Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-03-2002, 13:22   #41 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Arrow

La site-ul oficial Orange nu exista mentionat ceva despre Mobil-Rom ca cifra de afaceri, poate dupa 5 Aprilie.

Numarul de abonati este foarte important pentru un operator pentru ca doar acestia vor avea o retinere in plus in a-si schimba operatorul in eventualitatea unei oferte mai bune, pentru ca numai la abonati poti sa le faci discount-uri si alte oferte speciale si poti sa-i obligi sa mai ramana in sistem inca o perioada data.

Nici Dialog-ul nu este mare ca numar de abonati, dar imaginati-va comparatia cu RTC-ul care are 5.000.000 de abonati si vedeti marimea busines-ului mobil la alta fata.

La toate acestea se mai adauga unele previziuni ale analistilor pietei de telecomunicatii; la un moment dat piata va realiza foarte violent afectarea sanatatii prin terminalele wireless si daca in tarile dezvoltate piata mobila deja este stagnare, pe viitor (minim 10 ani) se poate prevede un regres, stiut fiind ce atenti sunt vesticii la ce mananca, la ce fac, ca totul sa fie cat mai natural si trouble free din punct de vedere al sanatatii.

Vedeti deci cum piata de telefonie fixa este foarte importanta pentru viitor si de aceea cred ca doar Dialog (prin intrarea pe piata fixa in 2003) are sanse efective pentru o cursa indelungata si eficienta cu RTC-ul.

Cu parere de rau CONNEX-ul n-are nimic din toate atuurile Dialog-ului, operator mare in spate, infrastructura proprie, bani pentru extindere spre fix.

Greets,
Speedo

Speedo is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2002, 14:03   #42 (permalink)
g_diGGer

Thumbs up

Ok, da' stie cineva ceva de noile super oferte cu care vine Orange?

ZenDel is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2002, 18:04   #43 (permalink)
Registered User

Peter's Avatar

Da' de asta ce ziceti?

"Vodafone Europe B.V. increased its participation in MobiFon from 10% to 20.1 %." - luat tot de la TIW.

Peter is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2002, 19:30   #44 (permalink)
Registered User

Probabil ca de abia de la anul o sa vedem niste schimbari spectaculoase la oferte iar aceste schibari vor afecta mai ales preturile la convorbirile Orange Romania- Orange XXX, fiind foarte probabil ca pe termen lung preturile Orange-Orange sa tinda spre o valoare fixa, indiferent de tara... asta deja-i SF acum, dar cred eu ca ast-i scopul pentru care se schimba bradurile in Orange. Crearea unei companii multinationale cu o identitate clara.
De altfel n-as vrea sa vorbesc prostii insa cred eu ca si Vodafone are un scop similar, probabil ca intr-un viitor Connex-ul se va rebranda si el, ori intr-un fel isi va asocia numele cu Vodafone, asta fiind probabil motivul pt. care Vodafone si-a marit cota la Connex. Zic si eu...
Un argument poate fi si faptul ca atit Vodafone cit si Orange isi fac reclama pe posturi de televiziune pan-europene asta sugerind ca targetul este intreaga Europa.
Un alt fapt interesant este ca France Telecom a cumparat Orange de la cine? ... Tam-tam! De la Vodafone! Care mi se apre ca in urma acestui deal au devenit chiar actionari France-Telecom. Veti spune bine, dar ce Vodafone avea 2 retele concurente in Anglia? Ei bine, Vodafone a "mostenit" Orange-ul de la o companie nemteasca pe care a preluat-o printr-o manevra hostile asa ca a fost nevoita sa vinda rapid Orange UK. Astea s-au intimplat prin 2000 parca, mai exact in urma cu 2 ani. S-ar putea sa gresesc, asa ca astept corecturi, eu v-am zis povestea dupa cum mi-am amintit-o, poveste auzita din folclor ca sa citez un cunoscut maestru in ale telefoniei mobile.

sradu is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2002, 10:01   #45 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Arrow

Sa o luam pe rand:

peter informatia pe care ai citit-o tu pe site-ul TIW, cum ca Vodafone si-a marit procentul de actiuni detinute la CONNEX este adevarata, doar ca nu te-ai uitat sa vezi si in ce an s-a facut asta, .
Deci operatiunea de mai sus s-a desfasurat in 2000 si ai link AICI tot la TIW.

Vodafone nu mai este interesata de anul trecut de CONNEX si a incercat sa-si vanda partea de actiuni si, repet, n-a gasit un cumparator sa ofere un pret corect pe ea.
Vodafone a investit in Mobifon pentru ca vroia sa-l faca brand Vodafone, intre timp din cauza rezultatelor financiare dezastruoase planurile de afaceri s-au schimbat.
Cel mai probabil dupa mine, si altii, CONNEX trebuie sa fie cumparat in cel mult un an sau doi de un alt investitor puternic, altfel nu poate sa reziste pe aceasta piata.

Despre Orange este corect ce a spus sradu, eu o sa fiu doar putin mai exact.
Pe o perioada de 3 ani Orange a avut 4 proprietari.
Firma initiala care a avut Orange (partea cea mai mare de actiuni) s-a denumit Hutchinson Whampoa, aceasta si le-a vandut fimei germane Mannesmann Mobilfunk care a fost achizitionata la scurt timp (oarecum agresiv, asa cum s-a spus) de catre Vodafone. Astfel Vodafone devine si proprietarul Orange, insa Comisia Europeana Antimonopol someaza Vodafone sa vanda actiunile Orange intr-o perioada data si asa ele ajung la France Telecom proprietarul de azi.

Bernard Molscheni presedintele Mobilrom a spus ca in principal ei sunt interesati de a face mai accesibile convorbirile internationale pentru clientii romani si ca acesta este primul lor target odata cu liberalizarea din 2003. Se stie ca astazi in international n-are voie sa "iasa" decat Romtelecom-ul.
Oricum, nu va asteptati la cine stie ce preturi mici, o sa fie in jur de 50% din tarifele RTC in cel mai bun caz.

Greets,
Speedo

Old 21-03-2002, 20:10   #46 (permalink)
ovi
Registered User

ovi's Avatar

Auzi speedo,explica-mi si mie care e faza ca Connexu' n-ar avea ifrastructura proprie si Dialogul are. La ce ai vrut sa te referii?

ovi is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2002, 00:45   #47 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

Am auzit un zvon, care desi mi se pare cam stupid, nu cred ca ar fi imposibil: Dialog (orange) sa fie interesat de fuzionarea cu Zapp?

UNCONNECT3D is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2002, 09:54   #48 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Dialog-ul are 1500Km DWDM (fibra optica), a costat 21mil$, implementata de Alcatel.

Connex, cateva link-uri radio proprietare, restul, majoritatea covarsitoare, reteaua lor ATM merge "peste" alti carier-i, Romtelecom si SNR.
Si mai pot sa-ti spun un lucru, link-urile radio nu sunt fibra optica, intelegi ...

Cat despre achizitia ZAPP de catre Orange, dupa parerea mea e putin probabil, dar ar exista o posibilitate de colaborare, pentru ca Telemobil, prin specificul frecventei pe care o folosesc (450MHz), ar avea ca target normal zonele rurale, unde nu-si permite nimeni sa investeasca intr-o solutie fixa.

Greets,
Speedo

Old 22-03-2002, 10:01   #49 (permalink)
LR
Registered User

Quote:
Originally posted by Unconected
Am auzit un zvon, care desi mi se pare cam stupid, nu cred ca ar fi imposibil: Dialog (orange) sa fie interesat de fuzionarea cu Zapp?
Of course ca e "stupid"... Daca acest lucru s-ar intampla una din ele isi va pierede licenta si deci implicit frecventa deci se va organiza o noua licitatie pentru frecventa folosita conform legislatiei din Romania.

LR is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2002, 11:00   #50 (permalink)
Registered User

tudor's Avatar

deci pe termen lung se pare ca connexul o ia peste nas

Sa vedem ce se mai intampla... deci retragerea centului a fost dintr-o oarecare disperare... hmm, asta nu e bine.

tudor is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2002, 18:37   #51 (permalink)
ovi
Registered User

ovi's Avatar

Nu prea e bine deloc sa se duca Connexul, un jucator mai putin pe piata inseamna preturi mai mari la ceilalti competitori.....

ovi is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2002, 18:49   #52 (permalink)
LR
Registered User

Wink

Quote:
Originally posted by ovi
Nu prea e bine deloc sa se duca Connexul, un jucator mai putin pe piata inseamna preturi mai mari la ceilalti competitori.....
Nu va faceti probleme ca oricum Connex-ul nu se "va duce" asa cu una cu doua ca se va gasi pana la urma un investitor interesat in preluarea actiunilor TIW si Vodafone...
Daca sediul Connex de pe Nerva Traian va fi mutat din cladirea aia in care este acuma se va face o economie frumusica la bugetul lunar de cheltuieli al companiei si exista multe alte chestii la care se poate "umbla" ca sa se incerce o revigorare...
Poate Speedo stie mai multe pe tema cu cladirea. Eu am auzit ca ar plati chirie lunar cca 100.000USD...

LR is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2002, 21:49   #53 (permalink)
AIX
Registered User

AIX's Avatar

stie Speedo ce stie, dar nu credeti tot ce spune; chiar daca are el 'talentul' de a 'vorbi raspicat' nu inseamna ca prezinta tot timpul o situatie corecta&adevarata.

AIX is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2002, 21:53   #54 (permalink)
AIX
Registered User

AIX's Avatar

ptr. Speedo >> nu cred ca din rea-vointa gresesti atunci cand gresesti, deci nu s-a vrut o acuza. dar nici tu nu poti sa le stii pe toate. unele din spusele tale, nu neaparat din thread-ul acesta, sunt departe de realitate. do not expect more.

Old 23-03-2002, 00:12   #55 (permalink)
Registered User

tudor's Avatar

ovi: nu a zis nimeni ca vor pica de tot, asta nu e posibil dupa parerea mea, dar probabil ca nu vor mai fi "lideri" pe piatza, si orice companie care e in pragul falimentului nu prea mai are oferte chiar atat de dulci

tudor is offline    Reply With Quote
Old 23-03-2002, 02:36   #56 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

CA > spune unde am gresit sa analizam impreuna!

Greets,
Speedo

Old 23-03-2002, 11:30   #57 (permalink)
AIX
Registered User

AIX's Avatar

Speedo >> ma refeream strict la chestii legate de "date" (internet); mai multe nu pot sa spun, cu riscul de a parea ca m-am bagat si eu in seama. anyway, ai putea sa folosesti si tu ceva de genul - "am auzit ca", " am inteles ca firma X face chestia Y", altfel dai senzatia ca este exact cum spui tu..si uneori nu este.

Old 23-03-2002, 11:50   #58 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Exact spune unde am gresit si putem discuta, de unde stiu & so on, asta daca pot sa spun.

Greets,
Speedo

Old 21-07-2004, 19:49   #59 (permalink)
Nick anterior: The Dark Knight

Hate's Avatar

Orange lanseaza Wirefree? Broadband

"acces nelimitat Internet de bandã largã (128 kbps, 256 kbps, 512 kbps)

cont de e-mail cu 20 MB spatiu de memorie în domeniul nume@orangenet.ro pentru persoane fizice sau nume@companie.ornet.ro pentru persoane juridice

spatiu pentru gãzduire de paginã WEB de 20 MB în domeniile oferite de Orange www.nume.orangenet.ro, www.companie.ornet.ro sau în orice domeniu apartinând clientului"
128 kbps - maxim 128kbps minim 32kbps -> 40$
256 kbps - maxim 256kbps minim 64kbps -> 70$
512 kbps - maxim 512kbps minim 128kbps ->120$

Oferta se gaseste pe orange.ro (home -> produse si servicii -> abonamente -> Wirefree? Broadband).
Well...what say you?

Hate is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2004, 19:52   #60 (permalink)
Nick anterior: The Dark Knight

Hate's Avatar

P.S. Mie mi se pare un pic cam scump. Da, nu e CATV, dar viteza tot aia e...ori pe mine ma intereseaza viteza (avand in vedere ca (,) calitatea CATV nu m-a nemultumit decat de cateva ori - am modem 3COM )

Hate is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules