Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 21-04-2009, 21:01   #21 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Phone: Nokia E52, Nokia 3120
Quote:
Originally Posted by klaxhu View Post
formatul e text plain sau suporta si html ???
presupun ca vin doare headere...dar daca vreua sa deschid un attach de 5 mb ? mi-l dldeaza ??????
suporta si html dar se vede ca un c*r.

daca ai un attach de 5mb, mai bine il deschizi la birou

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 21-04-2009, 22:23   #22 (permalink)
Registered User

Nu stiu cum este la BIS dar la BES, daca am un atasament in formatele suportate (Office, PDF, JPG si posibil si altele de care nu stiu) serverul trimite documentul pe portiuni formatat astfel incat sa apara pe ecranul telefonului. Poti sa alegi daca vrei sa vezi restul documentului sau te multumesti cu ce primesti. Ca un exemplu, ca sa citesc textul de pe o pagina Word imi face un trafic de 2-5 kb. Atentie insa, m-a intrebat cineva prin telefon: daca vreti sa trimiteti documente de pe telefon (ex. jpg de 2 Mb) ele nu vor fi comprimate intrucat fisierul jpg este deja comprimat, si vor face probabil trafic de 2 Mb.

raduci is online now    Reply With Quote
Old 22-04-2009, 08:44   #23 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

Quote:
Originally Posted by raduci View Post
Nu stiu cum este la BIS dar la BES, daca am un atasament in formatele suportate (Office, PDF, JPG si posibil si altele de care nu stiu) serverul trimite documentul pe portiuni formatat astfel incat sa apara pe ecranul telefonului. Poti sa alegi daca vrei sa vezi restul documentului sau te multumesti cu ce primesti. Ca un exemplu, ca sa citesc textul de pe o pagina Word imi face un trafic de 2-5 kb. Atentie insa, m-a intrebat cineva prin telefon: daca vreti sa trimiteti documente de pe telefon (ex. jpg de 2 Mb) ele nu vor fi comprimate intrucat fisierul jpg este deja comprimat, si vor face probabil trafic de 2 Mb.
mda. de asta cel mai bine imi iau 2 luni si vad cum se comporta.
pot sa imi setez eventual din outlook sa le faca unicode/plain text. dar va ramane problema cu attachment-ele. pentru situatii din astea voi putea folosi un 3rd party client care stie de HTML daca chiar am nevoie pe loc.

faza e ca nu am gasit inca un client care sa imi placa; am logicmail, e ok, dar nu are html ...

oare in ver. 5 OS pt blackberry vom avea html pt push ?

klaxhu is offline    Reply With Quote
Old 22-04-2009, 12:45   #24 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

daca faci deja sync cu calendarul outlook nu are rost sa iti strici treaaba

daca nu ai BIS nu poti sa ai push, pana acum gmail suporta acum si imap, nust daca merge si pe exchange, oricum daca primesti un mail cu atash si nu deschizi atashul nu iti face trafic, mie imi baga tot emailul in inbox, inclusiv cele HTML (mai nou suporta), insa am setat la HTML-uri sa nu imi traga pozele decat on-demand tot pentru a tine traficul cat mai mic
daca vrei sa deschizi un atash o sa ti-l downloadeze

iti recomand sa mai citesti aspectele care te int pe tine mai mult pe crackberry si dupa poti face un sumar aici sa ramana si pentru altii informatia; eu nu stiu exact cum tarifeaza si cand, dar vad destul de des ca se misca iconita de network traffic, cand intri in acoperire wifi se muta si traficul legat de mail pe conexiunea de wifi, mai verifica si tu asta dar eu asa cred ca e
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
mi de ex imi place cum se vede HTML-ul la push mail, iar pentru poze folosesc flickr nu le dau pe mail, le upload la flickr si trimit linkul pe mail, ai direct optiune de resize in flickr , oricum iti recomand sa iei si programul ShrinkIT se integreaza direct in meniul telefonul si cand vezi o poza apesi pe menu key si alegi dimensiunea la care vrei sa fie facut resize, astfel poti sa o dai si pe mail linistit

Last edited by phat_sua; 22-04-2009 at 12:45.. Reason: Automerged Doublepost

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 23-04-2009, 08:54   #25 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

Quote:
Originally Posted by phat_sua View Post
daca faci deja sync cu calendarul outlook nu are rost sa iti strici treaaba

daca nu ai BIS nu poti sa ai push, pana acum gmail suporta acum si imap, nust daca merge si pe exchange, oricum daca primesti un mail cu atash si nu deschizi atashul nu iti face trafic, mie imi baga tot emailul in inbox, inclusiv cele HTML (mai nou suporta), insa am setat la HTML-uri sa nu imi traga pozele decat on-demand tot pentru a tine traficul cat mai mic
daca vrei sa deschizi un atash o sa ti-l downloadeze

iti recomand sa mai citesti aspectele care te int pe tine mai mult pe crackberry si dupa poti face un sumar aici sa ramana si pentru altii informatia; eu nu stiu exact cum tarifeaza si cand, dar vad destul de des ca se misca iconita de network traffic, cand intri in acoperire wifi se muta si traficul legat de mail pe conexiunea de wifi, mai verifica si tu asta dar eu asa cred ca e
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
mi de ex imi place cum se vede HTML-ul la push mail, iar pentru poze folosesc flickr nu le dau pe mail, le upload la flickr si trimit linkul pe mail, ai direct optiune de resize in flickr , oricum iti recomand sa iei si programul ShrinkIT se integreaza direct in meniul telefonul si cand vezi o poza apesi pe menu key si alegi dimensiunea la care vrei sa fie facut resize, astfel poti sa o dai si pe mail linistit

mkay! mersi de info, oricum cel mai ok e sa fac un test si sa vad cam pe unde ma incadrez ...

Old 27-04-2009, 13:24   #26 (permalink)
Banned

Huse piele marca PIEL FRAMA gasiti pe www.husepiele.ro
Modele pentru Blackberry Bold si Blackberry Storm.
Cele mai mici preturi din Romania.

husepiele is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2009, 21:22   #27 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

say woot ???

ceva noutati in lumea BB-y?

Old 17-05-2009, 11:55   #28 (permalink)
Registered User

coup3z's Avatar

Cum pot contoriza ce trafic fac cu BIS si ce trafic fac cu Mobile Internet?

coup3z is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2009, 15:09   #29 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

Quote:
Originally Posted by coup3z View Post
Cum pot contoriza ce trafic fac cu BIS si ce trafic fac cu Mobile Internet?
cred ca e un tool pt asa ceva. (cauta pe forum si sigur il gasesti)

eu am renunta la ideea de BIS. raman pe mobile internet de 100 mb ca e suf pt mine (abia consum si cei 10 mb din abo de 2 euro care il am acum ...)

Old 18-05-2009, 18:17   #30 (permalink)
Registered User

coup3z's Avatar

am cautat dar n-am gasit. sunt programe care contorizeaza pt wifi , roaming si retea (aici intra si bis si tcp) dar intre bis si tcp nu prea am gasit.

opera mini foloseste Mobile Internet sigur ? nu ia si din BIS ceva? asta daca stii cumva..

Old 18-05-2009, 21:44   #31 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

Quote:
Originally Posted by coup3z View Post
am cautat dar n-am gasit. sunt programe care contorizeaza pt wifi , roaming si retea (aici intra si bis si tcp) dar intre bis si tcp nu prea am gasit.

opera mini foloseste Mobile Internet sigur ? nu ia si din BIS ceva? asta daca stii cumva..

am inteles ca pentru fiecare prg poti configura prin ce sa iasa pe net.
vezi la advanced options

Old 19-05-2009, 02:13   #32 (permalink)
Registered User

coup3z's Avatar

la opera mini nu poti spre exemplu. nici la google maps.

Old 22-05-2009, 08:52   #33 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

stie cineva de ce de fiecare data cand intru pe un site ma intreaba opera mini daca sa il las sa acceseze nush ce site default ? ..si trebe sa dau YES ...

Old 22-05-2009, 15:06   #34 (permalink)
Registered User

coup3z's Avatar

O fi o procedura standard. Se pare ca pana la urma Opera foloseste TCP (80% sigur ) )

Old 13-07-2009, 22:02   #35 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

am pus si eu mina pe un bold codat pe orange (v4.6.0.126) de la cineva de citeva zile si am niste nelamuriri.

am o cartela Prepay pe care am activat optiunea internet pe mobil 2 cu 10MB trafic si nelimitat in Orange World. am pus APN internet si cu browseru bb nu merge decit wap.orange.ro. nu merge nici o alta adresa.

zic ok, il bag pe wifi. browser bb merge pe wifi asa ca instalez opera mini, clientul de gmail, clientul de google maps si beejive. opera mini si beejive merg pe wifi, gmail si google maps nu. problema insa e alta. nici una din cele 4 aplicatii nu merge daca scot wifi. de ce? optiunea aia pentru Prepay nu e tot aia cu o optiune de internet pe mobil atasata unui abonament?

zic oooooooooook si bag in el o cartela cu abonamet plus optiune de internet pe mobil. merge tot. care e faza?

nu va suparati pe mine dar sunt novice rau cu telefoanele astea. si asa imi bubuie capu de cite am citit cu blackberryu asta. ideea e ca vreau sa-mi fac un abonament la care sa am si o optiune de date (asta care e acum 4 eur plus inca 2.38 pentru 100MB). imi merge sigur sau nu? eu ma gindeam ca il testez activind optiunea pe un prepay si apoi fac abonamentul dar vad ca pe prepay nu vrea deloc (decit orange wap). nu ma intereseaza BIS pentru ca folosesc clientul gmail si cam tot ce mi-ar placea sa functioneze (pe 3G, nu pe wifi) ar fi astea 4 aplicatii.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 14-07-2009, 00:37   #36 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

h0stile daca tot iti faci abonament nou pot sa iti spun ca pe vodafone, impreuna cu optinea de internet mobil iti vor merge opera mini, google maps, gmail si beejive pe 3G sau GPRS folosind APN-ul internet ; daca ai si posibilitatea sa iti faci abonamentul pe firma pentru a activa optiunea de 6 eur - 500 mb cu atat mai bine daca nu poti sa iei cea de 6 eur - 50 mb pentru persoane fizice
practic cu APN internet vei putea folosi orice aplicatie care suporta TCP, de ex la beejive iti poti seta ce tip de conexiune vei, iar tu vei folosi beejive

eu nu vad de ce nu ar functiona la fel si pe orange insa nu am orange si nu am folosit asa ca nu bag mana in foc. pe vodafone fac asta de aprox 2 ani

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 14-07-2009, 00:49   #37 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

man, nu pot pe vodafone. toata familia si majoritatea prietenilor mei sunt pe Orange. am gasit pe alt forum mentionata problema mea si se pare ca tre sa sun la 408 sa reinitializez cartela pe partea de date. om vedea... in orice caz tind sa cred ca e problema de cartela si ca merge asa ca daca nu si nu, imi schimb si numaru numai sa mearga.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

Old 14-07-2009, 12:10   #38 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

ok daca cunosti asa multa lume pe orange, roaga pe cineva care are abonament orange + optiune de date mobile (aici e important sa te asiguri ca are Internet Mobil (nu ceva gen Orange World care are toate porturile taiate) si testezi cu cartela lui. Neaparat sa ai setarile facute in telefonul tau la Options-Advanced-TCP, sa pui APN "internet" si daca mai e nevoie user si pass (nu stiu exact cum e la orange)

insa cel mai usor cred ca este sa te duci la un shop mare Orange (cum e cel de la victoriei) si sigur rezolvi cu un agent

Old 14-07-2009, 18:52   #39 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

pai da, am facut asta si asa merge. oricum, am bagat o reclamatie la Orange si astept raspuns.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
mi-au resetat cartela. merg clientul de gmail, google maps si beejive. opera mini se incapatzineaza sa nu mearga. stie cineva de ce?

Last edited by h0stile; 14-07-2009 at 18:52.. Reason: Automerged Doublepost

Old 14-07-2009, 22:10   #40 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

tre sa alegi in setarile opera mini sa functioneze pe Direct TCP
stiu ca la inceput dupa ce il instalezi testeaza el ce conexiuni ai disponibile

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules