Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-01-2002, 01:14   #101 (permalink)
Pilot ColinMcRae3.0

B0GD4N's Avatar

nu esplic toate finetzurile ideea e sa nu mai exagerezi si sa nu mai fii asa expansiv. gandeste mai mult ce vrei sa zici, fa o schema inainte sa postezi. ca vine china peste tineeeeeee

B0GD4N is offline    Reply With Quote
Old 21-01-2002, 09:41   #102 (permalink)
Registered User

Brigada's Avatar

Andrei2B: ia o pauza, cu cat mai lunga cu atat mai bine :>

Brigada is offline    Reply With Quote
Old 21-01-2002, 11:39   #103 (permalink)
Registered User

Oby am o intrebare serioasa. Care ar fi profilul abonatului la Zapp, adica pe ce categorie de piata mizeaza compania?
Reclama da impresia ca tinta o reprezinta autistii cu bani. Au toti niste fete timpe, ma si mir cum a putut Telemobil sa-i plateasca pe aia. Apropo cine a realizat campania publicitara? Ca pare facuta de o firma cu sediul intr-o garsoniera in Drumul Taberei.

whitecat is offline    Reply With Quote
Old 21-01-2002, 20:13   #104 (permalink)
Registered User

Brigada's Avatar

Profilul abonatului Zapp de voce este profilul oricarui utilizator de telefonie mobila, depinde de pachetul la care ar opta, evident.

Profilul uitilizatorului de date este mai simplu de dedus, este vorba despre utilizatorul clasa "business", care are acces la informatie de oriunde, la o viteza si calitate fara rival in Romania (s-ar putea spune si in Europa). Acest utilizator nu va cauta o reclama care sa ii explice negru pe alb ceea ce cauta, el va vedea oriunde se uita niste "tineri autisti" iar langa ei cei 153Kbps pe telefonul mobil, adica exact ceea ce il intereseaza. Cei de la Grey Advertising au facut un lucru bun, atragand o mare masa de curiosi spre Zapp, si pe langa ei pe cei cu adevarat interesati. Pe de alta parte campania publicitara nu a vrut sa ilustreze un public tinta ("target" - cum ar spune unii) ci doar ideea de mobilitate. Adica internet peste tot, la restaurant, pe munte, pe sosea, acasa si chiar la maternitate (de ce nu?), un mod subtil de a spune ca nu mai trebuie sa fii legat de atotputernicul cupru pentru a fi la curent cu tot ceea ce misca.
Asta pentru inceput, evident, pentru ca ceea ce se vede acum este doar un inceput. De unde si "Expect More".
Ce va fi ... veti vedea cu totii

Nu am de gand sa repet acum ceea ce s-a mai spus in diferite alte forme chiar si aici, pot sa va spun ca Zapp Mobile este un fel de cap de pod al tehnologiei CDMA aici, in Europa, unde foarte multi operatori mai au inca licente in banda de 450Mhz, dar pe care nu le folosesc in prezent. Mai pe scurt cei care au avut NMT, l-au aruncat pentru ca pe piata s-a instalat GSM-ul, iar acum - in sfarsit- au in fata o alternativa noua si viabila. Iar daca CDMA 450 ofera acum latime de banda tripla fata de GPRS (concurentul direct) ganditi-va cum ar suna 2Mbps pe un terminal mobil in urmatoarele 6-9 luni, pentru ca tehnologia permite asa ceva. Se lucreaza la o gramada de chestii interesante, sunt zeci daca nu sute de proiecte in derulare (cum ar fi de exemplu aducerea pe piata europeana a unor terminale exotice de pe piata asiatica -si cred ca stiti cu totii ce aparate au aia pe acolo, nu?), nu ramane decat sa ... expect more.

Old 21-01-2002, 22:39   #105 (permalink)
Registered User

OK, Brigada, mersi. Ma asteptam la raspuns, nimic nou, se vede cu ochiul liber ce au vrut cei de la Grey in reclama. Si eu am fost foarte curios de Zapp dar nu datorita reclamei (in nici un caz) ci datorita informatiilor 'scapate' pe net (forumuri) de unul si de altul cu ceva timp inainte de 7 decembrie.
Reclame sunt si proaste si bune pe piata de puiblicitate din Romania. Eu consider ca reclama la Zapp nu ilustreaza prea bine ideile de care vorbesti, sunt niste spoturi fortate, facute de oameni in pana de imaginatie. Eu nu vreau sa mi se explice nimic intr-o reclama ci ca acel spot sa-mi atraga atentia, sa-mi ramina pe retina. Ce reprosez eu acelor spoturi este ca se pierd secunde pretioase cu imagini care nu spun si nu ilustreaza nimic. Daca esti angajatul Grey atunci sorry, no offense.
In privinta tehnologiei cred ca este buna, aici n-am ce zice, dar I'm expecting more.

Old 22-01-2002, 00:21   #106 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Eu consider ca reclama si -a atins scopul
a facut lumea curioasa rau de tot
Toata lumea se intreba
Domnee ce e zapp
Unii mai desteoti
Bahh e firma de blugi
Altii ziceau ca e ISP
FIecare dadea cate o potriveala

Lumea a fost incinsa la rosu de curiozitate
apoi a fost dat totul pe fata
A fost o campanie destul de agresiva
REclame pEeeeeste tot
Nu poti sa faci doi pasi fara sa dai peste un zapp
Apoi
Zeci de promoteri peste tot
si echipe de indoor
si echipe de outdoor

te assassineaza peste tot
unde esti numai zapp

ZAAAAAapppppp

Porfil ??
Cred ca au vrut sa aiba ceva mai ... neconformist
Parerea mea .......

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2002, 00:23   #107 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

vreti mai mult ???
Pe usb va legati la 230.000

Old 22-01-2002, 00:41   #108 (permalink)
Registered User

Un pic de realism totusi...

Oby

Toata lumea se intreba
Domnee ce e zapp
Unii mai desteoti
Bahh e firma de blugi
Altii ziceau ca e ISP

Lumea a fost incinsa la rosu de curiozitate
apoi a fost dat totul pe fata
A fost o campanie destul de agresiva
REclame pEeeeeste tot
Nu poti sa faci doi pasi fara sa dai peste un zapp
Apoi
Zeci de promoteri peste tot
si echipe de indoor
si echipe de outdoor

MISTO Oby, o descriere dinamica!
Ce sa zic, poate in tara numita Bucuresti se intreba lumea asa inebunita ce e Zapp. Si outdoru si indooru si zecile de promoteri s-au incins la rosu prin centrul Bucurestiului, ca la mine in Brasov lumea e mai linistita. Lumea e mai calma pe aici si cind incercam sa explic unor prieteni (eu incintat, recunosc) ce e Zapp, aia au schimbat subiectul ca se plictisisera si au toti Internet si mobil si eu ce mai vreau de la ei? Si?
Eu zic sa nu exageram, dar este foarte bine ca s-a introdus acest serviciu, concurenta cit mai accerba este benefica pt consumatori. Eu privesc lucrurile din perspectiva clientului care vrea servicii cit mai ieftine si mai bune. Putin ma intereseaza daca Dialog da faliment sau daca Zapp reuseste sau nu.
Da' cine a fost ala de s-a gindit sa foloseasca conjunctia dubitativa 'Si' in promotie?

Old 22-01-2002, 09:11   #109 (permalink)
Registered User

Brigada's Avatar

mda, ai dreptate, in parte. Mi s-a intamplat intr-un magazin Zapp sa vad un client intrand cu sotia si intreband de mobila de bucatarie :> . In mod vadit el nu facea parte din "target", daca acel mare 153Kbps nu i-a spus nimic, nu ?
Eu unul as fi facut campania si mai simpla decat este: as fi difuzat 30 de secunde de logo insotit de un simplu text: "153Kbps". Cred ca ar fi fost mai simplu si mai la obiect. Dar eu nu lucrez in advertising si -oricum- ar fi fost o idee tampita.
Cert este ca interaga campanie publicitara si-a atins cel putin o parte din scop: toata lumea vorbeste despre Zapp, iar intr-o alta parte a globului asta ar fi trebuit probabil sa "prinda". Aici nu prea a dat rezultate pentru ca romanul este atoatecunoscator. S-au gasit mult prea multi "experti" care sa isi etaleze cunostintele, fara ca macar sa banuiasca despre ce e vorba. Nu am de gand sa dau exemple, dar cred ca este evident pentru toti ceea ce vreau sa spun, nu ?

Old 22-01-2002, 11:21   #110 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Nu o sa iti vina sa crezi insa au venit ieri trei surdo-muti la mine
unul putea sa vb si imi traducea ce ziceau celialti 2
M-au tziunut jumate de ora
Au vrut sa stie tot despe telefon
DE ce ?
La ce fololos ?
DOno
Insa m-au amuzat

Aici multa lume stie stie deja o gramada despre CDMA
si vine si imi pune intrebari mai avansate
GEn ce tip de antene folositi
CE raza efectiva au
Si nu stiu ce optiuni de management al resurselor
Oricum ca peste tot sunt oameni dejtepti si oameni NON-destepti
Uni stau si se uita la tine cum iti racesti gura degeaba
CAnd ii intrebi daca au inteles ceva ei zic ca da , dar ..... mai bine nu mai comentez
Astia vin boi si pleaca vaci
Oricum
Mai este si genul de persoana care atunci cand vb cu ea este o adevarata placere , exista asa .... o comunicare deosebita
Vezi ca intelege ca vrea mai mult , ca vrea sa stie sa acumuleze tot mai multe info
Cand pleaca persoana aia te simti asa mai.... incarcat cu energie .

Old 22-01-2002, 11:42   #111 (permalink)
Registered User

Oby, ai un mod ciudat de a privi lucrurile. Cum adica unii vin boi si pleaca vaci? Tu predai cursuri la universitate sau vrei sa vinzi un produs?
Vrei sa vinzi ceva sau sa te incarci de energie? Eu, unul, sunt deosebit de interesat de tehnologie si de ce se ascunde in spatele produselor pe care le folosesc. Dar ii inteleg perfect si pe cei care nu dau doi bani pe principiile fizice pe care se bazeaza functionarea unei imprimante sau a unui celular. Si aceea nu sunt boi sau vaci ci sunt oameni perfect normali. Daca vrei sa vinzi mai mult trebuie sa-i repsecti pe cei carora le vinzi. Iar cei care fac publicitate ar trebui sa-si foloseasca mai mult creierul. Se vorbeste mult de Zapp? Poate pe net.

Old 22-01-2002, 12:53   #112 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Nu mai
vin boi si pleaca vaci
este o expresie
in sensul ca nu au curajul sa zica , domne nu ma intereseaza
nu iti irosi timpul pe mine
stau
dau din cap
, probabil se gandesc la ceva p0rn ,
si apoi pleaca
este similarul intra pe o ureche si iese pe alta

Old 22-01-2002, 17:11   #113 (permalink)
Hattrick, Inq.

El Torque's Avatar

Mie preturile la transfer de date mi se par prohibitive. Atata timp cat folosesti browserul telefonului cred ca e OK (presupun ca face si el selectie si nu aduce toata pagina) dar daca il folosesti pe post de modem... like c'mon, 4 MB inclusi ?!
Pentru conformitate, http://www.zapp.ro/offer/data/

Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde.

El Torque is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2002, 21:02   #114 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Mdea

nu am zis ca sutn ieftini .....

Old 23-01-2002, 01:07   #115 (permalink)
Registered User

tudor's Avatar

Hai ca am si eu o intrebare si reprezentantii zapp cu care am vorbit au dat din umeri...

Daca esti legat la internet prin jucaria aia de telefon trebuie sa ai si un ip... (presupun ca merge prin tcp/ip).
Daca se apuca un "script kiddie" sa-ti de-a un flood de 153k pe secunda? Platesti cei 2000$ la zapp?

tudor is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2002, 09:12   #116 (permalink)
Registered User

Brigada's Avatar

El Torque: compara-le cu preturile GPRS si ai sa vezi diferenta. Zapp Mobile nu este inlocuitor de cupru, asta e clar.

tudor: da, ai IP de internet pe telefonul mobil, si da, platesti traficul. Este exact ca la orice al provider, numai ca in loc de sarme ai o antena si te poti deplasa oriunde in tara. Avand in vedere ca IP-ul se aloca dinamic, este destul de dificil de filtrat anumite protocoale (cum ar fi ICMP-ul). Nu din punct de vedere tehnic, evident, ci din punctul de vedere al clientilor. La fiecare doi clienti care vor vrea filtre se vor gasi alti 10 care sa urle ca ei nu vor. Cred ca stii la ce ma refer ... nu ?

Old 23-01-2002, 17:17   #117 (permalink)
Hattrick, Inq.

El Torque's Avatar

Preturile sunt comparabile cu cele pentru GPRS, dar eu ma refeream la altceva: la poza in care downloada Oby One in veselie

Sau era o cartela 'demo' ?

Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde.

El Torque is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2002, 18:32   #118 (permalink)
Registered User

Brigada's Avatar

de la 07.12.2001 pana la 07.03.2002 transferul de date este gratuit :P

Old 24-01-2002, 01:09   #119 (permalink)
Pilot ColinMcRae3.0

B0GD4N's Avatar

k, campania a fost cum a fost. da cu "Si?" ce au vrut sa zica? adica expect more - si? suna aiurea rau. "expect more - si? ce-i cu asta?"

/offtopic:

Quote:
Originally posted by Oby One
Eu consider ca reclama si -a atins scopul
a facut lumea curioasa rau de tot
Toata lumea se intreba
Domnee ce e zapp
Unii mai desteoti
Bahh e firma de blugi
Altii ziceau ca e ISP
mai respira mah! sau scoate mana din buzunar cand postezi, poate ai mai multa stabilitate

B0GD4N is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2002, 03:32   #120 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

REcomand BAN pe acest forum ptr mstr ul de mai sus
Nu le are cu gsm ul si se baga mereu OFF topic
enerveaza lumea degeaba
si deviaza discutia 12 cu 24
DAca vrea sa citeasca nu are decat
dar sa nu mai posteze

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii