brat Vespine gas depleted ? - Page 147
Page 147 of 157 FirstFirst ... 4797137144145146147148149150 ... LastLast
Results 2,921 to 2,940 of 3140

Thread: Vespine gas depleted ?

Banned
    Quote Originally Posted by skyblue View Post
    Si care ar fi acele semne ?
    sunt cateva, nu multe insa exista..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails bdi_log.gif   bdirecent.gif  

Registered User darkraver's Avatar
    Era un mesaj plin de sarcasm, cam astea sunt replicile standard primite imprejur. Maverick e obisnuit, stie.

Dezghetarea pietelor va fi temporara urmata 'apoi' de inflatie majora, raspandita uniform. Peste vara asta vom trece cu chiu cu vai... urmeaza apoi toamna... craciunul... care cred ca va fi decisiv.

Exista 2 alternative, una buna, una rea.

Cea buna dezgheata apele, banii incep sa circule... si miraculos avem iar boom economic,dar din cauza inflatiei + probleme in productia de petrol, pretul barilului va creste probabil la 250-300$ pana prin 2011 iarna-2012 primavara. Dupa acest event urmeaza capitolul end-game.

Varianta rea, craciunul acesta va fi un dezastru, evident si previzibil, vanzarile vor pune la zid marile lanturi de magazine, si de aici incep problemele grave, probleme imposibil de rezolvat cu bani.Sistemul monetar colapseaza la interval de 1-2 ani.Urmeaza capitolul end-game.

Indiferent de situatie, depresia nu se poate amana dincolo de 2012 iarna 2013 primavara. Nu banii fac lumea asta sa se invarta, tehnologia o face, iar tehnologia de care dispunem e pusa la colt de declinul in productia de petrol. Mascarea fenomenului peak-oil nu poate sa dureze mult, si va fi foarte clara situatia in momentul in care tari ca Mexic devin importatoare,Uk este in mare criza economica-energetica, iar OPEC are productia blocata , eventual da inapoi. Non-Opec este deja trecuta de platou, Rusia fiind odata una din membrele care ajutau la cresterea productiei per total, aflandu-se deja in declin.

Mai sunt putini ani de vreme frumoasa la orizont, asa ca traiti-va viata cum stiti mai bine. Cei loviti deja de criza, cu atat mai bine, ca frica e cel mai bun prieten la nevoie.

O stire neimportanta : IMF confirms plan to sell 403 tonnes gold
    --------------------
    Editare ulterioară
    --------------------
    World oil production potential weakening: Total
    Last edited by darkraver; 14-02-2009 at 03:44. Reason: Automerged Doublepost
    The power of sounds. G O A

Registered User M4V3RiCk_'s Avatar
    Quote Originally Posted by darkraver View Post
    Era un mesaj plin de sarcasm, cam astea sunt .Sistemul monetar colapseaza la interval de 1-2 ani.
    Unii mai pesimisti spun ca va colapsa inca din toamna-iarna acestui an cel tarziu.Chiar zilele trecute vorbeam cu un amic despre situatia somajului.Si el a fost nevoit sa dea afara,a tot dat pana cand nu a mai avut de unde da.Deja sunt probleme cu furnizorii...te blocheaza cand unu cand altu.Si ajugem la somaj...El o tinea sus si tare ca e undeva la 5%.Eu ii spuneam ca somajul real e undeva la 35-40% chiar in Romania.
    De o luna de zile nimeni nu mai angajeaza nimic.Chiar vorbeam aseara cu o amica care cunoste pe cineva la ManPower.Vroia sa isi schimbe locul de munca,citez:"De unde inainte ma sunau in draci cum bagam un cv,acuma e jale.Nimic,zero.Totul e praf,cum ia spus si aia de la Manpower"

Si apropo de 40%...someri.Nu stiu ce podere au imm-urile in economia romaneasca la capitolul angajati,dar...totusi sa ne amintim ca foarte multi tin oameni la negru.

Niţă: Aproape 40 la sută dintre IMM-uri ar putea da faliment - Mediafax
    --------------------
    Editare ulterioară
    --------------------

Mai sunt putini ani de vreme frumoasa la orizont, asa ca traiti-va viata cum stiti mai bine. Cei loviti deja de criza, cu atat mai bine, ca frica e cel mai bun prieten la nevoie.
    nu dom`le.multi sunt preocupati sa faca bani.cand ii mai aud pe unii,mai ales fetele (ca ele nu prea traiesc pe lumea asta),ca vor sa isi cumpere casa pe banii din salariu in Rromanica,ridic o spranceana,tac cateva secunde,si mai mai de nu imi vine sa ma apuce un ras din ala isteric
    Last edited by M4V3RiCk_; 15-02-2009 at 20:32. Reason: Automerged Doublepost
    Viteza maxima cu care poti accelera un PC este de 9,81 m/s^2
    ---------------------------------------------------
    Nu dati ADD!Doar specificati in legatura cu ce, atat !

Quote Originally Posted by M4V3RiCk_ View Post
    nu dom`le.multi sunt preocupati sa faca bani.cand ii mai aud pe unii,mai ales fetele (ca ele nu prea traiesc pe lumea asta),ca vor sa isi cumpere casa pe banii din salariu in Rromanica,ridic o spranceana,tac cateva secunde,si mai mai de nu imi vine sa ma apuce un ras din ala isteric
    Pe mine nu m-a apucat rasul isteric, m-a apucat isteria. Am ramas fara ea in consecinta, mai bine singur decat cu ancora de gat. Sa adunam la chestia asta si faptul ca au trecut ani de atunci... si azi... desi vede/vad, ca sunt mai multi si mai multe blocati pe ideea ca 'n-are cum'... si tot nimic, au trecut anii astia degeaba. Nu numai ca n-au invatat nimic, dar sunt in aceeasi negare absoluta in care erau cand NU era criza, poate mai rau afundati in visele de cariera indelungata si drum lin.

Genul asta de oameni or sa fie cel mai rau loviti, psihic. Una e sa te pregatesti moral, cu mult timp inainte, ca viitorul va fi foarte trist si ingust, si alta e sa visezi pe timp de furtuna acest 'n-are cum'. Ruperea de realitate este mai adanca decat as fi banuit. Natura umana se suprapune cu logica si ratiunea, inca un argument care subliniaza ca doar ce am iesit din pestera.

Meet the doomsayers of our time

Registered User
    Pe mine nu m-a apucat rasul isteric, m-a apucat isteria. Am ramas fara ea in consecinta, mai bine singur decat cu ancora de gat...
    Mai ales in vremuri de criza, e mult mai sanatoasa viata fara o "ea" cu probleme, desi in anumite sensuri cam toate "au probleme", mai ales cele care simt des nevoia de a-si face des terapie prin shopping..., sau viseaza la o casa cit o gradinita umpluta cu proprii copii...Sint curios ce s-ar putea intimpla daca ar ajunge pe mina lor resursele energetice ale omenirii, oare ar reusi sa le "toace" mai repede decit barbatii?

Sa adunam la chestia asta si faptul ca au trecut ani de atunci... si azi... desi vede/vad, ca sunt mai multi si mai multe blocati pe ideea ca 'n-are cum'... si tot nimic, au trecut anii astia degeaba. Nu numai ca n-au invatat nimic, dar sunt in aceeasi negare absoluta in care erau cand NU era criza, poate mai rau afundati in visele de cariera indelungata si drum lin.

Genul asta de oameni or sa fie cel mai rau loviti, psihic. Una e sa te pregatesti moral, cu mult timp inainte, ca viitorul va fi foarte trist si ingust, si alta e sa visezi pe timp de furtuna acest 'n-are cum'. Ruperea de realitate este mai adanca decat as fi banuit. Natura umana se suprapune cu logica si ratiunea, inca un argument care subliniaza ca doar ce am iesit din pestera.

Meet the doomsayers of our time

Cam bullshit-urile astea despre cariera le auzeam si eu de la una din amice.Ptr ea cariera era totul,pe la 40 de ani vroia propria afacere,casa ei..bla..bla..bla.Nu mai spun ca prima chestie bifata a fost un credit pe 10 ani in euro,ptr o masina sh din Germania.Prin iunie anu trecut am facut-o fraiera."Esti fraiera"-"Pai de ce?"-"Uite asa ca esti fraiera.Daca ar fi sa iti argumentez de ce,ar fi un intreg roman.Oricum n-ai intelege acum"
    Prin toamna: Ea:"Cu ce iti mai pierzi timpu?" EU-"Uite ma uitam pe niste site-uri,cu niste banci.Ceva se intampla"-Ea" ?! " Eu "Mai ti minte cand te-am facut fraiera?" -EA"Cum dracu sa uit?Dar tot nu prea am priceput in totalmente de ce" Eu "Eh las ca te prinzi tu in timp.Cum e la voi la munca?"-EA "La noi e domeniu sigur,nu o sa dea afara"

Acu 2 zile,fata vizibil mai desteptata:Ea "stii toata piata e blocata.am o cunostinta la ManPower si mi-a zis ca e jale.Am incercat sa imi schimb locu de munca,ca deja nu imi mai ajung banii cu ratele cu astea.Nu mai merge,de unde inainte ma sunau in disperare,acu nimc!Deja am mai mult de platit decat castig.Au inceput sa dea afara si de pa la noi" Eu "Pai asta toamna nu ziceai ca e sigur?Apropo ai inteles de ce esti fraiera?" Ea-"Hai ca ma enervezi!" Eu "mai vrei sa faci afaceri,sa ai afacerea ta,etc?" Ea "Da mai,ai sa vezi" Eu "....tacere,am preferat sa tac decat sa fiu sarcastic si sa imi inchida telefonu in nas,dar imi statea pe limba sa zic ceva de genu,"sunt sigur!" cu consecintele de rigoare" Eu "Dar daca te dau astia afara?" Ea "Nu stiu,la cat am muncit,cred ca as fi distrusa pshihic"

Cam asta e...restul...se stie...

Cat despre resurse nu stiu ce sa zic.Daca chiar ar cunoaste situatia reala oare cum ar actiona?Dar sa o cunoasca sa o constientizeze.Ar lua masuri mai drastice (la capitolul asta au un sistem de autocoservare de invidiat),ori ar consuma de 5 ori mai mult? Din cate stiam, barbatii se pricep cel mai bine la minciuni si inventat povesti.Asta si facem in ziua de azi cand e vb de "cat mai tine petrolu`" si civilizatia bazata pe el.Sau poate ma insel eu...

vreausa@plec.din.ro skyblue's Avatar
    Who Killed the Electric Car? - Wikipedia, the free encyclopedia

The movie deals with the history of the electric car, its development and commercialization, mostly focusing on the General Motors EV1, which was made available for lease in Southern California, after the California Air Resources Board passed the ZEV mandate in 1990, as well as the implications of the events depicted for air pollution, environmentalism, Middle East politics, and global warming.

The film details the California Air Resources Board's reversal of the mandate after suits from automobile manufacturers, the oil industry, and the George W. Bush administration. It points out that Bush's chief influences, Dick Cheney, Condoleezza Rice, and Andrew Card, are all former executives and board members of oil and auto companies. It should be noted that this car was introduced during the Clinton Administration in 1996 they were eliminated from the GM Line in 1999.

A large part of the film accounts for GM's efforts to demonstrate to California that there was no demand for their product, and then to take back every EV1 and dispose of them. A few were disabled and given to museums and universities, but almost all were found to have been crushed; GM never responded to the EV drivers' offer to pay the residual lease value ($1.9 million was offered for the remaining 78 cars in Burbank before they were crushed). Several activists are shown being arrested in the protest that attempted to block the GM car carriers taking the remaining EV1s off to be crushed.
    ** Sa fim iubitzi !!! **

Registered User
    Mie unul asta mi se pare poveste ecologist-anti-corporatistă şi nimic mai mult ...

În fond pentru General Motors sau Ford sau cam orice alt concern producător de autoturisme e cam tot una dacă produc maşini electrice sau pe benzină : eventual firme ca Exxon, Shell ş.a.m.d. ar avea motive să saboteze astfel de iniţiative.

Banned
    Cred ca intram in niste zone care nu prea sunt accesibile oricui. GM sau Ford castiga mult mai mult din "piese de schimb" decat din vanzarea clasica. Cred ca e ca la imprimante intr-un fel.

Bateriile sunt pe de alta parte mult mai sigure insa multe zacaminte sunt blocate din fasa exact de cine ar trebui sa le exploateze.

Nu cred ca think-tank-urile marilor corporatii nu au prevazut criza petrolului sau scumpirea benzinei la pompa insa uite cum au scos pe piata monstruozitati de motoare ce consumau aproape dublu fata de cele din 90. Cam orice model scos acum a fost proiectat prin 2004, atunci nu cred ca nu stia nimeni de problema asta.

Pur si simplu inca nu venise timpul ei, la fel cum acum, Tesla Car face furori.

he NiMH chemistry used in modern hybrid vehicles was invented by ECD Ovonics founder, Stan Ovshinksy, and Dr. Masahiko Oshitani of the Yuasa Company[22] [23] In 1994, General Motors acquired a controlling interest in Ovonics's battery development and manufacturing. On October 10, 2001, Texaco purchased GM's share in GM Ovonics, and Chevron completed its acquisition of Texaco six days later. In 2003, Texaco Ovonics Battery Systems was restructured into Cobasys, a 50/50 joint venture between Chevron and Energy Conversion Devices (ECD) Ovonics.

Chevron's influence over Cobasys extends beyond a strict 50/50 joint venture. Chevron holds a 19.99% interest in ECD Ovonics.[25]

In addition, Chevron maintains the right to seize all of Cobasys' intellectual property rights in the event that ECD Ovonics does not fulfill its contractual obligations.[26] On September 10, 2007, Chevron filed a legal claim that ECD Ovonics has not fulfilled its obligations. ECD Ovonics disputes this claim.[27] Since that time, the arbitration hearing was repeatedly suspended while the parties negotiate with an unknown prospective buyer. No agreement has been reached with the potential buyer. [28] Cobasys's patents relating to NiMH batteries expire in 2015.

In her book, Plug-in Hybrids: The Cars that Will Recharge America, published in February 2007, Sherry Boschert argues that large-format NiMH batteries are commercially viable but that Cobasys refuses to sell or license them to small companies or individuals. Boschert argues that Cobasys accepts only very large orders for these batteries. When Boschert conducted her research, major auto makers showed little interest in large orders for large-format NiMH batteries.

However, Toyota employees complained about the difficulty in getting smaller orders of large format NiMH batteries to service the existing 825 RAV-4EVs. Because no other companies were willing to make large orders, Cobasys was not manufacturing nor licensing any large format NiMH battery technology for automotive purposes. Boschert concludes that "it's possible that Cobasys (Chevron) is squelching all access to large NiMH batteries through its control of patent licenses in order to remove a competitor to gasoline. Or it's possible that Cobasys simply wants the market for itself and is waiting for a major automaker to start producing plug-in hybrids or electric vehicles."[29]

In an interview with the Economist, Ovshinsky subsribed to the former view. "I think we at ECD we made a mistake of having a joint venture with an oil company, frankly speaking. And I think it’s not a good idea to go into business with somebody whose strategies would put you out of business, rather than building the business.[30]"

In December 2006, Cobasys and General Motors announced that they had signed a contract under which Cobasys provides NiMH batteries for the Saturn Aura hybrid sedan.[31] In March 2007, GM announced that it would use Cobasys NiMH batteries in the 2008 Chevrolet Malibu hybrid as well.

In October 2007, International Acquisitions Services, Inc. and Innovative Transportation Systems AG filed suit against Cobasys and its parents for refusing to fill a large, previously agreed-upon order for large-format NiMH batteries to be used in the electric Innovan. [32]

In August 2008, Mercedes-Benz U.S. International Inc. filed suit against Cobasys claiming that Cobasys isn’t delivering the batteries it agreed to build for Mercedes-Benz’s planned hybrid SUV.

Pai treaba sta asa : Texaco-Chevron au facut ce au facut si au inghitit compania proprietara asupra drepturilor intelectuale pe tehnologia bateriilor necesare . Patent care expira in 2015.
    Si acuma piata se intinde doar atat cat vor ei.
    ** Sa fim iubitzi !!! **

Banned
    Capitalismul asta veros si blindat pana'n dinti, orice ai incerca si tot n-ai nici o sansa..

De asta criza este o oportunitate Baga producatorii auto in faliment si presiunile ar putea fi prea mari pe aia ce tin patente in sertar ca sa le mai poata pastra ascunse.

Murind gaina cu ouale de aur poate vor fi nevoiti sa o scoata la produs pe aia cu oua de argint.
    ** Sa fim iubitzi !!! **

Banned
    Gaina de platina (cu baterie de titan) ce impusca cu gloante de argint.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails lightningcarunwrappedyb0.jpg   b7d62b5c-177a-4393-bba5-e5b8a3a60821.jpg  
    Last edited by Extra3OO; 16-02-2009 at 19:25.

Registered User
    Quote Originally Posted by skyblue View Post
    Pai treaba sta asa : Texaco-Chevron au facut ce au facut si au inghitit compania proprietara asupra drepturilor intelectuale pe tehnologia bateriilor necesare . Patent care expira in 2015.
    Si acuma piata se intinde doar atat cat vor ei.
    Exact la fel sta situatia si in cazul televizoarelor SED si OLED. In primul caz a fost nevoie de citiva ani de procese (iar acum cu criza nu se mai aventureaza nimeni sa investeasca im productie...) ca sa se poata rezolva o problema legata de niste patente monopolizate de o companie, iar in al doilea caz alta companie tine prea sus pretul pentru o licenta vitala in procesul de productie, deci inca nu se pot face la un pret accesibil...

Registered User flavian's Avatar
    Baieti, ne stim de prea multa vreme pe topicul asta si pe ala cu criza, ca sa ma mai considerati un optimist bezmetic.

Cu toate astea, va aduc vesti bune: exista lumina la capatul tunelului.

Am cautat si in cele din urma am gasit-o asa ca am venit sa depun marturie

Va astept la iesire...

P.S. Bine, ca sa nu ma credeti totusi bezmetic, o sa revin cu detalii.
    Curand. Promit.
    Nothing smart to say ...

Banned
    Si zi asa, ai reusit sa levitezi..

(* sa-i uram un La Multi Ani si lui Darkraver'man care deja a mai bifat o iarna in care a supravietuit fara sa fie nevoit sa foloseasca gatling gun-ul ascuns in padure. Multa sanatate si sutiene Florin, anul asta se da lupta decisiva )

Nick anterior: mihai_qc Mihai TS's Avatar
    Rusia are (nevoie de) bani
    Bloomberg.com: Worldwide

Petrolul o sa fie ieftin bine pentru mine

Quote Originally Posted by mihai_qc View Post
    Rusia are (nevoie de) bani
    Bloomberg.com: Worldwide

Petrolul o sa fie ieftin bine pentru mine
    300 000 de barili pe zi.Putin ptr o tara precum China.Un pic mai mult decat consuma Romania intr-o zi.

** Sa fim iubitzi !!! **

Quote Originally Posted by Extra3OO View Post
    (* sa-i uram un La Multi Ani si lui Darkraver'man care deja a mai bifat o iarna in care a supravietuit fara sa fie nevoit sa foloseasca gatling gun-ul ascuns in padure. Multa sanatate si sutiene Florin, anul asta se da lupta decisiva )
    Merci merci... e bine cand imbatranesti, apuci sa-ti traiesti viata.

In legatura cu bateriile, cati dintre voi ati intrat in detalii legate de baterii? Eu unul va spun atat, cu cat bateriile sunt mai bune, cu atat folosesc elemente mai rare, si cu atat sunt mai scumpe. Numarul bateriilor echivalente energetic cu un motor clasic nu va atinge vreodata numarul motoarelor cu ardere interna. Obisnuiti-va cu ideea asta.

Powerdown in mintea femeilor inseamna multe, insa nu si faptul ca nu or sa mai faca o cariera stralucita. Daca ar si intelege ce le explici, probabil eram deja insurat macar cu doua dintre ele (nu simultan ). Eu pana astazi am vazut mult mai putine specimene feminine decat barbati care sa faca niste conexiuni logice. In Romania este o cursa de nedescris dupa diplome, masterate, doctorate si alte cele, eventual vise de profesii si cariere care la TV, in seriale si filme, sunt extrem de bine platite... in SUA. Realitatea cred ca o stim cu totii.

Stiti vreo femeie sa fi dezbatut aici probleme serioase legate de declinul in hidrocarburi? ... cred ca stiu raspunsul deja.

Femeile, dupa parerea mea, sunt mult mai departe de realitate decat un barbat, pentru ca asa sunt ele.N-am explicatie cum nici Freud n-a avut vreo explicatie. Nici macar ele nu au vreo explicatie. Nu spun asta pentru ca sunt misogin, spun asta ca am crescut cu 3 surori mai mari, pentru ca am cunoscut atat de multe femei in viata asta de 28 ani si... cam degeaba.Insa nu ma las, trebuie sa existe una care gandeste corect. Daca stiti voi vreuna... este sigur o bataie crancena pe ea, dar ma bag si eu. Este o raritate!... daca exista. Am speranta ca o voi gasi.

Acum, legat de europa de est, cam asta spun niste oameni de la care eu iau sfaturi mai des:
    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=kLiZ0JO7DME]YouTube - Marc Faber Eastern Europe is Collapsing !!!!!!!!!![/ame]
    The Looming Collapse of European Banking

The end of the world?
    Jared Diamond is no doom-and-gloomer; he's a Pulitzer Prize winning author of thoughtful, carefully researched books about the rise and fall of societies. Diamond is best known for Collapse: How Societies Choose to Fail or Succeed and Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies, both of which are among my top-recommended books of all time.
    Last edited by darkraver; 20-02-2009 at 08:22. Reason: Automerged Doublepost

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post