Quote:
Originally posted by muntealb REZARE
Critica ta este poate intemeiata dar nu aduci nici un argument concret in sprijinul ei. |
Daca insisti...
Quote:
|
Procesoarele Celeron au viteze mai mici decit cele Pentium, in principal pentru ca folosesc o viteza a magistralei de date mai mica.De asemenea ele au mai putina memorie ("level 1 si level 2 cache") pe pastila procesorului fata de procesoarele Pentium.
|
Afaik cache-ul de level 1 este la fel (doar ai zis ca au acelasi nucleu mai sus).
Quote:
|
De fapt AMD sustine ca isi numeste procesoarele de ultima generatie in functie de performanta procesoarelor AMD mai vechi cu o generatie si nu in functie de performanta procesoarelor INTEL, dar acest lucru nu este destul de credibil.
|
Cam vag "in urma cu o generatie"... ei le denumesc oficial in functie de Thunderbird, care nu este in urma cu o generatie, ci cu vreo 3 (de fapt mai corect ar fi spus revizii, ca athlonul este aceeasi generatie fie ca e thunderbird, palomino, tbred sau mai stiu eu ce).
Quote:
|
Placile cu performante de virf sint denumite de catre NVIDIA GeForce Titanium (Ti).
|
Nu numai. Mai nou (si mai vechi de altfel) exista "ultra".
Quote:
|
O placa Ge Force 4MX 460 este mai buna decit o placa GeForce 4MX 440.
|
Pur teoretic. Practic conteaza f mult producatorul.
Quote:
|
Compania ATI fabrica un VPU (similar cu un GPU) cu denumirea Radeon care are mai multe generatii.Aceste VPU sint denumite in functie de nucleul lor (RV 250, RV 300 etc.) si cu cit numarul de dupa RV este mai mare cu atit procesorul este dintr-o generatie mai noua
|
Inexact. RV este codul dat pentru variantele "value", mx-urile de la ATI. "R" simplu denota arhitectura "at its best".
Quote:
|
Este recomandata cumpararea unei PV care sa aiba un GPU cu viteza de cel putin 200 MHz, o cantitate de memorie de cel putin 64 MB si o rata de transfer prin portul AGP de cel putin 4X.
|
Cred ca era mai eficient daca spuneai sa fie compatibila DX 8, asa in descrierea ta intra f bine mx 400.
Quote:
|
PB are un procesor (numit cipset) a carui functie este de optimizare a transferului de date si comunicarii intre diferitele componente ale calculatorului
|
Chipset e chipset, adica totalitatea integratelor, nu e un singur procesor.
Quote:
|
PB pentru procesor INTEL poate fi folosita atit pentru procesoare Pentium cit si Celeron si se numeste PB cu socket 478.
|
Asa cum a zis si Cain, exista si placi (inca) cu socket 423, precum si cu socket 370 pentru tualatine.
Quote:
|
Pentru procesoarele INTEL alegem o PB cu cipset produs de INTEL, SIS sau ALi.
|
Exista si placi de baza cu chipset VIA pentru Intel.
Quote:
|
Pentru procesoarele AMD alegem o PB cu cipset produs de VIA, SIS, AMD sau ALi
|
Ai sarit taman nvidia, care face chipsets destul de bune.
Quote:
|
Hardiscurile sint fabricate de un numar restrins de companii si anume : SEAGATE, MAXTOR, SAMSUNG si WESTERN DIGITAL.
|
Desi e si parerea mea ca IBM nu fac harddiskuri, oamenii s-ar putea sa nu inteleaga de ce apar si ei prin oferte.
Btw, exista si SCSI... poate intr-o versiune mai non-newbie
Quote:
|
.De asemenea ea ne permite sa transportam cantitati mari de date (un CD are 600 MB) intre doua calculatoare (de ex. cel de acasa si cel de la servici).
|
Are 650, 700, 800, etc, dar cd de 600 n-am vazut niciodata.
Recunosc ca de aici incolo mi s-a cam luat... poate doreste altcineva sa se ocupe in continuare.