Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

View Poll Results: Iphone - succes sau fiasco
Succes 597 52.14%
Fiasco 178 15.55%
ceva la mijloc 370 32.31%
Voters: 1145. You may not vote on this poll

Thread Introduction
Acesta este SINGURUL thread despre iPhone (1st, 3G etc.). Aici veti discuta si noutati, si despre aplicatii, si update-urile, TOT. NU se mai deschid alte thread-uri despre telefoanele Apple.

Decodare 1.1.1 | decodare 1.1.2/1.1.3
Schimbare format numar si aici
Firmware
post cu informatii multimple despre decodare + utilitare

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-06-2008, 22:47   #3481 (permalink)
Registered User

G@BITZ's Avatar

alkoudmani - Asa o sa fac si eu si multi altii cred .. si pana la urma sper sa nu ne dam dupa degete si sa-l luam pana la urma... de la orange nu il iau sigur.cel putin nu cred ca astept pana in toamna/iarna cand vine la noi:P

si referitor la semnarea contractului pe 2 ani la achizitionare.. tineti minte ca asa se spunea si despre iphone 1? va spun eu ca nu se va respecta oricum. sau cu a zis cineva pe pagina anterioara se va respecta 1 luna ,luna in care se vor vinde ffff multe bucati.

G@BITZ is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 22:48   #3482 (permalink)

Apple's Avatar

Daca e asa cum ziceti voi,pastrez iPhone-ul meu..si asa mare diferenta nu e.

Other(s): Hp Compaq 6720 & Nokia N95
*Nick Anterior: Perfect Enemy

Apple is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 22:53   #3483 (permalink)
CBR
Moderator

CBR's Avatar

Quote:
Originally Posted by sorrow666draku View Post
mda... cei pe pe gsmarena au facut un calcul..... deci un iphone 2 nu va outea fi achizitionat decat cu abonament, indiferent de magazinul de unde-l cumparati. Telefonul + costul la abonament pe 2 ani.... ajunge undeva la peste 900$. Deci.... ????
Eu zic ca nu e chiar asa, tinand cont ca in costul abonamentului mai primesti si altceva decat telefonul. Acum depinde daca vrei sau nu sa iti faci abonament...

Dupa parerea mea, iPhone-ul era f.overrated, acum e si mai si. Sa fim seriosi, mai bine imi cumpar un smartphone Nokia la aceasi bani, si care stie mult mai multe...

CBR is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 23:09   #3484 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

N-are rost sa incepem iarasi un razboi iphone vs. restul lumii.
Nu e vorba de iphone ci de filosofia Apple in general: Apple face scule care sunt capabile de un numar limitat de functii, insa ce fac fac foarte bine. Restul lumii face scule care sunt capabile de un numar enorm de chestii, insa le fac prost

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 23:15   #3485 (permalink)
CBR
Moderator

CBR's Avatar

Nici nu vreau sa incep un razboi. Respect iPhone-ul pentru ce este si pentru impactul de pe piata. Dar in rest, pentru mine, e un gadget overrated. Si va ramane, atata timp cat or sa existe smartphone-urile adevarate... Fiecare cu ale lui. Din acest motiv nu incep pe acest thread o polemica iPhone vs smartphone-urile Nokia...

Cat despre politica de marketing Apple... Geniali! Ma rog, pentru end-user, .

CBR is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 23:22   #3486 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

E posibil ca sa iasa cu 199$ si la noi, daca apple a semnat un contract in care specifica ei pretul maxim de vanzare. Aici nu e vorba sa scoata bani operatorii (ceea ce vor face cand o sa impuna un abonament 3g, cum mi s-a impus mie pentru Samsung i600) ci probabil ceva impus de apple ca sa-si mareasca cota de piata.

A se vedea ca in anglia pe O2 pretul cel mai mare pentru iPhone este de 99 de lire (aprox 199$):
http://www.o2.co.uk/iphone/paymonthly

aurasdoom is online now    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 23:56   #3487 (permalink)
Registered User

Eu unul cred ca daca se respecta politica asta cu Iphone 3G si abonament pe 2 ani impus( si nu orice abonament ci unul scump...) categoric nu se vor vinde asa multe bucati cum isi doresc cei de la Apple. Aici discutam de o afacere de crestere a cotei de piata si a operatorilor de telefonie, acesta este primul scop. Cu siguranta aceasta regula va fi pentru o perioada de timp determinata, de regula asa se lucreaza in marketing, timp in care se urmareste evolutia pietei.
Nu cred ca pretul la Iphone 1 o sa scada mult, numarul de Iphone 3G pe care o sa le gasesti la liber va fi clar mai mic . Sustin ideea ca Iphone nu este un produs destinat pentru toata lumea, este vizat categoric un anumit segment de consumatori. Nu cred ca scopul celor de la Apple este sa umple lumea de Iphone ci sa il vanda in mod sanatos, adica abonament la care sa castige si ei, sa primeasca un feed-back corect din partea pietei. Este evident ca afacerea lor mare este cu operatorii de telefonie, de ce credeti ca au scos un asemenea pret?

Atty is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 01:37   #3488 (permalink)
Registered User

flavian's Avatar

Quote:
Apple face scule care sunt capabile de un numar limitat de functii, insa ce fac fac foarte bine.
Acum o sa inceapa distractia. 3G si GPS complica problema. Sa vedem nebunie asemanatoare celei Nokia-Symbian pentru gasire de softuri, instalari, harti. Oameni cumparand iphone pentru GPS dar fara a avea habar cu ce se mananca, etc. Apoi injuraturile. Si nemultumirile.. si restul

Quote:
Cat despre politica de marketing Apple... Geniali!
De acord.
In rest si pentru mine iphone e doar o jucarie OVERRATED.

flavian is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 06:39   #3489 (permalink)
Registered User

dar va merge sa iti pui ce soft vrei pt gps? ca daca da, e belea. sa pun un mio pe el ar fi superb. sa pun nu stiu ce soft vor ei, nu prea ma pasioneaza.
mie mi se pare imbatabil la capitolul navigare pe net, e o reala placere sa citesti pagini de net pe el, pana si pe un n95 mi s-a parut un chin.
mie iphone mi s-a parut ca are exact ce imi trebuie la un telefon (de fapt are multe care nu ma pasioneaza, dar aia e), dar mai ales totul e usor de gasit si accesat. cand ma joc cu alea cu symbian imi vine sa urlu pana gasesc ceva.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 07:52   #3490 (permalink)
Registered User

Neodoru's Avatar

Nu va ingrijorati pt GPS pt ca Nav N Go va scoate SIGUR (este in lucru) iGO pt iPhone! Deci cu GPS-ul se rezolva .
Cat despre motivele pt care iphone-ul se va lansa in toamna la noi, cred ca ele sunt Orange, care trebuie sa-si faca Visual Voicemail, Google, care trebuie sa dezvolte GoogleMaps pt romanika si Apple, care trebuie sa scoata un iTunes store (macar virtual) pt .ro.
2x Audi R8 (unu pt piese de schimb), 1x Vila la munte; Semnatura este un pamflet si sper sa nu supere pe nimeni

Neodoru is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 08:22   #3491 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

@flavian: de acord cu tine. Problema in cazul iPhone este ca multa lume la noi a auzit de Apple prin intermediul iPod-urilor si al iPhone. De OS X, Mac etc. mai subtire...
Ca urmare, incearca toti sa transforme un device Apple intr-un soi de Windows pe care sa poti instala ce vrei. Ori nu prea e cazul.

Old 11-06-2008, 08:40   #3492 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by Neodoru View Post
Nu va ingrijorati pt GPS pt ca Nav N Go va scoate SIGUR (este in lucru) iGO pt iPhone! Deci cu GPS-ul se rezolva .
Cat despre motivele pt care iphone-ul se va lansa in toamna la noi, cred ca ele sunt Orange, care trebuie sa-si faca Visual Voicemail, Google, care trebuie sa dezvolte GoogleMaps pt romanika si Apple, care trebuie sa scoata un iTunes store (macar virtual) pt .ro.
nope, nu va fi un iTunes Romania, telefonul nu se mai activeaza decat in magazin.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by CBR View Post
Dupa parerea mea, iPhone-ul era f.overrated, acum e si mai si. Sa fim seriosi, mai bine imi cumpar un smartphone Nokia la aceasi bani, si care stie mult mai multe...
folosesc telefoane Nokia de 7 ani - cand erau simple erau perfecte. cand au inceput sa evolueze s-a ales praful. am un 6120 care are cea mai complicata interfata pe care am avut neplacerea s-o suport in viata. + un slot micro-SD care accepta doar anumite carduri micro-SD (am luat vreo 2 degeaba pana sa ma prind de asta).

Last edited by Strangelove; 11-06-2008 at 08:40. Reason: Automerged Doublepost

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:24   #3493 (permalink)
Registered User

Neodoru's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
nope, nu va fi un iTunes Romania, telefonul nu se mai activeaza decat in magazin.
.
Nu era vorba de activare. Apple are o strategie mai larga decat simpla vanzare a telefonului. Prin itunes vei putea downloada muzica, filme si cel mai important aplicatii. Ori daca itunes nu va fi disponibil in ro, atunci telefonul va fi crippled rau aici. Stiu ca si in momentul de fatza poti downloada filme si muzica (am si eu cont platit) dar treaba trebuie sa fie oficiala.
2x Audi R8 (unu pt piese de schimb), 1x Vila la munte; Semnatura este un pamflet si sper sa nu supere pe nimeni

Neodoru is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:25   #3494 (permalink)
Registered User

am urmarit acum prezentarea lui steve pe apple.com

pretul va fi 199$ peste tot, inclusiv in europa. a atras atentia in mod special ca asta va fi pretul maxim

vic06 is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:36   #3495 (permalink)
Registered User

da, dar cu abonament. daca il baga si vodafone, cu posibilitatea de prelungire a abonamentului, ar fi chiar misto. asta ca sa nu ma chinui sa imi aduc unul din state si sa il deblochez.

Old 11-06-2008, 10:01   #3496 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Nu va fi nici un iTMS Romania in viitorul apropiat, stati linistiti. Acolo e vorba de mult mai mult decit de un simplu site tradus in romana, trebuie acorduri de copyright cu casele producatoare de muzica/filme, trebuie acord anti-piraterie etc. etc.
Va fi o simpla activare in magazin, iar AppStore + iTMS vor fi puse asa, de poza, pe telefon

Old 11-06-2008, 10:17   #3497 (permalink)
Registered User

gs_man_yak's Avatar

pretul nu va avea cum sa fie de 200$ ci de 240$ - 250$, (se mai pune si TVA) la care se va mai adauga ceva... daca mai tineti minte in america la iphone 1 tot cu abonament era si cel mai ieftin costa 60$... cati romani ar da o suma apropiata de 60$ pe luna la un abonament de telefon... indiferent de cate facilitati iti da..

gs_man_yak is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:40   #3498 (permalink)
Registered User

pai daca atata costa cel mai ieftin acolo, ce e vina noastra?
la noi cele mai ieftine au cu totul alt pret.

Old 11-06-2008, 11:17   #3499 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
asta ca sa nu ma chinui sa imi aduc unul din state si sa il deblochez.
De ce nu vrei sa intelegi ca nu vei mai putea cumpara telefonul fara abonament din state? In europa iphone 1 la liber costa 999eur.

aurasdoom is online now    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 11:27   #3500 (permalink)
Registered User

pt ca nu ma refeream neaparat la ala nou. de aia nu vreau sa inteleg.

Advertisment
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer!
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules