View Single Post
Old 10-06-2002, 17:18   #1 (permalink)
Adi[CG]
Pinguis quod tumidus

recomandati un soft de prelucrare video

Hopla.

Am reusit sa transfer pe hard cateva filmulete de pe o camera digitala cu iesire DVI. As vrea sa operez o montare triviala, de genul lipirii filmuletelor cu pricina, ceva efecte de tranzitie absolut banale intre secvente, sa pot face cut/paste, ameliorarea sunetului care uneori e slab, alteori prea tare. Dac-as putea sa introduc si ceva texte de bun-kitsch gen titlu, generic derulant, ar fi chiar perfect.
Probleme ...
Am o jucarica Ulead Video Studio 4.0 SE, un soft cu interfata special conceputa pentru handicapati mental care in plus au si oarece probleme de vedere. Dupa oarece efort de adaptare si ingurgitarea unei mari doze de antivomitive, am reusit sa lucrez cu scula cu pricina dar surpriza scratch-diskul este neaparat pe c in ciuda tuturor aparentelor si setarilor verificate si rasverificate. Cum filmele sunt de ordinul giga, nu reusesc sa le pun cap la cap oricate eforturi as depune si oricate zeci de giga as avea libere pe d: (not enough space, please suicide immediately).
Cu entuziasm si speranta am instalat un mult-plebiscitat Video Vegas 3.0 si crapatura aferenta. Interfata muc si sfarc, integrare cu Soundforge, efecte cacalau, juma' de ora randata in 4 ore pe un celeronII/900, toate elementele uzuale erau prezente. Cu exceptia unuia, absolut neesential : calitatea filmului randat. Care, indiferent de tipul de compresie ales, de parametrii setati, se incapataneaza sa arate ca un film inregistrat pe o caseta video indoneziana in long-play, folosind un decodor defect de HBO, si pe care un artist nebun a aplicat o blurare parametrica la betie.

Cu respect si abnegatie v-as ruga sa :
1. sugerati o combinatie castigatoare pentru VideoVegas
2. insistati asupra modului in care ulead poate fi convins sa lucreze numai cu diskul D
3. dati o idee de soft capabil sa corespunda cerintelor de mai sus

(1 din 3 la alegere, castigatorul ramane la masa)

multumesc

Adi[CG] is offline    Reply With Quote