Thread: Seria Gothic
View Single Post
Old 09-12-2001, 01:15   #2 (permalink)
Viracocha
Registered User

Viracocha's Avatar

Jucat, terminat, placut.
La inceput iti vine sa dai cu el de pamant. Grafica e urata, interfata criminala, personajul alearga de parca are un bat in fund, timpi mari de incarcare. Odata ce te-ai obisnuit insa, jocul este foarte, foarte misto.
Deci avem una bucata personaj pe care ti-l dezvolti cum vrea muschiul tau. Ai puncte de bagat la strenght (in functie de strenght si de puterea armei se determina cat "muschi" bagi in lovitura), dexterity (la fel ca mai sus, dar pentru arcuri si arbalete), magic (ghici pentru ce) plus specializarile pentru diverse tipuri de arme. One handed, two handed, si ranged. Mai ai si ceva abilitati de hot (pickpocketing, lockpicking) si tot felul de skilluri secundare, cum ar fi acrobatics (sari mai mult), jupuirea animalelor pe care le omori (scoti un ban pe colti, piele) si inca cateva. Cum faci un level up, ai 5 skill pointuri de investit in ce vrei. Nu le pui de nebun, ci ai anumite personaje care te antreneaza.
Ai trei "tabere" la dispozitite, fiecare cu jmekeria ei. De tabere nu zic nimic, ca face parte din povestea jocului si ar fi pacat.
Din cate stiu eu, jocul e bazat pe engineul de Unreal, insa nu prea se vede. Grafica in sine nu are nimic, insa paleta coloristica e de doi lei. Combinatii de gri cu maro cat cuprinde. Desigur, are si momente cand te lasa cu gura cascata de admiratie, insa destul de putine.
Mi-a placut foarte mult sistemul de evolutie al personajului. Efectiv la inceput nu te poti bate cu nimic ca o iei in freza urgent. Nu incepi jocul cu inamici mai slabi ca sa ai ce sa bati si pe masura ce avansezi inamicii se schimba. Nu, trebuie sa te chinui pana avansezi, chestie enervanta la inceput, insa foarte satisfacatoare in momentul in care reusesti sa omori primul Shadowbeast care te "racaia" de la inceputul jocului. In rest, primesti tot felul de questuri, te poti alatura unuia din cele trei orase, primesti armuri specifice, questuri specifice (cam putine totusi), etc.

La minusuri mari intra bugurile, foarte multe si foarte enervante, variind de la blocarea calculatorului la intepenirea camerei sau reluarea unui quest de t'spe ori pentru ca, se pare , nu toata lumea din joc stie cand l-ai terminat prima data Voice actingul e destul de slab, muzica la fel.
Per total, desi nu am jucat niciodata asa ceva, jocul aduce a rpg online, mai ales la inceput. Incercati-l ca merita.

Viracocha is offline    Reply With Quote