Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 25-12-2004, 08:07   #1 (permalink)
Registered User

tetea's Avatar

Question Cum se formateaza o baterie Li Polimer ?!

Salut, mi-am cumparat ieri un tel. Sony Ericsson T610 cu baterie Li Polimer si nu stiu cum se formateaza....am sunat la connex de trei ori si mi-au spus : sa il las la incarcat 72 de ore; sa il las 12 ore la incarcat de trei ori; bateria Li Polimer nu este nevoie de formatare.... ... 3 raspunsuri diferite, nu mai inteleg nimic......cine stie sigur cum se formateaza sa imi spuna si mie....mersi mult.
| Yesico Open Air | Enermax 600W | Abit AB9 Quad GT | E6600@3400 | Thermalright Ultra 120 Extreme | EVGA 8800GTX ACS3 KO | 2X1GB OCZ PC2-6400 Spec Ops Edition | 2xSeagate 320GB Raid 0 | ASUS DRW-1814BLT-B | Creative Audigy SE | 971P | G7 |

tetea is offline    Reply With Quote
Old 25-12-2004, 08:11   #2 (permalink)
For Sale - Buy Now

SeikQ's Avatar

..cred ca ai postam aiurea. roaga un admin/moderator sa iti mute threadul la probleme hardware sau ceva de genu' si asa ai mai multe sanse sa te ajute cineva...

SeikQ is offline    Send Message via Google Talk to SeikQ Reply With Quote
Old 25-12-2004, 08:50   #3 (permalink)
Registered User

tetea's Avatar

....da, se pare ca am postat unde nu trebuie,imi cer scuze, rog un admin daca se poate sa mute thread-ul la GSM si telecomunicatii, mersi mult...
| Yesico Open Air | Enermax 600W | Abit AB9 Quad GT | E6600@3400 | Thermalright Ultra 120 Extreme | EVGA 8800GTX ACS3 KO | 2X1GB OCZ PC2-6400 Spec Ops Edition | 2xSeagate 320GB Raid 0 | ASUS DRW-1814BLT-B | Creative Audigy SE | 971P | G7 |

Old 25-12-2004, 09:40   #4 (permalink)
Veveroi

jijea's Avatar

tetea, eu cred ca aceasta baterie nu are nevoie de formatare...
cel putin li-ion-ul nu are nevoie.
ca sa fiu sigur, eu le-am facut tuturor bateriilor formatare pana acum... asa ca nu ti-ar strica si tie sa faci o formatare. oricum nu are ce sa ti se strice la telefon daca o faci. poate ai surpriza sa te tina mai mult bateria decat daca nu ii faci formatare.

jijea is online now    Reply With Quote
Old 25-12-2004, 23:40   #5 (permalink)
Registered User

Wolfie's Avatar

Eu iti garantez ca bateriile de litiu (oricare din ele) nu au nevoie de formatare. Pot demonstra, dar sunt dupa un vin fiert si mi-e cam somn. Google iti sta la dispozitie, acum ceva timp am citit 32 de pagini despre baterii.

Wolfie is offline    Reply With Quote
Old 27-12-2004, 10:24   #6 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

01. discutia a mai fost(da cu serch)
02. toate batriile ce contin litiu in componentza tocmai prin asta sint cunoscute/recomandate--> efectul mic de memorie (adica le bagi la incarcat din orice pozitie) si neformatare (nu se tin la incarcat x ore sau se descarca complet dupa care incarcat)
03. povestile celor de la vanzari ce recita pe de rost ce le place patronilor sa auda pot fi compromise simplu prin intrebarea : de ce un acumulator LiIon incarcat artizanal in momentul cind e full opreaste incarcarea? pentru cei ce mai cred in asemenea povesti ii sfatuiesc sa incerce incaracrea unui acumulator de acest gen cu un bec de banterna in serie cu bateria si cu un alimentator ce scoate 4,5-5V....in momentul cind e gata....becul se stinge...raspunzator de acest lucru este montajul electronic din acumulator!
04. dupa cate telefoane am avut singurul tel ce tine cont de telefon si nu de acumulator este startacul il alimentezi la incarcatorul sau si chiar daca nu are acumulator pe el ....functioneaza ireprosabil
(Asta ca sa nu se interpreteze!)

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 27-12-2004, 10:31   #7 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by tetea
Salut, mi-am cumparat ieri un tel. Sony Ericsson T610 cu baterie Li Polimer si nu stiu cum se formateaza....am sunat la connex de trei ori si mi-au spus : sa il las la incarcat 72 de ore; sa il las 12 ore la incarcat de trei ori; bateria Li Polimer nu este nevoie de formatare.... ... 3 raspunsuri diferite, nu mai inteleg nimic......cine stie sigur cum se formateaza sa imi spuna si mie....mersi mult.
01. sa-l folosesti cu placere
02. lasa-l la incarcat pina vezi ca se opreste incarcarea scoate-l si foloseste-l pina moare telefonul
03. baga-l la incarcat si cind e gata iar ...foloseste-l cat vrei si cum vrei ... a murit iar ...baga-l la incarcat...si tine minte cam cit te-a tinut acumulatorul 3-4-5 zile etc
04. dupa asta poti sa-l incarci cind vrei etc...cind observi ca in loc de x zile ai doar x-1 zi insemna ca ar trebui sa-i mai faci o data ciclul 2...dar asta daca il folosesti in medie la fel
05. chiar daca e LiIon...tot are efect de memorie...mult mai mic dar are....

Experientza personala m-a invatzt ca un ciclu de incarcat /descarcat/incarcat complet e bine sa-l faci cam la 5-7 luni depinde de telefon /acumulator si de stilul de lucru al posesorului

Raspunsul la intrebarea ta este: NU SE FACE FORMATARE Ori 72 ore in priza ori 12 ori 100 ore tot una este pentru el...cind a ajuns la capacitate...el se opreste din incarcare!
(Asta ca sa nu se interpreteze!)

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 27-12-2004, 13:44   #8 (permalink)
k'davr

k'tav's Avatar

io stiam ca e recomandat sa nu lasi o baterie li-ion sa se descarce complet...

k'tav is offline    Reply With Quote
Old 27-12-2004, 15:19   #9 (permalink)
CBR
Moderator

CBR's Avatar

E un mit. Si sincer de cand am telefoane LiIo sau LiPo nu cred ca mi s-a intamplat vreodata sa mi se descarce complet telefonul...

CBR is offline    Reply With Quote
Old 27-12-2004, 18:36   #10 (permalink)
Registered User

ionutzs's Avatar

va spun eu sigur k nu e nevoie sa ii faci vreo formatare( mi-a spus profu de fizik); cand vezi k nu mai tzine ... o schimbi; de ce? Litiul este un halogen care reactioneaza foarte usor si de aceea bateriile pe Li-Io isi pierd din capacitate chiar dak le folosesti sau nu

ionutzs is offline    Reply With Quote
Old 27-12-2004, 21:12   #11 (permalink)
Registered User

MiniMe's Avatar

In manualul de la t610 scrie ca inainte de prima folosire sa incarci telefonul 4 ore. Atat. Nici vorba de formatare. Al meu vad ca incepe sa ma tina din ce in ce mai mult... cum de altfel scrie si in manual, ca la primele utilizari acumulatorul o sa tina mai putin.

MiniMe is offline    Reply With Quote
Old 28-12-2004, 09:12   #12 (permalink)
Registered User

Blade's Avatar

Quote:
Originally Posted by AIWA
04. dupa cate telefoane am avut singurul tel ce tine cont de telefon si nu de acumulator este startacul il alimentezi la incarcatorul sau si chiar daca nu are acumulator pe el ....functioneaza ireprosabil
Offtopic: eu am un orange spv care merge fara baterie daca e la incarcat Macar asa e mai usor

Blade is offline    Reply With Quote
Old 28-12-2004, 10:46   #13 (permalink)
Registered User

pulsar's Avatar

Lucrez cu notebookuri de 2 ani si jumatate , multe noteoookuri mi-au trecut prin mana sute, doresc sa intaresc afirmatia lui AIWA referitoare la acumulatorii Li-Ion. Nu sunt la fel de sensibili ca cei NiMH , dar totusi au efect de memorie , iar o folosire necorespunzatoare duce la diminuarea perioadei de functionare a acumulatorului, nu conteaza ca e telefon mobil , notebook, sau alte tipuri de acumulatori. 50% marketing in toata povestea acumulatorilor fara efect de memorie.

pulsar is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2004, 07:05   #14 (permalink)
Oracolu' din Balcesti

Mitica's Avatar

Quote:
Originally Posted by ionutzs
va spun eu sigur k nu e nevoie sa ii faci vreo formatare( mi-a spus profu de fizik); cand vezi k nu mai tzine ... o schimbi; de ce? Litiul este un halogen care reactioneaza foarte usor si de aceea bateriile pe Li-Io isi pierd din capacitate chiar dak le folosesti sau nu
Daca profesorul ti-a spus ca litiul e halogen n-a prea trecut pe la lectiile de chimie.

Mitica is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2004, 09:52   #15 (permalink)
CBR
Moderator

CBR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mitica
Daca profesorul ti-a spus ca litiul e halogen n-a prea trecut pe la lectiile de chimie.
Pentru lamuriri suplimentare, Li este un metal tipic. Litiul nativ este o substanta foarte activa si intra in reactie cu multe substante atat simple cat si compuse. Cu halogenii, oxigenul si azotul, Li intra in reactie in conditii obisnuite.

CBR is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2004, 03:01   #16 (permalink)
Registered User

tetea's Avatar

Quote:
Originally Posted by MiniMe
In manualul de la t610 scrie ca inainte de prima folosire sa incarci telefonul 4 ore. Atat. Nici vorba de formatare. Al meu vad ca incepe sa ma tina din ce in ce mai mult... cum de altfel scrie si in manual, ca la primele utilizari acumulatorul o sa tina mai putin.

...de cand ai telefonul si cat te tine bateria ??? eu l-am lasat sa se descarce apoi l-am incarcat inchis, deja l-am incarcat a treia oara de cand il am si bateria tine tot 2 zile, si nu il folosesc foarte mult...

PS: ....va multumesc pt. raspunsuri si va doresc LA MULTI ANI SI UN AN NOU FERICIT...

Old 01-01-2005, 22:33   #17 (permalink)

mai eu am un siemens C45 de aproape 2 ani jumate, are baterie Li-Ion si totusi bateria tine la fel ca la inceput
oricum nici o baterie Li-Ion nu va tine la nesfarsit

Lord is offline    Reply With Quote
Old 03-01-2005, 12:09   #18 (permalink)
Registered User

Am un Nokia 6100 si ma tine bateria 3 zile. Am un incarcator micut, usor si subtire ce imi incarca telefonul in 20 minute. (Cel care vine default)

Am ramas de Craciun cu bateria descarcata cand eram in vizita la nasi. Am cerut la ei un incarcator de Nokia si mi-au dat un incarcator clasic (nu stiu exact modelul) dar este incarcatorul din toate timpurile, se ofera si acum la telefoanele ieftine Nokia. Ala patratos si destul de greu.
Mi-a tot incarcat la telefon vreo 2 ore, si cand am plecat de la nasi inca mai incarca la el. Ideea este ca la telefonul asa incarcat mi-a tinut cam 5 zile bateria.

Explicatii ?

Arise is offline    Reply With Quote
Old 03-01-2005, 14:22   #19 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Parca era vorba la inceput de baterii Li polimer...e acelasi lucru cu bateriile LI ION obisnuit?(nu ma pricep deloc la acumulatoare,chimie,reactii... )

Merlin is online now    Reply With Quote
Old 03-01-2005, 23:12   #20 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

LiIon si LiPo sunt doua chestii diferite. in fara de nume, una din diferentele majore ar fi ca LiPo nu contine circuite de protectie la supraincarcare (de-aia sunt preferate pt. telefoanele ultra-slim), dispozitivul in care sunt fixate trebuind sa se ocupe de asta.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > GSM & Telecomunicaţii

Thread Tools

Posting Rules