View Single Post
Old 15-12-2001, 00:48   #110 (permalink)
sradu
Registered User

Intimplator, acum citeva zile m-am reapucat de TT. Cred ca e singurul joc de acum 5-6 ani pe care il mai poti juca acum. Mie imi place pentru ca-mi aduce aminte de trenultele alea de 12 si de 16 (cunoscatorii stie!)...
Ce e misto la deluxe e ca poti edita numele alea de care zicea Andrei, si tot la Ford, Airbus (daca chiar asta doriti ajungi. Insa ce e chiar fain e ca poti cumpara companiile concurente, ca ai 4 tipuri de teren, etc...
Pina acum am terminat de 3 ori un joc de TT. Prima data a fost infernal. Aveam un 386SX care avea prostul obicei sa se reseteze din motive necunoscute la intervale total aleatorii, asa ca... salvam des ! nu mai zic cit dura pina trecea un an. Il lasam deschis, insa trebuia sa am grija de el, sa nu se reseteze, plecam undeva si ma intorceam cu inima cit puricele si aprindeam monitoru' asteptind cu nerabdare sa vad trenuletele a treaba . Nu mai zic ce trimf a fost cind am ajuns cu chiu cu vai in anul 2030 si am vazut screenul cu topul... ce vremuri ....
A treia oara a fost miercuri seara, insa e prima data cind am continuat jocul dupa limita de 2050 de ani, desi stiu ca nu mai e nimic nou de acum... insa sportul care-mi place acum e ca am cumparat pe principalii adversari si le "corectez" traseele, e chiar fun! Am facut un tunel de vreo 20mil$ ,n-am taine
Strategii... eu daca am probleme cu un concurent de-si face o gara pe teritoriul "meu" ii atasez o linie la capatul peronului pe care pun o locomotiva ieftina sa se plimbe... cind trenul ii va sosi in gara va avea loc o mica ambuscada .De obicei dupa un accident isi retrage ruta. Tot asa puteti bloca sosele cu o locomotiva. Am blocat soselele unui concurent vreo 30-40 de ani, cind m-am plicisit si i-am dat drumu' la camioane, probabil uitase deja de ele
O alta tactica, dar e nevoie de bani, e sa cumperi 75% din concurenti la inceput, asa n-aveti emotii, daca plecati prea mult de la masa si s-au dezvoltat prea tare ii cumparati si vet iavea placuta surpriza a unui buget marit, plus toate unitatile alora.
Chestia cu ratingul e sa transporti ma imult decit adversarul. Indiferent daca e sa fie des sau nu. Trenurile calculatorului sint setate sa faca "load" in gara, si sug astfel totul, insa boul de calculator pierde bani pt. ca un tren care face load sta de obicei f. mult in gara, degeaba. Insa obtine astfel un rating mai bun.
Chestia cu avionul rapid care face bani putin e ca probabil nu e incarcat la capacitate, sau e seatat sa faca "load" si atunci sta prea mult in aeroport.
Orasele cresc cind exista companii de transport care se ocupa de ele, transportind pasageri la greu.
Alta smecherie e sa anticipezi lansarea unui concurent la apa. Adica sa surprinzi compania nou creata exact la inceput, cumperi cit poti din ea, inainte sa investeasca ala, si apoi vinzi actiunile si scoti profit net chiar si de 100%. La inceputul jocului scoti bani buni din "bursa". Bine, mi s-a intimplat sa ratez putin momentul de inceput si sa investesc intr-o companie, a stat ala cu banii la perna si i-as scazut valoarea la greu, pina la urma am vindut toate actiunile dupa care, bineinteles ca s-a apucat nenea sa construiasca...
La mine avioanele supersonice scot la greu bani.Momentul in care ai apucat sa setezi o ruta de succes cu un supersonic este momentul in care ai scapat definitiv de problemele financiare... de aici incolo poti merge in Jamaica si lasi calculatorul in priza
La ce sume astronomice ati ajuns dupa un joc de TT ? Eu sint in anul 2060 si am 1.5 miliarde. Insa nu m-am ocupat prea mult de treaba... s-au descurcat si singuri.
Eu am alta intrebare: stie cineva cum se calculeaza scorul ala dupa care te claseaza (performanta) ?
Mai vorbim, ca avem despre ce.

Last edited by sradu; 15-12-2001 at 03:08..

sradu is offline    Reply With Quote