![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 Location: Bucuresti | optiune sms -> trimitere prin gsm sau gprs, care e mai buna?
salut. pe k700-le meu am observat ca am o optiune pentru sms de a trimite prin gsm (asa este setata acuma) si prin gprs. care este diferenta intre cele 2 optiuni? (banuiala mea este ca cea prin gprs se taxeaza la tarif de date gprs, dar este doar o banuiala, si nu prea am cum s-o verific. aia de la orange nu au putut sa comenteze mai mult decat ce e gprs in general si ca "sa las pe gsm").
__________________ Au cumparat de la mine: alexxus (lcd 17''), balenax (p4+un abit), prowler (decodor DTS100), roty (mx900), Switcher (DVRSMMC 512) Am cumparat de la: Tig (boxe), Karass (cabluri rounded), mitzu (mousi), georgerusu79 (p4+p4p800), B-Boy (2x512 DDRAM), claudiu1 (N70), Title (gantere+banca) | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 Location: Bucuresti |
ideea e ca merge sa trimiti sms-uri cu setarea aia, dar nu imi apare iconita de conectat la net cand transmit sms-ul.
__________________ Au cumparat de la mine: alexxus (lcd 17''), balenax (p4+un abit), prowler (decodor DTS100), roty (mx900), Switcher (DVRSMMC 512) Am cumparat de la: Tig (boxe), Karass (cabluri rounded), mitzu (mousi), georgerusu79 (p4+p4p800), B-Boy (2x512 DDRAM), claudiu1 (N70), Title (gantere+banca) | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
Cei pe Orange.. incercati, si daca merge aruncati un ochi pe factura. La Public Felations sunt putine sanse sa va lamureasca. Stiu ca exista abonamente cu trafic WAP nelimitat, si daca gateway-ul nu suporta SMS tot se poate face o aplicatie WML sa trimita SMS-uri. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
eu am WAP unlimited pentru 4$ pe luna (si am facut trafic cam 40 Mb in 5 luni) si iti dai seama ca ar fi super tare daca as putea sa bag SMSuri pe WAP de asta si intrebam ...
|
| | #9 (permalink) | ||
cred ca este destul de evident ce inseamna din numele ei
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 |
lool... si abonamentu' d la astral nelimitat pt home useri,s keama "nelimitat",insa cnd semnezi contractu' scrie k dak depasesti10 sau 15 gb p luna,iti micsoreaza banda... si-ti mai pot da' o gramada d exemple...asa k nu-i kiar evident... ![]() dak fac 100mb/sapt d ex,nu-mi zice nimeni nimik? | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
si daca nu iti micsora banda, inseamna ca era nelimitat? ... adica downloadai 10000 GB daca nu te amenintau aia ca iti taie banda? in plus, nu scrie asa ceva, cel putin nu in contractul meu, cred ca e o micuta aberatie. La aia de la RDS la abonamentul de 9$ pe luna iti taie din banda dupa 2 GB /luna. Tot nelimitat este petru ca ai net chiar si daca depasesti 2 GB fara sa platesti nimic in plus dupa (per MB). Iar daca tu crezi ca poti sa faci 100MB pe saptamana pe WAP GPRS (adica la 2-3 kB/s) eu cred ca ai nevoie de alte chestii ... Este foarte evident: WAP Unlimited. Daca nu iti este evident, dute pe site-ul Orange si vezi acolo, sau suna la 411 si intreaba-l pe ala. PS WAP Unlimited este folositor daca ai trafic de minim 10 MB / luna. Altfel mai bine iti iei un abonament de net (concret sa ai un messenger cu IMPS online mult timp, si sa vizitezi formuri pe wap ).
|
| | #14 (permalink) | ||
Cred ca tie nu iti sunt clare notiunile de GPRS si WAP. De fapt sunt sigur ca nu iti sunt clare, de aceea iti clarific: GPRS este modul de transmitere al datelor, WAP este un access protocol. Te poti conecta la site-ul scrise in WML (wireless markup language) printr-un gateway WAP folosind conexiunea GPRS. In legatura cu "ai auzit d radio p internet,video p internet,messenger,download atasamente d mail...etc" te anunt ca: "radio p internet,video p internet" necesita cel putin EDGE (mai ales Radio pe internet ar fi o super prostie din moment ce ai radio si mp3 player in telefon - si marea majoritate a telefoanelor noi au) si NU MERG prin WAP (evident!). Ca de altfel si mail (POP3) si aplicatiile JAVA pentru net. Deci abonamentul WAP Unlimited iti foloseste asa cum am spus, repet, doar daca vizitezi forumuri pe WAP (gen wap.esato.com), folosesti un client the IMPS inclus (pe romaneste "messenger") care functioneaza si cu WSP. Caz in care trebuie sa le folosesti foarte mult ca sa merite cei 4$ pe luna.
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 |
csd ![]() pai vezi? dak explicai asa d prima oara nu mai aveau rost cele 4-5 posturi d pana acu' . io asta vroiam sa stiu... acu' nu fi asa sigur k-mi sunt neclare notiunile,insa intr-adevar,my mistake,mi-a fst lene sa-ti citesc postu' pan la sfarsit | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
Adica si un singur bit daca ai tras prin GPRS pe Connex te-au ars cu 8 centi: 4 pentru conectare (trafic ce se contorizeaza independent) si bitul care se intregeste la 10KB. Deci, 8¢/SMS sux. Quote:
![]() Daca nu ar fi atat de scump ar fi mult mai popular. In loc sa joci Snake in timp ce astepti pe cineva ai putea sa raspunzi unui e-mail urgent, dar la preturile actuale mai bine il suni direct... | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
Andronic, de cand iti merge tie mailul POP3 (sau IMAP) pe apn WAP? Nu stiam ca s-a reinventat roata si au facut-o cubica ... ![]() Curs valutar si alte prostii face cativa biti, e infim traficul Iar cu afacerile si copiat la examene chiar nu inteleg ce treaba are WAP? Cine face afaceri pe mobil, isi permite sa plateasca pentru cat foloseste pe un apn SPEED, nu ti se pare normal? ..
|
| | #19 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
![]() Quote:
| ||||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 Location: Bucuresti | Quote:
(si evident nu PoP3 ). Teoretic poti sa pui orice pe WAP folosind module adecvate de conversie si multa multa rabdare Dar asta nu inseamna ca sunt practice (si nici pe departe safe!). Despre afaceri: nu se compara access xHTML / cookies / etc. cu WAP. :P Si oricum pentru ei (la Orange) este mult mai bine sa isi cumpere un pachet de date pe apn SPEED (nu vrea nimeni sa stea 10 minute sa se incarce o comanda, nu? :P). Iar cu copiatu' de cand exista Java Book-reader, si Symbianuri, si notite, nu cred ca mai are rost sa te mai chinui cu WAP-ul nu?
|
| Advertisment | |
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|