Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-12-2001, 00:56   #61 (permalink)
Registered User

Abonamentul de 600minute incluse merge , avand in vedere ca la Dialog e 90 . Unul de 1200 de minute sau ceva in genul asta nu au?

GabiS is offline    Reply With Quote
Old 12-12-2001, 18:22   #62 (permalink)
Registered User

Transmisia de date permite oare compresia pachetelor? Ca daca permite, textul se comprima destul de mult, atunci 500KB nu mi se mai pare ridicol de putin.

IAmThe1 is offline    Reply With Quote
Old 12-12-2001, 22:26   #63 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

"Transmisia de date permite oare compresia pachetelor? Ca daca permite, textul se comprima destul de mult, atunci 500KB nu mi se mai pare ridicol de putin."
presupun ca asta e treaba modemului, nu?

oricum, tarifele sunt, dupa cum spunea si DXN, mai mult decat exagerate fatza de cat shi-ar permite ei sa practice in conditii de profit decent.
spre vara se anuntza niste ieftiniri si niste cresteri ale vitezei de transfer .

intrebarea mea e: ce se va intampla cu Connex-ul si Dialog-ul cand vor trebui sa treaca la urmatorul standard? am inteles ca vor avea niste costuri exorbitante...si presupun ca se vor reflecta in tarife...

a, da...cineva spunea ca Zapp sunt prea scumpi pentru romani. nu vi s-au parut curios de avuti romanii, atunci cand s-au inghesuit sa ishi cumpere toti giesemuri?

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2001, 10:49   #64 (permalink)
Registered User

Io eram tare curios ce-o mai fii si Zapp asta. Pana la urma am aflat io, dar credeam ca e firma aia de brichete &stuff cu acelasi nume

Ma rog, m-am dus la ei pe site si tarifele pentru date sunt destul de atragatoare. Destul e putin spus. 4Mb inclusi in abonamentul EZ4 de 10$ si 0,0025$/10Kb dupa ce termini traficul inclus. E baban pentru o conectare mica pe Net in timpul orelor de chimie sau ceva de genul asta

Io cred ca o sa-mi iau un abonament d-asta si o sa-mi pastrez si mobilul vechi, o sa fac multi-tasking: pe unul vorbesc, pe celalalt scriu...

Portalul lor iti ofera posibilitatea sa dai 5 SMS-uri /zi gratuit , nu prea interesant, dar e bine sa fie.

Io inca nu vad nimic rau la Zapp si sunt foooaarte tentat sa ma abonez la ei. Le prevad un drum lung inainte!

energo is offline    Send Message via Google Talk to energo Reply With Quote
Old 13-12-2001, 11:03   #65 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Eu zic exact invers.

Cat timp n-ai SIM card, cat timp nu poti sa schimbi terminalul, cat timp n-ai roaming, cat timp nu exista alte terminale in lume pe 450MHz, deocamdata desigur, targetul lor va ramane doar zona de bussines.

Daca operatorii actuali de GSM isi vor mari acoperirea peste toata tara situatia va fi si mai neagra pentru ZAPP din punct de vedere consumer.
UMTS trebuie sa mai astepte pentru ca nu-i standardizat si in Romania nu cred ca o sa se intample mai devreme de 5-6 ani.

Deasemenea nici CDMA 450 nu are standardizare la ETSI, ceea ce este un tricky thing.

Greets,
Speedo

Speedo is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2001, 19:00   #66 (permalink)
Registered User

Citez
"Navigare duala:
Ai posibilitatea de a naviga pe majoritatea siturilor, folosind HTML/HTTP ( Hyper Text Mark-up Language 3.2/Hyper Text Transfer Protocol 1.1)"
Ce suporta telefonul deci cu HTML 3.2/ HTTP 1.1? Ce se poate vedea cu el mai exact?

Cand ma refeream la compresie ma refeream la cea pe care poate sau nu sa o faca telefonul atunci cand navighzi doar de pe el (pe wap de exemplu), fara calculator.

IAmThe1 is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2001, 19:42   #67 (permalink)
Registered User

Stai putin, nu exista sim-uri??? Raman deci blocat cu kkmak-ul ala de telefon pana ma razagandesc si renunt la serviciile lor?

energo is offline    Send Message via Google Talk to energo Reply With Quote
Old 13-12-2001, 19:57   #68 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

in vara or sa existe posibilitatea sa bagi cartela de GSM in tel. asta ar fi trebuit sa sune ca o super chestie.

Old 13-12-2001, 23:55   #69 (permalink)
Registered User

Eu ce sa zic......... As trece maine pe Zapp daca ar avea tarife mai mici. Cred ca un abonament la ei, la cat vb eu, m'ar duce mai mult decat abonamentul meu la connex de $12.

Oricum eu le urez drum bun si sa mai lasa putin tarifele !

Genius is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2001, 09:29   #70 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Wink

Despre SIM-uri nu poate fi inca vorba deoarece acum se lucreaza la un standard pentru SIM comun cu GSM.
Adica ETSI autoritatea care gestioneaza si a infiintat standardul GSM lucreaza cu ITU-T la interoperatibilitatea viitorului UMTS cu CDMA.

Asta o sa mai dureze, va spun eu.

Greets,
Speedo

Speedo is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2001, 06:15   #71 (permalink)
Registered User

Mah atata timp cat nu vor avea tarife super mici, eu le prevad un 25% din piata in Romania la Pastele Cailor.
Din punctul meu de vedere nu trec pe nici o alta retea decat daca toti cei cu care obisniesc sa vorbesc vor trece in acelas timp cu mine. Majoritatea prietenilor (~95%) mei au Connex si doar cativa sunt pe Dialog, asa ca nu imi convine sa trec pe o alta retea.
Nu ca as fi eu incapatanat, dar pur si simplu nu imi convine decat daca tariful lor pe alte retele va fi mai mic sau egal cu cel al Connexului in retea.
Asa ca Zapp se duce pe apa sambetei daca nu reuseste sa atraga sectorul bussines.

Atreus is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2001, 23:20   #72 (permalink)
Aberator comunitar

Sammy[BOFH]'s Avatar

nu stiu altii cum sunt, dar eu...
nu stiu daca s-a mai spus, asta dar just in case...
eu am pus mana azi pe un terminal de la ei... singurul model de fapt
e imensa antena... mai mare decat cea de la A66 de la suntel (primul lor terminal, care mi-a placut la nebunie, chiar cu antena aia cu tot)...
nu stiu ce meniuri are, alea alea, nu m-am jucat cu el din lipsa de timp... oricum era usor.
anyway, l-am conectat la un calculator pe seriala, pt. date... dial-up... a mers OKA, dar... surpriza... download la mai mult de 3Kbytes pe secunda nu am prins... nici vorba de 19.xx cat ar fi trebuit sa fie la 153 kbit/s... ma rog, fiind pe serial, ma asteptam sa nu sara de 115.000 kbit cat suporta maxim portul...
era pe win 98 si scria connected @ 115.200 bps...
nu stiu daca era compresie sau nu...
revin cu amanunte

Sammy[BOFH] is offline    Reply With Quote
Old 26-12-2001, 13:41   #73 (permalink)
Nick anterior: Keeper_Gismo

gismo's Avatar

Location: In temnita intunecata creata cu truda si sudoare de loialii mei supusi
Avantaje :
Inernet pe telefonul mobil
Abonamentul de 10$ care include 30 de minute gratuite , 5 sms /luna
Telefonul mobil pe care il primesti gratis
Dezavantaje :
Aria de acoperire destul de restransa , deocamdata
Credibilitatea in aceasta firma , australiana sau americana , adica calitatea serviciilor
Telefonul de kakat , pe care il primesti gratis ( da' ce naiba , gestul conteaza NU ? )

gismo is offline    Reply With Quote
Old 26-12-2001, 14:59   #74 (permalink)
Registered User

Cu toate ca eu am venit ,parca, cu informatia conform careia telefonul ar fi gratis, lucrurile nu stau asa:pt telefon se plateste un pachet care costa 70$(hyundai) ,iar pt cel ce va fi lansat ulterior, pachetul va costa 100$.

roflash is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2002, 16:47   #75 (permalink)
Nick anterior: Keeper_Gismo

gismo's Avatar

Location: In temnita intunecata creata cu truda si sudoare de loialii mei supusi
Exclamation Zapp Mobile . Si ?

Imi cer scuze pentru ca pun din nou acest subiect dar vreau sa mai adaug si eu ceva : Zapp Mobile este o firma americana care foloseste in Romania tehnologia CDMA care functioneaza pe frecventa de 450 Mhz , cea ce inseamna o calitate mai proasta a sunetului , DAR cel mai important nu exista decat un singur producator de telefoane mobile ce functioneaza in reteaua de 450 Mhz : Hyundai Crucil . Asa ca daca vreti sa va cumparati un telefon Alcatel , Sony ... si bagati cartela de Zapp sa stiti ca nu va merge pentru ca telefoanele mobile functioaneaza pe 900 - 1800 iar modelele mai noi si pe 1900 Mhz ( USA ) . Connex si Dialog folosesc retaua de 900 Mhz iar CosmoRom foloseste reteaua de 1800 Mhz retea care ofera o calitate inalta a sunetului si transmisiei .

gismo is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2002, 20:55   #76 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

ai avut si folosit pana acum un telefon de la Zapp?
din auzite se pot spune multe...
si nu cred ca ai dreptate in legatura cu claritatea sunetului.

Old 09-01-2002, 21:41   #77 (permalink)
Registered User

Gizmo, esti tare, dar sa stii ca nu exista cartela Zapp pt ca telefoanele Hyundai Curitel (nu Crucil) nu functioneaza cu cartele. Si nu calitatea sunetului e problema ci pretul.

whitecat is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2002, 21:48   #78 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Phone: Nokia 6100; Nokia 6500 slide
din cate stiu io, din contra, calitatea sunetului este superioara.

iar hyundai nu are cum sa fie singurul producator de telefoane... la urma urmei, 450 CDMA mai este folosita in inca vreo 40 de tari din lume...

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2002, 00:13   #79 (permalink)
Registered User

Insa, surpriza! Hyundai este, deocamdata, singurul producator de telefoane pt Zapp si asta pt ca Romania este singura tara cu CDMA 450.

whitecat is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2002, 01:12   #80 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

Keeper, da un search pe net si o sa ai ocazia sa citesti de ce 450-ul ala se aude mai bine decat 900 Connex & Dialog.

Last edited by Zircon; 10-01-2002 at 01:26..

Zircon is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules