![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Am citit undeva (asta ca sa ma dau cult) adica de fapt intr-un ziar care scria numai adrevarul, cum ca resursele de petrol ar cam fi pe duca.... din cate am intels eu ar mai fi destul pentru aprximativ 30 de ani. As dori sa aflu si parerile dvs. in legatura cu termenul limita al resurseor de petrol deoarece sunt cam afon la capitolul economie globala. De fapt as dori sa stiu ce consecinte ar presupune epuizarea petrolului (dead-line 30 ani). Eu sunt inca tanar si dupa ce am citit acel articol am inceput sa imi fac griji pentru viitorul viitorilor mei copii. Este adevarat ce spune lumea? Si daca DA .. ma va influnenta cumva ca român? | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Heh, no need to worry... oricum in cativa ani lumea se va duce de rapa secerata de al treilea razboi mondial, si tot ce va ramine in urma va fi un desert radioactiv... ![]() Dar ca sa nu fiu complet ||, sunt pentru sursele de energie alternative, pe baza de fuziune nucleara, care nu s-au inventat inca.
__________________ Bricky roads they trappers grass, stoney walls they trappers wind, iron stove it trappers fire. Trappers is we by the works of hands, and forgets us we were ever free | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
eu de asta imi fac griji:"procentul de prostie/cap de locuitor" creste infiorator. La ora asta, motorul cu heliu inventat de un roman si vandut celor de la Opel ar fi trebuit sa fie de mult pe piata, nu crezi? Sau studiile despre motorul cu hidrogen: de ce au fost oprite? ca sa se bata pentru petrol. A-propos de nevoia de petrol, sa va povestesc un banc cu iepurasu': cica vine iepurasu intr-o zi la un magazin si intreaba "cuie de 2 metri aveti?" Aia zic ca nu au. Vine a doua zi iepurasu' "cuie de 2m aveti?" Aia ii zic ca nu au. Se gandesc, totusi, peste noapte, sa-i faca cuie de 2m iepurasului... A treia zi, vine iepurasu: "Cuie de 2m aveti?" Aia, bucurosi, "DA, AVEM!" Iepurasu se uita cam ciudat la ei si ii intreaba: "Da' ce faceti cu ele?" ![]() Asa si dobitocii: puteau sa aduca situatia in stadiul in care ii intrebau pe arabi: Petrol aveti? Da' ce faceti cu el...
__________________ "One of these days I'm going to cut you into little pieces..." | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 | De fapt as dori sa stiu ce consecinte ar presupune epuizarea petrolului daca ramanem dependenti de el iti dai seama ca nu va fi bine ![]() pana atunci(30 de ani.. relativ) insa vom gasi ceva alternativ. nu-ti face griji ca nu de asta o sa-i doara capul pe copii tai si pe tine ca pensionar problema mai mare s-ar putea sa fie ca n-o sa prea puteti respura.. | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Amadeus : astea-s legende urbane. Crezi ca hidrogenul creste in copaci ? Nu, se obtine prin hidroliza apei care necesita electricitate obtinuta tot din combustibili fosili. In plus, motorul cu hidrogen are riscul de explozie cel mai ridicat dintre toate motoarele alternative, nu cred ca ti-ar conveni sa mergi cu o bomba sub fese, care sa si coste ca dracu' si sa consume un combustibil scump si greu de manipulat. Daimler-Chrysler au aruncat banii pe fereastra, aia e. Mult mai realiste sunt in faza actuala motoarele hibride in genul celor care echipeaza Toyota Prius. Cred ca o sa vedem din ce in ce mai multe motorizari de acest gen in urmatorii cativa ani si incet-incet vor fi inlocuite toate motorizarile actuale. In acelasi timp, e momentul sa se acorde mai mare atentie si randamentului aparatelor electrice (frigidere, computere, televizoare, etc.). Asta poate prelungi ragazul pana se rezolva (poate!) problemele tehnice ale obtinerii de energie prin fuziune. Sau pana se stinge lumina pe planeta Pamant... Altfel, ideea ca sunt firme care tin sub lacat inventii disruptive din motive numai de ei stiute, mi se pare aberanta. Daca proiectul de motor cu heliu ar fi economic fezabil, crezi ca Opel ar sta macar o secunda pe ganduri sa sparga piata si sa devina producatorul dominant de automobile in lume ? Poate, daca ar fi foarte filantropi sau foarte tampiti. Dar nu e cazul. Iar faza cu 30 de ani este exagerata, lucrurile au inceput deja sa se rostogoleasca. Petrolul a ajuns la 44.5USD barilul, pret maxim in ultimii 22 de ani. In timpul crizei petroliere din 1973, barilul ajunsese la un pret care ajustat cu inflatia de astazi ar fi cam 60USD. Cine stie cunoaste ca in 73-74 - din cauza pretului petrolului - la americani benzina s-a dat pe cartela in mai multe state. In alte state, au fost inghetate salarii si preturi. Situatia nu a fost deloc vesela. Lucrurile revin pe tapet, cu o mica deosebire. In 73 OPEC a redus livrarile de petrol din motive de embargou politic, astazi pur si simplu nu au de unde sa extraga mai mult. Rusii ies mari castigatori din aceasta afacere, pentru ca se pare ca stiu sa-si gestioneze rechineste rezervele siberiene. Si cu toate ca economia mondiala e mai putin energofaga si masinile consuma mai putin, o criza similara nu este exclusa. Poate sa se intample si maine. Petrolul la 70USD in mod constant, preturile la haleala se dubleaza (pentru ca tot ce inseamna produs agricol e in general transportat pe distante maricele), falimente in cascada, zeci de mii de someri infometati gata sa dea la carotida pentru o felie de paine calda, nu mai dai drumul la calculator de frica sa nu consumi curent pentru ca un kilowat costa cat juma' de transplant de rinichi. Voila - viitorul e luminos ! Somn usooor ... | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
Nu e chiar asa de simplu. Petrolul inca e cumplit de profitabil. O firma de exploatare maritima a investit de curand 6 miliarde de dolari dintr-un total de 12, pentru a extrage petrol de pe fundul oceanului. A investiti in echipamente, milioane de tone de metal. Stiu asta pentru ca eu desenez in MAX platforma lor maritima si toate utilajele de forat ![]() 12 miliarde mi se pare enorm - si ei spun ca isi scot banii in 1 an de extrageri...
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Quote:
Din perspectiva mea de certin (am atestat) pot sa spun cu usurinta ca nu s-au inventat inca motoare alternative cu ceva randament acolo sa poata inlocui motorul clasic. Sa speram ca au timp destul in 30 de ani sa descopere un motor cu randament care sa substituie hidrogenul din apa. De ce pot sa spun cu usurinta? ... Ma uit la americani cum se zbat ca niste viermi sa ocupe o pozitie strategica prin Irak pe acolo. ... stiu ei ce stiu. ![]() PS: Prognoza meteo anunta un viitor ploios... de la motoru ala care scupia apa pe teava | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
petrolu' masii..... ![]() sunt convins ca petrolul este masina de facut bani a momentului . cine ii face acum , o sa ii aiba pentru "dupa" . de ce se dau americanii de ceasu mortii sa aiba puterea asupra petrolului , asa cum ar dori oricine ? raspunsul e mai sus , la ADI[CG] : petrolul e materie prima si rulanta de ordinul 0 , in tot si in toate pe lumea asta . ce inseamna "dupa" . de fapt o sa existe mai intai un "intre" , de fapt au si spus-o , o perioada in care noile tehnologii pe care le tin inca in lesa, o sa apara usor usor .. si cine o sa iasa cu ele ? ati ghicit , aia care au facut tone de bani din petrol ( recte americanii )"dupa" inseamna ce am auzit ( nu stau la povesti , k am auzit multe , dar aleg una din cele cu sambure de adevar ) ca au facut niste rusi o fuziune ( fisiune ? nici nu stiu exact , nu ma pricep ) reusite , e drept , abia reusita , dar imediat ce au facut publica si au cerut bani pt continuarea proiectului , liniste . am zis , e drept , sunt multe povesti.... ce sper yo prin ce am scris mai sus ? Da Doamne sa fie asa | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Chestia cu fusiunea e nu numai ca trebuie sa fie controlabila si safe dar trebuie si un proces tehnologic beton de productie a reactoarelor tip valiza cam la 5-10000$ bucata pe care sa le montam pe masina. Desigur, pina acolo mai sunt 100 de ani cel putin si nici nu stiu daca o sa se mai vorbeasca de masini atunci. Cred ca solutia intermediara o sa fie ceva de genul tramvaiului dar mult mai flexibil (transfer de energie "wireless" direct de la centrala atomica la masina, sau prin alte mijloace). Rusii si Americanii au mari rezerve de petrol din care nu consuma nici o picatura in prezent. Prefera sa cumpere petrolul de la altii.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2001 Location: Micu' Paris | Quote:
Cand Stephenson a inventat locomotiva, consuma carbuni cu tona, facea fum si zgomot infiorator, un anume lord Elton a publicat intr-un ziar un articol in care afirma vehement ca "locomotiva poate impiedica vacile sa pasca, gainile sa oua, iar femeile gravide risca sa avorteze numai la vederea unui vehicul care circula cu fantastica viteza de... 4,5 km/ora! Medicii au crezut ca aerul va fi otravit de gazele emanate din ardere, iar simpla privire a unui tren care se deplaseaza cu asemenea viteza e de natura sa provoace tot felul de tulburari nervoase. Celebrul Werner fon Siemens, a afirmat ca lumina electrica nu va inlocui niciodata iluminatul cu gaz. Cand Edison a inventat fonograful, un membru al Academiei a protestat impotrva unui "indraznelii unui ventrilog american, care-si permite sa socoteasca drept nerozi o inalta adunare de savanti". In 1641, un anume Salomon de Queau a fosts inchis la ospiciu stii de ce? Pentru ca vroia sa foloseasca aburul ca forta motrice. In 1671, Sir Henri Herbert, membru al Parlamentului englez, sustinea ca acela care afirmna ca poate starbate distanta Londra - Edinburgh in 7 zile, trebuie internat la ospiciu. In 1810, un anume Fulton a propus organizarea unoe comunicatii prin vapoare pe Dunare, intre Viena si Ulm, insa Academia Bavareza de Stiinte (!!!!!!!!!!!) a respins "absurditatea" motivand ca "vasele cu abur nu vor putea niciodata atinge viteza plutelor ce coboara Dunarea, intrucat viteza acestor plute reprezintao limita maxima pentru toate vapoarele din trecut, prezent si viitor". Cand James Watt cu ajutorul masinii cu aburii a obtinut o presiune de 4 atmosfere, un alt... "inginer" (Richard Grovitac) l-a declarat asasin si a introdus in adunarea populara un proiect prin care constructia unor astfel de masini primejdioase trebuie interzisa. Cand Zeppelin a inventat balonul dirijabil, s-a afirmat despre el ca este "un general cu mintea slabita de batranete". Cred ca e suficient ca sa realizezi (si nu numai tu) ca orice inventie noua a fost intampinata cu reticenta (asta in cazul cel mai fericit) de publicul care, apoi, s-a repezit sa o foloseasca!!!!! A, sa iti mai spun ceva. Aerul este un mediu izolant. Totusi, niste minti iscoditoare, care au crezut in... "legende urbane" au considerat ca se poate transmite un mesaj electric printr-un mediu izolant. Datorita unora care au crezut in legende urbane acum cateva sute de ani, tu azi poti vorbi la mobil, te poti uita la tv etc. Mai concret, acum vreo 3-4 ani, la Discovery, a fost un reportaj despre automobilul electric pus la punct de firma Ford. Prindea 70 km/h si din loc in loc pe strazi, precum statiile de benzina, se preconiza existenta unor "pompe electrice" de incarcare, un fel de prize. Automobil giugiuc. Silentios (deci poluare sonora = 0). De asemenea poluarea aerului = 0. Poate imi spui tu mie de ce firma Ford a renuntat? Iti spun si pretul: 150.000$ la serie mica si se estima atunci o scadere de pana la 40-50.000$ la productia de serie. ......... Ypixuna nu are habar ca exista motoare comparabile (ca si randament sau / si putere) cu cele ce functioneaza cu petrol. Doctore Bonez, ceea ce spune Cris este o chestie absolut valabila, posibila etc. In ultimii ani ai vietii, Marconi studia si experimenta ceea ce a zis Cris. Din pacate a murit inainte sa realizeze ceea ce isi propusese.... | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2001 Location: Micu' Paris | Quote:
![]() btw, ce inseamna motor clasic? | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
E simplu, pictarde, cam asta e structura economica mondiala, avem o economie care se bazeaza pe aceste resurse. Nu shtiu daca opel ar ajuge sa scoata pe piata o asemenea mashina, chiar daca ar tine cu dintii de asta. De ce in romania se prefera oare "comisioanele" grase unor afaceri profitabile pentru bizon? Crezi cumva ca ii doare pe cei care sunt la putere de ceea ce se intampla cu vulgul? Sa fim serioshi. Deocamdata asta e, si chiar daca Adi va zice altceva, e problema lui, poate sa ne acuze si de "conspiracy theory" dar adevarul e ca multe inventii au fost puse pe "hold" din diverse motive .
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2001 Location: Micu' Paris |
Adi, hai sa iti mai spun ceva. Cand Morse a inventat telegraful electric, a vrut sa vanda inventia guvernului american. Atentie, fusese pus in functiune si verificat (daca vrei iti pot da si detalii despre cum au decurs evenimentele). A cerut mai intai 30.000 dolari (anul 1844), apoi 100.000 dolari. A fost refuzat. Stii de ce? Pentru ca "nu se poate risca un capital atat de mare, intrucat va fi cu neputinta recuperarea sumelor dintr-o intreprindere atat de putin rentabila". A fost refuzat si in Europa. Din pacate, conservatorismul este mult prea puternic in oameni. Daca ar fi in tzatza Floarea, nu ar conta. Dar persoane care au drept sarcina promovarea noului, dau dovada de un conservatorism criminal. Daca aceasta situatie este completata de afaceri cu petrol in care interesul primeaza, avem un raspuns destul de clar in ceea ce priveste punerea pe "hold" a unor inventii.Crezi tu Adi ca o intreaga industrie va lasa din mana privilegiile? Sau ca un sistem se va schimba asa usor? Pai cate sute de milioane de oameni sunt angrenati in asta? Productia de tancuri petroliere, productia de utilaj petrolier, rafinariile, transportul produselor finite, contracte pentru comercializarea de cisterne etc etc etc etc Nu-s suficiente motive ca Opel sa puna pe "hold" motoru' cu heliu? Last edited by Capitanu Picard; 06-08-2004 at 14:40.. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Poate am mai spus chestia asta, dar am citit prin 88 ceva de genul: anumiti ioni injectati in anumite locatii in corpul uman (cerebel) puteau prelungi speranta de viata pana spre 180 ani (nu mai retin exact detaliile, daca au avut si subiecti umani sau au facut teste doar pe soareci/maimute si au extrapolat). Super, nu? Hmmm, nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa fim acum 12 miliarde pe planeta, din care 6 miliarde in asia .
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| Advertisment | |
In Mafia1930 ai toate sansele! Plin de sperante, in taramul celor liberi. De la spalator de vase la Milionar - asta este visul tau! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|