Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 24-01-2005, 01:22   #1 (permalink)
Registered User

optiune sms -> trimitere prin gsm sau gprs, care e mai buna?

salut.

pe k700-le meu am observat ca am o optiune pentru sms de a trimite prin gsm (asa este setata acuma) si prin gprs. care este diferenta intre cele 2 optiuni?

(banuiala mea este ca cea prin gprs se taxeaza la tarif de date gprs, dar este doar o banuiala, si nu prea am cum s-o verific. aia de la orange nu au putut sa comenteze mai mult decat ce e gprs in general si ca "sa las pe gsm").

Valentine is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2005, 01:24   #2 (permalink)
Registered User

nu cre' k functioneaza la noi sms-ul prin gprs...

si ar fi mult mai ieftin,gandeste-te k s taxeaza transferu' d date,iar un sms are 2-3kb...

bennyben is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2005, 01:30   #3 (permalink)
Registered User

ideea e ca merge sa trimiti sms-uri cu setarea aia, dar nu imi apare iconita de conectat la net cand transmit sms-ul.

Old 24-01-2005, 01:39   #4 (permalink)
Registered User

pai da,cre' k nefiind optiune suportata d retea,trimite in mod obisnuit...parerea mea...

dak ai in meniu un contor d gprs,uite-te dak a fct transfer,dupa c ai trimis sms...

Old 24-01-2005, 01:56   #5 (permalink)
Banned

Andronic's Avatar

Quote:
Can I send an SMS over GPRS?

Yes. You can use GPRS for sending SMSs. However, the usage of the SMS bearer - GPRS or GSM - is determined by the operator network capability and settings.

You can select GPRS to be the bearer from the Menu on your mobile phone. If GPRS is selected to be the SMS bearer, your mobile phone will first try to send SMS over GPRS. If the sending fails, the phone will send the SMS over GSM. If the GPRS delivery does not succeed and you have to use GSM, sending the SMS may take a slightly longer time.
Pe mine pe Connex sigur nu m-ar interesa deoarece un SMS prin GPRS ar costa chiar mai mult (2x4 centi in loc de 1x7centi) deci nu-mi aduce nici un avantaj. La treaba cu GPRS-ul oferta Connex sux big time fata de oferta Orange.

Cei pe Orange.. incercati, si daca merge aruncati un ochi pe factura. La Public Felations sunt putine sanse sa va lamureasca. Stiu ca exista abonamente cu trafic WAP nelimitat, si daca gateway-ul nu suporta SMS tot se poate face o aplicatie WML sa trimita SMS-uri.

Andronic is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2005, 02:00   #6 (permalink)
Registered User

Andronic t inseli! ar fi mai ieftin prin gprs p connex... gandeste-te k 10K sunt taxati cu 4centi...

Old 24-01-2005, 02:01   #7 (permalink)
Registered User

eu am WAP unlimited pentru 4$ pe luna (si am facut trafic cam 40 Mb in 5 luni) si iti dai seama ca ar fi super tare daca as putea sa bag SMSuri pe WAP de asta si intrebam ...

Old 24-01-2005, 02:09   #8 (permalink)
Registered User

c inseamna wap unlimited?cum e exact cu optiunea asta? mi-as baga-o si io...

Old 24-01-2005, 02:10   #9 (permalink)
Registered User

cred ca este destul de evident ce inseamna din numele ei

Old 24-01-2005, 02:15   #10 (permalink)
Registered User

lool... si abonamentu' d la astral nelimitat pt home useri,s keama "nelimitat",insa cnd semnezi contractu' scrie k dak depasesti10 sau 15 gb p luna,iti micsoreaza banda...

si-ti mai pot da' o gramada d exemple...asa k nu-i kiar evident...

dak fac 100mb/sapt d ex,nu-mi zice nimeni nimik?

Old 24-01-2005, 02:20   #11 (permalink)
Registered User

si daca nu iti micsora banda, inseamna ca era nelimitat? ... adica downloadai 10000 GB daca nu te amenintau aia ca iti taie banda? in plus, nu scrie asa ceva, cel putin nu in contractul meu, cred ca e o micuta aberatie. La aia de la RDS la abonamentul de 9$ pe luna iti taie din banda dupa 2 GB /luna. Tot nelimitat este petru ca ai net chiar si daca depasesti 2 GB fara sa platesti nimic in plus dupa (per MB).

Iar daca tu crezi ca poti sa faci 100MB pe saptamana pe WAP GPRS (adica la 2-3 kB/s) eu cred ca ai nevoie de alte chestii ...

Este foarte evident: WAP Unlimited. Daca nu iti este evident, dute pe site-ul Orange si vezi acolo, sau suna la 411 si intreaba-l pe ala.

PS WAP Unlimited este folositor daca ai trafic de minim 10 MB / luna. Altfel mai bine iti iei un abonament de net (concret sa ai un messenger cu IMPS online mult timp, si sa vizitezi formuri pe wap ).

Old 24-01-2005, 02:25   #12 (permalink)
Registered User

tu nu crezi k s pot face 100mb/sapt?? inseamna k nu folosesti gprs... ai auzit d radio p internet,video p internet,messenger,download atasamente d mail...etc

mi-e lene sa ma uit p site,iar d sunat e prea tarziu...

Old 24-01-2005, 02:31   #13 (permalink)

parca au serviciul cu clienti non-stop

si wap-unlimited asta e prin GPRS ? nu prin modul ala de cum sa zic "dial-up" asa cum folosesc telefoanele fara GPRS ?

Lord is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2005, 02:32   #14 (permalink)
Registered User

Cred ca tie nu iti sunt clare notiunile de GPRS si WAP. De fapt sunt sigur ca nu iti sunt clare, de aceea iti clarific: GPRS este modul de transmitere al datelor, WAP este un access protocol. Te poti conecta la site-ul scrise in WML (wireless markup language) printr-un gateway WAP folosind conexiunea GPRS.

In legatura cu "ai auzit d radio p internet,video p internet,messenger,download atasamente d mail...etc" te anunt ca: "radio p internet,video p internet" necesita cel putin EDGE (mai ales Radio pe internet ar fi o super prostie din moment ce ai radio si mp3 player in telefon - si marea majoritate a telefoanelor noi au) si NU MERG prin WAP (evident!). Ca de altfel si mail (POP3) si aplicatiile JAVA pentru net. Deci abonamentul WAP Unlimited iti foloseste asa cum am spus, repet, doar daca vizitezi forumuri pe WAP (gen wap.esato.com), folosesti un client the IMPS inclus (pe romaneste "messenger") care functioneaza si cu WSP. Caz in care trebuie sa le folosesti foarte mult ca sa merite cei 4$ pe luna.

Old 24-01-2005, 02:34   #15 (permalink)
Registered User

csd

pai vezi? dak explicai asa d prima oara nu mai aveau rost cele 4-5 posturi d pana acu' . io asta vroiam sa stiu...

acu' nu fi asa sigur k-mi sunt neclare notiunile,insa intr-adevar,my mistake,mi-a fst lene sa-ti citesc postu' pan la sfarsit

Old 24-01-2005, 02:48   #16 (permalink)
Banned

Andronic's Avatar

Quote:
Originally Posted by bennyben
Andronic t inseli! ar fi mai ieftin prin gprs p connex... gandeste-te k 10K sunt taxati cu 4centi...
Corect, + 4 centi conectarea = 8 centi.

Adica si un singur bit daca ai tras prin GPRS pe Connex te-au ars cu 8 centi: 4 pentru conectare (trafic ce se contorizeaza independent) si bitul care se intregeste la 10KB. Deci, 8¢/SMS sux.

Quote:
Originally Posted by Valentine
Deci abonamentul WAP Unlimited iti foloseste asa cum am spus, repet, doar daca vizitezi forumuri pe WAP (gen wap.esato.com), folosesti un client the IMPS inclus (pe romaneste "messenger") care functioneaza si cu WSP. Caz in care trebuie sa le folosesti foarte mult ca sa merite cei 4$ pe luna.
+ mail (aplicatii server-side pentru servere POP3 sau IMAP) + curs valutar sau informatii utile si urgente + actualizarea stocurilor/preluarea comenzilor etc pentru afaceri + copiat la examene

Daca nu ar fi atat de scump ar fi mult mai popular. In loc sa joci Snake in timp ce astepti pe cineva ai putea sa raspunzi unui e-mail urgent, dar la preturile actuale mai bine il suni direct...

Old 24-01-2005, 02:53   #17 (permalink)
Registered User

Andronic, de cand iti merge tie mailul POP3 (sau IMAP) pe apn WAP? Nu stiam ca s-a reinventat roata si au facut-o cubica ...

Curs valutar si alte prostii face cativa biti, e infim traficul Iar cu afacerile si copiat la examene chiar nu inteleg ce treaba are WAP? Cine face afaceri pe mobil, isi permite sa plateasca pentru cat foloseste pe un apn SPEED, nu ti se pare normal? ..

Old 24-01-2005, 02:56   #18 (permalink)
Registered User

nu stiam k s plateste si conectarea...in cazu' asta nu mai e kiar asa avantajos.....decat dak trimiti sms mai mari d 160 d caractere... prin sms normal s taxeaza cu 14 c ,insa prin gprs ramai tot la 8

Old 24-01-2005, 03:13   #19 (permalink)
Banned

Andronic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Valentine
Andronic, de cand iti merge tie mailul POP3 (sau IMAP) pe apn WAP? Nu stiam ca s-a reinventat roata si au facut-o cubica ...
Cum ziceam, cu server-side, gen http://pof.eslack.org/projects/?project=pofhq-wapmail

Quote:
pofHQ wapMAIL is an IMAP mail client for use with a WAP browser.
It has multiple user support with login/password protection, the ability to read mail messages in different folders, the ability to compose and send new emails, reply to a message, and delete messages, and the ability to browse long emails divided into different pages.
E intr-adevar o roata patrata dar cand esti la tara si te roade curiozitatea daca ti-a dat adminul avertisment pe mail ... o verificare de mailuri prin wap merge de minune.

Quote:
Iar cu afacerile si copiat la examene chiar nu inteleg ce treaba are WAP?
Cu copiatul iti trebuie putina imaginatie, iar la afaceri ca sa-ti dau un exemplu stiu unii care au magazin virtual tip casa de comenzi si cand sunt pe teren iau datele cu noile comenzi de pe serverul web prin WAP. Nici nu se plimba cu laptopuri din usa-n usa dupa ei, nici nu mai dau pe la sediu sa foloseasca un desktop. Rudimentar, dar isi fac treaba cu costuri mici (GPRS Vs Zapp sau mai rau, net prin Connex GPRS), investitie minima (doar telefoane, nu laptop-uri), riscuri minime.

Old 24-01-2005, 03:19   #20 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Andronic
Cum ziceam, cu server-side, gen http://pof.eslack.org/projects/?project=pofhq-wapmail
E intr-adevar o roata patrata dar cand esti la tara si te roade curiozitatea daca ti-a dat adminul avertisment pe mail ... o verificare de mailuri prin wap merge de minune.
Intr-adevar poti sa te chinuiesti asa cu mailul (si evident nu PoP3 ). Teoretic poti sa pui orice pe WAP folosind module adecvate de conversie si multa multa rabdare Dar asta nu inseamna ca sunt practice (si nici pe departe safe!).

Despre afaceri: nu se compara access xHTML / cookies / etc. cu WAP. :P Si oricum pentru ei (la Orange) este mult mai bine sa isi cumpere un pachet de date pe apn SPEED (nu vrea nimeni sa stea 10 minute sa se incarce o comanda, nu? :P).

Iar cu copiatu' de cand exista Java Book-reader, si Symbianuri, si notite, nu cred ca mai are rost sa te mai chinui cu WAP-ul nu?

Advertisment
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer!
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules