Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-01-2004, 15:44   #1 (permalink)
Registered User

DyJohnnY's Avatar

Intrebare legata de IP-uri

sunt legat la net printr-o reteea unde un calc e server si are IP static, dat de astral.
ca sa pot trimite mail-uri din retea serverul , ce fol winroute pt NAT are pus ca relay mail server serverul de la astral.

am observat ca atunci cand primesc/trimit mail-uri in header la originating IP apare Ip-ul meu static, dar pentru destinatar apare altceva, cum ar fi serverul de mail, sau alt server, oricum nu IP-ul, pe care l-au primit cand s-au conectat pe dial-up. Destinatarii sunt pe dial up, la diferite firme de net, datek telecom, matco.
poate sa-mi explice cineva de ce la mine nu apare serverul de mail de la astral de ex?
Pot sa fac astfel incat IP-ul meu sa nu fie vazut, ci IP-ul serverului de mail? Daca da, care sunt dezavantajele?
thnx
Ignorance is bliss | Joc FreeKick si imi place, cine vrea să-l încerce să adauge .org || New & Improved Tiny :: MB Abit KN8 Ultra || CPU San Diego 3700+ [nesuportat de placa x-( ] || HS Scythe Ninja & Zalman FM-3 @700 RPM || RAM - 1GB Sycron Crap|| GPU - Gigabyte 8800GT w AC Accelero S1 + Zalman FM-3 @ 900 rpm - 56 Deg FULL LOAD || DVD-RW Samsung something|| PSU Fortron BlueStorm 400W || Logitech MX510 || Microsoft Comfort Curve 2000 || CASE - Chieftec Giga...something /w wheels mod

DyJohnnY is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2004, 18:17   #2 (permalink)
Banned

dandu's Avatar

cand trimiti un mail e normal sa apara in header ipul de pe care scrii mailul (ipul cu care te conect la serv de mail) .... iar la dest e normal sa apara serv de mail al aluia si nu ipu lui pt ca el poate verifica mailul ala de oriunde ...

dandu is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2004, 19:04   #3 (permalink)
Registered User

DyJohnnY's Avatar

sa punem intrebarea altfel
cum se face ca un user de dial-up cand imi trimite mail de la hotmail, are alt IP decat cel pe care il obtine cand se conecteaza la ISP-ul lui, si cand EU IMI TRIMIT MAIL, tot de la hotmail, la campul originating IP, apare IP-UL meu?
M-am uitat in configurarea Winroute si singura optiune pe care am pus-o legat de mail este relay mail server=adresa serverului de mail de la astral. in rest optiunea mail server nu este activata.
Eu banuiesc ca asta are legatura cu astral, dar as vrea sa stiu ce as putea face ca sa nu mai apara ip-ul meu in campul ala.
Ignorance is bliss | Joc FreeKick si imi place, cine vrea să-l încerce să adauge .org || New & Improved Tiny :: MB Abit KN8 Ultra || CPU San Diego 3700+ [nesuportat de placa x-( ] || HS Scythe Ninja & Zalman FM-3 @700 RPM || RAM - 1GB Sycron Crap|| GPU - Gigabyte 8800GT w AC Accelero S1 + Zalman FM-3 @ 900 rpm - 56 Deg FULL LOAD || DVD-RW Samsung something|| PSU Fortron BlueStorm 400W || Logitech MX510 || Microsoft Comfort Curve 2000 || CASE - Chieftec Giga...something /w wheels mod

Old 22-01-2004, 19:09   #4 (permalink)
Registered User

NiNja's Avatar

Suna a spam...
"Apple Computers rose from the provincial confines of a garage. So did Hewlett-Packard in 1938. That same year, Byung-Chull Lee started exporting fish and vegetables from Korea under the name Samsung"

NiNja is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2004, 19:17   #5 (permalink)
Registered User

DyJohnnY's Avatar

la ce te referi, mailurile vin de la prieteni de-ai mei, si nu sunt spam, sunt doar curios cum naiba pot sa-mi ascund ip-ul, in aceeasi masura in care il au si ei ascuns

Old 22-01-2004, 23:12   #6 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

http://www.faqs.org/rfcs/rfc821.html

e din configurarea serverului SMTP al Astral ... depinde daca si cum rescrie headerele ...

Nu cred ca ai ce face ... de ce nu faceti voi un server de mail pe router? E mult mai simplu decat sa te bazezi pe relay-ul Astral ...

g@urika out !

gaurika is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2004, 23:24   #7 (permalink)
Registered User

DyJohnnY's Avatar

naspa ca nu am ce face, chestia asta nu e un fel de privacy thing? o sa ma uit in contract sa vad care sunt cond de utilizare.

sa inteleg ca serverul de mail de pe router nu are leg cu problema mea....anyway good idea, da' sa-mi fac timp pt ea, ca acum nu prea pot. merci pt link vry interesting.

Advertisment
Inscrie-te in ActionLiga - locul pentru cei care vor un joc rapid si spectaculos
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules