Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

View Poll Results: Iphone - succes sau fiasco
Succes 545 51.37%
Fiasco 168 15.83%
ceva la mijloc 348 32.80%
Voters: 1061. You may not vote on this poll

Thread Introduction
Acesta este SINGURUL thread despre iPhone (1st, 3G etc.). Aici veti discuta si noutati, si despre aplicatii, si update-urile, TOT. NU se mai deschid alte thread-uri despre telefoanele Apple.

Decodare 1.1.1 | decodare 1.1.2/1.1.3
Schimbare format numar si aici
Firmware
post cu informatii multimple despre decodare + utilitare

Reply

Thread Tools
Old 10-01-2007, 12:52   #41
V8 Kompressor

55 AMG's Avatar

Chestia cu bateria este intr-adevar ingrijoratoare, la cat de multe ofera telefonul, in mod sigur se va termina destul de repede (cel putin la inceput). Sper ca pana la urma sa se poate schimba fara probleme. Abia acum am vazut pe gsmarena, are 135 g, nu e chiar slim din punctul asta de vedere !

@ Strangelove : Daca e ca la iPod, bateria si player-ul propriu-zis formeaza un tot unitar, nu ai cum sa o schimbi (decat cu un iPod new) !

+

55 AMG is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2007, 12:54   #42
Registered User

zune e facut din material pe care nu poti sa il zgarii nici cu surubelnita si nu retine grasime si amprente. dar zune e deja mort

in prezentare a fost anuntat si un model cu 3g care va fi probabil pentru lansarea mondiala din toamna

vic06 is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2007, 13:03   #43

Amyd's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
eu nu vad problema cu garantia... daca mi s-a stricat bateria, ma duc la service-ul lor si mi-o schimba, fiind in garantie. daca nu mai e in garantie, atunci ok, oricum nu mai conteaza ce si cum: scot bateria si o inlocuiesc cu alta noua.
Problema e foarte simpla, nu poti sa ai o baterie de rezerva la tine si nu poti sa inlocuiesti bateria originala Apple cu produse third-party de capacitate mai mare.

In plus, in cazul unora dintre iPod-uri, procedura de inlocuire a bateriei e de-a dreptul alambicata, ceea ce inseamna ca va trebui sa ai grija cand o faci singur ca sa nu-ti bulesti de tot iPod-ul iesit din garantie.

Quote:
nu stiu cat de raspandit e 3G-ul in US, dar probabil ca iPhone-ul care va ajunge in europa va avea 3G.
Ma indoiesc profund. iPhone o sa fie disponibil in State de-abia in iunie, in varianta curenta. Asa ca daca Apple doreste o lansare in octombrie-noiembrie pentru Europa care sa aiba 3G, americanii care au cumparat in vara un iPhone deja obsolete o sa-si bage unghiile in gat. Nu, probabil ca vor lansa exact acelasi model si aici.

Quote:
iar, nu stiu daca unlocked va costa mai mult, ma gandesc ca in clipa de fatza Cingular n-a scazut pretul telefonului ci se bazeaza pe hype-ul si dorintza multora de a avea un iPhone pentru a mai vinde niste abonamente pe 2 ani.
Umm, iPhone e disponbil exclusiv de la Cingular in State, cu contract pe doi ani, exclusivitate care va dura mai multi ani (foarte probabil doi, exact cat si durata contractelor) conform parteneriatului anuntat.

Mi se pare putin probabil ca Apple sa acorde un astfel de contract de exclusivitate pentru Cingular daca Cingular nu ar subventiona o buna parte din costul aparatului. Care ar fi interesul Apple in cazul acesta? N-ar face decat sa-si limiteze piata de desfacere in SUA.

E clar ca fara contractul cu Cingular, iPhone ar costa mai mult. Cu cat mai mult, putem sa ghicim din tipurile de subventii care le acorda operatorii de telefonie pentru alte telefoane, subventii care sunt in jur de 100-200 de dolari pentru produsele high-end. Deci cred ca estimarea de 700-800 de dolari unlocked e rezonabila.

Quote:
despre butoanele de "answer"/"quit" - nu cred ca trebuie sa unlockezi telefonul ca sa raspunzi la un apel sau sa-l respingi. ar fi mult prea ne-ergonomic pentru reputatia Apple
Nu e vorba de unlock, e vorba de acces rapid la cele doua functii de oriunde din interfata telefonului. Asa cum e acum, trebuie intai sa-i dai Home si apoi phone ca sa ajungi la Contacts.

La fel si in cazul intreruperii convorbirii, care in cazul curent trebuie facuta luand telefonul de la ureche, uitandu-te la ecran si apasand acolo pe un buton virtual. Ne-elegant.

Daca ar fi luat butoanele spatiu, as mai fi inteles renuntarea la ele. Dar e loc cacalau in jurul butonului Home ca sa le pui acolo.

Amyd is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2007, 13:23   #44
Moderator

dtancu's Avatar

@strangelove: nu cred ca iphone-ul va inlocui vreodata ipod-ul, in primul rind din cauza capacitatii reduse. Un ipod video cu HDD are azi capacitati de pina la 80 GB. Ideea de baza e totusi sa pui video pe el deci nu prea vad ce va face cu 8 GB memorie. 8 Gb poate parea enorm pentru un utilizator de telefon, dar pentru video 16:9 in H264, e destul de putin.

Ce cred ca va face Apple in continuare e un ipod 6th generation bazat pe intefata de la iphone, cu HDD peste 100 GB, ecran 16:9 etc.

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2007, 13:44   #45

Amyd's Avatar

8 GB e mai mult decat suficient pentru un film si cateva episoade de serial la 480x360/24fps/H.264, plus loc pentru suficiente albume de muzica.

In plus, ma indoiesc ca video-ul va fi o aplicatie foarte populara, fie pe iPhone, fie pe video iPod. Se vede din numerele de clipuri si filme vandute de ITS ca nu au rupt piata. Poate pr0n-ul sa mai salveze situatia, dar si pentru asta 8 GB sunt suficienti.

In plus, cand e vorba de termen mediu si lung, memoria Flash isi dubleaza capacitatea la 6-9 luni - deja vorbim de discuri SSD de la Samsung, SanDisk si Ridata cu dimensiune de 1.8" si capacitate de 16 si 32 GB astazi, pana la sfarsitul anului sunt anuntate versiunile de 64 GB si nu ma indoiesc ca in cursul lui 2008 vom vedea 128 GB in acelasi format.

Sigur, HDD-urile vor evolua si ele, dar avantajele Flash (memorie solid-state, rezistenta la socuri, consum infim de energie, viteza de citire si timp de acces net superior) sunt aproape imposibil de surmontat in domeniul produselor portabile (inclusiv laptop-uri).

Cat despre ce va face Apple, se vede din rapoartele financiare ca ASP-ul iPod-urilor indica faptul ca cele mai cumparate sunt nano-urile si Shuffle-urile, nu iPod-urile video. Deci cred ca va exista o tendinta din ce in ce mai pronuntata sa se axeze pe genul acela de produse, nu pe cele bazate pe HDD-uri.

Old 10-01-2007, 13:46   #46
Nick anterior: Lou

Strangelove's Avatar

sincer sa fiu, playerele video portabile nu-mi par ca avand o piatza prea larga, sunt o chestie de nisha. nu cred ca sunt multi cei care doresc sau sunt nevoiti de imprejurari sa vada filme (filme artistice, documentare, chestii care sa tina cel putin 1h) pe un ecran mititel, fie el si de dimensiunea celui de PSP.
sunt insa multi care vor sa aiba filmuletze scurte realizate de ei cu telefonul mobil, spoturi, chestii de pe youtube, transmisii in direct etc - pentru ei un iPod video de 100 GB cu ecran 16:9 e prea mult. nu cred ca ar da 400 euro pentru asa ceva si nu cred ca Apple ar scoate un astfel de device la un pret sub 250 euro.
in acelasi timp, memoriile flash devin din ce in ce mai generoase ca spatiu de stocare, asa ca un iPhone ar putea ajunge la 15-20 GB destul de repede.

Amyd, o intrebare de bun simtz ar fi si de ce Apple n-a lansat o varianta unlocked, la un pretz mai mare, dat fiind ca oricum exista o cerere serioasa chiar si la un pretz cu 2-300 dolari mai mare?

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2007, 14:47   #47
Moderator

dtancu's Avatar

@Amyd: gindeste-te ca cine are azi un ipod 5th gen nu tine pe el NUMAI video sau NUMAI muzica, le tine pe ambele. Eu am vreo 5 GB de muzica pusa pe el si nu mi se pare ca am enorm de multa. Daca adaugi ceva clipuri/seriale/filme cei 8 Gb se duc foarte repede. Ca sa nu mai vorbim ca memoria aia va fi folosita si de telefon pentru poze/agende/sonerii etc.
Interesant mi s-ar fi parut sa-i adauge un slot de memorie ca sa poti utiliza carduri SD/xD etc.

Apoi, memoriile flash poate ca isi dubleaza capacitatea la 6-9 luni dar ritmul de crestere al capacitatii e mult mai mic decit cel al HDD-urilor. O memorie de 64GB va costa enorm fata de un HDD de 80 Gb, iar in momentul in care se va ieftini, HDD-urile vor fi deja spre 200 GB. Evident, de la un moment dat incolo nu mai conteaza, fiindca la capacitati de peste 100 GB nu prea stiu ce dumnezeu faci cu ele

Nu cred ca Apple va renunta prea curind la conceptul ipod in favoarea iphone, e mult prea riscant. iphone este un concept extraordinar si cred ca va cistiga o piata semnificativa dar nu cred ca va canibaliza ipod-ul.

Last edited by dtancu; 10-01-2007 at 15:18.

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2007, 17:38   #48

Amyd's Avatar

Quote:
Amyd, o intrebare de bun simtz ar fi si de ce Apple n-a lansat o varianta unlocked, la un pretz mai mare, dat fiind ca oricum exista o cerere serioasa chiar si la un pretz cu 2-300 dolari mai mare?
Din doua motive:

a) Daca l-ar oferi asa, atunci nu ar mai beneficia de un bonus la fel de mare de la Cingular pentru exclusivitate;

si, mai important,

b) ma indoiesc profund ca exista o cerere serioasa pentru un astfel de device la $700 - $800 sau echivalentul in Euro (adica probabil 700 - 800 Euro... );

Ah, ca exista oameni care il vor cumpara, cu siguranta. Dar e un pret astronomic in comparatie cu media preturilor pentru dispozitive asemanatoare. De exemplu, tot la Cingular, Samsung BlackJack e $199, 8525 (HTC Hermes rebranduit) e $399 iar Treo 750 e $399, cu aceeasi subventie pentru contracte de 2 ani. De diferenta de bani, poti sa-ti iei linistit un card generos de stocare sau chiar un iPod Nano.

Pretul maxim la care vad un astfel de iPhone vanzandu-se e comparabil cu un E-ten X500, HTC TyTN, s.a.m.d. - adica undeva 500-600 Euro unlocked. Pret pe care ma indoiesc ca Apple il va atinge in Europa.

Quote:
Originally Posted by dtancu
Nu cred ca Apple va renunta prea curind la conceptul ipod in favoarea iphone, e mult prea riscant. iphone este un concept extraordinar si cred ca va cistiga o piata semnificativa dar nu cred ca va canibaliza ipod-ul.
Actually, eu nu sugeram ca Apple va renunta la iPod, ci ca va reduce treptat-treptat ponderea iPod-urilor cu HDD in favoarea celor cu memorie Flash. Vom mai vedea probabil un iPod video 100 GB, poate unul 120-160 GB anul viitor, si banui eu, cam atat.

Apple sunt in mod evident constienti ca marea masa a consumatorilor nu vrea sa dea pe un MP3 player mai mult de $100-$200, adica acolo unde se vand ca painea calda Shuffle-urile si Nano-urile. Si nu cred ca va cobora vreodata iPod-urile video cu HDD in zona respectiva de pret, ci va ramane la $250-$350.

Memoria Flash e deja competitiva la capacitati de 16-32 GB - de exemplu, RiData isi va vinde SSD-ul de 16 GB la aprox. $170 catre end-useri, ceea ce e absolut in zona de pret a iPod-ului video de 30 GB, tinand cont de discount-urile pe care le are Apple ca producator de milioane de dispozitive pe semestru si ca unul dintre cei mai mari cumparatori de memorie Flash curenti (pentru Shuffle si Nano).

Old 11-01-2007, 08:34   #49
Nick anterior: Lou

Strangelove's Avatar

una peste alta...

Cisco sues Apple over iPhone trademark
more

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 11-01-2007, 20:08   #50

se stia ca Cisco are numele Iphone rezervat si asta de cativa ani

Lord is offline    Reply With Quote
Old 11-01-2007, 21:13   #51
combat chicken

bau_bau646's Avatar

cisco systems apare si la spv, exact langa microsoft

bau_bau646 is offline    Reply With Quote
Old 11-01-2007, 22:33   #52
Registered User

Mendex's Avatar

dar au zis ca au rezolvat cu cisco in legatura cu numele telefonmului, eu abia astept sa vad cand apare la noi si la ce pret, asta in ocnditiile in care la ei e 500$

Mendex is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2007, 14:41   #53
Chrystal Vision

GrimGringo's Avatar

Meanwhile, there's a battle for the rights to Apple's phone in the UK. The contenders include O2, Vodafone, Orange and T-Mobile.

- ceva cam naspa:

Does the Web browser support Flash or Java? –No.
Can it open Word and Excel documents? –No. (Steve Jobs says it can open PDF files, though.)
Does the camera record video? –Not yet. Apple may add this feature by June.
Does it connect to standard iPod accessories like car docks and speaker systems? –Yes!
Can I add new programs to it? –No. Apple wants to control the look and feel and behavior of every aspect of the phone.
***control freak Steve!!
That scrolling through lists thing is glitzy, but what if I have 3,000 names in my address book? –There’s also an alphabet “index tab” down the right side of the screen, so you can jump to another spot in the list.
..mi s-a mai taiat din elan, mai ales ca unlocked nu or sa apara prea devreme

GrimGringo is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2007, 14:48   #54
Registered User

Thumbs down iphone...

Exact la una din intrebarile de mai sus ma gandeam si io(daca se pot instala sau nu aplicatii - vezi symbian v3 pt care desi e nou, au inceput sa apara aplicatii foarte bune). Eu as vrea un telefon gen pocket loox t830 cu ecranul si bateria lui iphone si cu o camera de 3 mpix cu autofocus. Ala da telefon. Pt ala as da si 800 de euro. Pe mine nu ma incanta ca e si ipod mai ales ca si 8gb mi se pare ridicol.
Astept sa vad cand o sa apara un telefon-pda/pda-telefon cu adevarat complet, nu am pretentie sa fie si ieftin, dar sa apara! Pana atunci dupa parerea mea telefonul asta e mai mult pt impatimitii apple.

adinic is online now    Reply With Quote
Old 12-01-2007, 15:00   #55
Registered User

o sa fie o gramada de homebrew si pe iphone la fel cum e pe zune la nici o luna de la aparitie, ca sa nu mai vb de psp...

vic06 is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2007, 18:03   #56
For Sale - Buy Now

SeikQ's Avatar

un scrut demo live aici, iar aici o mica "poveste" desore cum a fost tinut in secret atat timp

SeikQ is offline    Send Message via Google Talk to SeikQ Reply With Quote
Old 12-01-2007, 18:25   #57
RDI
Registered User

RDI's Avatar

sunt curios dc ala de pe cingular va merge in europa...ca parca era compatibil cu cosmorom...mai e valabil si pe cosmote?

RDI is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2007, 19:13   #58

TheVipeR's Avatar

Location: In intunericul in care m-am nascut, traiesc si voi muri...bucuresti
teoretic ar trebui sa merga pe orice retea din ce vad aici. pacat ca are camera foto prea "veche" si no 3g pentru a utiliza netu cum trebuie pe el.
oricum sa asteptam scorurile astronomice din eu sau de la noi.

TheVipeR is online now    Reply With Quote
Old 14-01-2007, 05:09   #59
Registered User

shaqvill's Avatar

pe astia de la apple ii mananca undeva... cand ma uitam si eu dupa un alt telefon mai dragut ma face sa imi schimb 180 grade parerea si sa il astept pe asta ca ar fi exact ce imi trebuie... problema e ca nu inteleg daca vor scoate numai pt cingular sau si pentru restul retelelor... stie cineva daca vor face si pt alte retele eventual unlocked version (deblocat) cu un pret normal mai mare... dar probabil o sa fie cam greu de setatat toate alea...
In orice caz le dau un 10 pentru ca asa cum zic revolutioneaza piata telefoanelor.. si ma bucur nespus ca in cca 5 ani o sa avem "avioane in maini"
20% comision sau minim 40$ de site(fara 71$ de comanda nu scapi cu alte cuvinte 31 transport minim)... pentru comenzi pe net de oriunde, peste toate cheltuielile! (Haine electronice...etc)Detalii cauta pe forum shaqvill. Contact pe forum sau pe ym usa_nic
PRET Iphone 3G Posibil voi vinde cand vor aparea la liber!

shaqvill is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2007, 12:58   #60
Registered User

turbo_media_psp's Avatar

super tare telefonu, are si wifi? sau se conecteaza doar prin edge?

turbo_media_psp is offline    Reply With Quote
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules