Eu raman la parerea mea ca trebuie sa te bazezi pe ceva anume. Daca esti cu Stronghold, ia-ti un barbar si baga attack la greu. Daca esti cu Tower, ia-ti un Wizard, gaseste-ti spelluri, eventual cu Scholar si vaneaza Knowledge-ul.
Eu sunt de acord cu voi ca specialitatea Dessei este ceva nemaipomenit, dar faptul ca va avea skilluri mult mai echilibrate decat, sa zicem, un Gunnar e un dezavantaj, in conditiile in care au aceeasi specialitate.

(eu insist ca a avea un skill mult mai dezvoltat decat celelalte si a-ti orienta strategia pentru a-l valorifica cat mai bine este ideal.)
Dar mai important decat toate: Ce te faci daca se pune parlitul de warrior cu Blind-ul pe tine? Cate tururi iti ia sa-l faci aproape numai din magii?

La polul opus, un warrior cu un attack serios te poate demola in
f o a r t e putine tururi daca tu nu ai ceva extrem de tare sa-i opui. Aduceti-va aminte: cu magie dai o singura data pe tur, pe cand el... Adevaratele magii decisive sunt cele tactice de genul Blind sau Forcefield sau Slow, pe care le poate da tot atat de bine si un warrior cu Expert Earth, asa cum poate scapa foarte usor de ce ai putea tu sa arunci in el cu un Mass Cure sau Dispel.
Recunosc un singur lucru: exista cel putin o vraja care te poate ajuta sa tii mult si bine unui warrior "inzestrat" (

), si anume Resurrection (si, mai putin, Sacrifice...). Daca joci cartea asta inteligent, sansele iti cresc considerabil. Dar ca sa fie eficienta, iti trebuie un Knowledge imens si un Spell Power cat mai mare, chestii pe care scrie
Elementalist || Wizard || Warlock sau poate un Necromancer (deja la Druid iti trebuie ceva noroc)... de la caz la caz...
Si tot ar mai fi ceva: daca tot fluturati Utopii si artifact-uri prin aer, eu cred ca iti trebuie mare curaj sa joci cu un vrajitor cand in joc exista asemenea artifacturi ca Recanter's Cloak si Orb of Inhibition...
Now the candle burns at both ends