![]() |
| | #301 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 |
Intrebare pt Brigada: Daca zapp nu este 3G (si e clar ca nu e), de ce pe mobilul meu scrie QUALCOMM 3G CDMA tm ? Doar asa, sa se dea mari? Asta nu prea se face. Stim si noi ca CDMA-ul a fost brevetat de QUALCOMM, sa zicem ca 3G CDMA este tot al lor (desi e un circ intreg cu redeventele), dar de ce o sigla pe ceva ce nu e ? Am mai vazut eu pe unii care isi puneau pe Dacia sigla BMW.
__________________ "Romania se afla in centrul sud-estului Europei." Nea Nelu | ||
|
| | #302 (permalink) | ||
|
cnd_nick: chip-ul care sta la baza telefonului este un chip Qualcomm, care este capabil de 3G. Zapp nu ofera inca un serviciu 3G din cauza ca la data lansarii, in Romania nu era disponibila o licenta. In momentul in care vom achizitiona o licenta 3G vom fi capabili sa folosim integral capacitatea chip-ului, iar tranzitia va fi una extrem de usoara. Abtibildul la care faci tu referire este impus de catre Qualcomm care detine patentul pentru CDMA. Ar mai fi de spus ca 3G nu poate fi realizat decat cu tehnologie CDMA (pana si extensia 3G a GSM se realizeaza prin wCDMA). [L]1Ght: get a life. sradu: de unde stii tu cate site-uri au providerii de GSM in Mall ? Stii care este capacitatea unui site GSM ? | |||
|
| | #303 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 1999 Location: Bucuresti |
Tu cite crezi ca au? Din moment ce un site poate acoperi o arie de pina la 35km patrati in mediu rural, pe sosele => ca probabil capacitatea unui site e suficienta pentru o acoperire interioara intr-un Mall, Metro, Carrefour sau alta aglomeratie d-asta. Din cite stiu eu, la GSM pe o frecventa pot coexista 8 convorbiri simultane (anticul TDMA). Iar un site cred ca duce 80 de convorbiri simultane, poate chiar 100. Ceea ce mi se pare suficient pentru necesitatile din Mall, chiar si in weekend. S-ar putea sa ma insel, insa cred ca n-au mai mult de un site fiecare. Daca ma insel poti sa ma corectezi, probabil ca stii mai multe. Zapp-ul cite site-uri are in Mall? Dar in Bucuresti? Dar in Romania? Simpla curiozitate. | ||
|
| | #304 (permalink) | ||
Nu mi se pare totusi corect ca pe un terminal care nu suporta 3G (indiferent din ce motive) sa scrie 3G. Nu prea ma intereseaza ca chipul suporta 3G din moment ce terminalul nu are asemenea posibilitati. E totusi o chestie de obraz.
__________________ "Romania se afla in centrul sud-estului Europei." Nea Nelu | ||
|
| | #305 (permalink) | ||
|
In primul rand este o chestie de licenta, si e cam ciudat de discutat despre ea. Qualcomm a impus-o si tu (ca si noi) vedem rezultatul pe telefoane. Probabil are ceva legatura cu ceea ce se va intampla in curand, dupa achizitionarea licentei, atunci cand Zapp va oferi 3G pe acelasi telefon. Ca sa fac o paralela (cam indepartata, recunosc) BMW vinde automobile capabile de (sa zicem) 220Km/h dar limita de viteza in Romania este de 90Km/h. sradu: in cladiri sau arii restranse nu se instaleaza celule veritabile, ci asa-numitele toycells, niste celule special gandite pentru asa ceva. In Mall Zapp nu a instalat nici un toycell pana acum, iar zona este acoperita de site-uri mai indepartate. Ceea ce stiu cu siguranta este ca se lucreaza la montarea de toycells si in Mall, dar este un proces destul de anevoios (aprobari, contracte, etc). | |||
|
| | #306 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 | Quote:
Quote:
Pe asta chiar nu o mai cred. Din cate stiu eu, in 3G este posibila videoconferinta, ceea ce nu este cazul pe terminalele actuale zapp. Nu cred ca zapp va oferi 3G pe aceste telefoane. Poate stii tu mai multe. | ||
|
| | #307 (permalink) | ||
|
Si totusi merge bine in mall ... Si sa nu imi spui mie ca sunt 100 de persoane in mall ... Am lucrat acolo de sarbatori si faceam un test Aruncam un flyer in aer si lovea 3-4 persoane pana sa atinga pamantul Este o aglomeratie in mall .. ceva de nedescris
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| | #308 (permalink) | ||
Si totusi, ce merge bine in mall? Daca te referi la zapp, ar fi culmea sa nu mearga bine, la cati abonati sunt. Cand o sa fie 1.000.000 de abonati, atunci sa mearga bine, ca pana atunci TREBUIE sa mearga bine. | ||
|
| | #309 (permalink) | ||
|
cnd_nick: mda, stiu ceva in plus fata de tine, este si normal, doar lucrez in firma. Nu pot sa iti spun mai multe acum, sunt unele chestii confidentiale, dupa cum cred ca banuiesti si tu, dar pot sa iti spun ca Hyundai H-100 si Synertek S-200 sunt capabile de 3G, si asta se va vedea cand Zapp va lansa serviciul 3G. Pana atunci terminalele se comporta ca orice terminal GSM, sa zicem, care este capabil de UMTS, pe a carui eticheta scrie clar ca suporta 3G, dar operatorul nu are licenta, in consecinta nu se pot folosi functiile 3G.
| |||
|
| | #310 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 1999 Location: Bucuresti |
Oby, desigur ca nu sint doar 100 de oameni in mall, dar asta era numarul de convorbiri simultane pentru un operator. Eu zic ca nu vorbesc simultan 200 de oameni la mobil, fie si in zilele mai aglomerate. Si probabil ca se folosesc jucarii d-alea de care zicea Brigada... Brigada, poti sa detaliezi broblema cu 3G? Adica ce inseamna 3G, ce functii presupune chestia asta, in ce consta serviciul 3G? Sau facem un thread separat? | ||
|
| | #311 (permalink) | ||
Deja ma uit cu alti ochi la mobilul meu. Ar fi bine sa fie asa. Pana isi ia zapp licenta 3G, da-mi voie sa ma indoiesc. Doar daca nu este vorba de unele (putine) functii ale terminalelor 3G. | ||
|
| | #312 (permalink) | ||
|
Mai, avand in vedere ca unii s-au uitat deja in telefoane si au vazut cam 4 digitizoare, care nu sunt folosite pentru voce (ca ar fi mult mai buna esantionarea) e posibil sa fie si niste functii 3G Useless. ![]() Dar chiar este important lucrul asta?, daca ei la nivel de 2,5G au preturile astea, la 3G nici nu mai vorbesc cu noi si ramanem ca lamerii la GPRS-ul de 33.6Kbps de la CONNEX si DIALOG, pe atunci la scara larga la viteza de 54Kbps. ![]() Greets, Speedo | |||
|
| | #313 (permalink) | ||
|
De ce Connex , Dialog sau Cosmorom nu folosesc retelele CDMA ? Si de ce Zapp Mobile foloseste frecventa de 450 Mhz si nu cea de 900-1800 Mhz ?
__________________ It's good to be bad. Simplicity comes easy.Complexity comes easier. Thou shall not be missed, but forever thy soul be living in mine's! | |||
|
| | #314 (permalink) | ||
| Quote:
Cat despre freq am mai rapsuns odata in threadul asta Systemul a fost dezvoltat de armata statelor americane Ea a zis Domne eu vreau sa trimit un semnal si sa imi ajung no metter what ... si mai vreau sa fie greu detecabil de inamic si ff greu bruiabil Atunci prin freq /2 au obtinut arie *4 Daca te uiti pe osciloscop o freq mai mica se ridica ff putin de la pamant Una mare o observi imediat ... Stuff like that
|
| | #315 (permalink) | ||
quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by Keeper_Gismo De ce Connex , Dialog sau Cosmorom nu folosesc retelele CDMA ? Si de ce Zapp Mobile foloseste frecventa de 450 Mhz si nu cea de 900-1800 Mhz ? -------------------------------------------------------------------------------- Cel mai mult imi place cum ocoleste Oby raspunsurile. Zapp nu foloseste aceste frecvente (mai precis 800 si 1900 MHz, ca in state) pt ca nu are licenta. Si nici nu va avea vreodata in Europa pe aceste frecvente. Speedo iti poate da mai multe detalii. Daca ar fi avut, nu se mai chinuiau ei pe 450. Premiera mondiala de nevoie.
|
| | #317 (permalink) | ||
|
cnd_nick : de fapt nu este chiar asa. Nici tu nu ai dreptate integral si nici Oby 100% . Adevarul este putin diferit. Retele CDMA se pot face cam in orice banda unde se poate . Exista deja multe retele CDMA in 900 si 1900 Mhz, in special in America si Asia. In Europa licentele in benzile respective (900 si 1800 Mhz) au fost de regula alocate cu mult timp in urma actualilor provideri de GSM, si este relativ greu sa ii convingi sa treaca la un sistem integral nou, mai ales cand marea majoritate a lor nu si-au recuperat inca nici investitia initiala. Asa ca in Europa CDMA a mizat pe licentele vechi de NMT care ar putea fi folosite intr-un mod stralucit. Asta este cazul Romaniei, cu Zapp. Evident, intre cele trei frecvente exista diferente de propagare (si nu numai) fiecare avand avantajele si dezavantajele proprii (nu am sa le mai amintesc, s-a facut asta in nenumarate randuri in thread-ul asta). Zapp nu este singura incercare de retea digitala in banda de 450Mhz insa. Mai exista un operator de CDMA 450 in America Latina (nu mai stiu exact, in Brazilia sau Argentina), se lucreaza in clipa de fata la inca trei retele in Europa si la o a patra in Indonezia. Nici GSM nu sta cu mainile in san, in Ungaria Nokia si Ericsson se pregatesc sa demonstreze ca se poate folosi gama de 450Mhz si la GSM (standardul GSM400). Asistam la un razboi, desigur, dar atuurile tehnologice stau de partea CDMA, care este o tehnologie mult mai noua si robusta, capabila sa ofere tot ceea ce ofera GSM ba chiar mai mult, mult mai mult. Si cand spun asta ma refer in special la cei peste 10 ani diferenta intre tehnologii, si la faptul ca GSM-ul actual nu este altceva decat un dinozaur tehnologic peste care se adauga tot soiul de gaselnite ingineresti (vezi numai GPRS, de exemplu). Interesanta este insa si orientarea producatorilor traditionali de terminale GSM (Nokia si Ericsson) care au inceput deja sa fabrice aparate CDMA bazate pe acelasi chip Qualcomm MSM-5000 ca si cel prezent in Hyundai H-100 si Synertek S-200, mobilele pe care le are Zapp in prezent. Daca adaugam la asta si faptul ca majoritatea aparatelor NMT erau produse de Nokia .... Expect more | |||
|
| | #318 (permalink) | ||
|
ceea ce au vazut creshtinii respectivi sunt cele 4 receptoare. aceste telefoane in aceasta retea folosesc 4 receptoare care capteaza in mod independent si simultan semnale de la antene diferite. ce se intampla mai departe las in seama imaginatiei tale. ![]() Quote:
__________________ this is the official view of the voices in my head. | |||
|
| | #319 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 |
1. Vor produce nokia/ericsson terminale pt CDMA 450 ? 2. Cat o sa ma coste trecerea de la H-100 la S-200.(Cum se va face schimbarea si cand se preconizeaza ?) 3. Am auzit vorbindu-se despre un terminal panasonic pt zapp.Vreau detalii daca este cazul. 4.Cu cine pot discuta un eventual parteneriat intre zapp si o pagina de interent.Nu dau detalii, ele urmand sa fie expuse persoanei pe care mi-o recomanzi. Cele 4 aspecte de mai sus i se adreseaza lui Brigada ,iar faptul ca le-am scris aici si nu intr-un PM provine din parerea mea cum ca nu sunt singurul interesat de raspunsuri.
__________________ Macromedia Flash este mult mai mult decat un morph dintre un cerc si un patrat.Este Actionscript ! | ||
|
| | #320 (permalink) | ||
|
Cred ca la punctul 2 iti pot raspunde eu Din cate am inteles nu se poate schimba telefonul decat daca iti cumperi alt abonament Ca nu ii convine nimanui sa ramana cu stocuri uriase de telefoane H-100 ptr ca trec toti pe S-200
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |