View Single Post
Old 07-05-2003, 00:13   #17 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

"PB are un procesor (numit cipset) a carui functie este de optimizare a transferului de date si comunicarii intre diferitele componente ale calculatorului"

Numai rol de OPTIMIZARE nu e ala ! fara CHIPSET nu functioneaza nimic ! daca doar ar optimiza ceva ar insemna ca sistemul poate functiona in vre0un fel si fara acest chipset...

Ca sa revin la inceput.
Sunt total impotriva denaturarii datelor tehnice numai pentru a fi mai pe intelesul incepatorilor sau pentru a scapa de intrebarile ulterioare ale acestora ! O consider un fel de bataie de joc la adresa celor care au muncit si au denumit intr-un fel sau altul produsul. Per ansamblu lucrarea are o puternica tenta de "amatorism" in ochii oracarui profesionist si nu cred ca e bine acest lucru !
Nu te impiedica nimeni sa expui fiecare problema in ambele moduri, adica intai corect tehnic, matematic, istoric, etc apoi babeste pentru incepatori. Partea rea e ca unii care nu se pricep o citesc, o retin si o iau drept ADEVAR TEHNIC si uite asa se propaga informatia GRESITA direct din mana autorului....si pe bune dreptate ca imi vine clientul si imi spune : " EU ASA AM CITIT INTR-O LUCRARE DE SPECIALITATE !" si mi-o si arata ! Ce preferi sa-i zic ? Ca autorul e un habarnist, ca a gresit ?.

Sunt de parere ca utilizatorul trebuie informat CORECT TEHNIC, fie ca intelege sau nu...daca va VREA sa inteleaga va intelege si asa...
Asamblarea unui calculator, desi pare o treaba simpla nu este destinata oricui totusi, deci un grad mai mare de profesionalism ar fi bine venit.

Sper aca acum mi-am facut inteles punctul de vedere.

Ma bucur ca de fapt ai cunostiintele complete, dupa cum zici si a fost doar intentionata forma acesta de prezentare, dar da-mi voie sa nu fiu in continuare de acord cu acest punct de vedere.

Sorry, in faza actuala nu o pot recomanda nimanui !

PS: iar "romanizarea" cuvintelor e mai grava decat traducerea lor asa cum fac francezii, dar acesta e doar o parere subiectiva...sa zicem ca nu are impact asupra adevarului tehnic continut, deci nu o consider o gresala capitala.

Mir is offline    Reply With Quote