View Single Post
Old 25-02-2002, 04:58   #65 (permalink)
Ktulu
... a shadow

Ktulu's Avatar

Mai, acum ca am citit cu atentie tot threadu', hai sa filosofam!

1) Am remarcat ca mai toti preferati sa jucati cu vrajitorii mai degraba decat cu razboinicii. Mie nu mi se pare o idee atat de buna... Hai sa analizam cu atentie! Ce speri de la viata atunci cand joci cu un vrajitor? Ca o sa-ti pice un Town Portal + Expert Earth pentru inceput si mai apoi, cine stie... un Dimension Door + Expert Air ceva... Dar parerea mea este ca nu poti conta pe asa ceva in multiplayer, sau cel putin nu ar trebui sa poti. Fiindca un jucator bun nici nu te lasa sa-ti faci de cap indeajuns de mult incat sa faci rost de ele... In plus, astea nu sunt vraji, mai, astia sunt sfarsitul hartii (de altfel le-au si scos in H4; foarte bine ). Eu cand fac rost de combinatia asta in single player nici nu mai joc ca nu are sens... Oricum e clar ce voi face in urmatoarele cateva saptamani si cum se va termina totul. Mie unuia imi face prea putina placere sa ma joc cu jucarii d'astea. Dupa mine adevarata arta este sa castigi harti pe care vii din urma, pe care adversarul are chestiile astea... Asa, cu ele, si un incepator te face praf si (nota bene) si un erou de might.
Si inca o chestie: Trebuie sa recunoasteti ca atunci cand joci cu un erou de magie contezi pe un pic de noroc la Mage Guild, ca daca iti vine o combinatie letala de genu' Water Walk + Sorrow + Magic Mirror, om esti! Cu eroii de might pe de alta parte stii sigur ce vei face pe harta si care ti-e scopul, iar norocul nu intervine atat de mult in eficienta eroului (nu ma refer la norocul ce tine de asezarea pe harta si ce ai in jur; presupun conditii egale)
Inca o chestie: Cu cat harta este mai mica, cu atat eroii de magie au sanse mai putine in fata celor de might.
Si lovitura de gratie: Vraja "Blind" folosita inteligent poate paraliza un vrajitor in lupta, pentru ca este obligat sa dea cu distrugatoarele spell-uri Cure sau Dispel in loc de ce planuia el. Am folosit de atatea ori chestia asta sa demolez vrajitori, ca nu mai am curajul sa joc cu ei. Va atrag atentia ca nimeni nu prea isi permite sa se bata doar cu juma' din trupe si nici sa se trezeasca cu Blind pe toate de nici nu mai muta, orice vraji ar avea.
Amendament: Totusi, recunosc ca atunci cand joci cu castele orientate in ultimul hal pe magie, cum sunt Conflux-ul sau Tower-ul, e o idee proasta sa joci cu altceva decat cu vrajitorii corespunzatori. Asa cum mi se pare o nebunie de sinucigas sa joci cu vrajitorii atunci cand joci cu Fortress sau Stronghold. Am ajuns la concluzia ca e bine sa respecti specificul castelelor si al eroilor, chestie pe care o spun spre lauda creatorilor jocului. Voi nu sunteti de aceeasi parere?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2) Ca si castel si skilluri, prefer Dungeon cu orice erou, desi Dace e foarte distractiv... Aici ma contrazic din nou si spun ca parca si la Dungeon se poate face treaba buna cu un vrajitor serios cum sunt Alamar, Jeddite sau poate chiar Deemer, desi eu sunt un mare adversar al spell-urilor care fac damage; mi se par taranesti Spellurile de genul slow, prayer, weakness, forgetfullness, bless mi se par mult mai subtile
Da' io' mai am o goanga cu Fortress. Mie mi-a placut inca de la primul meu joc de H3 Fortress. Mi se parea foarte tare si imi placea si ideea... Bineinteles ca intre timp am constientizat si eu faptul ca este intr-adevar cel mai slab castel , aici nu incape discutie... Dar mie tot imi place. Si nu mi-e frica sa joc cu el. Ca si K'tav Nekros, eu joc de placere . Altfel as juca dracu cu Castle tot timpul, poate as castiga mai mult, da' m-as plictisi de moarte. Si mie imi place Tazar (ca si Mephala, desi nu imi place Rampart) si am jucat foarte des si cu Broghild, pen' ca e nevoie sa compensez cumva faptul ca Wyverns sunt jalnice .
Skilluri: Logistics, Earth Magic (mi se pare crucial pentru un erou de might), Wisdom (duh ), Tactics (la Fortress chiar trebuie daca vrei sa ai vreo sansa; pe de alta parte si daca il ai...), Offense, Armorer (e surprinzator de bun cateodata), poa' chiar si un Water Magic pentru Prayer (de prin vreun alt castel...) sau pentru un Mass Bless, Mass Cure ceva sa enervezi vrajitorii... Ma rog, nici un skill nu e de aruncat...

Ktulu is offline    Reply With Quote