![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Hmmm...s-a discutat foarte mult pe aceasta tema dar inca nu am gasit o conexiune de internet "viabila" care sa merite banii. Dupa liberalizarea pietei telecomunicatiilor ma asteptam ca ISP-ii din Romania sa-si anunte ofertele de telefonie fixa si probabil servicii DSL disponibile in locuri unde nu aveau acces prin alte mijloace decat prin reteaua de cupru (telefonul...d0h cine nu are telefon in oras). Desigur nu ne puteam astepta pe 1 ianuarie sa primim oferte de la provideri...se presupunea ca pe 28 februarie majoritatea provider-ilor din romania isi vor anunta ofertele. Nu a fost asa...si acum singurele oferte de telefonie fixa sunt cele prin card sau VoIP. Bleah...sa nu ma abat de la subiect ![]() Am o conexiune GHDSL...deoarece stau prea departe de centrala PCNET si rezistenta este prea mare. Ei mi-au garantat 2mbps in metro, dar nu am decat 384kbps iar in extern doar 16kbps. So...nu merita deloc banii(in cazul in care stati aproape de centrala ISP-ului si sunteti cel putin 15 in retea...viteza este multumitoare chiar si la cel mai ieftin abonament). Fata de conexiunea prin cablu...DSL-ul este mai stabil (nu pica deloc...cel putin nu mi s-a intamplat). Dupa parerea mea cea mai buna conexiune este tot cea prin cablu, si anume Cable Link. Cateodata pica netu' cateva ore pe zi, te enervezi ca viteza e prea mica, dar asta se intampla cam rar. Majoritatea timpului chiar avem viteza garantata de cei de la RDS. Hmm...Astral (nu prea sunt informat, dar nu cred ca depaseste calitatea semnalului oferit de RDS...doar cand mai "scapa" cativa kBps si ajungi la viteze mult mai mari) Conexiunea prin radio...stiu doar ca trebuie sa ai vizibilitate directa cu o antena a ISP-ului ca sa redirectioneze semnalul(asta in cazul PCNET, nu stiu de ceilalti provideri)...si desigur sa fii sigur sa nu cazi pe aceeasi antena cu alte sute de utilizatori (daca exista atatia ). In rest...daca folosesti frecventa "pana" in 3.5 ghz si platesti echipamentul merge destul de bine si merita banii(depinde de ISP si de trafic...)Ce alte conexiuni mai avem de discutat?? Satelit (prea scump si prea instabil...oricum trebuie sa te abonezi la ISP din occident ca speri la un abonament ieftin), fibra optica (mult prea scump), ISDN (o escrocherie, nu merita deloc banii), dial-up (hehe...j/k) Now...ne asteptam la alte oferte mai accesibile (DSL ex: aDSL idilis 128kbps - 99$) dar oare vom avea o viteza mai buna la un pret mai mic?? Well...astept pareri. I'm a newB so...daca am gresit, imi cer scuze...and be gentle. Please take it easy on me!!
__________________ Os iusti meditabitur sapientiam, et lingua eius loquetur iudicium. Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit, accipiet coronam vitae. Kyrie, ignis divine, eleison. Oh quam sancta...Quam serena...Quam benigna...Quam amoena...Oh castitatis Lilium. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Re: O conexiune decenta...in Romania
Tu te astepti ca ISP-istii sa se apuce sa umple orasele cu cupru... pune-ti problema asta daca tu ai fi ala cu banii si ar trebui sa dai din buzunar: in afara, lumea fuge de cupru, iar tu, un amarat, sa te apuci sa faci concurenta directa cu un super mastodont exact in business-ul la care acesta se pricepe cel mai bine. Ce sanse crezi ca ai? Nu cred ca este cazul sa ne asteptam din partea investitorilor sa faca chestii care nu sunt prea profitabile... (ex: sa duca cupru acasa la clienti care nu vor sa plateasca mai mult de 5$/luna) Quote:
| |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Dud3...sa traga cupru la toate locuintele din oras?? Well dud3...reteaua de telefonie este din cupru. Si providerii inchiriaza linia de la Romtelecom (tocmai de aceea pretul va fi foarte mare). Dar linie de cupru exista in orice locuinta...desi au ramas portiuni din aluminiu de pe timpul celui de-al doilea razboi mondial So...DSL will allways be expensive here (for now)Eu locuiesc la curte, in Militari (sec. 6). Cable Link costa 100$ si DSL-ul merge foarte prost pt. ca stau departe de centrala principala a provider-ului. Vreau sa aflu mai multe optiuni de la voi...cuz i'm desperate.
__________________ Os iusti meditabitur sapientiam, et lingua eius loquetur iudicium. Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit, accipiet coronam vitae. Kyrie, ignis divine, eleison. Oh quam sancta...Quam serena...Quam benigna...Quam amoena...Oh castitatis Lilium. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| L3 Artist Join Date: Nov 1999 |
strict on topic i\netul va avea preturi decente pentru banda decenta -nu 700$ pentru un 128 kbit- in momentul in care isp-istii isi vor amortiza cheltuielile cu infrastructura (macar partial) care mai devreme de inca 5 ani nu vad cum s-ar putea...
__________________ Geology rocks | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Well...c3re u're right. Dar incercam sa discutam despre providerii actuali si despre ofertele lor. Nu vreau sa astept 5 ani, cum zici tu, ca sa ma pot bucura de o conexiune rapida, si ieftina...voi fi prea batran. (there's nothing cheap in Romania) 00h yeah..."am auzit" ca RDS vrea sa cumpere reteaua SNCFR-ului (a doua ca marime dupa Romtelecom, intinzandu-se pe toate magistralele...poate o sa beneficiem cu ceva din asta). Is that true?? P.S. mtest u were very mean to me...
|
| | #6 (permalink) | ||
| Quote:
This is smoke. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2002 Location: bucuresti |
Se pare ca rds isi trage, sau o va face cat de curand, fibra.... ca o fi smoke sau nu, nu stiu, dar, la ora actuala, sint cei mai rezonabili-rentabili provideri: internetul prin cablu. Si asta in Bucale, nu stiu in afara cum este...
__________________ There are no stupid questions .... only stupid answers Ignore List: Florin A, zmack | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
RDS nu folosesc reteaua SNCFR ci si-au tras cablu optic pe magistralele de transport electric (detinute de ELECTRICA(?)). Au inlocuit cablul "paratraznet" cu unul mai smecher care contine fibre optice. Electrica a cistigat un upgrade la instalatii, RDS are cablul optic pe stilpi montati deja. I know what I know.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| offtopic
Cain, cel mai simplu sa te lamureshti, este direct la sursa: http://www.rdsnet.ro/reteaua/reteaua.htm (eventual click pe 'Harta'). Cris: ca de obicei, lucrurile sunt ceva mai complicate decat par. Parerea mea este ca suntem cam offtopic aici; ar fi mai bine sa revenim la subiect (care intamplator mi se pare unul interesant) si anume accesul sau last-mile-ul. | |||
|
| Advertisment | |
Treci prin porţile şcolii de magie şi devino cel mai puternic vrăjitor al tuturor timpurilor în Tales of Magic | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|