Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 07-12-2005, 23:00   #61 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Megalomaniac
Corect, Connexu' si Orange au abonamente varza acum, fata de anii trecuti (Cent, Free, Christmas etc.)...nu inteleg tam-tamul asta cu Vodafone & shit...
Se pare ca nu sunteti la curent cu extraoptiunile de la Orange (si cred Connex). Abonamentul Free apare sub forma unei extraoptiuni de 7$.

Asadar pentru 11$ ai 180 de minute in orange oricand intre 18:00 - 08:00 precum si in weekend full, si tot timpul cu 3 numere favorite. Dupa aceea tariful este de 0.05$ / minut pentru 500 de minute in conditiile orare de mai sus.
In plus daca ai vechime poti sa ai pana la 30 minute nationale gratuite (eu am 20 acuma). La connex minutele nu sunt nationale, sunt in retea.
Daca mai punem 4$ wap unlimited pe EDGE, este ceva care pur si simplu nu poate fi batut.

Valentine is offline    Reply With Quote
Old 07-12-2005, 23:16   #62 (permalink)

wap unlimited nu poate fi batut, dar abonamentele cu minute incluse de la cosmote nici ele nu pot fi batute

daca au preturile la telefoane mai mici decat concurenta, au dat lovitura

Lord is offline    Reply With Quote
Old 07-12-2005, 23:26   #63 (permalink)
nostalgic/fabrici şi uzine

nokia2010's Avatar

Phone: 2 x "Nokia" 3310; 1 x "Nokia" 1208
Sper sa nu fie iarasi vreo dezamagire.

nokia2010 is offline    Reply With Quote
Old 07-12-2005, 23:47   #64 (permalink)
gospodar

RE|XX's Avatar

cred ca ar mai fi incaput un abonament intre cel de 120 de minute si cel de 240...

RE|XX is offline    Reply With Quote
Old 07-12-2005, 23:57   #65 (permalink)
Banned

Pharaoh_KiLLaH's Avatar

mai vedem noi peste 2-3 anisoriiii GSM STEFANE ce o sa absoarba astia de la CosmOTE si sigur o sa te conectezi la ei benevol si nesilit de nimeniiiiiiiii !!!!!!!!!
I'm Righttttttttt veri OKEY !

Pharaoh_KiLLaH is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 01:17   #66 (permalink)
ps

ps's Avatar

In jur de 11 milioane de romani au deja un mobil. Din acestia, multi si-au cumparat cel mai ieftin telefon, cu cel mai mic abonament.... sau sunt pe cartela. In conditiile actuale... cosmote ar putea sa aiba o sansa, dar trebuie luata in considerare paritate Euro - USD. (3E=~3,5 USD=~4USD cat are si orange-ul, in care sunt mult mai multi abonati), deci un 15 000/luna nu e cine stie ce scofala.

La cartele, au rupt piata, dar la abonamente cam lasa de dorit. (Eu nu inteleg care este rostul abonamentului de 3 Euro, pentru ca este mult mai avantajos sa iti cumperi cartela).

Atata timp cat nu or sa aiba si niste tarife mai mici si in reteaua proprie, ca sa atraga grupuri mai mari de utilizatori, nu cred ca se vor dezvolta prea mult. Oricum, eu o sa imi cumpar o cartela, dar nu voi renunta la abonamentul pe care il am la connex.

GSM-Stefan, exemplul tau in care "spuneai" ca ai nu stiu cate sute de minute si alte cateva zeci de facilitati, chiar este irelevant.

Cam asta am avut eu de zis despre mult asteptata lansare Cosmote, care m-a cam dezamagit, la fel cum a facut si Connex-Vodafone.

ps is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 04:55   #67 (permalink)
Registered User

C8V5S's Avatar

Avand in vedere procentul de piata pe care il au companiile de telecomunicatii concurente eu cred k vor miza mai intai prin acapararea clientilor ce folosesc cartele(dovada ofertele avantajoase) dupa care vor lansa probabil o campanie de marketing mai puternica pt abonamente.Orikum, sa vedem cu ce strategie de marketing se vor prezenta, mai ales k tot in acest timp se produce si rebranding-ul connex-vodafone! Mai avem mult timp pana la mult doritul cent/minut!

C8V5S is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 08:38   #68 (permalink)
Registered User

Teoretic companiile de mobile castiga MULT mai mult din utilizatorii de abonamente, decat de la cei de cartele. Asta pentru ca in medie pe un abonament pur si simplu se vorbeste mult mai mult decat pe o cartela (la noi stim cum sunt cartelarii: mai dai un beep, mai un sms, inca un beep, etc.) si deci aici ar trebui sa investeasca.

Vodaphone a facut un pas initial cu Vodaphone family (pentru a contracara Orange Free si echivalentele) dar e slabut rau de tot.

Valentine is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 10:33   #69 (permalink)
il Dottore

coldone's Avatar

Phone: Iphone 3GS White, Samsung Omnia HD, SonyEricsson W995
Stie cineva daca telefoanele luate la abonament sunt codate pe cosmote?

coldone is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 13:05   #70 (permalink)
Banned

GSM-Stefan's Avatar

eu cred ca or sa fie codat !

@Pharaoh_KiLLahe sincer sa fiu,iti garantez ca voi ramane cu CNX,nu poate sa imi ofere nimeni o oferta mai buna ca a lor la ora actuala,nici macar Orange,nu-mi spune ca vine cosmote si imi propune ceva atata de atractiv incat las connexul,fiindca ma bufneste rasul

@ps ba este chiar foarte relevant,fiindca ceea ce mi-a oferit mie cnx de ex,nu poate sa imi ofere o alta companie din ro momentan......si nu sunt singurul,sunt o gramada ca mine care au oferte personalizate si vechime si multe altele,si nu or sa se mute dupa cum bate vantul.....doar asa ar fi posibil,deoarece la oferte nu cred ca or sa fie atractive !

GSM-Stefan is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 13:37   #71 (permalink)
il Dottore

coldone's Avatar

Phone: Iphone 3GS White, Samsung Omnia HD, SonyEricsson W995
Daca sunt codate...nu mai are nici un sens oferta lor de telefoane.Pt mine cel putin fiindca o sa fie foarte greu de vandut telefoanele dupa.

coldone is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 15:46   #72 (permalink)
Registered User

C8V5S's Avatar

Da, companiile castiga mai mult din abonamente, dar cosmote nu a intrat pe piata cu cine stie ce oferta la ab, doar la cartele e mai interesanta oferta.Pana si Zapp are oferte mai tentante si cred k o sa creasca in timp.
Telefoanele o sa fie codate sigur, pt a-si asigura intr-un fel un anumitsegment de clienti.Parerea mea e k au oferte bunicele cel putin pt abonamentele cu mai multe min incluse.

Old 08-12-2005, 17:51   #73 (permalink)
gospodar

RE|XX's Avatar

mi-am dat seama ca am scris o gogomanie cu o pagina in urma: abonamentele cu mai multe minute sunt super tari!

de exemplu: taica-miu are orange 180, dupa 7 ani in retea are doar 75 de minute bonus...deci 255!la 40$!
la cosmote am din start 240 de minute la 34$....deci din start mai convenabil cu toate vechimea de 7 ani pe care o are in orange!dupa 2 3 ani in cosmote...cand incep sa vina bonusurile...cred ca deja se p*sha cu jet pe abonametele orange!
sa nu mai spun...ca dupa ce se termina minutele la orange...se vb cu 17 centi in alte retele...la cosmote cu 13....se simte bine pe termen lung!

RE|XX is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 18:21   #74 (permalink)
Registered User

C8V5S's Avatar

Ai dreptate....mie orikum mi se pare km dezavantajos un abonament orange in zona asta a bucurestiului...muntenia...eu cred k am vreo4-5 contacte pe orange...asa ca...Connex / Cosmote rullez

Old 08-12-2005, 18:22   #75 (permalink)
Registered User

C8V5S's Avatar

Ai dreptate....mie orikum mi se pare km dezavantajos un abonament orange in zona asta a bucurestiului...muntenia...
Eu cred k am vreo4-5 contacte pe orange...asa ca...Connex / Cosmote rullez

Old 08-12-2005, 19:22   #76 (permalink)
AWE
Registered User

AWE's Avatar

Quote:
Originally Posted by Valentine
Teoretic companiile de mobile castiga MULT mai mult din utilizatorii de abonamente, decat de la cei de cartele. Asta pentru ca in medie pe un abonament pur si simplu se vorbeste mult mai mult decat pe o cartela (la noi stim cum sunt cartelarii: mai dai un beep, mai un sms, inca un beep, etc.) si deci aici ar trebui sa investeasca.

Vodaphone a facut un pas initial cu Vodaphone family (pentru a contracara Orange Free si echivalentele) dar e slabut rau de tot.
(Btw, se scrie Vodafone nu Vodaphone, dar in fine...)

Vodafone e o companie foarte agresiva in general si nu cred ca in Ro va face exceptie, stai linistit, e doar inceputul! In cateva luni nu va mai semana nimic din actualul Connex-Vodafone cu ofertele specifice Vodafone care vor veni, e logic ca nu puteau sa faca o schimbare foarte brusca fiindca riscau sa deruteze piata, de aceea au inceput sub o falsa aparenta de joint-venture dar ghici cine controleaza jocul de fapt?

AWE is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2005, 23:13   #77 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by C8V5S
Ai dreptate....mie orikum mi se pare km dezavantajos un abonament orange in zona asta a bucurestiului...muntenia...
Eu cred k am vreo4-5 contacte pe orange...asa ca...Connex / Cosmote rullez

Minutele la abonamentele si cartelel Cosmote sunt minute NATIONALE .
.....asa ca pori suna pe agenda ta orange .sau connex...... e acelasi lucru ca in cosmote

eb2e2 is offline    Reply With Quote
Old 09-12-2005, 02:15   #78 (permalink)
muff diver

mudpie's Avatar

OK, toate bune si frumoase, dar eu nu gasesc nimic despre programul de fidelizare al Cosmote. Minute gratuite suplimentare, puncte de fidelitate, telefoane anual la preturi avantajoase? Nada.

mudpie is offline    Reply With Quote
Old 09-12-2005, 05:16   #79 (permalink)
Registered User

mojojuju's Avatar

stiu ca a trecut discutia dar ... fii atent un "prieten" ( ) a avut o factura de vreo 2 mil la zapp ... ei bine s-au adunat diverse shmenuri aka penalizari si s-a trezit acasa dupa cca un an cu o factura de 30 de mil. Schema este urmatoarea zapp-ul a facut o faza si anume : in contract scrie ca daca nu platesti bla bla ... se percepe o penalizare de 1%/zi din suma de plata (parca 1% era ... ma rog daca vrei neaparat ma uit) si ... aici e totul okay dar ei au facut o mica mare greseala si anume au aplicat aceasta penalizare (de 1%) si penalizarii (adica dobanda la dobanda sau dobanda compusa - ase-ul stie) lucru care este ilegal avand in vedere ca legea zice ca acest tip de dobanda trebuie stipulata in orice contract si asa ca zapp-ul a luat-o fix la m**e cu toate ca intentasera proces si faze. Deci daca in factura prietenului tau apare aceasta greseala (fa shi tu niste calcule ...) atunci esti liber ca pasarea cerului ... pentru ca nu au ce sa iti faca ... (pot de ex. sa recalculeze dar pe prietenul meu l-au pus sa plateasca suma initiala -adica alea 2 mil- si gata ... case closed).

mojojuju is offline    Reply With Quote
Old 09-12-2005, 15:09   #80 (permalink)
Registered User

Mai e timp sa mai faca si ceva la abonamentele Cosmote , adica niste tarife mai mici intr-un grup spre exemplu.

Legat de ce spui tu GSM-Stefan daca prindeai oferta Orange de acum 3 luni cred erai mult mai castigat la Orange decat la Connex-ul pe care il ai cu pana la 50%!!!
Daca semnai contractul pe 2 ani aveai reducere 50% la abonamentele cu minute incluse NATIONALE timp de 2 ani!

Exemplu : eu pe 600 min nationale + 160 bonus tot nationale ( asa mi-au dat ei ) + 180 min in weekend in retea eu platesc ATENTIE 48 $ fara TVA timp de 2 ani dupa care voi plati 93 $ ( dar nu sunt obligat sa cantinui abonamentul )!!!!!

dragos_usa is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules