Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-08-2008, 15:00   #2581 (permalink)
Registered User

Piaţa auto, decimată în Elveţia!
Elvetia are cea mai drastica propunere de lege, din istoria sa, pentru protectia mediului. Partidul Ecologist Elvetian a reusit sa propuna un proiect legislativ prin care vor fi interzise toate autovehiculele care au masa mai mare de 2,2 tone, emit mai mult de 250g CO2/km sau au bara de protectie periculoasa pentru pietoni. De asemenea, si masinilie diesel care nu sunt echipate cu filtru de particule vor fi interzise in cazul in care acest proiect de lege va fi aprobat.

S-au facut studii stiintifice prin care s-a demonstrat ca vacile din UK polueaza prin flatulenta mai mult decat masinile din UK. Pare incredibil, stiu... dar e real. In mai multe state din lume si cateva din UE (stiu sigur ca si-ntr-una din tarile baltice, de exemplu) s-a impus un impozit pe poluarea provocata de vite prin flatulenta. Nu e greu de verificat, Google is your friend. Desigur, pare ridicol ca o vaca sa polueze prin vanturi mai mult decat o masina... Din pacate, ecologistii o tin pe-a lor, anti-ecologistii pe-a lor si singurii care au de pierdut sunt cei cu creier si cu bun-simt.

Cursa după baterii pentru maşini electrice a început

Compania japoneza GS Yuasa vrea sa devina unul dintre cei mai importanti furnizori de baterii pentru masini electrice, prin sporirea cu 500% a capacitatii de productie. GD Yuasa a incheiat deja un parteneriat cu Mitsubishi Motors, care va lansa modelul electric i-MiEV in cursul anului viitor pe piata din Japonia. Nu este sigur insa daca GD Yuasa o sa produca baterii exclusiv pentru Mitsubishi, cu toate ca cele doua companii au incheiat un joint venture.

GS Yuasa si Mitsubishi intentioneaza sa cheltuiasca aproximativ 37 milioane de dolari pentru construirea unei fabrici care va produce initial de 10.000 de baterii pe an, urmand ca ulterior, pana in 2012, capacitatea sa fie suplimentata la 20.000 de unitati anual, in urma unei noi investitii, in valoare de 91 milioane de dolari.

Negue is offline    Reply With Quote
Old 10-08-2008, 16:38   #2582 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

Quote:
Originally Posted by Negue View Post

S-au facut studii stiintifice prin care s-a demonstrat ca vacile din UK polueaza prin flatulenta mai mult decat masinile din UK. Pare incredibil, stiu... dar e real. In mai multe state din lume si cateva din UE (stiu sigur ca si-ntr-una din tarile baltice, de exemplu) s-a impus un impozit pe poluarea provocata de vite prin flatulenta. Nu e greu de verificat, Google is your friend. Desigur, pare ridicol ca o vaca sa polueze prin vanturi mai mult decat o masina... Din pacate, ecologistii o tin pe-a lor, anti-ecologistii pe-a lor si singurii care au de pierdut sunt cei cu creier si cu bun-simt.
Co2-ul rezultat din petrol vine de sub pamant si nu exista in atmosfera initial, strica un echilibru iar cel din bashini de vaca e obtinut oarecum normal. Cat despre incalzirea globala nu cred ca are sens sa crezi gogoshile astea. Mai mult de 10-20% nu cred ca e din cauza animalului numit om, cand soarele da mai mult ===> te incingi, simplu.

http://www.banknews.ro/stire/19936_i...trerupere.html

catau is offline    Reply With Quote
Old 10-08-2008, 18:05   #2583 (permalink)
Registered User

Catau, nu am vrut sa scot in evidenta faptul ca vacile sant mai poluante decat petrolul ci doar ca sectiune "stiati ca ... "

Old 25-08-2008, 18:28   #2584 (permalink)
Registered User

Extra3OO's Avatar

Trebuia sa zici ca metanul e de cateva zeci de ori mai nociv pentru atmosfera decat orice monoxid de carbon si se acumuleaza in straturile superioare mult mai mult ca altadata. Vacile si alte ierbivore cu digestia ineficienta au si ele rolul lor, nu stiu insa daca numarul foarte mare de "vaci industriale" depaseste numarul elefantilor de altadat', poate tocmai de asta au disparut mamutii si noi inca nu stim.

Extra3OO is online now    Reply With Quote
Old 01-09-2008, 13:06   #2585 (permalink)

Zarzavat's Avatar

interesant este ca de cand s-a ieftinit petrolul darkreaver n-a mai scris nimic probabil e dezamagit

ontopic: uraganul gustav poate cauza o noua crestere a pretului. in orice caz, datele problemei nu s-au schimbat foarte mult. suntem inca dependenti de o resursa care in curand nu va mai putea satisface cererea. dormim linistiti, dar resursele astea vin din zone instabile politic. oare ce s-ar intampla daca o grupare terorista bine organizata ar pune mana pe putere in arabia saudita?

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 01-09-2008, 19:32   #2586 (permalink)
Registered User

Cred ca jumate din CIA se afla deja acolo ca .... BigBrother si dejoaca orice plan ca sant prea multi bani la mijloc.

Old 01-09-2008, 20:19   #2587 (permalink)
Registered User

Vad ca momentan a provocat o scadere a pretului , 110 $ /baril !!
Dar sa vedem ce se intampla miercuri cu situatia stocurilor de petrol si benzina din USA ,primele erau la valori medii , ultimele jos de tot - dar uraganul tot a provocat macar oprirea pe cateva zile a productiei , sa vedem cum se reflecta asta in stocuri.

Ahernar is offline    Reply With Quote
Old 01-09-2008, 20:27   #2588 (permalink)
Registered User

Nu vor fi lasate preturile sa urce prea sus pentru ca cei cu energii alternative abia asteapta sa intre in joc si sa faca bani!

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 01-09-2008, 20:28   #2589 (permalink)
Registered User

Interesanta va fi decizia Rusiei de azi.Gurerile rele deja vb ca ar fi luat masuri.Acuma nu stiu,s-ar putea sa fie doar un zvon.Prin presa nu s-a spus nimic.Poate ca stirea e prea calda (are doar 30 de minute,cam asa)

M4V3RiCk_ is offline    Reply With Quote
Old 01-09-2008, 22:36   #2590 (permalink)
Ike
Nick anterior: FullMetal

Ike's Avatar

Quote:
Originally Posted by M4V3RiCk_ View Post
Interesanta va fi decizia Rusiei de azi.Gurerile rele deja vb ca ar fi luat masuri.Acuma nu stiu,s-ar putea sa fie doar un zvon.Prin presa nu s-a spus nimic.Poate ca stirea e prea calda (are doar 30 de minute,cam asa)
Decizia asupra ce?
oldshooterman sunt convins (da, traiesc intr-un balon) ca cei care au inceput sau accelerat dezvoltarea solutiilor alternative nu se opresc odata cu scaderea pretului la petrol. Cine se frige cu supa sufla si in iaurt.

Ike is offline    Reply With Quote
Old 01-09-2008, 23:15   #2591 (permalink)
Registered User

Extra3OO's Avatar

Poate sa scada pana la 60$ pe baril fara probleme. Nu se opreste nimeni, abia de acolo incep sa fie profiturile prea mici.

Extra3OO is online now    Reply With Quote
Old 02-09-2008, 00:50   #2592 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Ike View Post
Decizia asupra ce?
oldshooterman sunt convins (da, traiesc intr-un balon) ca cei care au inceput sau accelerat dezvoltarea solutiilor alternative nu se opresc odata cu scaderea pretului la petrol. Cine se frige cu supa sufla si in iaurt.
Nu e vorba de oprit ceva, am mai postat inainte despre asta. E vorba de resursele care stau in stand-by datorita costurilor de exploatare. De la un anumit nivel al pretului energiei in sus pot intra in exploatare rentabila si scade dependenta de produsele clasice (petrol, gaze de sonda). Iar pe masura ce evolueaza tehnologia scade si limita pretului de exploatare...

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2008, 03:33   #2593 (permalink)
Nick anterior: El_Cid

El_Cid's Avatar

unde esti tu m4verick cu 200$ barilu in cateva zile?
nu mai vine sf lumii fir-ar el sa fie!!!

El_Cid is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2008, 12:00   #2594 (permalink)
Registered User

RaduH's Avatar

http://www.evz.ro/articole/detalii-a...pile-vantului/
http://www.realitatea.net/cel-mai-ma...ea_338432.html
poate se misca ceva...

RaduH is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2008, 16:33   #2595 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by El_Cid View Post
unde esti tu m4verick cu 200$ barilu in cateva zile?
nu mai vine sf lumii fir-ar el sa fie!!!
Unde am afirmat eu asta?

Last edited by M4V3RiCk_; 02-09-2008 at 17:28..

Old 02-09-2008, 16:58   #2596 (permalink)
CyberGOD

Ace Master's Avatar

te asigur eu ca se misca.... ca deh....

Ace Master is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2008, 17:06   #2597 (permalink)
Nick anterior: El_Cid

El_Cid's Avatar

Quote:
Originally Posted by M4V3RiCk_ View Post
scuza-ma ca iti zic,dar esti un idiot.Unde am afirmat eu asta?
ahhh te-am incurcat eu cu altcineva
tu ziceai ca tb sa scada la 50$ in cateva zile
ma scuzi

vezi cum vorbesti - ca eu nu sunt ma-ta

El_Cid is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2008, 17:19   #2598 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by El_Cid View Post
vezi cum vorbesti - ca eu nu sunt ma-ta
cu texte din astea sa vb in fata blocului la ciumpalacii tai acolo la o samanta.Nu cu mine.

Old 02-09-2008, 20:59   #2599 (permalink)
Registered User

Sub 100 nu o sa scada (sustinut), este oficial , opecii au zis ca vor avea grija personal de asta .
O chestie interesanta apropo de speculatori - in ultima vreme , cam de la 115 incoace s-a inversat evolutia graficelor preturilor .Inainte sarea brusc apoi tic tic tic cobora incet ,acum e invers , scade brusc apoi tic, tic urca .
Din asta trag concluzia ca pretul corect ar fi pe la 110-120 , dar cum s-a dus la 150 asa poate sa incerce sa atinga si 80 -ul .

PS .Nu va luati la cearta ca nu e productiv

Ahernar is offline    Reply With Quote
Old 02-09-2008, 23:55   #2600 (permalink)
Registered User

Polul Nord a devenit o insula
Pentru prima data in istoria omenirii, din cauza schim*barilor climaterice, Polul Nord a devenit o insula in jurul careia se poate naviga.

Incalzirea globala a facut posibila indepartarea Arcticii de continentele alaturate. Imaginile receptionate din satelit saptamana trecuta arata ca gheata s-a topit, creandu-se pasaje atat in nord vest, cat si in nord est. Profesorul Mark Serreze, om de stiinta la Centrul National de Date pentru Zapada si Gheata din USA, a declarat ca imaginile sugereaza ca Arctica "va muri incet" din cauza incalzirii globale.

Mai multe companii navale vor acum sa exploateze noile rute, care au fost "inchise" din era glaciara.
Imaginile de la satelit stranse de NASA dezvaluie ca pasajul nord vestic s-a deschis saptamana trecuta, iar ultima bariera, in partea de est a calotei glaciare, o zona de mare inghetata spre Siberia s-a topit dupa cateva zile.

.... inceputul noi ERE dpdv al climei.

Advertisment
Inscrie-te in ActionLiga - locul pentru cei care vor un joc rapid si spectaculos
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge

Thread Tools

Posting Rules