17-07-2002, 15:48   #16 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

normal ca as vrea sa fac schimbul.Dar asta nu schimba ce am scris pana acum.

Este foarte clar pentru mine ca nu as fi putut sa fac si automatica si sa stau in bucuresti fara sa muncesc.

Si munca cat sa traiesc decent ..adica chirie..o masinuca....bani de buzunar cand am eu chef....si in acelasi timp si automatica..era destul de greu. Daca nu m-am nascut in Bucuresti..asta e.

Sincer nici nu pot spune ca am incercat.Am avut prieteni din Constanta care toata ziua se plangeau de Poli ..si cred ca au avut un cuvant de spus in subconstienul meu.

La mine a fost extrem de simplu. Ori scoala si munca ori doar munca . O intoarcere in Cta nu se punea problema nici atunci ..si nici acum...chiar daca am terminat.

btw.Am fost si eu freelancer si am facut ceva bani, dar ma ofticau fazele prea dese de genul " - A cazut proiectul ne pare rau." Asa ca mai bine fac ocazional ceva acasa pentru 200 usd si mai iau si salariul.

Old 17-07-2002, 16:38   #17 (permalink)
Dog 4 Life

jiggy's Avatar

nu cred ca se poate compara automatica cu Informatica Manageriala << fac de info de la URA

poate sint naiv dar stiam ca la angajare conteaza rezultatul la un test practic + experienta
m-a impresionat un anunt dat de silicon graphics in care conditiile de angajare erau un test de inteligenta, unul de pregatire tehnica, unul de personalitate + experienta in domeniu.

jiggy is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2002, 16:47   #18 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

stateam si ma gandeam..ca daca ai bani e posibil sa treci examenele si la poli..cred eu ..dar din ce am auzit eu e ceva mai mult decat probabil.

Vreau sa stiu si eu ceva daca este adevarat...mi-a zis cineva si nu am crezut...asta la poli

La un anumit examen..nu mai stiu ce exact...dupa ce au dat studentii examen ..si cica ar fi copiat ceva..a zis profu sa iasa afara ca sa poata el corecta lucrarile. Dupa juma de ora iese profu si le zice ca cei care vor cinci sa bage carnetele pe sub usa de la clasa iar ceilalti nu.

Toti cei care au bagat carnetele au luat cinci ..nu conta ca au facut sau nu in examen si pe ceilalti i-a frecat de i-a spart, si au picat garla.

Old 17-07-2002, 17:07   #19 (permalink)
Registered User

Lightbulb

Eu unul pot sa spun ca am fost la amandoua si chiar ma enervat faptul ca imi pierd timpul pe acolo pentru ca nu se invatza ceea ce imi doream eu...imi baga mie la info management,stiintze sociale si alte kkturi ca sa zica si ei ca sunt ceva important.Nu stiu de unde a aparut chestia asta cu diploma si alte vrajeli din astea.UN SINGUR LUCRU RAMANE CLAR :CEL MAI BINE INVETZI SINGUR PE CONT PROPRIU ACASA IN FELUL TAU.

Faptul ca angajatorii se uita la diplome in loc sa le dea teste sa vada ce poate fiecare ma scarbeste.Adica angajeaza un gheorghe cu diploma care dupa ce este angajat in timpul serviciului se uita pe perezti din cauza ca habar nu are ce face pentru ca in facultate a invatzat 2 randuri de VB si un oracle.
In timp ce unul care a stat acasa si a facut programe propii,a testat sute de programe....pe scurt A INVATZAT EXACT CE A VRUT EL SA INVETZE..ceea ce il face un expert este respins.

Am fost pus in situatzia sa angajez un grafician pentru 3dstudio.La mine au venit tot felul de studentzi care au lucrat prin autocad sau ca au fost la nu stiu ce scoala de arte.Nu m-a interesat sub nici o forma cv-ul(poate doar sa le citesti la o bauta si sa razi de ce scrie pe acolo) lor sau pe unde au fost.Le-am dat un test.Cel care a facut cel mai bine pe ala l-am angajat.Puteau sa spuna ca au lucrat la Blizzard sau Microsoft...daca nu treceau testul tot degeaba...

De diplome se poate face rost de peste tot dar daca esti o varza la ceea ce scrie pe diploma tot degeaba.
Asa ca mai usor cu "Eu am facut facultatea..uite am diploma"
Punetzii sa dea test, nu va luati dupa hartii.

Traker is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2002, 18:15   #20 (permalink)
Registered User

Traker, tu ai dreptate dar treaba merge pe un segment destul de limitat de joburi, din cauza ca nu exista practic scoala sa te invete web programing sau 3dstudio.... in general pustii pot ajunge chiar artisti foarte buni, insa mai bine decat sa piarda timpul pe langa unii care incearca marea cu degetul sa faca si eu un joc freeware pe care il lasa balta la 15% cand vad ca nu au bani, sau chiar sa te exploateze un sef care iti da poate 300$ dar munca ta o vinde pe 2000$, nu o sa reusesti mare lucru.... si web azi, maine grafica pt un virtual reality, insa nu te poti numi un profesionist, limita intre treaba ca la carte si un pasionat, tot o scoala o da. adica daca vine unul care a facut animatie in 3 filme la hoolywood si altul care iti spune ca el e drop out school si rupe max-ul, o sa stai sa testezi zile intregi (trebuie sa fii de acord ca un test nu totdeauna arata tot ce poate sau ce ai vrea sa poata niste potentiali angajati) sa vezi cine e cel mai cel ? ok os a dai sanse egale, insa daca vrei the best, experienta si hartiile iti permit si pretentii la bani, daca esti numai tu si mouse-ul nu ai nici un punct de plecare ca suma, trebuie sa cam inghiti ce ti se pune pe masa sau sa-ti iei campii...

Pe afara conteaza si diploma, dar conteaza si ce stii. se poate sa ai hartie si sa nu stii nimic, dar invers, sa substitui hartia prin faptul ca esti meserias, nu prea merge....de fapt procedeul e in felul urmator : diploma doar iti confera dreptul de a da testul de care aminteai, adica fara hartie nu intrii la interviu, acolo inauntru insa tot o sa fi testat ce stii cu adevarat ! si daca toti acceptam din start ca e bine sa stii cat mai multe si cat mai bine, poate diploma aia nenorocita te va duce intr-o camera la un nivel superior, cu aer conditionat unde testele pot releva lucruri cu adevarat cautate si "premiile" sa fie angajari serioase, nu ca in camera alaturata unde ii se gandesc ce sa faca cu cei care nu prea au putut sa citeasca 4 manuale de mate sa intre si ei macar de samanta la o facultate oarecare. ia-o ca un fel de ierarhie sociala, poate un pusti maine afla ceva ce tu nu stii in 3dmax si face o scena un pic mai bine ca tine, insa nu o sa vina el in clasa a 4-a sa te detroneze din firma in care lucrezi de 4 ani, dupa ce ai terminat Automatica....desi poate la un anumit test el poate lua mai mult ca tine, e un exemplu

Incearca si du-te de exemplu la Motorola la arhitectura de DSP-uri, joburi platite la noi in Romania (!) cu 1200$/luna sa le arati la aia ce ai invatat tu acasa ca ti s-a parut Electronica cu mate si fizica din ea aberanta. Si aia in facultate tot mate si fizica au facut, sau modulatia radio dinainte de razboi, insa au intrat la training pt ca hartia atesta faptul ca pot face si rezista la asa ceva. In nici o firma serioasa, in nici un proiect mare (pe afara de exemplu aplicatiile militare mai ales pornite din idei personale originale sunt foarte cautate daca se stabileste ca potential) nu o sa vii sa bati la usa "testati-ma sa vedeti ce bun sunt" cand tu nu ai reusit bine sa termini liceul

Advertisment
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Thread Tools

Posting Rules