![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Iphone - succes sau fiasco | |||
| Succes | | 978 | 57.09% |
| Fiasco | | 222 | 12.96% |
| ceva la mijloc | | 513 | 29.95% |
| Voters: 1713. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| Acesta este SINGURUL thread despre iPhone (1st, 3G etc.). Aici veti discuta si noutati, si despre aplicatii, si update-urile, TOT. NU se mai deschid alte thread-uri despre telefoanele Apple. Descopera metoda de jailbreak/unlock al oricarui tip de iPhone Poate cel mai complet site cu tutoriale legate de iphone updatat la zi: Iclarified Tutorial unlock 3G, 3GS folosind Ultrasnow: Ultrasnow unlock Tutorial unlock 3GS folosind Purplesnow: Purplesnow Unlock Iphone 3GS Firmware downloads: Firmware downloads |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #21 (permalink) | ||
|
Faptul ca 3G-ul lipseste si asta ar fi un lucru rau e un lucru discutabil. In practica foarte putini au nevoie de 3G; poate peste cativa ani. Eu asi fi scapat si de camera ai de 2MP dar deh, daca nu e trecuta in lista de features si camera nu e destul de cool aparatul cand il compari cu un Nokia sau Lg intr-un bar. In rest intr-adevar, telefonul asta marcheaza big-time la chestiile la care marcheaza Apple: design, interfata de operare, OS, suport, gadget factor. O sa se vanda in prostie imho, stiu ca vreau unul.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #22 (permalink) | ||
|
ce e cu adevarat revolutionar la iPhone e modul in care interactionezi cu el. e la fel de spectaculos pe cat a fost wheel-ul iPod-ului, o prapastie intre Apple si competitie. abia la cativa ani dupa lansarea iPod-ului concurenta a fost capabila sa raspunda vag - oferind playere care se auzeau poate mai bine, care aveau capacitate de stocare mai mare etc, dar care nu aveau interfatza geniala a ipod-ului. si cred ca istoria se va repeta. DACA interfatza e atat de robusta si intuitiva pe cat se vede din prezentarea lui Jobs, atunci iPhone-ul va avea un avans de cel putin 5 ani in fatza concurentei, exact cum s-a laudat Jobs.
__________________ i hope i'll be alive at the end of the world. | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
|
Cum/cit se va vinde iphone-ul este irelevant, important e faptul ca s-a introdus o interfata inovativa. Precedentul e astfel creat, Apple va utiliza mai mult ca sigur ideile din iphone in generatia 6 de ipod, restul fabricantilor vor incepe sa copieze ideile etc. Apple a fost intotdeauna un driver pe piata, nu se dezminte nici acum. | |||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
Faza tare la Apple nu e ca face niste chestii nemaivazute pana acum. Faza tare e ca le face bine de la A la Z (sigur ca se pot gasi exceptii dar in mare poti spune asta despre produsele lor). Adica touch-screen am mai vazut pana acum, nu e o chestie noua. Dar poti sa fii sigur ca daca s-au hotarat sa foloseasca doar touch-screen apoi au studiat problema pe toate partile, vor face cea mai buna implementare posibila si vor scoate untul din ideea asta. De exemplu: sunt sigur ca exista problema murdaririi de la datul cu degetele pe touch-screen dar sunt la fel de sigur ca spre deosebire de o oricare alta companie Apple probabil ca a incercat sa caute un material special pentru ecran care sa minimizeze problema. E tipic Apple sa se uite la astfel de detalii si ei stiu ca utilizatorii asta asteapta de la ei. Eu sunt utilizator PC insa nu am avut niciodata o placere mai mare la deschisul unui pachet decat atunci cand am deschis cutia la un Ipod Photo. Am inteles atunci de ce sunt tari cei de la Apple, inca inainte de a utiliza produsul propriu-zis. Repet parerea mea: Iphone o sa se vanda in prostie.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
| Quote:
dupa cum spune si Cris, Apple stie sa valorifice diverse inovatii, nu neaparat sa fie si inovator. ecran touchscreen exista, dar iPhone-ul are un ecran multitouch screen (ok, poate si asta exista) ce permite folosirea unei interfetze cum vedeam prin Minority Report (thumb gestures si chiar mai mult decat atat). Apple are si indrazneala de a propune chestii noi userilor, si chiar daca exista un core de fani dispusi sa inghita orice le vinde Jobs, sigur asta nu ajunge pentru a le creste actiunile. si nu in ultimul rand, viziunea lui Gates despre viitor mi se pare atat de obosita (a prezentat aceeasi casa inteligenta ca acum 4-5-6-7 ani) fatza de viziunea lui Jobs - device-uri usor de folosit, robuste si elegante. si acum o sa vina Amyd si o sa ne explice ca batem campii .
|
| | #26 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2006 |
bateria e extraordinara. daca rezista la 14 ore de muzica si 5 ore video inseamna ca are un stadby de vreo 2 saptamani fratilor vindeti ipodurile si telefoanele cat mai luati ceva pe ale. asta e falimentul pt nokia si alti producatori de mobile | ||
|
| | #27 (permalink) | ||
|
Asa cum spunea si Cris, aceeleasi sentimente le-am avut si eu cand mi-am cumparat anul trecut Nano-ul. Cutia dintr-un plastic impecabil, toate manualele + cd-ul de instalare, accesoriile, toate aratau exemplar. Pana si standul Apple din WalMart arata in ton cu iPod-urile . Acum ma bucur ca am tras atata de 6230i-ul meu pentru ca a meritat. In fine (parerea mea), a aparut un telefon care sa merite asteptarea. Nici nu ma gandesc cum o sa arate pachetul de la iPhone ... It's a must have ![]() + | |||
|
| | #29 (permalink) | ||
|
staaaaati sa`l vedem in teste reale. asa arata f bine si apetisant
__________________ She's got legs, she knows how to use them. She never begs, she knows how to choose them. She's holdin' legs wonderin' how to feel them. Would you get behind them if you could only find them? | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
|
slotul pentru sim e undeva sus, apare in keynote-ul lui jobs (vedeti pe apple.com). despre baterie inca nici un cuvant, dar eu sunt destul de optimist in privinta duratei de folosire. stiu ca la primele iPod-uri nu se putea schimba bateria, dar cred ca si-au invatzat lectia.
|
| | #33 (permalink) | ||
|
Ca sa va mai rapesc putin din entuziasm, as vrea sa va reamintesc ca i-podurile au avut probleme in trecut, cu bateria (care tinea mai putin decat pe hartie si dupa un an deja trebuia inlocuita in multe cazuri) si cu materialele din care au fost construite (plasticul de la nono 1G care se zgaria in draci; ca sa nu mai zic de amprente de grasime care se vedeau de la o posta pe vers negre). E drept, ce zic eu au fost rezolvate in generatia a doua de Nano, dar la Iphone lucrurile de care am zis sunt esentiale imo, si nu se stie niciodata daca Jobs a invatat din greselile vechi. Acum sa nu credeti ca sunt vreun ipod hater, imi place sa cred ca-s realist pt ca si eu mi-am dorit un ipod si abia la Nano 2G am decis ca merita cu adevarat. Telefonul in sine este extraordinar, cu adevarat o revolutie in domeniu, ceva care pana ieri era prezentat de altii ca si un concept pe hartie. Doar trei aspecte raman sub semnul intrebarii: cum se comporta la zgarieturi (pt ca e clar ca va avea parte de multe, in utilizarea normala), grasime si nu in ultimul rand, bateria. Baterie care, imo, tine din start cam putin, daca stai sa te gandesti cate facilitati tentante are telefonul. Daca ar fi fost DOAR un telefon normal, la care 90% din timp doar vorbesti, at specificatiile bateriei ar fi fost mai mult decat ok. Dar in conditiile in care te poti uita si la filme, naviga pe internet si asculta muzica, nici nu ai sa stii cand ai sa ramai fara baterie. Incarcare zilnica, imo, daca i se folosesc toate facilitatiile la intreaga valoare, asa cum este conceput. | |||
|
| | #34 (permalink) | ||
|
o sa ajungi sa ai o bijuterie din asta in buzunar pentru orice altceva si un telefon simplu gen n1110 pt vorbit ![]() nici mie nu imi place faza cu grasimea&zgariatul,dar sincer nu cred ca se va putea evita asta,nu prea vad cum.
__________________ She's got legs, she knows how to use them. She never begs, she knows how to choose them. She's holdin' legs wonderin' how to feel them. Would you get behind them if you could only find them? | |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
La toate iPod-urile nu se poate schimba bateria fara sa violezi anal garantia. La fel va fi si in cazul iPhone-ului, aproape cu siguranta. Ce e mai nasol e ca se pare ca Apple nu va permite aplicatii third-party pe iPhone, sau cel putin nu aplicatii third-party care nu sunt dezvoltate impreuna cu Apple. Asa ca foarte probabil ciu-ciu Skype, iGo, s.a.m.d. In plus, faptul ca iPhone nu e 3G e lame, tinand cont ca la noi va fi disponibil de-abia prin Q4 2007 si in Asia in 2008. Hai, acum, pana in primavara, mai e de inteles sa lansezi dispozitive non-UMTS, dar deja pana si la noi 3G incepe sa devina disponibil peste tot, ce sa mai vorbim de Asia. Also, pretul nu e extraordinar - tinand cont ca e 599 cu contract pe 2 ani la Cingular in State. Unlocked probabil ca vorbim de 700, poate 800 de dolari la ei si de Euro la noi, ceea ce e exagerat pentru un dispozitiv fara GPS, 3G, camera 3-5 Mpixeli s.a.m.d. Acum nu ca vreau sa fiu rau, dar intai o sa-l incerca pana sa-i cred pe Apple ca interfata touch-screen e a doua revolutie - nu de altceva, dar ecranele touch-screen nu sunt tocmai indestructibile, imune la amprente, usor acoperite de folii protectoare sau ca degetele mele sunt la fel de finute ca un stylus cand e vorba de tastat. Sigur, in engleza o sa fie usor sa corecteze predictiv textul, dar in romana aproape cu certitudine nu va exista o varianta localizata, deci imi va fi de folos mai mult decat o gramada. Altfel designul e frumusel, furat de la Dell Axim x50 si curatat elegant de elementele care distrageau de la liniile de baza. Pacat ca in incapatanarea tembela jobsivesiana nu au pus macar doua butoane hardware in plus pe fata, pentru pick-up si end-call: nici nu era nevoie sa strice layout-ul, puteau sa fie butoane touch cu iluminare, in stil LG Chocolate. Still, de admirat cat de subtire e. All in all, nu m-ar surprinde daca si-ar atinge tinta de 1% din piata pana prin 2008-2009. Posibil. M-ar surprinde insa daca ar depasi aceasta cota de piata fara niste imbunatatiri radicale ale dispozitivului si ale modelului de pret.
__________________ Now is the winter of our discount tent. | |||
|
| | #37 (permalink) | ||
| Quote:
da,dar ce te faci cu functia de touchscreen ?
|
| | #39 (permalink) | ||
|
Dim punctul meu de vedere este sub SPV M3100 (HTC TyTN) si SPV M5000 (Qtek 9000), din cauza listei restranse de aplicatii disponibile, lipsei 3G si lipsei tastaturii QWERTY, lucruri mai importante pentru mine decat design-ul si spatiul de stocare.
__________________ Nikon D700 | Nikkor 14-24mm f/2.8 | Nikkor 50mm f/1.8 | Micro-Nikkor 105mm f/2.8 VR | Nikkor 200mm f/2 VR | Nikon SB900 | Nikon SB600 Sigma 70-200mm f/2.8 II | |||
|
| | #40 (permalink) | ||
|
eu nu vad problema cu garantia... daca mi s-a stricat bateria, ma duc la service-ul lor si mi-o schimba, fiind in garantie. daca nu mai e in garantie, atunci ok, oricum nu mai conteaza ce si cum: scot bateria si o inlocuiesc cu alta noua. nu stiu cat de raspandit e 3G-ul in US, dar probabil ca iPhone-ul care va ajunge in europa va avea 3G. iar, nu stiu daca unlocked va costa mai mult, ma gandesc ca in clipa de fatza Cingular n-a scazut pretul telefonului ci se bazeaza pe hype-ul si dorintza multora de a avea un iPhone pentru a mai vinde niste abonamente pe 2 ani. daca pretul se va duce mai sus de 600 dolari/euro, atunci ma astept sa-i mai adauge niste chestii gen GPS, aplicatii office (nici un cuvant despre asta, suspect si dezamgitor) etc. din cate citeam forumul gsmarena (n-am stat sa verific informatia): "It has a zirconium screen, another Apple pantent-special for it. If you looked in the demonstration-photos, even after he played with it pretty much it was very clean." despre butoanele de "answer"/"quit" - nu cred ca trebuie sa unlockezi telefonul ca sa raspunzi la un apel sau sa-l respingi. ar fi mult prea ne-ergonomic pentru reputatia Apple .cat despre imbunatatiri radicale - or sa urmeze, e evident. intodeauna au existat la Apple. lasa pozele si uita-te la demonstratia facuta de Jobs sau la filmuletzele de pe site-ul apple. jmekeria e ca exista o tastatura qwerty, doar ca e multitouch screen.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |