|
Probabil ca de abia de la anul o sa vedem niste schimbari spectaculoase la oferte iar aceste schibari vor afecta mai ales preturile la convorbirile Orange Romania- Orange XXX, fiind foarte probabil ca pe termen lung preturile Orange-Orange sa tinda spre o valoare fixa, indiferent de tara... asta deja-i SF acum, dar cred eu ca ast-i scopul pentru care se schimba bradurile in Orange. Crearea unei companii multinationale cu o identitate clara.
De altfel n-as vrea sa vorbesc prostii insa cred eu ca si Vodafone are un scop similar, probabil ca intr-un viitor Connex-ul se va rebranda si el, ori intr-un fel isi va asocia numele cu Vodafone, asta fiind probabil motivul pt. care Vodafone si-a marit cota la Connex. Zic si eu...
Un argument poate fi si faptul ca atit Vodafone cit si Orange isi fac reclama pe posturi de televiziune pan-europene asta sugerind ca targetul este intreaga Europa.
Un alt fapt interesant este ca France Telecom a cumparat Orange de la cine? ... Tam-tam! De la Vodafone! Care mi se apre ca in urma acestui deal au devenit chiar actionari France-Telecom. Veti spune bine, dar ce Vodafone avea 2 retele concurente in Anglia? Ei bine, Vodafone a "mostenit" Orange-ul de la o companie nemteasca pe care a preluat-o printr-o manevra hostile asa ca a fost nevoita sa vinda rapid Orange UK. Astea s-au intimplat prin 2000 parca, mai exact in urma cu 2 ani. S-ar putea sa gresesc, asa ca astept corecturi, eu v-am zis povestea dupa cum mi-am amintit-o, poveste auzita din folclor ca sa citez un cunoscut maestru in ale telefoniei mobile.
|